BSL 21. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 80-75 Tofaş

29.02.2020 Cumartesi
15:15
Sinan Erdem Spor Salonu

Ligde son maçında deplasmanda Fenerbahçe Beko'yu yenen takımımız, bir başka zor maçta Tofaş'ı konuk ediyor. Yiğit'in dönmesi ve Roberson'ın takıma katılımıyla işler biraz daha rayına oturmuş gibi görünüyor. Ama bu tip galibiyetlerden sonra rehavet söz konusu olabiliyor. Bu galibiyeti anlamlandırmak ve ligde daha yukarıları hedeflemek istiyorsak bu Tofaş maçını muhakkak kazanmamız lazım. Türkiye Kupası çeyrek finalinde rahat kazanmıştık ama o maça aldanmamamız gerekiyor. Tofaş bu maça daha fazla önem verecektir. Taraftarımızın da bu maça çok daha fazla önem vermesi lazım; en azından alınan Fenerbahçe galibiyetine teşekkür etmesi adına da iyi bir fırsat. Takımımıza başarılar.

 
Keskin galibiyetlerden sonra maçlara odaklanma konusunda çok problem yaşıyoruz. Umarım kazasız belasız geçeceğimiz bir maç olur. Görece zor bir fikstürümüz var o yüzden direkt rakiplerimizi kesin olarak yenmemiz gerekiyor. Takımımıza başarılar.
 
Harrison, Can ve Ege dışında hiç kimse maça gelmemiş gibiydi ama zor da olsa kazandık. Hakemler sayesinde tekme tokat basketbol oynadılar uçan tekmeye izin verilmemiş olacak ki Orhun maç sonuna kadar tepindi kenarda. Takıma tebrikler zor deplasmanın üstüne önemli bir galibiyet oldu.
 
Kötü oynadık, müthiş mücadele ettik. Tofaş yoğun şekilde düşük tempoya çıkmış bu yüzden Fener maçındaki kadar açık sahaya rahat hücum yapamadık. Buna rağmen Poythress'ın çabası, Harrison bitiriciliğiyle maç sonunu getirdik. Bir tane Meija gibi liderimiz olsa böylesine atlet ve iştahlı takımla çok daha rahat maçlar oynayabiliriz ama kaptanımız Göksenin, liderimiz avare Harrison olduğu için son 2 dakikaya 8 sayı girdiğimiz maçı bile faullere bırakabiliyoruz. Bugüne dair en canımı sıkan iş Roberson'u da Webster'da olması gerektiği gibi bitirici pozisyondan çıkartıp topu domine etmesine izin vermemiz oldu. Roberson'un tüm iyi özelliklerine rağmen bizim takımın direkt ihtiyacı olan, takımı abad edecek oyuncu olmadığı aşikar ama onu da Webster gibi topu elden bırakmayan guard pozisyonuna getirirsek orta vadede Tai gibi o da takıma zarar verme potansiyelinde bir kısa olup çıkacak. Tabii ikinci yarıdaki müthiş dağınık oyunda ilk yarı sonunda burnuna yediği kötü darbenin de etkisi olabilir, en azından öyle olmasını umuyorum. Whittington'ın bir an önce dönmesi şart. Skorerliği, atletizminden de ziyade topu getirmedeki mahirliği sene başından beri olduğu gibi yine pek çok kanayan yaramıza merhem olacak.

Başta koç olmak üzere tüm takımı kutluyorum. Bu hafta maçını kaybeden direkt rakibimiz Darüşşafaka'ya karşı da haftaya bu iştahla oynamamızı umuyorum.
 

Üst