BSL 4. Hafta | Galatasaray 81-71 Pınar Karşıyaka

Skorerlerimiz!

Webster - 17
Auguste - 15
Hayes - 13
Harrison - 10
Arapovic - 9
Göksenin - 8
Can - 2
Erol Can - 2
Ege - 2
 
Galatasray Erkek Basketbol Takımımızın, Pınar Karşıyaka karşısında aldığı 81-71’lik galibiyetten sonra baş antrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Göksenin Köksal basın mensuplarına konuştu.

Baş antrenörümüz Ertuğrul Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

“Oyuncularımı üst üste son toplarda kaybettiğimiz maçlardan ve Kızılyıldız karşısında belki de sezonun en kötü basketbolunu oynayarak kaybettiğimiz maçtan sonra bugün gösterdikleri enerjiden dolayı tebrik etmem gerekiyor. Takımımızdaki çocukların karakteri hakkında bu çok önemli bir ipucu veriyor. Hepsi benim için tek tek çok değerli çocuklar. Ümit ediyorum bu enerjiyle, kimyayla ve pozitif yaklaşımla devam ederiz. Maçın genelini daha iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Bugün topun hem kıymetini bildik hem de topu çok iyi paylaştık. Son 7-8 dakikayı ayrı tutmak lazım, o dönemde yaptığımız tercih hataları ve top kayıpları maçı bu noktaya getirdi. Yalnız şunu da göz ardı etmemek lazım, arka arkaya maçları son toplarda ve maç sonlarında kaybettikten sonra maçın sonunda bunun stresini yaşamış olabiliriz. O maçların oyuncularımızın hafızasına bu şekilde bir geri dönüşü olmuş olabilir. Her geçen gün biraz daha iyiye giden bir Galatasaray takımı var. Bu potansiyel tek başına tabii ki maç kazanmaya yetmez. Aklı da işin içine koymak lazım ama ben oyuncularımda iyi niyeti ve mücadeleyi görüyorum. Bundan da çok memnunum. Önümüzde Çarşamba günü İspanya’da oynayacağımız bir Andorra maçı var. EuroCup için önemli bir maç. Pınar Karşıyaka maçı bizim için moral kaynağı olarak arkamızda kalacak ve Andorra maçına hazırlanmaya başlayacağız. Umarım İspanya’da kazanarak AS Monaco mağlubiyetini telafi ederiz. Kazanırsak bizim için çok önemli bir galibiyet olacak.”

Göksenin Köksal şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle, maçtan önce röportajda da söylemiştim ama dünkü maçta vefat eden Fenerbahçeli kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine de sabır diliyorum. Bu maç bizim açımızdan çok önemli bir maçtı. Maça iyi başladık, takım halinde çok iyi savunma yaptık. Ben bunu hep söylüyorum, ligde çok kolay bir fikstürle başlamadık. Şu ana kadar zor bir fikstürümüz vardı ancak Kızılyıldız maçı hariç gençliğimizin ve tecrübesizliğimizin de etkisiyle maçları hep son dakikalarda kaybettik. Ancak şimdi Pınar Karşıyaka maçıyla beraber bir ivme yakaladık. Galibiyet serisine başlamak istiyoruz, bu ligdeki ilk galibiyetimiz. Çok da iyi basketbol oynadık. Önümüzde 7DAYS EuroCup maçımız var. En iyi şekilde o maça hazırlanacağız.”
 
Uzun denebilecek bir periyotun ardından keyifle seyrettiğim bir maç oldu. Üst üste alınan yenilgiler ve dün Fenerbahçe'ye verilen 2 puanın ardından normalinden daha az bir seyirci geldi. Maç ilk başlarda dengeli başlasa da takımın son maçtaki kötü yenilgisinin etkilerini üzerinden attığı görüldü. Son dört dakikada ki dağılmayı ve yorgunluğu çıkartırsak savunmada mücadele eden, her topa kol sokan bir takım vardı. Klobucar'ın yerine Arapovic'in oynaması takıma direkt olumlu anlamda etki etti. Klobucar'ın bu takıma zarar verdiğini de hoca artık görmüştür diye umuyorum.

Arapovic'e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Genç bir oyuncu ama basketbol aklı çok yukarıda. Her geçen maç kendine olan güveni artıyor. Fiziken de ufak ufak kendine gelmeye başlıyor. Klobucar'ın yapmaya çalıştığı şeyleri de azımsanmayacak şekilde yapabildiğini de gösteriyor. Oynadığı paraya göre büyük bir kazanım.
 
Arapovic'in bir an önce haftada iki maç çıkaracak seviyeye gelmesi bizim için en hayırlısı.

Keşke para olsa da Klobucar+Auguste'u yollayıp bir saf guard ve çember koruyucu 5 alabilsek.

Galibiyetten ötürü takıma tebrikler.
 

Üst