2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bir oyuncuyu daha kesin olarak uğurladık. Fulden Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Bizde henüz neredeyse tık yok. İlginç olan ise, önceden de belirttiğim gibi, ortalıkta çok isim dönerken, Resmi olarak kulüpler tarafından duyurulan veya oyuncunun kendisi veya ayrıldığı kulüp tarafından gideceği kulüp net olarak belirtilmemiş oyuncuların ezici çoğunlukta olması. Sanki bir satranç hamlesi hazırlığı gibi.
Bizde devam etmesi kesin gibi görünen oyuncular, İlkin, Logan, Ayçin ve Sude ile, transferi bitmiş gibi görünen Kanami. Bunun dışındaki herşey spekülatif, yani kesinleşmiş değil. Buna ilişkin, büyük bir titizlikle ve birçok kaynakla çapraz olarak sorgulatıp hazırladığım 2023-2024 transferlerini 27-5-2023 itibarı ile güncelledim.
Bu listedeki yeşil gölgeliler kesinleşmiş olanlar, sarı gölgeliler iki takım ile adı geçenler ve gölgesiz olanlar ise henüz kesin olarak doğrulanmamış transferlerdir. Bu transferlere, iç transferler dahil değildir ancak az daha netleşmesi durumunda bunlar da listeye eklenecek ve her takımın yeni sezondaki hamlelerini net olarak görebileceğiz.
 

Ekli dosyalar

  • Sultanlar Ligi Yeni Transferler (Gelenler-Gidenler)3.pdf
    471.6 KB · Görüntüleme: 11
Santarelli farkı. Bir oyuncu nasıl hazırlanır, nasıl güven aşılanır ve verim alınır, tam bir ders gibi. Muhteşem bir performans 14 sayı ve her alanda harika bir İlkin. Savunmada, top karşılamada, hücumda göz kamaştırdı. Fişek gibi idi. Asıl önemli olan, rotasyona uğramayan tek oyuncu olmasıydı. Hep yazdım ve çizdim. Ataman ile geçirdiği bazı kötü maçlara rağmen, her alanda en iyi oyunculardan birisidir. Ne zaman en zirvede olacağını bekliyordum. İşte bu maçmış. Aldığı paslar da genelde iyi idi. Bizi çok mutlu ettin İlkin. Sen de hep mutlu ve başarılı ol. Sarı Kırmızılı forma ile de yeni başarılara yelken aç.
Bu arada, Nuneviller ile ilgili düşüncelerimi önceden paylaşmıştım. Kiraly herhalde oyuna aldığına pişman olmuştur. Cuttino'yu ancak 30 saniye görebildik. Kurtagiç'in Drews bloku çok iyi idi ama çok kısa süre görev aldı. Popoviç her zamanki gibiydi. Maçlar devam ediyor. Sonuçları hep birlikte göreceğiz.
 
arkadaşlar şubeyi takip etmiyorum cahilliğime verin lütfen, ilkin bizim oyuncumuz dimi ona göre maçı izlerken babama ilkin diye bir topçu var çok iyi diye satayım çok takip ediyormuş gibi hagdhsgshs
 
İlkin böyle oynamaya devam ederse bizim takımda çok durmaz Eczacıbaşı,Vakıf,FB,THY bunlardan birine gider bir süre sonra
 
İlkin'imiz, forumu bile hareketlendirdi :) Çok iyi. Genelde İlkin, savunma yetenekleri ile Türkiye'nin en iyi savunma özellikli hücum oyuncusudur. Sadece ve sadece, yeterince iyi paslar alamaması ve bazı zamanlama hataları ile, zaman zaman hücumlarda aksamaları vardı ve sonuç olarak da yine zaman zaman özgüveninde önemli düşüşler yaşamasına neden oluyordu. Hep söyledim ve yine söylüyorum, özellikle voleybolda psikoloji ve buna bağlı motivasyon çok önemlidir ve bunu sağlayacak olan da, baş antrenör ve teknik heyetteki ilgili uzmanlardır. Görebildiğim kadarı ile, Santarelli ve teknik heyeti, İlkindeki cevheri, bu noktalarda çalışarak öne çıkarmış ve ortaya, neredeyse mükemmel bir İlkin çıkmış. Hemen hemen her maçta, hücumda belli zamanlama hataları yapan İlkin, son iki maçta, neredeyse hatasız hücum yaptı (iki maçta toplam bir blok yedi ve çok kötü gelen bir topu fileye vurdu). Son maçta da etkili servislerinde sadece 2 hata yaptı. Bunun dışında gerçekten pırıl pırıldı. Hele ki savunma ve top karşılamada son derece başarılı idi.
Bazı arkadaşların, İlkin - Hande karşılaştırmasına, pek katılamıyorum. İyi bir teknik heyetin elindeki iyi bir İlkin, Hande'den çok daha iyi bir oyuncudur. Bloklarda da sürekli gelişiyor. Handenin iki maçta da hem savunma hem hücumdaki hatalarını saymaktan vazgeçtim. Elbette kötü voleybolcu değil ama iyi bir İlkin ile kıyaslama yapılamaz.
Bu arada, İlkin'in damarlarında Sarı Kırmızı renkler var. Bu hem aileden gelen bir özellik hem de gözünü TVF den sonra Galatasarayda açan bir oyuncu olmasındandır. Ayrıca arkadaşlarımızın içi rahat olsun. İlkin, sezon başında 3 yıllık sözleşmeye, gözünü kırpmadan imza attı. Yani en az iki yıl daha bizlerle birlikte olacak. Önümüzdeki iki yıl sonunda kariyeri için ayrılmaya karar verirse, belki yurt dışı olabilir ama ben yine de iyi bir takım kurulması halinde, bizlerle birlikte olacağını düşünüyorum.
Transferle ilgili olarak, bizde henüz tık yok ama İlkin'in son performansları ve Logan ile Sude'nin son maçlardaki çok iyi sayılabilecek performanslarını dikkate alarak, iyi transferler yapılması halinde, keyifli bir Cimbom izleyeceğimize olan umudumu taşımaya devam ediyorum.
 

Üst