Wesley Sneijder

Galatasaray taraftarının bu adamı sahiplenmesi gerekir ki gördüğüm kadarıyla yeteri kadar sahiplenme mevcuttur.

Bunun karşılığını verecektir kendisi ki şüphem yoktur ama söylediğimiz gibi sistemi iyi oturtup sonuçlara bağlı kalmaksızın devamını sağlamaktır önemli olan.
 
---sol kanat ---- sneijder ---- sağ kanat
----------------forvet---------------

bu sistemle oynamak yerine sneijder'i sağda solda oynatıyoruz. zaten hızlı kanat oyuncuları yok. sneijder topu veriyor, 5 saniye sonra ya top kendisine geri geliyor, ya da rakibe geçmiş oluyor. kanat organizasyonu yok. e sneijder'de 3-4 kişiyi çalımlayıp kaleye gidecek oyuncu değil. milli takıma bak, adamın bir kanadında lens, diğerinde robben var
 
Wesley ile oynuyorsak eğer taktiğimiz kesinlikle 4 2 3 1 olmalı kanatlarda Bruma Amrabat ilerde Drogba olmalı kanat olmadığı zaman oyun olarak hiçbir varlık gösteremiyor malesef ..
 
Bu adamı nasıl kullanamıyoruz anlamıyorum. Milli maçta adamın nerelerde topla buluştuğunu görmüşsünüzdür. Defansif orta sahadan top almakla uğraşmıyor adam. Tehlikeli yerde topla buluşturcaksın oda işi bitirecek. Ama takımda bu adama karşı bir dışlanmışlık var. Umarım Mancini bu adamı takımın bir parçası haline getirir.
 
Az önce Bilgin Gökberk kendisi ile ilgili şahane bir tespit yapmıştır ;


Hollanda da topun başına geçince Robben saygısından topun başından çekiliyor burda Sabri topu elinden alıp kullanma diyor
 
Yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Takımın lideri oldu. Çok iyi yönetiyor oyunu. Oyundan çıkınca afalladık. Gerçekten müthiş adam WS10
 
4-2-3-1 e geçtik son maçlarda, adam bu hâle geldi işte. Sen baklava orta saha yapıp Melo-Selçuk-Hamit-Sneijder hepsini ortaya sıkıştırırsan tabi verimsiz olur. Ne güzel 4-2-3-1 e geçtik herkesin verimi arttı.
 
Bu adamı nasıl kullanamıyoruz anlamıyorum. Milli maçta adamın nerelerde topla buluştuğunu görmüşsünüzdür. Defansif orta sahadan top almakla uğraşmıyor adam. Tehlikeli yerde topla buluşturcaksın oda işi bitirecek. Ama takımda bu adama karşı bir dışlanmışlık var. Umarım Mancini bu adamı takımın bir parçası haline getirir.

Sonunda adamı tehlikeli yerlerde topla buluşturmayı öğrenebildik. Oda top geldiğinde neler yapabileceğini gösteriyor zaten. Böyle devam inşallah :)
 
Dunya üzerinde kendisini takımında görmek istemeyen tek hoca Sinyor Terimdir sanırım.Ciddi ciddi düşünüyorum bir insan neden Sneijderi istemez diye elle tutulur bir cevap bile bulamıyorum adam ; yetenekli , takım oyuncusu , kaprissiz , ego sorunu yok bildigin cennetlik topçu :). Allah Nazarlardan saklasın :)
 
Wesley Begenmemesi için terimin cok kafaya yormaya gerek yok.

Terimin oynattıgı hıç bir takımda düzen yoktur.Hücüm oynanır baskı vardır ama düzen yoktur Kaos futbolu vardır.Wesley ise tam tersine Hollanda ekolünden geldiği için düzen içinde kendini gösterebilirdi zaman wesley`e yaradı.
 
Tokat gibi cevaplar bu oyunla, bu goller ile verilirdi elbet Türkiye-Hollanda maçı ile değil..

Seni izlemek ne büyük zevk Wesley Sneijder.
 
Bu rahatsızın sağ dış ile verdiği bir pas var genelde Alex'e oluyor, bir türlü nasıl verdiğini anlayamıyorum. Fizik kurallarına aykırı yahu.
 
Ortada oynayınca durdurulması zor bir silaha dönüşüyor. Umarım sezonun kalan maçlarında da bu şekilde devam eder. Sneijder'i solda oynatmak futbola hakarettir.
 
Bu takımın üzerine kurulacağı bir adam varsa, bu adam Wesley Sneijder'dir. Bunu başından beri söylüyorum. Zira o iyi oynadığında, onun etrafını doğru adamlarla doldurduğunuzda, sadece kendi performansı yükselmiyor. Hem yanındakilerin, hem de takımın genel oyun performansını yükseltiyor. Eğer bu takım bizim istediğim oyunu oynayacaksa, bunun anahtarı Sneijder'dir.

Bunların dışında o formanın en çok hakkını veren, sayılı isimden biridir. Melo ile birlikte dün derbi nasıl oynanarın dersini verdiler. Hiç geri adım atmadı, sinmedi, derbi olduğunu, ev sahibi olduğumuzu hissettirdi, sinmedi.

Seneye Muslera, Semih, Melo, Sneijder omurgası üzerinden devam etmek lazım.
 

Üst