Behzat Ç.

Canlansın artık bu başlık.. Bir aydan az bir zaman kaldı sevgililerin buluşmasına.. =) Dizi, 13 ya da 20 Kasım'da başlayacak. Şu anda çekilen stok bölüm sayısı 5 ve ekip Ankara'nın sokaklarında durmadan çekimde..

Sensiz geçen günlerin .....!
 
Şafak 2 aga..

Başlığın açılma zamanı geldi artık. Bekleyen herkeste büyük heyecan ve beklenti var, sinema eleştirmenlerden tam not almış bildiğim kadarıyla. Şöyle üstün körü baktım da galada izleyenlerden de olumsuz yorum yok, yani bizi epey güzel bir film bekliyor. Sansürsüz bir Behzat Ç. izlemeyi heyecanla bekliyorum. Detaylı bilgileri, resimleri, afişleri, fragman ve teaser'ları ve vizyon seanslarını resmi siteden bakabilirsiniz. http://www.behzatcsenikalbimegomdum.com

Cuma 16:30 seansına AnkaMall AVM'de yerimi ayırttım, amirimi beklemeye koyuldum. İzledikten sonra detaylı ve uzun yorumumu yapacağım. Beklemedeyiz..

2705_1.jpg
 
Cuma, Ankamall AVM'de 16:30 seansında izledim. Öncelikle şunu belirtmem gerekirki salon full çekmişti ve herkes çok özlemişti. Daha jenerik akarken herkesin suratında hafif bi' sırıtma ifadesi vardı, gerçekten çok özlemişiz ekibi.

Bundan sonra spoiler içerir, izlemeyen okumasın.

---------Spoiler----------


Emrah üstadın bütün kitaplarını yalayıp yutmuş biri olarak söyleyebilirimki film olmuş. Eksiklikler yok muydu? Vardı tabii. Mesela Redkit meselesi çok az işlenmiş. Nerede kitaptaki Redkit nerede filmdeki Redkit? Onun haricinde aksiyonu da az geldi bana. Bunlar eleştirdiğim noktalar, gelelim ana hatlarıyla olumlu şeylere.

Emekli polisler haricinde ben yan karekterlerin hemen hemen hepsini beğendim, öyleki Cansu Dere bile sırıtmadı. O derece yani. Film için ekibe dahil olan Rıza Kocaoğlu, Hakan Boyav, Tardu Flordun ve Gorbaçov'u canlandıran elemanı çok beğendim. Tardu Flordun'u çok göremesekte yine de kalitesini konuşturdu. Yanlız Hakan Boyav, Rıza Kocaoğlu ve Gorbaçov'u oynayan elemanın önünde saygı ile eğiliyorum. Gerçekten müthiştiler..

Ekip ise bildiğimiz gibiydi. özellikle amirim ve Harun kırdı geçirdi. sansürsüz Behzat Ç. keyfide bambaşkaymış. Hayalet'in tabut arayışı sırasında yapılan çizgi roman şeklindeki görüntü de çok güzeldi. Çok iyi düşünmüşler. Harun'un, Accent'i itin g.tüne sokup kıytırık Symbol'ü yere göğe sığdıramaması ise fazla abartıydı, sanki Ferrari tanıttı! Ve son olarak Savcı Esra diyorum ve tekrardan aşık oldum diyorum. Dizide zaten aşıktık kendisine ama filmde özellikle amirimle yatak sahneleri müthişti. Velhasıl beğendim, izlemeyen varsa koşarak gidip hasret gidersin. Filmin her türlü gideri var.


Kişisel notum 9/10

---------Spoiler----------
 
Dün Cevahirde 16.30 seansında izledim . Oldukça keyifliydi. Behzat başganın toprak altını gösteren cihazı müdürden isteyipte napacaksın onu sorusuna verdigi cevap müthişti. :D
 
Dün izledim hiç beğenmedim. Konu boktan + cansu dere ve kolsuz ahmet karakterleri çok saçmaydı, bu kadar basit bir şey olacağını hiç tahmin etmemiştim. Dizinin herhangi bir bölümünü film yapıp koysalar bin kat daha iyi olurmuş. Behzatı da yerin dibine sokmuşlar resmen, bu kadar şizofren göstermeleri adamın bütün karizmasını bitirdi resmen, yok zırt pırt kızını duyması, olmayan tavşanı beslemesi falan. Yapmayın be abicim yazık günah.
 
Uzun zaman sonra sinemaya gitmeme aracı olan film..

Müziğini bile özlemişim meretin ama özlediğim, beklediğim tadı alabildim mi, hayır. Bana dizinin bir bölümü gibi geldi, vasat üstü. Belki de beklentiler çok üst seviyedeydi...
 
Beklentiler kesinlikle üst seviyediydi ayrıca Onur abinin dedigi gibi dizinin bir bölümü gibi olmasına katılıyorum ama o kadar uzun süre yalnız kaldık ki bu ekipten vasat üstü bir çekimi bile yetti bana keyif almak için.
 
Behzat Ç. yeni sezonun ilk bölümüyle 13 Kasım Pazar 22:00'da Star'da başlayacak.. Ayrıca Behzat Ç dizisine 2 yeni isim katıldı. Ahmet Uğurlu ve Mine Tugay yeni sezonda dizide rol alacaklar..
 
İki yeni isimde 42. bölümde ortaya çıkacak. Ayrıca daha önce stok sayısı 5 dedim ama o dörtmüş, beşinci bölüme start verilmiş.. Ahmet Uğurlu'nun canlandıracağı karekter ise Behzat Ç.'nin emekli versiyonuymuş.. Mine Tugay ise tahminimce Akbaba'nın eski sevgilisi olacak.. İlk bölüm için bir çokta fotoğraf yayınlandı.. Amirim herşeyi salıyor ama ortalıkta Şule yok, herkes şu anda onu merak ediyor.. Hiç bir ip ucu da yok fragman ve fotoğraflarda.. İnşallah ikinci fragmanı çıkarırlarda orada görürüz..
 
Bu beklentileri karşılayamama hakkında Erdal Beşikcioğlu bir kaç kez açıklama yaptı. Yazan aynı, dizi aynı nasıl farklılıklar bekliyorsunuz ki dedi. Yaptığımız bu iş Behzat Ç.'nin belgeslidir, tv'de yayınlayamadığımız sahneleri sinemada gösterdik dedi. Yani bi'nevi dizinin bir bölümü gibi algılanabilir.. Ayrıca film, hem sinema hem de tv versiyonu şeklinde iki şekilde yapılmış. Tv'de gösterilmeye kalksa direk sansürden 30 dk. ineceğinden böyle bir şey yapmış Serdar Akar. Bu da sanıyorum Türk yapımlar için bir ilk. Daha önce Spartacus'te görmüştük böyle bir şeyi. Hem internet hem de tv versiyonlarını yapmışlardı, filmde öyle olacak. DVD'si de 140 dk. olacak. Ve son olarak eğer film 1 milyon seyirci barajını geçerse filmin ikincisi gelecek. Zaten Emrah Serbes serinin 3. kitabını yazmaya başlamış..
 
Başarısızdı.. Film filmdir.. Devam eden bir dizinin son bölümü gibi de olsa, bağımsız bir film gibi de olsa, her ikisi için de başarısızdı, yüzeyseldi..Red Kit karakteri ile ilgili hiç bir bilgi, hiç bir derinlik yok. Neden bu işlere başladı, ailesi ile asıl problem neydi. Cansu Dere'nin oynadığı kadın neden bu kadar bu işlerin içinde, ne alaka.. 30 bölüm dizi izledik, hiç bir cinayette olay yeri komiserleri bu kadar işin içinde değildi.. Bir tanesinin ismi bile söylenmedi .Ne oldu da birden bire bu "olay yerci" , bu kadar gözümüzün içine sokuldu. Belki de gece seansı olduğu için ben uyudum filmde, bilmiyorum.

Dizi çok iyi diye film de çok iyi olacak değil, olmayabilir de. Beni tek şaşırtan Serdar Akar'ın imzası olan bir filmin böyle basit kalmasıydı. "BARDA" gibi , "GEMİDE" gibi filmler çekmiş bir ustaya çok yakışmayacak bir filmmiş. Tabii bu benim şahsi fikrim..

Film, bizi diziden soğutmaz. Haftaya pazar, kısmetse diziyi bekliyoruz.
 
ilk önce kitapları okumayıp diziyi de çok fazla takip etmiyorsanız film için bir anlam yüklememeniz gayet normal. film saçma gelebilir.

Ben filmi beğendim kitapta okuyup farklı yorumlanan sahneleri ve ayrca dizide sansüre uğrayan ancak sinemada serbest olan bir çok farklı behzat ç. izledik. Evet dizinin bir bölümünün sinema versiyonu. kolsuz ahmet'in oyunculuğu muhteşem.

Kısaca benim gibi fanatik Behzat Ç. birisi için dilm çok güzeldi. Not: filme hala gitmeyenler varsa film biter bitmez kalkmayın cast'lardan sonra ki sahneyi kaçırmayın :)
 
Yaklaşık 6 aydan beri beklenen gün geldi sonunda, bu kadar uzun bir ara verip bu kadar özlenmek sanırım başka bir dizi ya da filme nasip olmaz. Sevgiliyi bekler gibi saat 22'yi bekliyoruz.. Bizim çok kullandığımız sözü diziye uyarlayalım bari. : )

"Bugün günlerden Behzat Ç.!"
 
Yeni sezonun ilk bölümünü yolda olmam sebebiyle izleyemedim. Var mı bir hayırsever internetten izleyebileceğim link paylaşacak?
 
Yeni sezonun ilk bölümünü yolda olmam sebebiyle izleyemedim. Var mı bir hayırsever internetten izleyebileceğim link paylaşacak?

Evet birçok dizi izlenebilecek site var ama arkadaşlar diziport adında ki siteden uzak duralım.Geçenlerde bir yerde görmüştüm pekte anlamam bu işlerden ama bir program yardımı ile insanların güvenliklerini (şifre,banka kayıtları vs.) tehlikeye atıyorlarmış.Dediğim gibi ben pek anlamam bu işlerden ama korkumdan uzak duruyorum.
Bu arada link i de burada sizde bakın isterseniz. http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=26061448
 

Üst