Braian Angola

Erkek Basketbol Takımımız, Braian Angola ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

1994 yılında Kolombiya’da dünyaya geldi. Basketbol oynamayı çok seven Braian 14 yaşına geldiğinde İngilizce bilmemesine rağmen daha üst seviyede basketbol oynayabilmek için ABD’ye gitme kararı aldı ve ailesinden ayrılarak Nevada’da basketbol programı ile ünlü Findlay-Prep oklunda lise yıllarını geçirdi.

2014 yılında North Idaho Koleji’nde üniversite eğitimine ve basketbol kariyerine devam etti. Buradaki iki yılın sonunda oldukça dikkat çeken performansının ardından bir çok NCAA takımından teklif alan Braian Angola, 2016-2018 yılları arasında forma giyeceği Florida State takımına transfer oldu.

Üniversite kariyerinden sonra 2018 yazında NBA Summer League’de Orlando Magic forması giydi. Draft’larda kendine yer bulamayınca 2018 Ekim ayında NBA G League ekiplerinden Leakland Magic’e transfer oldu.

2019/2020 sezonu başında kariyerine Avrupa’da devam etmek için Filou Oostende takımı ile anlaşarak takımı ile Belçika Ligi şampiyonluğu yaşadı. 2020 yılında Partizan ile imzalayan Braian, Kasım ayında İsrail ligi takımlarından Ironi Nes Ziona’ya transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon başında Yunanistan takımı AEK ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Burada çıktığı karşılaşmalarda 13 sayı, 3.8 ribaunt, 2.7 asist ortalamaları ile oynadı.

Kolombiya Milli takım forması giyme şansı da bulan oyuncumuz 2017 yılında milli takımı ile Fiba Americup’ta maç başına 12.7 sayı, 5.7 ribaunt, and 2.0 asist ortalamaları ile oynadı.

Profesyonel Kariyeri
2018/19 Leakland Magic
2019/20 Oostende
2020 Partizan
2020/21 Ironi Nes Ziona
2021/22 AEK
 
Hemen bu akşam kovulmalı. Bizim seviyemizi ve kalitemizi aşağı çekiyor. Büyükçekmece - Aliağa Petkim gibi takımlarda oynayabilir ancak.
 
Parasızlık nedeniyle bu kazmaları takımda görmek o kadar acı ki, dişlerim kerpetenle çekilse bu kadar acımaz.
 
Karşıyaka forması ile Efes karşısında inanılmaz oynadı, sorumluluk aldı, galibiyetin mimarı oldu. Bizde neden olmadı, sorgulamak lazım.
 
Bence biraz rolle alakali gibi duruyor Karsiyaka’daki formu.Mccollum ve Brown gibi iki tane keskin sutorun yaninda 4 numarada da Kuzminskas gibi bir oyuncu var.Angola’da Karsiyaka’da bu oyuncularin zaaflarini kapatacak ve yeri geldiginde skor yapabilecek bir kisa forvet rolunde oynuyor.Nasil Ergin Ataman forvetten oyun kurabilen 3 numaralari seviyorsa Ufuk Sarica’da keskin 3 numaralarla oynamayi sever.Karsiyaka’da Jon Diebler,Besiktastaki Kyle Weems gibi..Ama tabi ki Efes’e 31 sayi atmasi cok cok ekstra bir durum..
Angola’nin Karsiyaka performansi,Angola gittikten sonra Mcgee’nin gelisiyle Ennis’in god mode acmasi aslinda bu ayriligin iki tarafa da ne kadar yaradiginin gostergesi.
 

Üst