A Milli Takım kadrosu açıklandı...

Yapılan basın toplantısının ardından açıklanan A Milli Takım Aday Kadrosu şu şekilde:
Teknik Kadro
Harun Erdenay - A Milli Takım Menajeri
Barbaros Akkaş - Milli Takımlar İdari Sorumlusu
Bogdan Tanjevic - Milli Takımlar Teknik Direktörü
Nihat İziç - Yardımcı Antrenör
Orhun Ene - Yardımcı Antrenör
Aziz Bekir - Yardımcı Antrenör
Adnan Bağrıaçık - Doktor
Suat Kuruçay - Masör
Bahattin Tapan - Masör
Mithat Güvendi - Malzemeci

Oyuncu Kadrosu
Ömer Aşık - Alpella
Cenk Akyol - Efes Pilsen
Ermal Kurtoğlu - Efes Pilsen
Kerem Gönlüm - Efes Pilsen
Hakan Demirel - Fenerbahçe Ülker
İbrahim Kutluay - Fenerbahçe Ülker
Oğuz Savaş - Fenerbahçe Ülker
Ömer Onan - Fenerbahçe Ülker
Semih Erden - Fenerbahçe Ülker
Fatih Solak - Galatasaray Cafe Crown
Ersan İlyasova - Milwaukee Bucks
Engin Atsür - North Carolina State
Hidayet Türkoğlu - Orlando Magic
Ender Arslan - Panionios Forthnet
Kaya Peker - TAU Ceramica
Serkan Erdoğan - TAU Ceramica
Tutku Açık - Türk Telekom
Mehmet Okur - Utah Jazz

Bence genel hatlarım ile iyi bir kadro ancak ben Hakan Demirel'in kadroda olmasını yadırgadım. Hele Kerem Tunçeri gibi bir oyuncu Milli Takımda değilse. Hakan bu sene F.Ülker'de nerdeyse süre alamadı. Çok az süre aldı. Kerem ise Real'de oynuyor. Tamam formda değil ama en azından Hakan'dan daha çok katkı yapacağına inanıyorum. Ama yine de koçumuza güvenmemeiz lazım. Belki de Hakan geçen turnuvada da olduğu için aldı. ömer aşık bence gereksiz olmuş. Ama Tanjevic'te dedi ödüllendirmek için aldım. Yine Hüseyin Beşok yok ama artık alıştık. Umarız Memo ve Hido'lu Milli Takım Madalya ve Olimpiyat vizesi ile Türkiye'ye döner. Hatta şampiyonlukla...Başarılar ...
 
Herkes F.Bahçeli
Başkan bey bir yönetim kurulu toplantısında; ?Herkes F.Bahçeli olacak? demiş. Oluyor da. Ne demeli. Helal olsun... Buna, ne Canaydın, ne Demirören ne de Tuncay Özilhan cüret edebilir. Şu basketbolumuzun geldiği noktaya bakın.

Neler duyuyoruz ve neler öğreniyoruz. Şaşırmamak mümkün değil. Şimdi köşelerde Aydın Örs'e övgüler dizelemek, şaklabanlık yapmak önemli değil. Gerçekleri yazabiliyor musunuz? Kıvırtmadan, 2007 Avrupa Şampiyonası'na davet edilmeyi düşünmeden, sadece gerçekleri?

Antrenör Aydın Örs'ün kendi haberi olmadan 30 yıllık teknik kariyerinin nasıl yöneticiliğe dönüştürüldüğünü yazabiliyor musunuz? Ona bakalım..

Efendiler efendisi garibim 16 yıl aradan sonra F.Bahçe'yi Efes'e karşı 4-0 yapmaya uğraşırken, meğer A Milli Takımımızın yazlık antrenörü Tanjevic'in TBF işbirliğinde Slovenya'dan sessiz sedasız Ümit Milli oyuncu Emir Preldziç'i bile üç ay önceden F.Bahçe'de başlattığı ortaya çıktı.

TBF'nin bu gelişmelerden haberi olmadığına kargalar güler. Aksi takdirde Tanjevici Milli takımdan uzaklaştırması gerekir. Nerede, koçum çift maaş alacak.

Ne oldu TBF'nin; ?Milli takım hocasının kulüp takımlarında görev almama politikası?? Bu arada Milli Takım yardımcı antrenörü Nihat İziç 1. Lige çıkan Antalya Kepez'e, Yıldız Milli Takım antrenörü Orhun Ene, Doğan'lı Antalya Belediyesine angaje edildi.

Bilin bakalım. Bu TBF bazı takımlara taraf mı, değil mi? Ergin Ataman'ın Ülker'de iken ?Milli Takım antrenörlüğünü ücretsiz yapma? teklifini elinin tersi ile iten TBF'de şimdi değişen nedir?

Bunların hepsi 2008 seçimine yatırımıdır beyler. Bu federasyon Tanjevic'li FB'nin isteği üzerine 3+1 yabancılı sistemi 6+1'e de çıkartır. Bekleyin. Kulüpler birliği yerine, bu neyin birliği ? F.Bahçe'li Aydın Örs'e ve Türk basketboluna çok, ama çok büyük ayıp yapılmıştır. Herkes F.Bahçeli olabilir, özel (!) TBF'de, Milli takım antrenörlerinin tamamı da F.Bahçe'li yapılabilir.. Fakat TBF'ye mesafeyi kaybeden o ezilenler, isterlerse yakın zamanda haklı çıkabilirler. Yeter ki istesinler..
yenişafak:mahmut kulein
-------------------------------------------------------------------
arkadaşlar ülker ve febe resmen federasyonu eline geçiriyorlar.
buna karşılk bizim aciz ve zavllı yönetimimiz hiç bir şey yapmıyorlar.
bundan sonra füguranız bu ligde yazıklar olsun!!!
 
Gerçekten Aydın Örs'e yapılan büyük bir ayıptır. Türkiye Basketbolu'na en önemli başarılarını kazandıran bir koçun kendi tuttuğu takımda haberi olmadan mevkisinin değiştirilmesi. Zaten bu olaydan sonra Aydın Örs orada durmadı. Bir takımız başkan ve yöneticileri kendilerini şampiyon yapan bir koça böyle terbiyesizce davranmaları ve arkalrından iş cevirmeleri çok yazık. Burada Aydın Örs'den hiçbir şey eksilmemiştir. Fenerbahçe yöneticileri ve başkanı kendilerinin ne kadar küçük ve menfaatçi insanlar olduklarını göstermişlerdir. Şu unutulmamalıdır ki Aydın Örs bu ülkenin basketbolda ki en büyük değerlerindendir.
 
Sımdı dusunmek ıstyorum .
O kadroda 3 sayı ortalamasıyla ve tum sezonu yedek bekleyen bı Hakan kadroda varken Muratcan Guler takıma alınmıyor.
Bu sene performansını asırı derece de artıran bır Tufan alınmazken sezonun cogunda ıkıncı lıg takımıyla ıdmanlara cıkan Cenk alınıyor .

Ayıp degıl mı bu ?
Bu cocuklar ne zamn oynayacak ?
 
bence federasyon ve Tanjevic'in kafasında belli oyuncular var.2-3 oyuncu da boşluk gibi bir yer var. bunlarda üst sıralarda oynayan takımların oyuncularından birkaç tane abelki alınır diye. Ligin geri kalan kısmını adeta bakmıyorlar. Aynen katılıyorum Tufan, Muratcan en iyi sezonlarını geçirdiler. İkisinin de fena sayılmayacak savunmaları var Tufan iyi bir şutu, Muratcan'ın da atletik özelliği var. Ben kadroda Muratcan tipi bir oyuncu göremedim. Muratcan top çalan, asist yapan, ribaund alan, savunma yapan, sayı atan çok yönlü bir oyuncu. hem şutunu dabiraz geliştirdi. Anlamak zor. Kadroyu gençleşitiriyoruz 30 yaş üstü oyuncu almıyacaklar. İbrahim var yine. Tamam İbrahim alınsın ama Prokom'da oynayan ve her zaman katkı sağalyacak bir Hüseyin Beşok niye yok?
 
Bır tek seye cok sasırdım Mırsad .
Alır dıye beklemedım degıl..
Tanjevıc tum Fb yı toplamıs sezon oncesı kampı beraber yapacaklar zaten :?
Bana Tufan ve Muratcan neden yok bunun hesabını vermeli ki bu takım destek alsın bu takımı Mıllı Takım degıl de Fb ye donusturmedıgını anlayalım.
 
Peki,ya Kerem Tunçeri'nin çağrılmamasına ne demeli.Hüseyin yine çağrılmamış.Bu kadrodan 2 ya da 3 kişi elenecek zaten.Bunlardan biri Hakan Demirel,diğeri de Oğuz Savaş olabilir.Belki de Fatih Solak olacak.İnşallah,Fatih elenmez.Fatih'in Avrupa Şampiyonasında kendini bulacağını umut ediyorum.
 
Her ne kadar kendisinden hoslanmasak da Mirsad TURKCAN gayet iyi bir sezon gecirdi. Milli Takım kadrosuna cagırılması gerekirdi diye dusunuyorum.
 
Arda Abi Bundan once kı Avrupa Sampıyonasında yasananlar malesef hala unutulmadı.
Ve sanırım Tanjevıce de hatırlatılmıs bunlar.
Herkesın kendıne oynadıgı ve Mırsadın sadece seyırcı gozunde Kral olma ıstegı..
Oyunculuk herseyden once karakter ısıdır dıyorum .
 
Bravo Tanjevic ! Gidip Hakan Demirel'i aday kadroya çağırıyorsun Kerem'i aday kadroya bile almıyorsun.Kerem-Tutku-Ender'li bir guard düzeninde olsaydık bu şampiyonada çok daha iddialı olabilirdik.Yalnız yinede bu takım büyük başarılara imza atacak.Pivot konusuna gelince Fatih bence kesin kadroya alınmalı.Çünkü Semih'e göre hem daha çok tecrübeli hemde zaten uzunlar arasında en iyi savunmacı durumunda.Semih bu yüzden elenir.Hakan,Ö.Aşık ve Cenk'te elenir büyük ihtimal oradan.Hayırlısı olsun artık.Umarı en başarılı "12 Dev Adam " seçilir.

Birde Mehmet ile Hido'nun kadroda olmaları bana soru işareti geldi biraz.Umarım "Avrupa Basketbolu'na" alışırlar.Çünkü son şampiyonada NBA tarzı oyunlarıyla Milli Takım'a çok zarar vermişlerdi.
 
Aşağı yukarı seçielebilecek aday kadro budur da Kerem Tunçeri nasıl olmaz? Tanjevic nasıl gözardı edebilir Kerem'i? Bu seneki performansına karşı yapılan büyük bir ayıptır Kereme.
 
Ayrıca kadroya Cagırılmasına ragmen Mırsad kendısı ıstememıs sanırım cunku basın toplantısında onunla ılgılı yorumlarda da bulunmus Koc Tanjevıc . .
 
İstemezse istemesin be abi çokta ihtiyacımız vardı sanki ya. Tanjeviç yeni takımına kıyak geçeceğim diye hiçbir Fenerliyi elemez, onun yerine mesela Fatih'i elerse işte o zaman çok büyük bir yanlış yapar. Semih yada Oğuzdan biri + Hakan kadrodan çıkartılmalıdır. Kerem Tunçeri'nin olmayışıda acayip sürpriz oldu benim için. İnşallah guardlarımızdan maximum verim alırızda sonra ah vah çekmeyiz.
 
Tutku Kerem'i en iyi sekilde aratmazda ben yinede hakan ve Cenk'in cagrilmasina tahamül edemiyorum. bütün sene basketbol oynama yinede milli ol. iyi valla.
 
zaten kamplardan sonra bazı oyuncular kadrodan cıkartılacaklar su anda mıllı takımımızı dusunmek zorundayız ve bır gercek varkı hakan demırel dısında kadrodakı butun fbülkerliler ıyı bır sezon gecırdı kadronun 12 kısılık olacagını dusunursek bence:engın,ender,tutku,serkan,ıbrahim,omer onan,ersan,hidayet,mehmet,ermal,kerem,kaya olmalı benım bıldıgım 12 kısı olacagı ama sayı artarsa semih veya fatıhten bırı kadroya dahıl edılebılınır eger takım kaynasırsa super bır kadromuz var bence ıspanya ve yunanıstanla bırlıkte turnuvanın favorılerınden oluruz..hakan konusundakı butun yorumlara katılıyorum bakalım 4 guardımızdan hangısı dısarıda kalacak bence tutku ve engın kesınlıkle olmalı ender veya hakandan bırı elenmelı umarım son kalanda ender olur
 
İspanya ve Yunanistan ile beraber turnuvanın favorilerinden biri oluruz demişsin de; basketbol yasantısını avrupa' da surduren kalburustu oyuncularıyla (Lakovic-Smodis-Jurac-Lorbek-Becirovic) beraber NBA oyuncuları full kadro gelirlerse (Nesterovic-Nachbar-Brezec-Udrih-Vujanic-Slokar) bu sene Slovenya' da yukarıyı zorlayacaktır.
 
Arda EZER' Alıntı:
İspanya ve Yunanistan ile beraber turnuvanın favorilerinden biri oluruz demişsin de; basketbol yasantısını avrupa' da surduren kalburustu oyuncularıyla (Lakovic-Smodis-Jurac-Lorbek-Becirovic) beraber NBA oyuncuları full kadro gelirlerse (Nesterovic-Nachbar-Brezec-Udrih-Vujanic-Slokar) bu sene Slovenya' da yukarıyı zorlayacaktır.
Arda Abi Brezec ve Nachbar gelmek istemiyorlarmış yani gelmiyecekler. Milic'te gelmeyecekmiş sakatlanmış. Smodis Milli Takıma geleceğini açıklamış. Smodis Avrupa'nın en iyi PF lerinden biri. Benim bildiklerim bu kadar. Geçen maçta bizi Udrih çok zorlamıştı. Lakovic'i iyi tutmuştuk...
 
En son haberlere göre Slovenya'da iki NBA oyuncusu daha gelmiyor. Daha önce Brezec ve Nachbar gelmiyeceklerini açıklamışlardı. Son haberlere göre SAS'lı Beno Udrih ve LAL'lı Vujacic'te gelmiyeceklerini açıkladılar.
Bu arada Milli takım'ın programı da açıklandı. Milli Takım 1,5 ayda çok yoğun bir program uygulayacak. Milli Takım 16 Temmuz Pazartesi günü hazırlıklarına başlayacak ve 1 Eylül günü turnuva için İspanya'ya gidecek.
Milliler 18 Temmuz'da Milano'ya gidecekler. Ardından Bormio'da kampa girecekler. 29 temmuz'da İtalya ile maç yapılacak. Ardından katılınılan turnuvada 31 Temmuz Salı günü Avustralya, 1 Ağustos günü ise Sırbistan ile maç yapılacak. Alınan sonuçlara göre 3 ve 4 Ağustos'ta da maçlar yapılacak.
Milliler 5 Ağustos'ta İtalya kampını noktalayarak Türkiye'ye gelecek. Burada Efes Pilsen World Cup 6 çerçevesinde İzmir'e gidecek olan Milliler burada 22 Ağustos Çarşamba günü Letonya, 23 Ağustos Perşembe günü de Hırvatistan ile maç yapacaklar.
26 Ağustos Pazar günü İstanbul'a dönecek olan Milliler çalışmalarının son bölümünü burada yaparak turnuvaya hazır hale gelecekler. Daha sonra da 1 Eylül Cumartesi günü özel uçak ile İspanya'ya gidecekler...
 
Yorgunluk v.b. olabilir tabi ama Slovenya' nın bu Avrupa Sampiyonası' nda madalya sansı varken oyuncuların bu tarz kararlar alması sasırtıcı. Sonucta olası bir sampiyonluk oyuncuların kariyerlerini direk etkileyecek. Memo ve Hido' lu Turkiye' nin Avrupa Sampiyonu olması sonrası bu iki isimin yükselecekleri mertebeyi düşünebiliyor musunuz? Aynı olay Slovenya icin de gecerli. Enteresan kararlar.

Gercekten de Nowitzki ve Gasol' ü cok takdir ediyorum. Gercek yıldızlar onlar.
 

Üst