Bundesliga

Tuncay Twitter'da Barca ve Real için attığı mesajlara ayırdığı zamanı takımına ayırsa belki daha fazla fayda sağlar Wolfsburg'a.Yeter gittiğin her takımı alt lige gönderiyorsun lanetli herif :).
 
2002'den sonra ilk lig şampiyonluğuna ulaşan Borussia Dortmund'un maçlarını oynadığı 80,720 kapasiteli Signal Iduna Park, bu sezon maç başına 79,150 seyirci ortalamasıyla zirvede yer aldı.

Bayern Münih'in Allianz Arena Stadı 69,000 seyirci ortalamasıyla 2., Schalke'nin maçlarını oynadığı Veltins Arena'da 61,320 ortalamayla 3. sırada yer aldı.
 
Raul Gonzalez.. Schalke'nin bu sezon oynadığı 52 maçın 50sinde forma giymiş.Oynamadığı 2 maç kupa maçları olmuş 3.lig takımlarına karşı.50 maçtada ilk 11 başlamış.19 golü var.Lig çok kötü geçse de kupa şampiyonluğunun yanında Şampiyonlar Ligi yarı finali başarısı var.Hani yaşı geçmiş şöyle böyle muhabbetleri dönüyor ya yaşı geçmiş olsa da karakter sahibi ve işine sadık adamları bulacaksın.
 
Almanya Bundesliga’yı 16. sırada tamamlayan ve Alman 2. Ligi'ni 3. sırada bitiren VfL Bochum ile play-off maçları oynayan Borussia Mönchengladbach, Bundesliga'da kaldı.

İlk maçı sahasında 1-0 kazanan Borussia Mönchengladbach, ikinci maçta VfL Bochum ile 1-1 berabere kalarak 2. Lig'e düşmekten kurtuldu.
Sezonun bitimine 12 hafta kala takımın başına geçen ve bu maçlardan toplam 20 puan toplayarak Borussia Mönchengladbach'ın ligde kalmasının mimarı olarak gösterilen teknik direktör Lucien Favre'nin, bunun için 250 bin avro ek para alacağı belirtildi.

İkinci Ligde ilk 2 sırada yer alan Hertha Berlin ile Augsburg, Bundesliga'ya yükselen takımlar olurken, bu sezon Bundesliga'yı 17. ve 18. sırada tamamlayan Eintracht Frankfurt ve St. Pauli gelecek sezon İkinci Lig'de mücadele edecek.
 
Eveeeet başlıyoruz.Westfalen'de şampiyon sahne alıyor.Nuri'nin yerini dolduracak takviyelerde bulundu Dortmund ancak rakipler daha doğrusu rakibi Bayern bu sene çok puan kaybı yaşamıcaktır.Şampiyonluk için favorim net bir şekilde Bayern.Tökezlemelerinde Dortmund gene sonuna kadar kovalamaya çalışacaktır.

21.30 TRTSpor B.Dortmund-Hamburg
 
Şampiyon kaldığı yerden tam gaz. Dortmund 3-1 Hamburg MS

Kagawa genel olarak kaldığı yerden devam etti.Lewandovski geriden gelenlere pozisyon hazırlıyor bu formu sürdürürse Barrios'tan formayı kapabilir.Geleceğin yıldızları Götze ve Kevin bugün muhteşemlerdi.İlkay biraz acemice göründü.Hamburg'ta Gökhan Töre ilerleyen yıllarda adından söz ettirebilir.
 
Bayern Münih az önce M.Gladbach'a yenildi kendi sahasında 1-0 ile.Gollü bir hafta geride kaldı.Şu ana kadar en büyük hayalkırıklığım Hertha Berlin oldu,çok çok kötü bir haftayı geride bıraktılar.Umarım akıllanıp yeniden üst sıraları hedefleyecek kadroyu kurarlar.Bu hafta 5 maç izledim kalan maçları bilemem ama izlediğim takımlar içinde en kötü takım konumundalar şu anda oyun itibariyle.Ayrıca Stuttgart da Schalke'yi mağlup etti bu hafta ama bu haftaki performansları bütün sezona yayacaklarını sanmıyorum.
 
Beklediğim gibi Hoffenheim'a deplasmanda mağlup olduk.Geçen senede yenemediğimiz tek takımdı.Çok izleme fırsatı bulamadım ama Salihovic'in frikik golü muhteşemdi.Baya baya uzaktan attı.1 puana bile razıydım olmadı ilk mağlubiyeti aldık.İşin kötü olan tarafı ise Bayern'in Wolfsburg deplasmanında kesin puan kaybedeceğini düşünüyordum ancak Ribery'nin son dakikadaki müthiş çabasıyla 90+ da Gustavo'nun golü geldi.Bayern 1-0 kazandı. Schalke şu an Köln önünde 5 gol bulmuş durumda. 2.haftada gene takımlar dengeye geldi.Mainz ve Hannover deplasmandaki galibiyetleriyle 2 maç sonunda 6 puana ulaşan takımlar şu an.
 
Bayern'in farklı kazancağı kesindi.Sevmesemde saolsunlar Robben,Ribery,Müller,Gomez gol atar bahislerimin 3'ü gelmiş.2-0 dan sonra bıraktım zaten izlemeyi.Hamburg'un durumu çok vahim aylardır ligde maç kazanamadılar.Bu gidişle kümede kalma savaşı verecekler.

Dortmund sahasında zorlansada kazandı.Nürnberg'i 2-0 ile geçtik.İç sahadaki 17 maçta en fazla 3-4 maç puan kaybeder Dortmund hatta daha ilerisine bile taşıyacaklarına dair umudum var.Ancak deplasmanlar çok büyük bir soru işareti.Hoffenheim'a takılacağımızı düşünüyordum.Haftaya Leverkusen maçında da puan kaybı çok büyük olasılık.Deplasmanda kazanmak sürpriz bir o kadarda muhteşem olur.

Monchengladbach iyi başladı bu sene düşme potasında sıkıntı çekmezler rahatça ligde kalırlar.Leverkusen ve Schalke dışında Bayern ve Dortmund'a rakip olacak takımlar yok.Ama onlarda bir yere kadar gibi.Bu 4lü ilk sıraları işgal ederler.Umarım Dortmund bir şekilde Bayern ile kafa kafaya götürür sezonu :)
 
Yukardaki mesajda yazdığım gibi deplasmanda yine kazanamadık.Leverkusen ile 0-0 berabere kaldık.İlk yarı Leverkusen etkiliydi.İkinci yarıda Dortmund etkiliydi özellikle 63'te Leverkusen 10 kişi kaldıktan sonra çok net goller kaçtı.10 dakika sonra Dortmund'ta 10 kişi kaldı ve 0-0'a razı oldular.Dortmund için bu sene şampiyonluk çok zor gibi.Bayern deplasmanda Kaiser'i zorlanmadan 3-0 ile geçti.Deplasman maçları çok kritik.İddaası olan takımlardan deplasmanda 10-11 galibiyet alan şampiyon olur.Bayern 3'er 3'er toplamaya devam ederse durdurulması zor olur.Umarım bir şekilde Bayern saçma puanlar kaybederde güzel bir şampiyonluk mücadelesi olur :)
 
Lig başladığından beridir ciddi anlamda Bayern Münih kollanıyor...Her maç tuhaf düdükler tuhaf kararlar...Ayrıca dün de Leverkusen-Dortmund maçında Dortmund'lu oyuncunun ikinci sarıdan atılmayıp birkaç dakika sonra Leverkusen'li oyuncuya tereddütsüz direk kırmızı kart verilmesine de şaşırmadım Dortmund'un kazanmasını istedi isem de...Ayrıca ilk maçlardan sonra bende dahil birçok kişinin küme düşme adayı olarak gösterdiği Hertha Berlin her ne kadar zor pozisyonlara girse de son 3 maçta 5 puan çıkardı.Onları yeniden Avrupa kupalarında görmek istiyoruz...
 
Bugün Westfalen'de Hertha Berlin ile karşılaşıcağız.Tehlike oluşturduklarını sanmıyorum.Dortmund kazanacaktır.

Bayern Münih ise geçen sezonun flaş ekibi Freiburg ile içerde oynayacak.Freiburg ilginç bir takım.Bayern 5-0 kazansa da 1-0 kaybetsede Freiburg karşısında şaşırmam.

Werder-Hamburg : Werder kazanır.Hamburg bu sene ciddi şekilde düşme adaylarından biri.
 

Üst