2017 NBA Yaz Ligi

Ball ve Kuzma cidden fark yaratıyor Lakers'ta..Ball'ın istatistikleri gerçekten muazzam..Son maçında da Cavs karşısında da triple double yaptı..

Ball' ın son iki maçta seyirci baskısı üzerinden kalkmış.Daha temkinli oynuyor ve akıllı oynuyor. Bu arada bu senenin piyangosu Kuzma herhalde. Hem savunması çok iyi hemde şutu.Lakers'ta asıl fark yaratan isim o olacak büyük ihtimal.İngram sakatlandığı için yaz ligini kapadı.
 
Yaz liginde Portland Memphis' i, Lakers' ta Dallas' ı yenerek finale kaldılar. Lakers'ta Kuzma' ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Draft ta üst sıradaki oyuncuların performansı az çok bilinirken Kuzma, yaz liginde bomba etkisi yarattı.Az önce maçın geniş özetini izledim, yine harika oynamış. Kevin Love' ın birkaç gömlek üstü oyuncu geliyor desem abartı olmaz. Ayrıca Ivıca Zubac' ta kendini geliştirenler arasında.
 
Finalin MVP’si Kuzma’dan 30 sayı...

NBA Yaz Ligi Lakers’ın şampiyonluğuyla noktalanırken Kyle Kuzma final maçına damgasını vurdu.

Las Vegas Yaz Ligi’nin finalinde Portland Trail Blazers’ı 110-98 yenerek şampiyonluğa ulaşan Los Angeles Lakers’ta şampiyonluğu getiren isim çaylak Kyle Kuzma oldu.

Lonzo Ball’un sakatlığı nedeniyle oynayamadığı maçta sorumluluk alan Kuzma, tam 36 dakika oyunda kaldı ve 10’da 6’sı üçlük olmak üzere toplam 16’da 11 şut isabeti bularak 30 sayıya ulaştı. Bunun yanı sıra savunmada 10 da ribaunt çeken oyuncu double-double yaptı. Maç boyunca ayrıca 1 asist, 1 top çalma ve 1 de blok yaptı.

Lakers’ın 2017 NBA Draft’ında ilk tur 27. sıradan seçtiği Kuzma, Yaz Ligi’ni altı maçta 20.5 sayı, 5.8 ribaunt, 3.0 asist, 1.1 top çalma ve 1.5 blok ortalamalarıyla tamamladı.

https://twitter.com/EurohoopsTR/status/887191414131634176
 
Lonzo Ball NBA Yaz Ligi MVP’si Seçildi...

NBA Yaz Ligi’nde MVP ödülü Los Angeles Lakers’ın çaylağı Lonzo Ball’un oldu.

Her ne kadar takımını taşıdığı final maçında baldırındaki sakatlık nedeniyle oynayamasa da Lonzo Ball, geride kalan maçlardaki performansıyla MVP ödülünün sahibi oldu.

Lakers’ın 2017 NBA Draft’ı iki numara seçimi 16.3 sayı, 9.3 asist (lig lideri), 7.7 ribaunt, 2.5 top çalma ve 1.0 blok ortalamalarıyla Las Vegas Yaz Ligi’nin en değerli oyuncusu oldu.

Öte yandan Yaz Ligi’nin en iyi beşi de belli oldu. Lonzo Ball’la birlikte Atlanta Hawks’tan John Collins, Phoenix Suns’tan Josh Jackson, Dallas Mavericks’ten Dennis Smith Jr. ve Portland Trail Blazers’tan Caleb Swanigan ligin en iyi beşinde yer aldı.

New Orleans Pelicans’tan Cheick Diallo, San Antonio Spurs’ten Bryn Forbes, Los Angeles Lakers’tan Kyle Kuzma, Memphis Grizzlies’ten Wayne Selden Jr. ve Boston Celtics’ten Jayson Tatum da en iyi ikinci beşe layık görüldü.

https://twitter.com/EurohoopsTR/status/887184008546799616
 
En iyi 5' e Tatum ve Kuzma' nın yazılmayışı haksızlık olmuş biraz. Lonzo Ball son 3 maçta kendine gelebilmişti.Halbuki Tatum ve Kuzma tüm maçlarda iyi performans sergiledi.
 

Üst