ABVL | Galatasaray 2 - 3 Beşiktaş BAH. UNİ

Bayan voleybol takımımız pazar günü saat 17.30'da Burhan Felek S.S'de Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesini konuk edecek. Takımımız geride kalan 17 maçında 13 galibiyet 4 mağlubiyet alarak topladığı 39 puanla 3.sırada yer alıyor. Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi ise oynadığı 19 maçta 9 galibiyet ve 10 mağlubiyet alarak topladığı 26 puanla 6.sırada yer alıyor.

Geçen sene takımımızda yer alan; Natalia Hanikoğlu ve Funda Bilgi bu sezon Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi için ter döküyor. Ana Lazarevic, Tereza Rossi Matuszkova ve Gabriela Koeva yabancı oyuncuları. Sezonun ilk yarısında oynanan mücadeleyi takımımız 3-0 kazanmıştı.

F4 sonrası umarım takım moral bozukluğunu üzerinden atmıştır. Lige konsantre olmalıyız, normal sezonu ilk 3 sırada bitirirsek, Şampiyonlar Ligine katılacağız.

Maçı D-Smart canlı olarak yayınlayacak.

Takımımıza başarılar.
 
Lige bir an önce dönmek lazım.Üçüncülük maçını o şekilde kaybetmek burukluk yaratsa da saha içinde elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum.Pazar-Çarşamba iki derbiyi kazanarak manevi anlamda kayıp vermeden,CL vizesini de cebimize koyarak kapatalım normal sezonu.
 
Barbolini, Orkun abi ve diğer yöneticilerimizin kızları geride kalan 5 maça çok iyi hazırlamaları lazım, seneye kaliteli yerli ve yabancı oyuncu almak istiyorsak önce şampiyonlar ligine katılımı garantilemek lazım, başarılar kızlar
 
Beşiktaş karşısında kızlara başarılar,bu maçta takıma tribünden destek vermek istiyordum çoğu maçta olduğu gibi ama futbol maçımızla çakışma gibi bir durum var 1 hafta önceden bu durum belli olmasına rağmen maçı öğlen 13.00'e ya da akşam 19.00'a aldırmayı denedi mi acaba voleybol takımımızla ilgilenen yöneticilerimiz yoksa F4'te yaptıkları gibi organizasyon sıkıntısı mı oldu.Belki de Beşiktaş'ı taraftarsız da yeneriz nasılsa hiç uğraşmaya gerek yok maç saatiyle ilgili diye düşünmüş de olabilirler gerçi resmi sitenin açılış sayfasında derbi heyecanı şeklinde bir görsel var ama pek heyecan olamayacak gibi salonda şu maç programlarını çakıştırmamayı başaramıyoruz bir türlü kulüp olarak maalesef.
 
Calderon'suz ve Lo Bianco'suz 3-2 kaybettik. Bu 2 önemli eksiğimize rağmen kaybetmemeliydik. Takımda ciddi bir düşüş var. Ligi ilk 3 sırada bitirmeliyiz mutlaka. Yoksa Şampiyonlar Ligi'ne gidiş yalan olur. Canınız sağolsun ne diyelim...
 
Maça girmeden önce Fener'in, Yeşilyurt'a 3-1 kaybettiğini öğrenip farkı 7 puana çıkarma ihtimalimiz olunca çok sevinmiştim. Çünkü; normal sezonu ilk 3 sırada bitiren takım, bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligine direk katılabilecek. Salona girdiğimde Lo Bianco ve Calderon'u tribünde görünce affalladım; Leo'nun hafif sakatlığı vardı ondan kadroya alınamamış olabilir. Calderon tercihi beni baya şaşırttı (eğer sakat değilse). Lig için baya rotasyonlu bir kadroyla çıktık, bu da oyuncuların pozisyonlarının değişmesine neden oldu.

Sahaya Neri-Gamze-Sinem-Gioli-Molnar-Ezgi ve değişmeli olarak liberolar Yuko ve Derya ile başladık. Neriman, Calderon'un yokluğunda bu maç pasör çaprazına geçti. Ezgi ve Molnar'da smaçör oynadılar. Ezgi bana göre fena maç çıkarmadı ama mutlaka manşet çalışması lazım, onun arkada olduğu her pozisyon zorlandık. Gamze gelecekte çok iyi bir pasör olabilir o kumaşı var bana göre. Önünde dünyanın en iyi örnek alabileceği pasörü var. Daha çok çalışıp, kendini geliştirmeli, ortayı daha etkili kullanmalı.

Orta oyuncumuz Sinem sadece servislerde oyuna girmeli. Servis atmaktan başka yaptığı bir şeyi görmedim. Blok'u bu kadar kötü olan orta oyuncu var mı bilmiyorum. Tek ayak hücumu da kısıtlı. Ona vereceğim süreleri Özge'ye veririm daha iyi.

Molnar'a gelecek olursak; bu kadın takımın manşet gücünü arttırsın diye alındı ama manşette çok aksadı bu maç 14 hücum denemesinde sadece 4 sayısı var. Verdiğimiz paralar cidden yazık. Play-off öncesi göndersek pek koymaz. Selime oynasa daha iyi. Hiç değilse hücum eder, iyi servis atar.

Maç için söylenecek fazla bir şey yok. Rakip takım kim olursa olsun, rakibi inandırırsan böyle mağlubiyetler alırsın. BJK takımını inandırdık ve kaybettik.

Bardağın dolu tarafına bakarsak ki nereden bakarsak bakalım Beşiktaş'a yenilmek rezalet; Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkını 5'e çıkardık.

Çarşamba Fenerbahçe ile sezonun en kritik maçına çıkacağız ve ev sahibi biziz. O maçı galip bitirip 3.lüğü büyük ölçüde garantilemek lazım. Aksi bir sonucu düşünmek istemiyorum.


Maçın istatistikleri : http://www.tvf.org.tr/istatistik/pdf/2013-9-1-b--galatasaraydaiki-besiktasbahceseh.pdf
 
Sezonun tüm branşlardaki ilk Beşiktaş mağlubiyetini almayı başardı takım.Kutluyorum,baya büyük başarı zira şu maçı vermek.Sarıyer mağlubiyeti anlaşılabilirdi,yolun başındaydık sorunlar vardı vs.Yalnız bundan sonra ne yaparsak yapalım bu maç bir köşede sezonun ayıbı olarak kalacak.Sezonun salonda statta en daraldığım günlerinden biri oldu.
Çarşamba mutlaka kazanmamız lazım.
 
Calderon ve Lo Bianco'nun sakatlıkları var, bunu twitterdan öğreniyoruz, hadi tamam bunu yazmadınız bari maç sonunda aynı Hamit Altıntop'un sağlık raporunu paylaştığınız gibi bu kızların da durumlarını paylaşsaydınız ya, başka sitelerden öğreniyoruz kızların çarşamba günü Fener maçında oynayabileceklerini
 
Şu maçı 3-2 bile olsa kazansak hem Fenerbahçe hem de Vakıfbank'a yenilsek dahi 3.lüğü garantileyecektik.Dolayısıyla 1 taşla 2 kuş vurup Playoff yarı finalinde Vakıfbank'tan kaçacak ve ligi 3. bitirip gelecek yıl CEV CL için wild card alma ihtimali ya da 3 takımın direk gitmesi durumunda şampiyonlar ligine direk katılma fırsatı yakalayacaktık.Fenerbahçe'nin bugünkü mağlubiyetinden sonra bu önemli fırsat ayağımıza kadar gelmişti ama biz Fenerbahçe'ye bir son şans daha vermeyi uygun gördük,bugün onların tüm umutlarını bitirme ihtimali ayağımıza kadar gelmişti umarım bu maçı fazla aramayız ve çarşamba günü sakat oyuncularımızın da iyileşmesiyle derbi galibiyetiyle rakibin şampiyonlar ligine katılma umutlarını tüketiriz zira birçok transfer şampiyonlar liginde oynama durumuna göre netlik kazanacaktır.
 
Calderon ve Bianco yok diye bütün maç 3.sınıf takım gibi oynadık yuh ! Tamam onlar süper silahlarımız da bu kadar kötü oynanmaz ! Mahalle takımından farkı yoktu dünkü takımın, Beşiktaş sonuna kadar haketti !
 
Fenerbahçe'yi artık ne olursa olsun yenmeliyiz. Yoksa yaptığımız onca yatırım heba olacak ve Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağız. Bu sene katılamazsak bunca yatırımın devamı gelmez herhalde. Toparlanın kızlar hadi !!!
 

Üst