Burak Elmas

Furkan’la aynı düşünüyorum. 8 yıldır “bundan kötüsü gelmedi” diyip durmaktan sıkılmadınız mı? Yarsuvat, Özbek, Cengiz, Elmas... Hepsi de inanılmaz kötü başkanlardı ve yaşattıkları fiyaskoların haddi hesabı yoktu. Furkan’ın da dediği gibi şu ortalığı yangın yerine çevirme huyundan vazgeçmek lazım. Falcao için yeri göğü yıkanların akabinde neler yaptığı bir örnek.
 
Taraftar baskısıyla popülist transferler yapılmasına teknik olarak ben de karşıyım fakat bu hesabın yapılacağı oyuncu hem Gedson değil hem de bu yönetim zaten popülizmin kralını yapıyor en başından beri. Dolayısıyla bunun planlamayla ya da taraftar baskısıyla filan alakası yok. Muhtemelen maddi sebeplerden dolayı beceremediler transferi.

Diğer taraftan Ünal Aysal'dan sonra gelen her başkan birbirinden kötüydü bu da bir gerçek. Dolayısıyla yangın yerine çevrilmesi de gayet normal.
 
Ünal aysala sportif açıdan başarılı diyoruz ama onun döneminde sıcak paranın en çok olduğu dönemdi burak başkan bu kadar vaat vermese sadece terimle çalışacağım dese ve seçilse idi bu kadar eleştirmezdim bu en zor dönem ünal aysal sıcak para bitince hem takımımızda hem de ülke de bitmeye başlayınca bir bahane ile bıraktı başkanlık yapmak kolay değil
 
Bence paralı başkan yerine profesyonel başkan da olabilir. En ideali finansal olarak kimseye eyvallahı olmayan, network açısından kulübe faydalı olabilecek, profesyonel olarak da başarılı bir yönetici profilinde başkan gelmesi. Buradaki sorun Burak Elmas'ın iyi bir profesyonel yönetici olmaması. Ekibinde de yönetici değil hukukçu filan var genelde. Ayrıca ekibinin bir bölümünün Fatih Hoca'yla organik bağı var, kalanının aklında ne olduğu bile belli değil.

Sorsanız iki yıldır hazırlanıyorlar ama transferleri Fatih Hoca yaptırmış, kulüp zaten takımın başındaki Fatih Hoca'ya emanet edilmişti, diğer şubelerde de aynı isimler kaldı, gençleşme diye yola çıkıldığı halde yine 30+ oyuncular ya da B takımlardan orta yaşlı oyuncular geliyor. Bravo başkan, çok iyi hazırlanmışsınız.
 
Işın Çelebi tahminim Adnan Polat destekli aday oldu ve belli ki hazırlıksız. Bir mülakatına da denk gelmedim. Diğer adaylara gelince Eşref Hamamcıoğlu o manasız "bana geldiler altınızda birleşelim dediler" çıkışını yapmasaydı aslında makul şeyler de söylüyor ama işte divan kurulu başkanıyken de yaptıkları ortada. Burak Elmas ve Metin Öztürk yalanladılar o iddiayı lakin böyle bir yalan söylenmez ki Metin Öztürk'ün böyle bir hamle yaptığı camia içinde konuşuluyor ki ben camiadan değilim sadece taraftarım haberim var ki Levent Tüzemen'de böyle bir iddiada bulunmuştu galiba ya da bir başka gazeteci.
Aslında üç adayın söylediklerinin belli noktaları mantıklı ama işte ego devreye giriyor. Mustafa Cengiz saçmalamıştı sponsorlar Galatasaray'a gelir biz ayaklarına gitmeyiz diye.
4 aday var lakin kimse kusura bakması hiç biri bu kulübü yönetebilecek kişiler değil. Zaten 9 bine yakın aktif üyenin içine hapsolmuş bir yapıdan da öyle ahım şahım yönetimler çıkmaz.

Aylar önce bunu yazmışım. Bugün Divan'da ortaya çıkıyor ki Metin Öztürk birilerini arayıp "seçim olacak ama merak etme sen koltuğunda kalacaksın" diye bağlamaya çalışmış. Bu kulüp birbirinden beceriksiz sadece kulübü sömürmeye çalışan grupların eline düşmüş.

Tüzüğün üye alımına dokunulmasına karşılar. Lise mezunu olmak Galatasaray'lı olmak değildir. Sırf çevre için kongre üyesi yapılmış Fenerbahçeli ve Beşiktaşlılardan kulüp temizlenmelidir. Lise mezunları derneği kursunlar. Ve kongre üyeleri artık Galatasaray'a verir hale gelsin alır değil.

Bu kulüp bu şahısların emeklilik ya da boş zamanlarını geçirebilecekleri bir kulüp değil. En ölü haliyle yıllık 150 milyon avro ekonomi üreten bir kulüp.

Üye sayısı artmalı, seçici üyelik olmalı ve üyelerden paralar doğru düzgün toplanmalı. Real Madrid'in sadece kulüp üyelerinden kazandığı para ki 90 bin üyesi var 9 milyon avro civarı. Ortalama 100 avro yıllık veremeyecek kişilerde bir zahmet üye olmasın.
 
Yarın kaybedersek ya başkan seçim kararı alır ya da hocayı gönderir ikisinin beraber olma ihtimali zayıf bence hangisi olur diye düşününce benim fikrim sanki hoca gidecek ama o durumda başkanın ömrü uzun olmaz mart sonu seçim kararı almak zorunda kalır
 
Yarın kaybedersek ya başkan seçim kararı alır ya da hocayı gönderir ikisinin beraber olma ihtimali zayıf bence hangisi olur diye düşününce benim fikrim sanki hoca gidecek ama o durumda başkanın ömrü uzun olmaz mart sonu seçim kararı almak zorunda kalır

Bugün yapılan divan toplantısında Mart'ta ibrasızlık olmayacağı belli oldu.
 
Bugün yapılan divan toplantısında Mart'ta ibrasızlık olmayacağı belli oldu.
O iş belli olmaz eğer belli şartlar oluşmazsa gs küme bile düşebilir şaka falan yapıyorlarda 22 mart kritik tarih o acidan muhtemelen divan o tarihte olacak israr edilirse gs altay gibi olabilir o zaman kurtulusu da olmaz fazla zorlamanin kimseye faydasi yok soyleyeyim bazen birakmayi bilmek lazim ha türkiyedir gs söylemi gerçek yanlız ülke küme düşüyor orası ayrı
 

Bu konuda yönetim masada olsa da yapacak bir şey yok eskiden 14 gün karantina ve test zorunluluğu vardı. Ancak sonradan karantina 7 güne düşürüldü ve 7 gün dolduğunda test yapmadan karantina bitiyor. Hukuken de tbf erteleyemiyor bizimkilerde o zaman bizde pozitif oyuncuları getiriyoruz diyorlar. Bir de Efes kulübü de oynanmasını istemiş galiba.
 
Mehmet Ayan'ın söylediği, "Fenerbahçe, 25 yıldır Fatih Terim'ini bulamadı, Galatasaray 6 ayda Ali Koç'unu buldu" cümlesi, son yıllarda yapılmış en güzel cümle olabilir. Malesef...
 
Kulübün, Katarlılara satılması ile ilgili duyumlar artmaya başladı. Ayrıca City Group ismi özellikle ön plana çıkıyor. Allah sonumuzu hayır etsin inşAllah...
 
Arsa olarak değerini bilmem ama bürokrasi istanbul da ki fabrikaları başka illere taşınmaya zorluyor kardeşimden dolayı biliyorum o bölgeye inşaat izni çıkmaz o nedenle fazla uçmayalım sadece arsa olarak satabiliriz o da borçları kapatmaz bence
 

Üst