Didier Drogba

Kendisi de dün Instagram hesabından bir paylaşım yaparak unutmadığını hatırlattı.

Gezi sürecinde boşuna yazılmadı duvarlara "Çare Drogba!"
 
Drogba futbolu geçtim çok önemli bir isim ve değer. Saha dışında inanılmaz faydalı olurdu ama tutmasını bilemedik böyle bir değeri Türkiye'de. Çok yazık oldu elimizde böyle bir fırsat varken.
 
Son 6 ay kulübü sallamayan lakin parasını takır takır alan adama neden teşekkür edelim. Arkadaşlar şu huyumuzdan vazgeçsek. 1,5 yıl için 10 milyon avro alıp gitti adam. Dünya Kupası için Kewell gibi son altı ay doğru düzgün oynamadı bile.
 
Aldığın 10 avro helal olsun her şey için de teşekkürler.
Benim için yarım sezonda Galatasaray'ın şampiyonluğunun en büyük mimarı olan adam.
 
Real maçı zaferi, lig şampiyonluğu vs ile zaten yeterince para kazandırdı. Ki bunlar para bir kenara avrupada saygınlığımızı ve popülaritemizi arttırdı.
 
Bugün Florya'ya süpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
Sneijder ile müthiş tokalaşması, Emre'nin onu görünce heyecanı, Burak ve Selçuk'un ona karşı samimiyeti...
Cidden duygulandim.

O eski günler geldi aklıma.
Türkiye'ye ilk gelişi.
Akhisar'a ilk maçında attığı o gol.
Real Madrid maçında attığı o klas gol.

İyiki gelmişsin be Drogba...
 
Bir dönem Galatasaray formasını başarıyla taşımış olan dünyaca ünlü futbolcu Didier Drogba, Yeni Malatyaspor maçını Türk Telekom Stadı’nda takip edecek. Drogba’ya karşılaşma öncesinde Başkanımız Mustafa Cengiz tarafından bir plaket takdim edilecek.

Kariyeri boyunca gösterdiği performans ile dünya futbolunda çok önemli iz bırakan Didier Drogba, Galatasaray’da forma giydiği dönemde çok önemli başarılara imza attı. 2012-2013 sezonunda Galatasaray forması ile şampiyonluk yaşayan dünyaca ünlü yıldız, 2013-2014 sezonunda ise Türkiye Kupası sevinci tattı. Galatasaray’da forma giydiği iki sezonda ligde 53 maçta 20 gol kaydeden Drogba, Şampiyonlar Ligi’nde ise 12 maçta 3 kez ağları havalandırdı.

Yıldız futbolcu kariyeri boyunca birçok oyuncunun ulaşamadığı başarıları yaşadı. Premier Ligde Chelsea forması ile 254 maçta sahaya çıkan Fildişili oyuncu 4 Premier Lig Şampiyonluğu ve 4 FA Cup zaferi kazandı. 2011-2012 sezonunda Chelsea ile Şampiyonlar Ligi’ni kaldıran oyuncu, ayrıca iki kez Premier Ligi gol kralı olarak tamamladı. 2013 yılında Golden Foot ödülüne de layık görülen Didier Drogba futbol dışında önemli sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldı. Ülkesindeki iç savaşın sona erdirilmesi ve gelir adaletsizliği konularında sorumluk alan Didier Drogba’ya 2007 yılında Birleşmiş Milletler Gelişim Programı tarafından “iyi niyet elçisi” unvanı verilmişti.

Dünya futbol tarihinin önemli yıldızlarından biri olarak tarihte yer alacak Didier Drogba, 6 Nisan Cumartesi günü bir kez daha Türk Telekom Stadı zeminine inerek Galatasaray taraftarını selamlayacak.
 

Üst