Cem Gezinci

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Engelsiz Aslanlar, yeni sezonda kadrosunu daha da güçlendirmek adına ilk adımını attı. Türk Milli Takımı’nın ve BJK RMK Marine’in önemli oyuncularından 1985 doğumlu pivot Cem Gezinci bundan sonra Galatasaray forması giyecek.

13 yaşında Beşiktaş alt yapısında basketbola başlayan Cem Gezinci, yaşadığı ağır sakatlıkların ardından antrenörümüz Sedat İncesu’nun da yardımları ile tekerlekli sandalye basketboluna başladı ve 2007 senesinden bu yana Demir Pençeler’in kadrosunda yer almaktaydı. Beşiktaş’ta Andre Vergauwen ve Willi Brinkmann kupalarını kazanan Cem, Engelsiz Aslanlar’ımızın dominasyonuna gelen dönemde henüz lig şampiyonluğu ile tanışamadı. 2011 senesinde İstanbul’da düzenlenen Andre Vergauwen Kupası’nda göstermiş olduğu başarı onu turnuvanın en iyi oyuncusu (MVP) seçtirdi. 2011 yılında Milli Takımımız Avrupa 5.si olarak Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazanırken Cem de bu başarıya katkı sağlayan oyunculardan biri olarak dikkat çekti. Geçen sene Paralimpik Oyunları’nda 7. olan takımımızda ve bu sene Avrupa ikincisi olan oyuncu grubunda da önemli roller üstlendi.

2 metre boyunda olan Cem Gezinci, üstün fiziği sayesinde pota altında önemli işler başarabilen bir oyuncu.

Ezeli rakipten yapılan böyle bir transfer elbette tartışmaları da birlikte getirdi. Peki Cem’in ayrılışını Galatasaray’ın teklif ettiği iddia edilen çok yüksek miktar mı tetikledi? Karşı taraftan gelen yorumlar bu yönde. Peki gerçekler neler?

Cem Gezinci 1998 senesinden bu yana Beşiktaş’a bir şekilde hizmet eden önemli bir sporcu. Özellikle son senelerde tekerlekli sandalye basketbol takımına yaptığı katkılar ortada. Bütün bu başarılara rağmen Beşiktaş’tan son üç sezondur zam almadan oynamakta. Sizce bir sporcunun en doğal beklentisi kazandığı başarının ardından kontratının iyileştirilmesi değil midir? Unutulmamalıdır ki Cem hayatını bu spordan kazanmaktadır ve göstermiş olduğu üstün başarı ücretinde iyileştirmeyi oldukça hak etmektedir. Peki Beşiktaş yönetimi bu yaz bu durum karşısında sözleşmesini yenilemeyen Cem’e ne yapmıştır? 1998 yılından beri gösterilen emeklerin karşılığı evine gönderilen haciz olmuştur. Bu durumla karşı karşıya kalan sporcumuzun iyi ve düzenli bir organizasyon olan Galatasaray ile sözleşme imzalamasından doğal ne vardır?

Lütfen Cem’in imzasını sadece parasal iyileşme ile sınırlandırmayalım. Cem’i Beşiktaş’tan ayırmaya iten nedenler de sorumlularının sıkıntısı olarak kalsın.

Yeni oyuncumuz Cem Gezinci’yi Galatasaray’ımızda üstün başarılar dilerim.
 
Tekerlekli sandalye basketbolu hakkında çok fazla bilgim yok ama Cem Gezinci iyi bir transfer olduğunu biliyorum.

Puanı yüksek olmasına rağmen boyalı alanda durdurulması imkansız bir ismi kadroya kattık.

Hayırlı olsun.
 

Üst