BSL 1. Hafta | Türk Telekom 78 - 66 Galatasaray Doğa Sigorta

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, Basketbol Süper Ligi açılış hafta mücadelesinde Türk Telekom’a konuk oldu. Takımımız sahadan 78-66 mağlup ayrıldı.

Skor dağılımımız: Harrison 19, Whittington 12, Moore 11, Göksenin 8, Jones 5, Can 5, Yiğit 3, Ege 2, Auguste 1
 
Maalesef eldeki malzemeyle bu takımın herhangi bir seviyede deplasman kazanması çok güç. Takımda Harrison'dan başka saf skorer yok, hiç beğenmediğim Göksenin dışında istikrarlı savunmacı yok. Takım halinde iyi niyetle savunma yapmaya çalışsak çember savunucu yok, hücumda topu iyi paylaşsak Harrison dışında üst düzey bitirici yok. Whittington-Moore'dan sonra Auguste da iyice ikinci plana itildik. Hakikaten bu adama ne diye yeniden kontrat verdik anlamadım. Whittington-Moore'dan birini stretch 5 gibi kullanıp Arapovic'in bir an önce dönmesini umsak bundan iyiydi. Auguste ve Jones'a verdiğimiz anlamsız kontratlarla sezon içinde bir hamle şansımızı da çöpe attık belki de.
 
Lig başladı ama biz geçen senenin formaları ile mücadele ediyoruz. En son ne zaman böyle bir şey yaşandı, hatırlamıyorum. Muhtemelen 2000 öncesi falandır herhalde?.. Başkan geçen gün salon yapma sözü veriyordu. Daha forma işini bile çözemiyorlar.

Maça gelirsek, düzen namına hiçbir şey yoktu. Tamamen bire birler üzerinden sayı kovaladık. Whittington ve Moore gözet batan oyunculardı. Keşke guard rotasyonu için de böyle tercihler yapılabilseymiş.
 
Ben ilk maç sadece Aaron Harrison ile Whittington'u beğendim.

Sezonun ilk maçı olmasından ötürü diğer oyuncular için şu kötü,bu kötü diyemem.

1-2 maç daha takımı görmek lazım.
 

Üst