BSL 18. Hafta | Galatasaray DS 93-74 İBB

9.03.2019 Cumartesi
15:15
Sinan Erdem Spor Salonu

Ligin zayıf diyebileceğimiz ekiplerinden biriyle oynayacağız. Ligde şu an sekizinci sıradayız ve playoff için kaybetme lüksümüz giderek azalıyor. Normalde rahat kazanılması gereken bir maç ama takımın sorunları dolayısıyla böyle bir şey pek mümkün değil. Yine de bu maçtan galibiyet bekliyoruz.

http://www.biletix.com/etkinlik/YAQ09/TURKIYE/tr
 
Harrison - Zach ve Nigel darmaduman etti IBB'yi ucu birden 20 sayi barajini astilar ayri ayri! Bu Zach cildirmis olmali :) Furkan Dillice :)
 
Imkan olsa Harrison Zach ve Nigel uclusunun ustune yeni donem takimi kurulabilinse, Bu 3 lunun sozlesmesi uzatilabilinse. 2-3 kaliteli oyuncularla cok tehlikeli bir takim olacagimizdan suphem yok!
 
Son düzenleme:
Imkan olsa Harrison Zach ve Nigel uclusunun ustune yeni donem takimi kurulabilinse, Bu 3 lunun sozlesmesi uzatilabilinse. 2-3 kaliteli oyuncularla cok tehlikeli bir takim olacagimizdan suhhem yok!

Çok yerinde bir karar olur eğer yapabilirlerse. Bizim zaten sorunumuz bu üç oyuncu değil ki. Bizim sene başından beri sorunumuz Kloubuar denen adamın tamamen çöp çıkması ve Webster'ın hepimizin ilk transfer edildiğindeki beklentilerimizin yanına bile yaklaşamaması. Kısaca bir ve iki numaralardan alamadığımız verim bizim sorunumuz. Eğer buralara doğru transferler yapılırsa bu takımın önü açık olur. Ama onu yapacak yönetici yok burada esas sıkıntı bu.
 
Harrison, Arapovic ve Hayes'in kaldığı bir yeni sezon diliyorum.. Tebrikler takıma rahat maç oldu. Emir'in burnu kırılmış :(
 
Galatasaray Doğa Sigorta Basketbol Takımımızın, İstanbul BBSK karşısında aldığı 93-74’lük galibiyetten sonra başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Erol Can Çinko açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum. Gerçekten yüksek enerjili bir maç oldu. Açık sahayı istediğimiz gibi kullanma şansımız oldu. Fast break fırsatlarından 30 sayı atmışız, bu çok ciddi ve çok önemli ve sıra dışı bir rakam. Rakibimizin bu yönünün zayıf olduğunu hafta boyunca vurgulamıştık. Doğru ataklar yaptık, kime ne zaman yükleneceğiz rakibin oyuncu özelliğine göre çok iyi seçtik. İniş çıkış oldu gerçi ikinci periyodun sonu ve üçüncü periyodun başında. O beş altı dakikalık bölümü saymazsak onun dışında iyi bir basketbol oynadık. Kolay bir maç değildi. Çünkü İstanbul BBSK son haftalara baktığınız zaman aldığı iki galibiyet bu takım istim üzerinde diye düşündürüyor. Ancak öncesinde kaybettiği maçlarda oyunun sonuna kadar getirdiği maçlar vardı. Bizim geriye düştüğümüz noktada toparlayıp rakibimizin bir sıçrama daha yapmasına izin vermemiş olmamız bizim için önemli bir değer. Galatasaray Doğa Sigorta Takımı sene başından beri hep iyi mücadele eden bir takım. Zaman zaman akılları zorlayan bir basketbol oynadığımız da oluyor basit hatalarla fakat mücadele gücünden, enerjisinden ve birlikteliğinden hiçbir şey kaybetmeyen bir takım var. Önümüzdeki hafta deplasmanda Afyon maçı var. Bizim için play-off yarışında üstteki gruba tutunabilmemiz için önemli bir karşılaşma. İlk maçta evimizde kaybetmiştik. Bana göre çok da tehlikeli bir takım. Bu maçı kazanıp ondan sonra evimizde oynayacağımız Darüşşafaka ve Beşiktaş maçları var. Alacağımız galibiyetle o maçlara daha moralli ve istim üstünde hazırlanmak istiyoruz.”

Oyuncumuz Erol Can Çinko ise şunları söyledi:

“Geçen hafta kazanmamız gereken maçlardan birini kaybettik Pınar Karşıyaka deplasmanında. O yüzden bu maçın önemi bizim için daha da arttı. Zaten kendi evimizde oynadığımız hiçbir maçı kaybetmek istiyoruz. Bu yüzden iyi hazırlandık, iyi çalıştık. İstanbul BBSK son haftalarda çıkışta olan bir ekipti. O yüzden rakibimize saygı duyduk. Maçın başından itibaren iyi başladık, işleri sıkı tuttuk. Rakibimizin reaksiyon verdiği bizi yakaladığı bir dönem olsa da maç sonuna kadar ciddiyetimizi kaybetmedik. Kendi evimizde istediğimiz bir galibiyet aldık. Şimdi, önümüzdeki hafta oynayacağımız Afyon Belediyespor maçına hazırlanacağız.”
 
Emir'e geçmiş olsun diyorum. Talihsiz bir sakatlık oldu. Tempoyu arttırarak İBB'yi bayağı bozduk. Auguste'u da tepeden kullanarak Semih Erden'i pasifize ettik. Takımı tebrik ediyorum.
 
Harrison Hayes ve Zach çok iyi maç çıkardı.
Bu 3'lü seneye bizde kalmaz.
Özellikle Hayes ve Harrison'un Euroleague takımlarında olacağını düşünüyorum.
Emir ve Göksenin'e de geçmiş olsun...
 
3 Oyuncuyla maçı kazandık.Auguste,Harrison,Hayes üçlüsüne tebrikler.Kalan oyuncular bu üçlüyü el üstünde tutsa iyi olur.Yemek ısmarlamaktan fazlasını yapmalılar.Özellikle Ege-Ayberk-Klobucar üçlüsü takımın tüm rüzgarını kesecek kadar kötü oynadılar.Koçtanda bu oyunlarının karşılığını aldılar.

Emir'e geçmiş olsun bu arada.
 

Üst