A Milli Bayan Basketbol Takımı koçu: Ceyhun Yıldızoğlu

"Periler" Yıldızoğlu'na Emanet

A Milli Bayan Basketbol Takımı'nın başına Ceyhun Yıldızoğlu getirildi.



Basketbol Federasyonu, bir süre önce A Milli Bayan Basketbol Takımı'ndaki görevinden ayrılan Cem Akdağ'ın yerine tecrübeli antrenör Ceyhun Yıldızoğlu ile anlaştı.
Federasyonun bayan basketbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Jülide Sonat ile Yıldızoğlu arasında son dönemde yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi ve Yıldızoğlu, teklifi kabul etti.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi takımlarından BOTAŞ Spor'da 18 yıldır görev yapan Yıldızoğlu, birçok önemli başarıya imza attığı antrenörlük kariyerinde 10 yıl süresince (A) Milli Takım yardımcı antrenörlüğü yaptı.

1 yıl Ümit Milli Bayan Takım baş antrenörlüğü, 1 yıl Ümit Milli Bayan Takım yardımcı antrenörlüğü ve 1 yıl da Genç Milli Bayan Takım yardımcı antrenörlüğü görevlerini yürüten 41 yaşındaki Yıldızoğlu, milli takımlara hemen her düzeyde hizmet etti.

Yıldızoğlu, 2000-2001 sezonunda BOTAŞ Spor ile lig şampiyonluğu yaşarken, 2001-2002 sezonunda Bayanlar Türkiye Kupası şampiyonluğu, 2002-2003 sezonunda Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi, Bayanlar Türkiye Kupası ve Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 2003-2004 sezonunda Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadı.
 
Gerçekten çok iyi bir koç. Senelerdir gönülden bağlı bir şekilde Botaşta çalışıyor. İyi de bir Galatasaraylıdır. Milli takımın yeni halini çok merak ediyorum onunla beraber. Kimleri alacak kimler oynayacak göreceğiz ama oldukça genç bir takım olacağını düşünüyorum.
 
botaş kurumunda memur olarak görev yaparken şirketin ozamanlar sosyal projeleri ortaya çıkmış.bu sosyal projelerin içinde basketbol spor okuluda varmış.spor okulu..bölgesel lig..2.lig..1 lig.. avrupada final...sonunda milli takım.
bu olayların hepsini çalışa çalışa gerçekleştirdi.kurduğu sistemle iddaa ediyorum şuan türkiyenin en iyi alt yapısına sağlam her sene 2 şer 3er oyuncu atıyor yukarıya inanılmaz bir başarıdır bu günümüz türkiyesinde.

şaziye ivegin
naile ivegin
gülşah gümüşay
burcu çiğil
gamze takmaz
pelin gülbağ
kayseride oynayan hülya ilk aklıma gelenler bunlar kafa yorup araştırsam en az 2 tbbl takımı kadar oyuncu çıkar...
 
Tuğba'nın kalacağını sanmıyorum, bu arada Ümit Milli takımın başına da Aziz Akkaya geçmiş. :roll:
 
Semih Ural' Alıntı:
aziz akkaya beşiktaştaki görevine devam edicek mi gökçe? etmiycekse seneye kimi düşünüyolar beşiktaş için?
Eder abi. Hani Beşiktaşlılar diyorlar mezara kadar.

Heh işte Aziz Akkaya-Bjk ilişkisi mezara kadar gider. 8)
 
Hayırlısı olsun o zaman ne diyim. ben iyi bi hoca olduğunu düşünüyorum Aziz Akkayanın. Ümit milli takımda da başarılı olur bence. Beşiktaşta da elindeki imkanlara göre başarılı bence.
 
Benim de hoşuma gitmedi Aziz Akkaya tercihi.Altyapıya ilgili olabilir,hatta bu sene genç takım maçında da görmüştüm;ancak oyuncularla diyaloğu nasıl olur kuşkuluyum açıkçası.Hele ümit milli takım olmsı beni de düşündürdü.

Gökçe doğru demiş,tepki alsa da taraftarlardan Akkaya devam eder Beşiktaş'la 20 yıla yaklaştı sanırım.

Bu arada Arda tahminin yanlış :) .Zamanında okuduğum bir yazısında yetiştirdiği 46 lig oyuncusundan bahsediyordu Yıldızoğlu.Hatta son iki sezonda buna Botaş'In 90-91 jenaerasyonundan da bazı oyuncular eklendiğini düşünürsek güzel bir tablo.Umarım hem Botaş'ın hem Ceyhan'ın altyapı yatırımları tüm hızıyla devam eder.
 

Üst