• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Galatasaray Kadın Futbol Takımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozan K.Ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Dursun Özbek: "Kadın futbol ve alt yapı tesisleri için yapılacak inşaat için Pasifik Holding ile anlaştık ve çalışmalar başladı. Bu tesislerin inşaatını Haziran 2026'da tamamlamayı hedefliyoruz."

2014 yazından bu yana kulüpten bir şey isterken dilimi ısırıyorum fakat, Florya'dan 2026 başında ayrılacaksak keşke Şenlikköy Stadı'nda oynasak. Böylece kült tesislerden ayrılmış, fakat Florya'dan ayrılmamış oluruz.

Ünye deplasmanı için tebrikler takım. :)

Bu hafta baya beraberiz.

Florya'ya veda zamanlarında, tarihe tanıklık ettiğimiz bir öğleden sonrayı yaşadık kült tesislerde. :) Mevcut profesyonel ligde, sadece biz şampiyonluk yaşayabilmiş olsak da; profesyonel erkek futbol üzerinden ülkenin 4 büyüklerinin arasındaki en farklı derbi galibiyetini gördüğümüz kanısındayım resmi maçlar baz alındığında. Galatasaray kadın futbol takımının kısa fakat derinlikli tarihi gözetildiğinde, attığımız ilk 2 gol de insan Dünya'da var olduğu müddetçe geleceğe taşınası bir temaşa keza öncüllük barındırıyor. :) Ebru ve Giacinti öyle bir resital verdi.

Anadolu Yakası'nda kışa geçiş kapıda dediğimiz, Avrupa Yakası'nda ise baharın üzerinden yaza geçiş yaptığımız günde; maçın başında takımda baya bahar yorgunluğu vardı. İlk yarım saatte, Beşiktaş'ın oyunu daha bütüncüldü ve savunmadaki bireysel kalite keza kas hafızasıyla oyunu 0-0'da tuttuk. Giacinti'nin, rakibin ikinci yarıda Dünya'ları çıkaran kalecisinin bel ve sırt sağlığını hedef aldığı gol; maçın kırılma noktasıydı. Birkaç dakika sonra, bana kalırsa Beşiktaş'ın penaltısı verilmedi. Fakat orada beraberliği bulabilmeleri, bizi galibiyete dair tehdit etmezdi de tarihi farka gidemezdik diye düşünüyorum. Zira enfes ilk golle, hava bir anda değişti. Ebru'nun attığı 2. gole dair, kelimeler kifayetsiz. :) Argodan tutalım, çocukluktan erkek futbol kültlerine kadar nasıl betimlesem eksik kalır.

Beşiktaş, kült figür olarak Dusan Alimpijevic ve erkek hentbol takımı dışında büyük kulüp olmanın temel gerekliliklerini yerine getiremediği bir dönemde. Forma, kadro değişimindeki gerginlik, yabancı antrenörümüzün Avrupa kupaları futbolunu Türkiye Ligi'ne uyarlama çabası ve hatta Florya sonrası için tartışmalarımız derken o kadar ağır basıyoruz ki; penaltı pozisyonu maç için kıstas olamıyor neredeyse.

Galatasaray'ın büyük kulüp gerekliliklerini yerine getirdiği, fakat Galatasaray'a sadece makyajla benzeyebildiği son 11 yılda; Galatasaray kadın futbol takımı o kadar yeni ve derin bir soluk oluyor ki anlatamam. Umuyorum ki Şenlikköy'e geçer ve gidebildiği yere kadar devam ederiz. Mecidiyeköy'den maddede ayrılsak da ruhen hiç ayrılamamışken, Florya'yla somut bağımız hep sürsün. Doku uyumu yüksek olduğunda, öyle şartlar gereği kopması gerekir diyerek koparamıyorsunuz. Aktörlüğüm de itinayla bunu söylüyor Dünya'ya, 2020'lerdeki deneyimlerimde.

🎙️ ÖZEL | Galatasaray'da Kadın Futbol Takımı'ndan sorumlu yönetici Emir Aral, Gábor Gallai ve takımın hedefleri hakkında konuştu.

🗣️ "Hocamız Gábor Gallai çok mutlu ve biz de kendisinden çok memnunuz. Sürekli kendisiyle görüşüyoruz ve zaten ofisi de Florya’da. Erkek A Takımımızın ayrıldığı yerlere biz yerleştik. Hedefimiz tamamen şampiyonluk ve hocamız da buna çok motive.

Biz, lig şampiyonluğunu tamamen bir basamak olarak görüyoruz. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde başarı. Biliyorsunuz ki geçen sene, tarihî bir başarıyla ülkemizi 16 takımlı Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmiştik. Şimdi tekrar şampiyon olarak, önümüzdeki yıllarda Şampiyonlar Ligi’nde daha üst sıraları zorlayacak bir takım olmak istiyoruz."

🔗 @canbedell

🎙️ ÖZEL | Emir Aral, Galatasaray GAİN'e bir takviye yapılıp yapılmayacağı konusunda Eski Açık'a konuştu.

🗣️ "Takviye konusunu hocamız Gábor Gallai ile hep konuşuyoruz. Ben, ‘transfer yapalım mı?’ desem de hocamız takımdan memnun olduğunu ifade ediyor. Gerçekten biz de takımdan memnunuz. Yönetimimiz, sayın başkanımız Dursun Özbek kadın futboluna çok önem veriyor. Son kazandığımız Beşiktaş derbisini 2. Başkanımız Metin Öztürk de tribünden takip etti.

Transfer dönemi 27 Kasım’da sona erecek. Şu anda hocamız takımından memnun ama çok önemli bir fırsat transferi olursa yaparız. Bunun erkek futbol takımından örneklerini biliyorsunuz. Böyle bir şey olursa biz, yönetim olarak gereğini yapacağız. Bunun dışında dediğim gibi, hocamız takımdan memnun.

Sistematik oynadığımız futbolun, A Millî Takım’a da yansıyacağını düşünüyorum. Bu bağlamda biz, A Millî Kadın Futbol Takımı teknik direktörümüz Necla Hoca’yla da devamlı görüşüyoruz. Biliyorsunuz ki kulüp takımları iyi olursa bu durum A Millî takımlara da olumlu olarak yansıyor. Biz şu an her şeyden memnunuz. İnşallah mayıs ayında da futbolda çifte şampiyonluğu kutlarız."

🔗 @canbedell

Son düzenleme:
Hocaya güveniyorum. Ek olarak hem bu branşta hem de kadın basketbolda son kalan transferin yapılması taraftarıyım

İlk 11

Roberta, Demehin, Eda, Chang , Melike Pekel, Ebru, Julia, Valentina, Elif, Kezban, Benan.

Yedekler ; Angel, Esra, Ecem, İrem, Lalia, Elanur, Marta, Manga, Melike Öztürk

Florya'daki kült tesislere veda günlerimizde, tarihi Beşiktaş galibiyetimizin ideal görüntülerine erişemese de; köşeli tatların olduğu bir öğleden sonrayı yaşadık.

Maçın son yarım saatine dek, her iki yakada da bahardan kışa geçiyoruz tadında bir gökyüzü keza sıcaklık vardı. Son yarım saatte açan güneş, içleri kısmen de olsa ısıttı. :) Yüksekova'nın savunmayı kurduğu nokta hayli cüretkardı. Melike'nin, derbiden Giacinti ve Ebru'yu takip ederek attığı mükemmel gol; ilk 10 dakika geride kalmadan altı pastan direkten dönen kafa vuruşumuzla da desteklenince, yine resital mi izleyeceğiz sorusu keyifle doğdu. Devamındaysa Yüksekova'nın dinamikliği, gelmeyen 2. golle de birleşti ve kalede tehlike yaşamasak da hücumdaki set tempomuz hayli düştü. İkinci yarının başlarında attığımız 2. gol ise, yakın dönemdeki salınarak bitirdiğimiz maçlara erişemese de; mantıkla yaklaşılan bir şampiyonluk galibiyetine evriltti günü.

Ebru'nun sakatlığı eyvah dedirtti doğal olarak. Giacinti'ye dahi farklı formda da olsa alternatif yaratabiliyoruz, Ebru'suz Giresun deplasmanı ise maestrosuz orkestra tadı verecek. Sakatlığın daha da uzamayacağını umuyorum, zira Fenerbahçe'yle sezonu fotofinişte bitirmemiz hayli olası.

Yüksekova'nın hayli kalabalık bir niceliği vardı tesislerdeki şirin ve Mecidiyeköy tadındaki tribünde. Ülkenin Doğu'sundaki Galatasaray tutkusuyla da birleştirince, misafirperverliğimiz dahilinde keyifli ve renkli bir ortam bekliyordum fakat öyle olmadı. At yarışı izler vari keskin reaksiyonlar, hakemle de 90 dakika uğraşma refleksiyle birleşince Yüksekovalı ergen kardeşlerimize de alan açıldı ve birkaç yersiz münakaşanın eşiğinden dönüldü. Dünya'nın 2020'lerde ne ölçüde devasa dertler barındırdığını Türkler de Kürtler de gayet iyi biliyor. Haliyle bu yazdıklarım haber değeri dahi taşımıyor. Yüksek beklenti üzerinden, düşük deneyim ve doğmayan tatmin diyerek noktalayalım.

2005-2020 aralığında, Galatasaray tribünündeki yaratıcılığı kısıtladığını düşünüp dillendirdiğimiz yoğun tepe baskısı; 2020'lerin Dünya'daki görüntüleri dahilinde zaruri olduğu ölçüde yapıcı bir kontrol mekanizması. Florya'da tesislere veda günlerimizde, tribünde az ve öz niceliğin yakalanabildiği günlerde; Galatasaray tribününün eskileriyle ve abileriyle, gerek maç önünde gerekse de maç sonunda derin sohbetler edebilmek altını çizmem gereken bir keyif. Mecidiyeköy'ün Galatasaraylı jenerasyonlar arasında oluşturduğu organik bağ, Florya'da Şenlikköy Stadı'na transfer olmamız üzerinden kalıcılığını sürdürür umarım. Mecidiyeköy'ü özlediğimizden yana hemfikiriz zira.

Kadın futbol takımımızın açık ara şampiyon olacağı şimdiden belli. Amatörlüğün diz boyu olduğu, lige katılmayan 2 takım ve amatör oyuncuların olduğu 1 takımın olduğu ligde resmen Şampiyonlar Ligi kadrosu kurulmuş. Demek ki istenirse ve kaliteli teknik direktör - koç gelirse Galatasaray adına yakışan takım kurulabiliyormuş. Ve ligi güle oynaya kazanabiliyormuşsun. Erkek Basketbol takımının 13 yıla yakındır ulaşamadığı seviyeye sadece 4 yılda ulaştı takım. Hem de ilginin ve maddi gelirin çok düşük olduğu bir branşta. Bu takımın 4 yıllık hikayesi Erkek Basketbol Takımı için örnek olmalı.

Acaba kadınlar futbol liginde tüm maçlarını kazanıp da şampiyon olan olmuş mu? Olmadıysa bu sezon bir ilk yaşanabilir.

Fb'nin bugün maçında yaşanan rezaleti görünce , bizi öyle güle oynaya şampiyon yapmazlar bence.

Maestro Ebru'nun şiş dizle maça çıkması saygı duyulası. Son anlarda gelen golle alınan şampiyonluk galibiyeti de bir o kadar keyifli. :)

Kadın basketbolda eksileri tetris gibi birleştire birleştire artı öngördüğümüz, anlamsız 1.5 yıldan yola çıkarak; kulüp ne yapar eder, yeni yılda en olmayacak stadı seçerek bu takımı bizlerin aktörlüğünden ayırır. Şenlikköy'de devam etme ihtimali bana mucizevi geldiğinden, Fenerbahçe maçının son saniyesine üzülmeyi en azından yeni yıla dek erteliyorum. Vedada, anlardan tat almak esastır.

Fb'nin bugün maçında yaşanan rezaleti görünce , bizi öyle güle oynaya şampiyon yapmazlar bence.
90+12 de attılar golü.
Atmasalar bile artı 20ye kadar uzardı.
Hem erkek hemde kadınlarda Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Geri