BSL 3. Hafta | Tofaş 97-82 Galatasaray

Kazanacakken kaybettiğimiz kaçıncı maç oldu bu. Sorunlar sene başından beri aynı. Tren ufak ufak kaçmaya başlıyor. Geçen seneki gibi bir tablo istemiyorsak Klobucar yerine iyi bir oyuncu almamız şart oğlu şart! Yeter ya her yenildiğimiz maç aynı senaryo, aynı teraneler.
 
Küme düşmezsek iyidir. Çok kötü bir takım kuruldu malesef.
Abi geçen seneye bakınca takım iyi ancak tecrübesiz.Bu takıma Harrison'dan başka liderlik yapacak oyuncu yok.Takıma liderlik edecek ikinci bir oyuncu yok.Göksenin bazen kendini Jordan zannedip acayip işlere giriyor Can desen ne zaman girse takım dağılıyor.Hoca Erol Can'ı Emir'i kullanmıyor.Yeniden yapılanma diyoruz Ege'den başka bir uzun yok mu altyapıda.İkinci bir skorer çıkartamıyoruz takımda.
 
Seriye bağladık kaybetmeye devam. Ne acıdır ki artık doğru düzgün takip eden insan sayısı bile o kadar azaldı ki. Adım adım bitiriyorlar Galatasaray'da basketbolu. Yenilmez Armada sözünü kullanmaya utanıyoruz artık. Başta Ömer Yalçınkaya olmak üzere bunda emeği olan diğer yöneticilerin hayatta iki yakası bir araya gelmez inşallah!
 
sürekli aynı senaryoları izliyoruz ve sonunda kaybediyoruz. kazanan ile kaybeden olmak arasında oldukça ince bir çizgi var ve bu çizginin hep kaybeden tarafında kalıyoruz bu büyük bir sıkıntı ve iyi kaybeden olma yolunda hızla ilerliyoruz ve momentumun kaybedildiği anlarda koç genellikle sadece izliyor. böyle durumlarda kazanılan her maç takım kimyasına artı yazarken kaybedilen her maç eksi yazar ve biz bugün iyi başladığımız ve kazanmamız gereken bir maçı kaybettik ve ben bunu koça yazarım.

Bu takımın bariz eksikleri var. acilen Klobucar'dan çıkılıp net ve kaliteli bir oyun kurucu alınması bence elzem ve başka eksikler de var uzun mesela. eğer yönetim diye bir şey var olsaydı onlara tavsiyem şu olurdu şu hamleleleri acil olarak yapın ve eğer koçun sizden böyle bir talebi yoksa o koça iyi uykular dileyin ve yolları ayırın.

Bir diğer tavsiyeme gelince Mahmuti'yi arayıp koç özür dileriz hata yapmışız zaten paranı da ödüyoruz gel takımı sana emanet edelim desinler ama bunu da Mahmuti'nin kabul edeceğini sanmıyorum zaten bunlar da öyle bir şey yapmaz.
 
3.çeyrekte farkı 10 sayıya çıkarıp sonra geri düşerken adeta nasıl hücum edilemez dersi verdik ve hoca da bizim gibi izledi. Takımda yaratıcılık yok, herkes kafasına göre takılıyor ve böyle olunca sonuç kaçınılmaz oluyor.
 
Yonetimin sezon ortasinda transfere izin verecrgini sanmiyorum. Ben hocayla sezon sonuna kadar devam edilmesi taraftariyim. En azindan oynamaya calistigimiz bir oyun var. Maalesef hafta ici kizilyildiz'a da kaybedecegiz gibi gorunuyor. Anlayamadigim nokta ise Emir Monaco macinda o kadar is yapmis. Eurocup'ta guvenip koyuyorsun da bsl'de can ve erol onun onunden sure alabiliyorken emir dakika almiyor hayret verici
 
TOFAŞ hem yönlendirici hem de liderlik edici oyuncularını kaybetti, bugün de yenilgi serisi ve eksiklerle çıktılar maça ama resmen koçluk dersi aldık. TOFAŞ ikinci takımım ve yıllardır tribünündeyim ama bu kadar farklı bitmesini beklemiyordum. Ertuğrul Hoca'nın acilen bir şeyleri değiştirmesi lazım. Olmazsa da kendi değişsin çünkü kafasındaki iki şablon dışında hiç değişiklik yapamıyor, öylece izliyor. Orhun Ene'nin aldığı molalara, zamanlamalarına bakıyorum adamlar 2-3 defa maça dönüp farka gittiler, biz ne onların eksiklerinin üzerine gidebildik ne de maç sonunu oynayabilecek bir beş bulabildik. Harrison'dan beklenenin üzerinde katkı alamasak yakın bitirdiğimiz 2-3 maçı da bunun gibi 10 civarı farklarla kaybederdik.
 
Şaka maka ligde galibiyetimiz yok ve sonuncu sıradayız. Bu sefer küme düşeceğiz galiba.

Efes,Colom'lu Bahçesehir deplasmanı ve Tofaş deplasmanını ligin herhangi bir bölümünde oynasak kaybetmemiz sürpriz olmazdı.Fikstürün getirdiği bir sıralama üzerinden gereksiz çaresizlikler üretmeyelim lütfen. Üstelik Trabzon'un ligden tamamen silinmesiyle 1 maç eksiğimiz var gibi durduğundan 4'te 0 yapan Banvit'in arkasındayız.Ah şu mağlubiyette 1 puan alma saçmalığı yok mu!Bu hataya Kaan KURAL bile düşüyor sonuçlar üzerinden yorum yaptığından ama bari biz düşmeyelim.
 
Parkede kişisel olarak birkaç oyuncu bir şeyler yapmaya çalışsa da bunlar galibiyet için yeterli olmuyor. Basketboldan sorumlu 3 tane yöneticinin 1 tanesinin bile basketboldan anlamadığı yaz ortasında Oktay Mahmuti'ye çekilen operasyonu sineye çeken ve üstüne Mahmuti'yi hain ilan eden (Taraftarların büyük bölümü) düzenden olumlu işler beklemek hayalcilikti. Nitekim gelinen nokta da bunu kanıtlıyor. Mustafa Cengiz ve basiretsiz yöneticileri basketbol şubesinin dibine dinatimi koymuştur. Bu takımın deplasmanda maç kazanması bu zihniyetle zor. Şubeyi senelerdir takip eden taraftarlar olarak biz bu ucuz zihniyet tarafından yönetilmeyi hak ediyor muyuz peki ? Belki hak etmiyoruz ama sosyal medyayı iyi kullanıp algı yaptıranlar daha sonra da trollerimiz yoktur diyenlere karşı kaybetmeye devam ediyoruz.
 
TOFAŞ hem yönlendirici hem de liderlik edici oyuncularını kaybetti, bugün de yenilgi serisi ve eksiklerle çıktılar maça ama resmen koçluk dersi aldık. TOFAŞ ikinci takımım ve yıllardır tribünündeyim ama bu kadar farklı bitmesini beklemiyordum. Ertuğrul Hoca'nın acilen bir şeyleri değiştirmesi lazım. Olmazsa da kendi değişsin çünkü kafasındaki iki şablon dışında hiç değişiklik yapamıyor, öylece izliyor. Orhun Ene'nin aldığı molalara, zamanlamalarına bakıyorum adamlar 2-3 defa maça dönüp farka gittiler, biz ne onların eksiklerinin üzerine gidebildik ne de maç sonunu oynayabilecek bir beş bulabildik. Harrison'dan beklenenin üzerinde katkı alamasak yakın bitirdiğimiz 2-3 maçı da bunun gibi 10 civarı farklarla kaybederdik.

Bence bizim Ertuğrul Hoca'yı değiştirmemiz lazım.
Lider oyuncu eksikliği yine baş gösterdi.
Aynı şekilde kaybettiğimiz 5.maç oldu.
Muhtemelen ligte kalma mücadelesi vereceğiz...
 
Şaka maka ligde galibiyetimiz yok ve sonuncu sıradayız. Bu sefer küme düşeceğiz galiba.

Yahu abartmayın.

3 maç oynadık sadece gören de 10 maç kaybetmişiz zannedecek. Oynadığın 3 takımdan 2 tanesi ligin ilk 4 kafa takımından. Diğeri de deplasmanda son anlarda kaybedilmiş bir maç. Bu sezon zaten kötü bir sürü takım var, play off oynamamak bile sirpriz olur. Takım şansız bir fikstürle başlıyor. Elbette ki eksikler hatalı olan noktalar var ama fikstürün sert başladığını da görmek lazım. Efes- Telekom - Tofaş
 
1 takim dusecek toplamda, IBB varken o takim biz olursak millet kanser olur. Yani dusmek imkansiz IBB varken. Ayrica mac yaptigimiz 3 takimda arkadaslarin degindigi gibi bizden yuksek butceli ve tecrubeli ekipler. Bir tek Bahcesehir yeni ekip ama o da butce iste.

Ayrica bakmayin macin 15 sayi farkla bittigine. 10 sayi ondeyiz 3. ceyregin bitmesine 4 dakika kala 17-0 seri yiyoruz. Yok yok izahi yok.

Yine yazayim surada dursun. Bu Harrison cok ozel bir oyuncu. Nba takimlari bu adam da ne eksik gormuste 30 takimdan birisinin dikkatini cekmemis acaba.

Zach Auguste iyi oyuncu ama poziyonu asla 5 degil. Bu takimin oyle ya da boyle savunma sorunlari var. her mac 80 ve ustu atan ekibin sayi atma problemi yoksa savunmasi sorunludur.
 
Her maçı kazanma noktasındayken vermek üzücü, bu durum takımda alışkanlık yaratacak diye korkuyorum tamam fikstür zordu ama birini bari alsaydık şu maçların, Eurocup'taki maçları da işin içine katıyorum, ''güzel kaybeden'' olmayalım. Hocaya büyük eksi yazıyor bu durum. Önümüzdeki 6 maçın 5'ini alıp tırmanalım yukarıya, takımın kazanma alışkanlığı edinmesi oyununu da yukarı çıkaracak eminim.
 
Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızın, deplasmanda TOFAŞ'a 97-82 kaybettiği maçtan sonra başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"İşin doğrusunu söylemek gerekirse çok iyi götürdüğümüz bir maçtı ancak özellikle son periyotta oyun planından tamamen uzaklaşmış bir Galatasaray takımı vardı. Maçın hakkının da bu şekilde 15 sayılık bir mağlubiyet olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Birkaç kez 10 sayıya kadar öne de geçtik. Maalesef bu sezonun başındaki hazırlık maçlarından biri bizim başımıza gelen bir durum. Çok basit hatalar yapıyoruz ve ne yazık ki hatalarımızdan da ders çıkarmıyoruz. TOFAŞ'ı aldıkları galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Yapılacak tek bir şey var, o da daha çok çalışmak. Toparlayacağımıza eminim ancak bu süreç benim beklediğimden daha zor olacak gibi gözüküyor.

Takım şu an galibiyet alamadığına göre yeterli değil ancak takviye için çok erken. Elimizde zaten zor oluşturduğumuz bir kadro var. Dolayısıyla şu an için takviye düşünmüyoruz. Elbette konuştuğumuz bazı konular var. Sezon başladıktan sonra yapılan takviyelerin adaptasyon süreci de çok kolay olmuyor. Çok büyük bir gereklilik olursa tabii ki takviye yapılır ancak biz şu anda elimizdeki oyuncuların Avrupa basketboluna adapte olmasına odaklanıyoruz.

3. periyodun son 4 dakikasında potaya gitmeyi bıraktık. TOFAŞ takımı adam adama savunma yaparken çok rahat pozisyonlar bulabiliyorduk ancak biz bir anda potaya gitmeyi bıraktık. Bu da bizi pozisyon zenginliğinden uzaklaştırdı."
 

Üst