Allie Quigley

ZOgGOa.jpg


Allie Quigley Galatasaray'da!

Birleşik Amerikalı guard yeni sezonda sarı kırmızılı formayı giyecek.

Yeni sezonda Euroleague Women'a geri dönüş yapacak ve yarıştığı her kulvarda şampiyonluk hedefiyle yola çıkacak Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Birleşik Amerikalı guard Alexandria "Allie" Quigley ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

20 Haziran 1986 doğumlu Quigley, NCAA'de DePaul Üniversitesi'nin formasını dört yıl başarıyla giydikten sonra 2008 WNBA Draft'larında 2. tur 22. sıradan seçildi. 1.78 boyundaki tecrübeli oyuncu WNBA kariyerine 2008-09 sezonunda Phoenix Mercury ile başlarken aynı sezonda ilk Avrupa macerasını da yaşadı.

Eski kıtaya ilk adımını Mersin Büyükşehir Belediye ile yapan Quigley, 2009-10 sezonu başında ise Macaristan ekiplerinden Pécs 2010 ile anlaştı. Burada Pecs ile üç sezon geçiren Quigley, Macaristan'da lig ve kupa şampiyonlukları yaşarken Euroleague Women'da da ilk kez sahaya çıktı. Macaristan'da geçirdiği üç sene sonunda Macaristan pasaportu da alan oyuncu 2012 yazında ilk kez Macar Milli Takımı forması giydi. EuroBasket 2015'te Macaristan adına takımının en etkili oyuncusu olan Quigley turnuvayı 17 sayı ve 2.5 asist ortalamalarıyla tamamladı. Avrupa kariyerinde Macaristan dışına ilk olarak Good Angels Kosice ile çıktıktan sonra 2013-2015 seneleri arasında Polonya'da Wisla Can-pack formasını terleten Allie Quigley, 2015 yazında Fenerbahçe ile anlaştı. Quigley, 2016-2017 sezonunda Euroleague Women'da 14.9 sayı, 2.6 ribaund ve 3.7 asist ortalamaları yakaladı.

WNBA'de 2013 yılından bu yana Chicago Sky forması giyen Allie Quigley, hala devam eden sezonda şu ana kadar 16.3 sayı, 3.4 ribaund ve 3.6 asist ortalamaları tutturdu. Takımının 2014 yılında WNBA Finalleri'ne çıkmasındaki en önemli oyunculardan biri olarak, o sezon ilk kez WNBA'de Yılın En İyi Altıncı Kadını seçildi. Bu başarıyı 2015 yılında tekrarladı. 2017'de ilk kez WNBA All-Star olan Quigley, All-Star organizasyonunda düzenlenen üçlük yarışmasını da şampiyon tamamladı.

Asıl pozisyonu şutör guard olsa da 1 ve 3 numaralı pozisyonlarda da görev alabilen Allie Quigley, yüksek oyun zekası ve keskin şutörlüğüyle bilinen bir oyuncu.

Yeni sezonda Galatasaray Ailesi'ne katılan Alexandria "Allie" Quigley'e hoş geldin der, sarı kırmızılı forma altında başarılarla dolu bir sezon geçirmesini dileriz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bileği düzgün müthiş bir skorer, mükemmel transfer. Fener nasıl bıraktı böyle bir oyuncuyu inanamadım.
 
Fenerbahçe'nin sıkıştığı dakikalarda veya maç sonlarında hep insiyatif alan oyuncudur kendisi. Süper hamle.
 
Gerçekten muazzam bir transfer oldu..Moriah'ın sakatlığı ne kadar üzse de Quigley bizim kadroya daha çok uygun oldu diye düşünüyorum..Epoupa geldikten sonra aynı tarzı iki oyuncu olacaktı ama şimdi Curry tadında bir oyuncumuz oldu..
 
Quigley harika bir transfer.Koçumuzun eli güçlendi. Sky'dan Delle Donne ayrıldıktan sonra Vandersloot' la tüm skor yükünü çektiler ve bu sene çok formda.Oyun görüşü muazzam. Birde üzerine Seattle'dan Breanna Stewart gelirse tadından yenmez takım.
 
Daha dün biri yazmıştı sanırım burada Quigley bizde olsa keşke bize çok uyar diye. Kalbi temiz arkadaşmış.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Şaka gibi inanamiyorum. Gecen yil Fenerbahce'de bayilarak izledigim muhteşem bir şutor ve profesyoneldir Quiqley. Bizim yönetimin böyle bir hamle yapması şok oldum resmen. Muhteşem bir şutör harika bir transfer!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinizde böyle bir oyuncu varsa bırakmak için daha iyisini almanız gerekir. Fenerbahçe ne sebeple kendisini istemedi oldukça merak ediyorum.

Saygılar.
 
Müthiş ve hiç beklemediğim bir hamle. Moriah sakatlandıktan sonra piyasada kalan en iyi oyuncuydu ama açıkçası ihtimal bile vermiyordum. Hoşgeldin ve başarılar diyelim.
 
Hiç beklemiyordum. Gelmesine çok sevindim. :) Fark yaratabilecek bir oyuncu. İyi bir uzun alabilirsek EL için de iddialı bir konuma gelebiliriz.
 
Tarihin en iyi transferi olabilir. 1-2-3 her yerde oynayabilen, orta sahadan sallasa sokacak bileği olan özel bir oyuncu. AB pasaportunda oynaması bizim için büyük avantaj. Tabii sadece Quigley'i almakla olmaz bu iş. 3-4 oynayan bir kıta dışı ve savunmacı bir 5 numara almak da lazım. Hayırlı olsun.
 

Üst