BSL 20. Hafta | Fenerbahçe Beko 75-80 Galatasaray Doğa Sigorta

26.02.2020 Çarşamba
20:15
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu

Son haftalarda İnişli çıkışlı hatta daha çok inişli bir performans sergileyen takımımız, malum deplasmanda. Rakibimiz son yapılan Türkiye Kupası'nı kazanmış olsa da çeyrek ve yarı finallerde kötü oynadılar finalde de kural hatası sebebiyle kazandılar. Onların genel form durumu da malum. Bizde Yiğit Arslan bu maçta dönebilir. Roberson da takıma katıldı ve antrenmanlara başladı, o da oynayacaktır. Dünkü Kadıköy'de ki galibiyetten sonra bu maç onlar için daha fazla bir önem taşıyacaktır. O yüzden çok dikkatli olmamız, tahriklere kapılmamamız lazım. Futboldaki seriden sonra buradaki seri neden bitmesin? Takımımıza başarılar.
 
Minimum 20 sayı fark yeriz maalesef. Sonuçta Greg,Yiğit ve oyun kurucusu olamayan süreçte şu takıma bir transfer bile yapılmadı ve takım tel tel döküldü. Yönetici vasıfsızlığı başka bir şey değil.
 
Son 5.5 dakikada 13-0 seri ile 80-75 kazandık. Açıkçası çok iyi dönüş yapmamızla birlikte Zach'in Kalinic'e bloğu maçı getirdi diyebilirim.
 
Tebrikler takıma, tıpkı futbolda olduğu gibi hem koç çok iyi hazırlamış takımı hem takım çok konsantre olmuş maça. Takımdaki herkes rolünün hakkını verdi ki genel olarak çok iyi oynamadık, akıllı oynadık. Yiğit bizim takım için çok anahtar bir oyuncu, takımdaki eksik parça resmen oyun aklı ile, yüzde 50 kapasite ile oynamasına rağmen fark yarattı. Greg de olsa tadından yenmezdi. Roberson liderlik ve top yönlendirme konusunda aradığımız oyuncu olmasa da güvenilir bir skorer, alıştıkça çok daha iyi olacaktır. Tai de 2 numarada sırıtmaz böyle olunca. Gerçekten bu bütçeyi, eksikleri rağmen deplasmanda yenmek büyük başarı. Auguste gerçekten çok özel oynadı. O ve Alex eş zamanlı 3 faul almasa maçı çok daha erken koparırdık.
 
Destansı bir galibiyet, bana göre şartlar ve kadrolar itibariyle futboldakinden bile daha büyük zafer. Savunmada pota altında hiç ezilmeyip Fener'in kötü şut gününü yakalamamız galibiyet de önemli etmen oldu. Bizim tarafımızda ise Auguste istatistik olarak daha büyük gözükse de bana göre geldiği günden beri en iyi oyununu oynayan Poythress galibiyetin baş mimarı oldu. Son çeyrekte attığı üçlük, 2+1'ini geçtim, momentumu tamamen değiştirebilecek Vesely'nin poster smacına izin vermeyerek de atmosferi çok güzel dengeledi. Başta Ertuğrul hoca olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum. İnşallah şu takımın mücadelesini görüp bu şubelere gram değer vermeyen arsız yöneticilerimizin de biraz olsun yüzü kızarmıştır. Umuyorum bu büyük galibiyetle birlikte kendimize bir oyun istikrarı edinebiliriz. Bugün bilhassa işin savunma yönünde bu çabayı istikrarlı şekilde gösteren Galatasaray'ın bu ligde yenemeyeceği takım yok. Zaten iyi savunma yapıp yarı sahayı koşarak geçince de ligde bizi istikrarlı şekilde durdurabilecek kadar atlet takım yok.
 
75-71'den sonra son 5 dakikada hiç sayı yemeden 9-0'lık seri ile kazandık.
Muazzam olay muazzam.
Roberson iyi ki geldin, Yiğit iyi ki döndün 🙏
Bravo Alex, Bravo Zach, Bravo Can, Bravo Harrison, Bravo koç, Bravo takım 👏👏👏
 
Maçı izleyemedim ama harika bir galibiyet olmuş. Youtube'a geçerse daha sonra izlemek isterim. Futboldan sonra Baskette de yenmemiz müthiş oldu.
 
Galatasaray ölüyken de winner’dır, Fenerbahçe iyiyken de loser’dır. Bu her branşta yıllardır böyledir. Aynı haftaya denk gelmesi de sükse oldu. Şimdi yiyip bitirsinler kendilerini.
 

Üst