• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025 Fi̇vb Erkekler Voleybol Dünya Şampiyonası

Puanları 0
Çözümler 0
@Halil Sentürk
Bu sene takım sporlarında önce kadın voleybolu sonra Erkek basketbolunda yakaladığımız üstün başarılara Erkek Voleybolu da eklendi.Japonya gibi bizim takımımızdan çok daha iyi olan maça net favori çıkan grup lideri olması beklenen bir takımı 3-0 çok rahat yenerek geçtik.Bir süpriz olmazsa grubu biz lider bitiricez gibi duruyor.

Dünkü maça 2.setin ortalarının sonunda dahil oldum ve inanılmaz iyi bir performans izledim. Japonya gibi erkek voleybolunda asyanın kadın voleyboluna göre geride görüldüğü ortamda son yıllarda çıkış yaşayıp artık olimpiyatlarda da dünya şampiyonalarında da madalya adayı olan istim üstünde ve bize ters gelecek oyunları olan bir takım vardı karşımızda ama çok net kazandık. Yine de FIVB'nin saçma formatı kadın voleybolda final yolumuzu açsa da erkeklerde büyük hayaller kurmamızı engelliyor. Kura şansı baştan yoktu ve güya adaletli sistem ev sahibini ilk sıraya koyduğu için dünya 3.sü ve 6.sının grupları çaprazda eşleşmesi gerekirken dünya 2.si ve 5.sinin grupları eşleşti. Şimdi önce grupta kaza yapmadan -ki kaza yapsak bile puan farkı ya da set averajıyla 3-0lık net galibiyet sayesinde lider olacağız gibi- üst tura yükselmek ve Polonya ile Japonya'yı son 16da çarpıştırmak lazım. Oradan Japonya yine gelse muazzam olur ama şimdilik çeyrek final de kafi lider olup Hollanda'yı geçmemiz yeterli olacak bunun için.

Dünya 7.si olmak tuhaf şekilde avantajlı bu sistemde çünkü Brezilya yarı finale kadar ilk 6 sıradan kimseyle oynamadan yürüyebilecek. Benzer durum Japonya için de vardı ama onların grubunda seribaşı olmayan en güçlü takım Sırbistan yer aldığı için dengelenmişti erkeklerde o da yok. Bu formattan acilen vazgeçmeleri lazım ama ondan da cil neredeyse 15-20 senedir uygulanan evsahibini 1 numaralı seribaşı gibi görmekten ya vazgeçsinler ya da tüm seribaşlarını karışık kurayla çeksinler. Evsahibi normalde seribaşı olamıyorsa son seribaşı olması da bir çözüm ama bu haliyle nasıl bu kadar dayandılar bu mantığa voleybol camiası şaşıyorum. Dünyada hiçbir sporda yok böyle bir rezillik üstelik takım sporlarında milli takımlara en çok önem veren en çok turnuva-maç yaptıran neredeyse 6 ay aralıksız milli takım takvimi yapan voleybolda bunun olması çok daha şaşırtıcı.

Çeyrek Final görme ihtimalimizi yüksek görüyorum ama çeyrek de yüksek ihtimal Polonya gelir eler bizi.

Sabah oynanıcak Libya maçını 3-0 kazanırsak grubu lider bitiririz.Umarım set vermez çeyrek final yolumuzu açarız.

Geri