• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Yakup Sekizkök

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:00
Ayrıca bahçeşehir'in kulüp kültürüyle taraftar gücüyle bizimki aynı değil. Onlar neticede bir müessese kulübü ve bu halleriyle bile şu anda bizden iyiler. Bizim sorgulamamız gereken bu sen büyük bir camiasın bahçeşehirle aynı parayı harcasan bile taraftar gücünle, geleneğinle onlardan daha iyi olman gerekirken sen daha kötüsün ve daha kötü yönetiliyorsun.

Stajyer, yamak ya da beden eğitimi öğretmeni niye hakaret olsun? bunlar çeşitli mesleklerden mesleki terimler.. Sonuçta bir şeyi hakaret olarak kabul edebilmemiz için dava açıldığında hakaret olarak değerlendirilebilir bir şey olması lazım. Herhangi bir küfür ya da argo yokken her şeyi hakarete varan şeklinde değerlendirmemek lazım.

Sonuçta ben 20 yıldır bu forumdayım ve kötü niyetli şeyler yazdığımı da düşünmüyorum fakat özgür bir şekilde eleştirimizi de yapabiliyor olmamız lazım.

Ayrıca Yakup Bey'in hala koçluk yapıyor olması da sana, bana, bu foruma ve hatta tüm taraftara hakarettir. Olaya bir de böyle bakmak lazım.
Dediğiniz sıfatların küçük düşürücü olduğu malumdur. Davalık bir mevzu ile gönül işi verilerek yapılan bir ortamı aynı tutmanın hiçbir alakası yok. Bende 20 senedir bu forumdayım. Benden önceki yöneticiler benim kadar müsamahakar olmazdı bu tip konular hakkında. Ne olursa olsun Galatasaray temsiliyetindeki bir insana bu tip tutumlar, forumun yıllardır sunmuş olduğu taraftar kültüründen uzaktır. Burada sayfalarca eleştiri var, hiçbirine dokunulmadıysa bundan sonra da nitelikli eleştirilere elbet dokunulmayacaktır.

Tekrar tekrar dediğim gibi. Bende kendisinin görevde kalmamasını düşünenlerdenim. Ama bu demek değil ki iş eleştiriden çıkıp sadece kişiye söz söyleme işine dönsün.

Dediğiniz sıfatların küçük düşürücü olduğu malumdur. Davalık bir mevzu ile gönül işi verilerek yapılan bir ortamı aynı tutmanın hiçbir alakası yok. Bende 20 senedir bu forumdayım. Benden önceki yöneticiler benim kadar müsamahakar olmazdı bu tip konular hakkında. Ne olursa olsun Galatasaray temsiliyetindeki bir insana bu tip tutumlar, forumun yıllardır sunmuş olduğu taraftar kültüründen uzaktır. Burada sayfalarca eleştiri var, hiçbirine dokunulmadıysa bundan sonra da nitelikli eleştirilere elbet dokunulmayacaktır.

Tekrar tekrar dediğim gibi. Bende kendisinin görevde kalmamasını düşünenlerdenim. Ama bu demek değil ki iş eleştiriden çıkıp sadece kişiye söz söyleme işine dönsün.
Hepimiz birbirimizi en azından ismen tanırız zaten. Dolayısıyla kasıtlı olarak küçük düşürücü bir yorum yapmayacağımı biliyor olman gerekir ama sonuçta küfür olmadıkça eleştiri, düşünce özgürlüğü olarak bakmak lazım. Önder de dahil hiçbir yöneticiyle bir sorunum olmamıştır. Bir tek Murat zamanında biraz despottu. Ona bile birçok şeyi söyler onu da eleştirirdik.

Ki bu forumda zamanında Murat Özyer'e çok daha ağır şeyler söylenirdi. Çünkü o da Yakup'la benzer bir tavır takınıyordu. Yani Murat Özyer'ler Yakup'lar bitmedikçe taraftar tepki gösterecektir.

Hepimiz birbirimizi en azından ismen tanırız zaten. Dolayısıyla kasıtlı olarak küçük düşürücü bir yorum yapmayacağımı biliyor olman gerekir ama sonuçta küfür olmadıkça eleştiri, düşünce özgürlüğü olarak bakmak lazım. Önder de dahil hiçbir yöneticiyle bir sorunum olmamıştır. Bir tek Murat zamanında biraz despottu. Ona bile birçok şeyi söyler onu da eleştirirdik.

Ki bu forumda zamanında Murat Özyer'e çok daha ağır şeyler söylenirdi. Çünkü o da Yakup'la benzer bir tavır takınıyordu. Yani Murat Özyer'ler Yakup'lar bitmedikçe taraftar tepki gösterecektir.

Zamanında Murat Özyer'i de Zafer Kalaycıoğlu'nu da Ömer Yalçınkaya'yı da bir çok insanı da çok sert eleştirdik. Bu doğru. Ama aradaki fark bu insanlara bir lakap, sıfat takmadan kaliteli ve nitelikli eleştiriler olmasıydı. Benim de tek derdim sosyal medyanın getirmiş olduğu dezenformasyonu olabildiğince forumdan uzak tutmak ve yıllardır süre gelen forumun kültürünü muhafaza etmektir.

Kültürden bahsedilmişken asıl "istifa kültürü " gelismeli şu memlekette . (Her alanda böyle, otelde 79 kişi yanarak öldü, bir tane istifa olmadığı gibi) Profesyonel bir meslek olan basketbolda da istifa diye bir kurum olmalı.
Bazı sıfatları, lakapları kendilerine layık görmeyenler çıkıp adam gibi istifa etseler lakap takmak ,aşağılamak şöyle dursun, saygı duyulan bir insan olarak anılırlar. İstifa etmek de bir şekilde kulübe hizmet etmektir
Geçen sene BJK serisi sonrası koç olmadığı belli olduğu halde fazladan aylardır koltuğa yapışan birisi saygı beklememeli. Kimsenin de durduk yere bu başlığa girip de yorum yazmaya meraklı olduğunu sanmıyorum.

Kültürden bahsedilmişken asıl "istifa kültürü " gelismeli şu memlekette . (Her alanda böyle, otelde 79 kişi yanarak öldü, bir tane istifa olmadığı gibi) Profesyonel bir meslek olan basketbolda da istifa diye bir kurum olmalı.
Bazı sıfatları, lakapları kendilerine layık görmeyenler çıkıp adam gibi istifa etseler lakap takmak ,aşağılamak şöyle dursun, saygı duyulan bir insan olarak anılırlar. İstifa etmek de bir şekilde kulübe hizmet etmektir
Geçen sene BJK serisi sonrası koç olmadığı belli olduğu halde fazladan aylardır koltuğa yapışan birisi saygı beklememeli. Kimsenin de durduk yere bu başlığa girip de yorum yazmaya meraklı olduğunu sanmıyorum.
Hocam istifa kültürü tabi ki olmaz bu durumdaki kişilerin bir çoğu zaten haketmediği konumlarda oturuyor. Özellikle Coachlar sözleşmelerine sağlam tazminat maddeleri koyduruyor bu da istifalarda belirleyici olduğundan işlerine gelmediği şekilde ayrılmaya yanaşmıyorlar. Kulüpler bu konuda gerekli önlemleri almalı ki bizlerde böyle basiretsiz coachlara daha fazla tahammül etmek zorunda kalmayalım.

Biterse bakarız işte ona:) olmamış bir olayla ilgili şimdiden konuşmanın anlamı yok. Bir de onu bahçeşehir taraftarı düşünsün tabi ki Galatasaray'a baktığım kadar dikkatli bakmıyorum bahçeşehir'e ama şu anda gördüğüm bir problem yok sezon sonunda zaten duruma bakılır.

Yakup Sekizkök'ün durumu aynı değil 2 sezondur görevinin başında ve verdiği bence hiçbir şey yok. Bir de bu yorumların hepsi zaten subjektif. Yakup bcl kazansa da benim görüşüm değişmeyecek. Benim nezdimde kredisini tüketti.

Boşver bakmayalim hocam :) iyi forumlar

Kusura bakmayın ama o zaman beceriksiz de küçük düşürücü bir yakıştırma. Asla katılmıyorum. Stajyer demek küçük düşürücü falan değil. Adamın deneyimi yok ne denecek başka? Yerine tabir mi var? Bu kadar takıntılı olmayın bu konuya. Deneyimi olmayan, direkt koçluğa gelen her kimse stajyerdir. Bunun küçük düşürücü bir tarafı yoktur.

Kusura bakmayın ama o zaman beceriksiz de küçük düşürücü bir yakıştırma. Asla katılmıyorum. Stajyer demek küçük düşürücü falan değil. Adamın deneyimi yok ne denecek başka? Yerine tabir mi var? Bu kadar takıntılı olmayın bu konuya. Deneyimi olmayan, direkt koçluğa gelen her kimse stajyerdir. Bunun küçük düşürücü bir tarafı yoktur.

Hasan Bey, forumumuz 1998 yılından beri ayaktadır. 1998 yılından beri eleştiriden de geri kalmadığımız gibi Galatasaray'a dair ne varsa saygıdan da kusur etmedik. Bu böyle geldi böyle de gidecek. Eğer buna rağmen hala bu tavırda ve söyleminizde ısrar edecek olursanız ve ben kaliteli veya nitelikli eleştiri yapamam diyecek olursanız bu hal ve vaziyetinizi forum dışında sergilemeniz gerekmektedir. Eğer kendimi kontrol edemem, bu tip yazılara devam ederim diyecek olursanız da ben veya başka bir yönetici arkadaşım size gerekli yardımı sunarız, sorun değil.

Yakup sekizkök, gerçekten bizim takıma zarar veriyor vermeye devam edecekte.hadi geçtik onu. yönetim bu gidişatın sorumluları arasında olan bu zatı muhteremi takımın başında tutmakta niçin bu kadar ısrar eder? anlamış değilim...

Meeks'in kullanımına dair sezonluk, ötesinde ömürlük bir boy verecek. Abdi İpekçi'de Basketbol Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak vezir, Abdi İpekçi'de Basketbol Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kaybetmek ise rezil eder.

Zeljko Obradovic dışında, yerine bir tane tutarlı isim önerilebildiğini duymadım geldiği günden bu yana. Bizler de fikir telakkisinde alternatif sunamıyoruz. Topluca Beşiktaş erkek basketbol takımıyla yaşadığımız ortamda, gidip de Dusan Alimpijevic'in kontratını kırdırabilecek halimiz yok.

Fenerbahçe, Anadalu Efes bir kenara , bizimle bütçesi aynı olan BJK ile play off ta eleştiğimizde eleme şansımız yine sıfır. Hatta yine rezil olacağımız garanti. Bunun yanında benzer bütçelerdeki Bahçeşehir ile eşleşirsek onu da eleme şansımız sıfır. Bütçesi bizden düşük olan Telekom ,Tofaş ile eşleşirsek onları da eleme şansımız çok zor. (Lig maçlarından bahsetmiyorum Fenerbahçe hariç, diğerlerinden lig içerisinde bir galibiyet alınabilir ) İlk 7 de bu şekilde bir tablo olası. BCL ise yönetimin küçük hedefleri büyük gösterme çabasından başkası değil. Takıma yararı degil zararı olan bir organizasyon.
BCL de final oynadık diye sonrasında oynanan BJK serisindeki o acziyet unutturuldu. Bundan daha iyisi kim sorusuna binlerce isim sayabilirim ama daha kötüsü kim sorusuna galiba bir cevap bulamam, Halil Üner desem ona haksızlık ederim,karın tokluğuna oynayan bir takım vardı onun döneminde. O takım ile bu kadar oynuyordu.

Ne zaman yolları ayıracağız bu arkadaşla? Kulüpte birinin akrabası filan mı kendisi?
Şunu da anlamıyorum eğer bir antrenörde bu kadar ısrar edecekseydik neden Pistiolis'de etmedik?
Adam şimdi Cska koçu ve üst üste iki şampiyonluk aldı. Tamam Cska ile şampiyon olmak olay değil ama yine de şampiyonluk şampiyonluktur.

Ne zaman yolları ayıracağız bu arkadaşla? Kulüpte birinin akrabası filan mı kendisi?
Şunu da anlamıyorum eğer bir antrenörde bu kadar ısrar edecekseydik neden Pistiolis'de etmedik?
Adam şimdi Cska koçu ve üst üste iki şampiyonluk aldı. Tamam Cska ile şampiyon olmak olay değil ama yine de şampiyonluk şampiyonluktur.
2,5 sene sonunda Umut Çakır gönderildi bunda da onu süreyi bekliyorlar galiba.

2,5 sene sonunda Umut Çakır gönderildi bunda da onu süreyi bekliyorlar galiba.
Galatasaray gibi bir kulüp bütçesi ne olursa olsun vasatlığa bu kadar tahammül edemez.
Dursun Özbek basketbol şubesini hiç sallamıyor. Galatasaray Yakup Sekizkök'ün çiftliği değildir.
Kenarda Yakup sahada Palmer'in çiftliği gibi amaçsız takılıyor takım. Galatasarayın bütçesi 2 milyon dolar bile olsa bu amaçsızlık bu acziyet kabul edilemez. A gider B gelir olmazsa C gelir ama Yakup efendi'nin çiftliği değil burası. Eskisi gibi taraftar etkisi de olmayınca herkes üç maymunu oynuyor.

Taraftar grubu Ultraslanı vs bu arkadaşı istifa ettirmek için neyi bekliyor? neden tepki konulmuyor?
Madem bir koçta ısrar edecektik neden Pistiolis'de etmedik ya da Mustafa Cengiz döneminde Mahmuti görevi bıraksın diye takla atıyorlardı neden Mahmuti'de ısrar edilmedi mesela?

Sabredilmesi gereken koçları kovup asla göreve getirilmemesi gereken adamda ısrar ediyorlar gerçekten şaka gibi.

Ufuk Sarıca Erokspor'u çalıştırırken biz neden zamanımızı Yakup Bey ile harcıyoruz?
Biz Yakup Bey'i bıraksak Erokspor alır mı acaba?

Maç başlığında yazdığım gibi 14:45'te buradayım.

Anadolu Efes'e karşı oynadığı son 4 maçı da kaybetti (Anadolu Efes'in 5 maçlık yenilgi serisini bitirdi). Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son 5 maçı kaybetti. Kendisinden daha düşük bütçeli Beşiktaş'a karşı oynadığı son 3 maçı büyük farklarla kaybetti. Kendisinden daha düşük bütçeli Türk Telekom'a karşı oynadığı son 3 maçı kaybetti. Kendisinden daha düşük bütçeli son 3 maçın 2'sini kaybetti 1'ini hakem yardımıyla kazandı. Arada kaybedilen sayısız skandal maç. Amaçsız takım. Çöpe atılan son 8 yılın en büyük 2 bütçesi.

Yazmaya yoruldum ama bu adamda utanma bulunmadığından her gün hatırlatmak gerekiyor. Bu kepazelik ne zaman bitecek yahu! Kovun şu adamı!

Anadolu Efes 2,5 yıl önce Yakup Sekizkök'e koçluk vermeyi aklından geçirmemişti. Erdem Can'ı göreve getirdi. Biz onunla 3. sezonumuzu da kaybediyoruz...

Bak hiç kimseyi demiyorum Koray Mincinozlu'yu yaptığı bilinçli ilişki seks terapilerinden çıkartın getirin takım elbiseyi giydirin bu adamdan daha iyi koç, daha iyi sonuçlar alır. Durum ne kadar vahim düşünün:)

Mincinozlu'da en azından oyuncu gözü vardı Antony Tolliver gibi bir adamı seçmişti kimse tanımıyorken. Yakup Sekizkök ne basketboldan ne basketbolcudan anlıyor bu adamla üçüncü sezonu bitiriyoruz gerçekten kafayı yiyecem:)

Galatasaray basketbolunda başarı hedeflenmiyor ki.Önceki yıllara bakınca Karşıyaka'nın bıraktığı etkiyi,Dusan ve Nedim Yücel'in gelişiyle Bjk'ın bu sezonla beraber yaşadığı 3 sezonu yaşamak zor değil.Bursaspor bile üst üste 2 iyi sezon geçirdi.Bizim üst üste 2 iyi sezon geçirdiğimiz yok.

Biz başarısızlık olduğunda ihalenin yıkılacağı isimlerle yola çıkıyoruz veya devam ediyoruz.Kuş taşa çarpıp iyi bir sezon geçirilirse veya seneler önce olduğu gibi Eurocup-Eurocup women kazanılırsa da bu kez aynı kişiler en önde başarıyı sahipleniyorlar.Yeter ki başarısızlık olduğunda ihalenin yıkılacağı isimler olsun.Yakup hocaya ne zaman ihale yıkılacak merakla bekliyoruz.

Normalde hiç gelmemesi gereken bir hoca 2 buçuk sezondur takımın başında.Bu,işleyişin normal ilerlediği bir şubede kabul görebilecek bir şey mi ?

Bu konunun müsebbibi kendisi değil Dursun Özbek ve ekibidir. Yönetim istemese 1 dk duramaz o koltukta değil mi? Birileri gayet bilerek, isteyerek tutuyor. O zaman yanlış kişiye yükleniyorsunuz.

Geri