Scouting sadece g-league için geçerli bir operasyon heralde. Merkezefendi Sadık'ın arkasına çekse tebrik için çelenk gönderecek adamlar biz çekince bişeyler oluyor. Çok sevdiğiniz merkezefendi 3 tane oyuncu göndermiş son yıllarda Euroleague'e Oturu G-league diğerleri kim bakalım.
Rogkavopoulos > Promitheas Patras > Yunanistan Ligi > 6.5 Sayı - 4.3 Ribaund - 1.1 Asist Mevcut kulüp: Baskonia
Sestina > Hapoel Holon > İsrail Ligi > 11.1 Sayı - 3.1 Ribaund - 0.8 Asist Mevcut kulüp: Fener > Valencia
Bunların ikisi de 4 numaralar. Bizim Blumbergs de:
Blumbergs > Aris > Yunanistan Ligi > 9.5 Sayı - 3.1 Ribaund - 0.2 Asist
Rogkavopoulos'a da menajer paketledi çaktı demişlerdi zamanında. Scouting bu kadar kolay ya hani kabaca hesapla Blumbergs Rogkavopolos'u tokatlar istatistiklere bakarsak. Oyuncunun özellikleri önemli değil G-league'den gelmemiş olması ve Aris gibi bi takımdan gelmesi önemli çünkü ya Kesin rezil bi oyuncudur ya Aristen geldi diye.
Denizli muhteşem bir scout ağı kurmuş diye bir şey söylemiyorum zaten. Muhtemelen menajeri oynasın diye getirdi Denizli'ye. İstediğini aldı yani. Merak etmeyin Avrupa'da az çok transfer nasıl yapılır kim hangi menajerle çalışır az çok biliriz, ben gidip de Denizli olalım demiyorum zaten
Ha, internet diye bir şey var, herkesin kullanım amacı farklı tabi ama mesele Rogkavopoulos Promitheas'da oynarken 19 yaşındaydı Mesela bunlara da bakmak lazım öyle havadan emoji atarak bir şeyleri biliyormuş gibi gözükmeye çalışmanın fazla bir mantığı yok Ian Hummer da mesela öyleydi değil mi ligi bilen oyuncuydu sonuçta