2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Muthis oyun,super skor ve keyif veren bir takim.Acikcasi zor gecmesi beklenen bir macti.Ozellikle Abdulkerim ve Davinson gibi iki iyi stoperimizin sakat olmasiyla Berkan Kutlu’nun kariyerinde ilk kez bir Super Lig macina stoper olarak baslamasi,rakip Rizespor’un bize yillardir olan malum tutumu ve ne olursa olsun bizim stoperlerimizin olmadigi bir macta rakibin etkili hucum silahlarinin olmasi az da olsa tedirgin ediyordu.

Ancak macin 1.dakikasindan itibaren takim muthis istekliydi.Okan Buruk bu macta zaten elbette gol yeriz dusuncesiyle yedigimizden en az 2 fazlasini atalim dusuncesiyle takimi sahaya cikarmis.Full hucum full baski anlayisiyla ilk yarida 4 gol bulduk.

Kohn’un ilk golunu boyle kritik bir macta klas bir sekilde atmasi,Atom Karincamiz Torreira’nin formamiz altinda ilk resmi golunu atmasi,Kerem Demirbay’in iki tane Hagi-Sneijder goluyle bizleri mest etmesi harikaydi.Icardi’nin de penaltiyi Kerem Demirbay’a birakmasi ne kadar iyi bir futbolcu oldugunun yaninda ne kadar iyi bir lider ve sporcu oldugunu da ortaya koydu.

Eksiklerin donmesiyle kadro da yavas yavas genisliyor.Haftaya Kasimpasa macina Davinson veya Abdulkerim’den biri yetistigi takdirde savunmada da rahatlariz.Sonra da zaten milli takim ve secim arasiyla 2 hafta macimiz yok.

Keyifli bir macti bizim adimiza.Insallah bundan sonraki butun maclarimizda bu iyi oyunumuzu surdurerek kazaniriz ve sampiyon oluruz.Takima ve teknik ekibe tebrikler.SEN SAMPIYON OLACAKSIN !
 
Çocukluğumda Rize’den sahamızda 5 gol yemiştik bir maçta, hayal meyal hatırlıyorum. Kaleci kırmızı görüp çıkmıştı yerine Mehmet Bölükbaşı çuvalı girmişti. O maçın intikamı bir kez daha alınmış oldu. Rize oldum olası antipatik takımdı zaten.
 
Takılmamızı bekleyenlere 6 gollü güzel bir şamar oldu. Averaj olarak da neredeyse dengeledik. Oyuna sonradan giren 3 oyuncumuz biraz kaliteli oynayınca oyunun kalitesi de fark etti. Keşke sene başından beri doğru düzgün oynasalardı.
Öte yandan atılan 8 golün hepsinin de sol ayaklardan çıkması gecenin enteresan diğer detayıydı.
 
Barış'ından Keremlerine, Muslerasından Berkan'ına kadar müthiş ciddiyetsiz bir oyun ama doğru değerlendirilirse şampiyonluk getirtebilecek bir galibiyet. Orta sahadaki yetersizliğimizi anlıyorum yönetimin koltuktan edecek işbilmezliğinden eyvallah ama topu hep 1 saniye yavaş ve fazladan dürtüp sürekli rakip için atak başlatmak da yetersizlikten ziyade ciddiyetsizlikten olacak bir hadise. Barış Alper'in ayağının ucuyla dokunup rakibe asist yaptığı pozisyonu söylemiyorum bile. Prag deplasmanı gibi bir maç oynadık ama rakip de Allah'tan Türk olduğundan sonunu bir şekilde getirdik.

Sami Yen'e küfür edecek kadar şerefsizce organize edilmiş ve mimlenmiş tribünlerle doldurulmuş rakiplerle daha çok maç oynayacağız ve Hatay deplasmanında yediğimiz tokadın bir benzerini yemeye ramak kala rakibin aptal bekinin katkısıyla sıyrıldığımız maçtan gerekli dersleri almazsak ligin sonunu da çok zor getiriririz. Tribünlerden bağımsız olarak bu mamalanmış rakiplerden çok azı da Kasımpaşa kadar pozitif futbol oynar. Bugün öne geçtikten sonra yere yatma ritüelini başlatsalar ciddi bir çelme takabilirlerdi bize. Bu galibiyete en çok ve şu an için sadece tribünde Kasımpaşa taraftarın olmadıklarıdnan emin olduğum ergen beynine ömürlük şerefsizlikler sığdırmış rakip taraftarları ağlattığımız için sevindim. Milli ara da bize zamanında gelmiş. Hem kafa olarak, hem de fizik olarak çok yetersiz göründük bugün. Umarım hem fizik ,daha da önemlisi kafa olarak milli aradan zımba gibi dönüp hak ettiğimiz şampiyonluğu göğüsleriz. Okan hoca da bu yetersiz ve niteliksiz yönetime rağmen takımını bir kez daha şampiyon yaparak koltuğunda hakkıyla oturan tek Galatasaray sorumlusu olarak seneye çok daha iyi bir takımla geri döner.
 
Birseyler yazip karalayabilecek kadar daha yeni kendime gelebildim ve kafami toparlayabildim :)

Inanilmaz bir mac sonu,inanilmaz bir galibiyet.Valla isin dogrusu bugun Ankaragucu veya Rize maclari gibi cikip catir catir oynayarak 5-0 falan kazansak bugunku macin senaryosu kadar mutlu olmazdim :) Tabi ki kalbimizle,tansiyonumuzla,aklimizla oynadilar ama sonu guzel olunca bunlarin hic onemi kalmiyor.Bir ara babam dayanamadi bahceye cikti ve ben 3. golde goool diye bagira bagira kendisini ariyordum :)

Teknik taktik bugun hic konusmayacagim.Tabi ki oyun kabul edilemez.Ama bugun cok ekstra bir geri donusle malum rakibin tamamen psikolojini bozacak sekilde kazandigimiz icin teknigi taktigi ikinci planda birakiyorum :) Bu arada unutmadan soyleyeyim o stadyuma dolusan agizlarindan terorist ele basi serefsizin adini dusurmeyen it surusu de kucuk Mertens,kucuk Icardi ve kucuk Vinicius’la da tanismislardir.Hayatlari boyunca unutamayacaklari bu zevki tattirdiklari icin bu 3 futbolcumuza tesekkur etmeliler.

Bugunku mac benim aklima direkt olarak 2019 Mayis’ta oynadigimiz Rize macini getirdi.Guzel gollerimiz,kacan penaltimiz,penaltiyi kaciran oyuncumuzun kendini affetirmesi,son 10 dakikada yapilan geri donus ve bunlarin ayni o gun oldugu gibi bir Ramazan gununde gunduz oynanan bir macta yasanmis olmasi beni direkt o gune goturdu.

Futbolcularimiza ve teknik ekibimize tebrikler ve tesekkurler.Cok net sampiyonluk maciydi ve insallah biz sampiyon olacagiz.SEN SAMPIYON OLACAKSIN !
 
Eşeği önce kaybettirip sonra buldurmak.

2001-2002'deki Yozgat deplasmanı dünden farksız şekilde oynanmıştı. Üstüne kazanamamış, geri dönüşle beraberliği kurtarabilmiştik. Temel fark şurada. O sezon Şampiyonlar Ligi'nde 32 turundaki gruptan çıkmıştık. 16 turundaki ikinci grupta ise son maçta kazanmamız gerekiyorken net ofsayt bir golle kaybetmiştik. Rakip Barcelona'ydı. Yani er meydanında rüşdümüzü ispat etmiştik. Bu sezon okyanusu geçtik, 1999-2000'de deremiz ilan ettiğimiz yerde boğulduk.

Düşük verim, salt idare etme haline dönüştü sezon.
 
İcardi varken ben atıcam dedikden sonra Penaltıcı o bu şu olamaz.
Milli takım arası bize ilaç gibi gelicek.
Okan Hoca takımı gerçekten hazırlamalı bu çok önemli.
Sakatlar düzeldi,Cezalı yok,son 8 hafta bu saaten sonra artık savaşıcak olanlarla devam etmeli naz kapris yapanı kenara koymalı.
Oyuncu kazanılıcak hafta değil !Maç kazanılcak haftaya girdik.
Haftalardır Kerem kötü değil çok kötü,Zaha gördüğüm kadarı ile oynamak istiyor (Takıma dahil olmak istiyor)şans verilmeli.
 
Son düzenleme:
Ziyech'in sözleşme otomatik uzamış.

Sezon bittiğinde adamla net konuşulmalı kalmak istiyormusun? İstemiyormusun?

Kalmak isteyip takımı sahiplencekse muazzam iş olur.Kalmak istiyorum dedikden sonra yönetimde sahip çıkıp ona göre demeç vermeli,Listede isteyen olursa satılır demiceksin .
Gitmek istiyorsa sözleşmeli oyuncun olarak ilk idman günü Saha'ya çıkartırsın X miktar bonservis getir git dersin.
 

Üst