Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray MP 103 - 97 Fenerbahçe Ülker

Maç: Galatasaray – Fenerbahçe Ülker
Salon: Kadir Has Kongre ve Spor Salonu, Kayseri
Tarih: 12.10.2011 Saat: 18:30
Yayın: Sports TV (Canlı)
Canlı Skor Takibi: http://live.tbf.org.tr/TBF/netcasting/

Fenerbahçe Ülker'in 82-77 kazandığı Mersin BŞB maçındaki istatistikleri;

AbP7O0NCIAAuqoX.jpg


Fenerbahçe Ülker'in 88-65 kazandığı Tofaş maçındaki istatistikleri;

AbP7XL3CAAECeMJ.jpg


Fenerbahçe Ülker'in 83-57 kazandığı Olin Edirne maçındaki istatistikleri;

AbP7fe4CMAAsfg6.jpg


 
Maçın teknik açıdan değerlendirmesini bu konu üzerinden yapalım arkadaşlar. Diğer konu sabit kalacak ve organizasyon için kullanılacak.
 
9 Kişilik rotasyonla[hatta Kaya ve Jerrells'ın eksi verim verdiğini düşünürsek 7 kişi] oynamaları ve Vidmar-Ömer dışında takımda kimsenin savunmayla ilgilenmemesi bizim adımıza büyük avantaj.Zaza'nın daha gelir gelmez ilk maçtan fark yaratacağını ya da 10 dakikanın üstünde süre alacağını zannetmiyorum ama Zaza'sız rahatlıkla yeneriz Fenerbahçe Ülker'i...
 
zaza oynasa da oynamasa da fark etmez ben rahat kazanacağımızı düşünüyorum bizim takımın 12 kişilik rotasyonu fener ülkerin çok önünde
 
allahın izniyle güzel bir oyunla kazanacaz bence dikkat etmemiz gereken yerler bogdanovıc su anda takımın en önemli skor yukunu tasıyan oyuncusu durumunda ona lucas verip savunmada yıpratmamız gerekiyor emire mutlaka agrasif savunma yapmalıyız saha gorüsü bakımında bence su anda takımın en iyi ismi asist lerle canımızı çok yaka bilir Ukiç gelirsek sakatlıktan yeni çıktı hucumda onun adamı üzerinden oynuyabiliriz penetrelerine iyi yardım getirmeliyiz gist çok atlet bir oyuncu 4 numarada darius songaila ayaklarının yavaslıgı kullanarak dısardan üçlük atabilecek bir oyuncu isin hucum yanında ise vidmar üstünden ikili oyunlarla sayı bulabiliriz bence içeri devamlı penetre etmeliyiz iç dıs pas dengesini iyi kurup içerden dısarı çıkan toplarla üçlük bulma ihtimalimiz yuksek açıkcası pota altında özelikle 5 numarada zaza da gelmesiyle bariz bir üstünlügümüz oldugunu dünüyorum lakavıc eger asvel maçındaki gibi gununde olursa maçıda 8 veya 9 sayı gıbı bir farkla kazanacagımızı temenni ediyorum bence onlardan daha iyi takımız O YÜZDEN ;
HADİ MAHMUTİ ASLARLARI KUPAYI ALIN GELİN DİYORUM
 
Transfer döneminde bana göre güç kaybetmiş Fenerbahçe ile oynayacağız.Transfer döneminde çok önemli takviyeler yaptık rotasyonumuzu çok geliştirdik.Geçen yıl başabaş oynadığımız rakibimize karşı transfer dönemi bizim lehimize işlemişken favori olduğumuzu düşünüyorum.Takımımıza olan inancımız tam
 
Şu verilen alınterine kesinlikle bir kupa lazım nedense çok büyük saçmalıklar olmazsa ( 15te 14 üçlük atmaları filan ) kupaya uzanacağımızı düşünüyorum Allah yardımcımız olsun .
 
Fenerin son üç maçının istatistiklerini paylaşmanız çok iyi olmuş. Bizim bugünkü maçtan sonra 10-15 dakka Fenerin maçını seyrettim yeni transferleri ve takımın son durumunu görmek adına. Açıkçası Jerrels çok boş bir adam geçen sene Gist ile Partizanda beraber oynamak haricinde hiç bir artısını göremedim. Preldzic'den daha istikarlı şut yüzdesi olan Bogdanovic hücumdaki en büyük silahlarından biri olmuş. Vidmar'la Zaza'nın ikili mücadeleleri kanlı olacaktır kemik sesi bekliyorum. Aynı şekilde Gordon ile Ömer Onan'ın ikili mücadeleleri de pek keyifli olacak bizim lehimize. Eurolig ön eleme maçlarının da etkisiyle biz daha erken form tuttuk. Kadromuzu Oktay hoca verimli kullanarak daha geniş bir rotasyonla kullanıyor. Geçen sene taçlandıramadığımız başarımızı bu sene daha kaliteli, formda ve derin kadromuzla ilk kupayı alarak başlıycaz inşallah.
 
Bence tek sorunumuz james gist. Bizim bu adamdaki atletikle başa çıkmamız imkansız. Onun için Oktay hocanın kesinlikle farklı bir çözüm bulması lazım. Teke tekte savunmamız çok zor. Bunun dısında bogdanovic ve ukic'e karşılık gordon ve shipp ile savunma yapabiliriz. Bizim kadro derinliğimiz daha geniş ve şansları 55-45olarak görüyorum.
 
Bogdanovic iyi savunma yaparsak maçı alırız..ayrıca bence fenerden iyi kadromuz var artık kadro avantajı da bizde..Shipp ve Gordon savunmaları iyi yapsın herzamanki gibi rahat alırız gibi geliyor bana..
 
daha hazırız daha farklı setleri oynayabilecek farklı yapıda hücum edebilecek ve bir anda sertleşebilecvek bir kadroya sahibiz. çok farklı bir sonuç bekliyorum şahsen sezon başı itibarıyla..
 
Bu maçta bizim zayıf halkamız Lakovic olacaktr.Ömer çok iyi savunmacı,Lakovic aksine savunmada çok kötü.Oktay hoca maça 1 numarada Ender'le başlarsa çok iyi olur. Gordon ilk 5 başlayıp Ukic'i tutacaktır.3 numarada Shipp Bogdanovic'i savunur.4 numarada Gist'in atletik yapısı Songalia'yı çok zorlar ama kendisi nba den atletik uzunlara alışık zaten.Ben bu maçta Zaza'nın oynayacağını düşünmüyorum.Furkan, Vidmar'a karşı büyük bir sınav verecek.Umarım kazanan Furkan olur..Tutku-Andric ikili oyunlarına bu maçta fazlasıyla ihtiyacımız olacak.Ayrıca Gordon'un çıktığı dakikalarda Oktay hoca Shipp'i 2 numaraya çekip 3 numarada Shumpert reyizi kullanabilir.Takım savunması adına ikisininde rolü çok büyük.Gordon zaten geçen yıldan Oli-fb ülker maçlarında Ukic'i yıldırmıştı.Umarım bu maçtada nefes aldırmaz.Shumpert bu maçta duruma göre 4 numarada da gerektiğinden fazla süre alabilir.Şartlar ne olursa olsun yenilmezarmadaya güveniyorum ve sezona kupayla başlayacağımıza inanıyorum!
 
Umarım oynar fener maçında onun gibi kalıplı bir uzuna ihtiyacımız var türkiye kupasında 3 maçta böyle bir oyuncunun eksikliği var gibi geldi bana. En azında 2-3 idman ile 10-15 dakikada olsa süre alır inşallah.
 
Ne yazık ki orada olamayacağım ama harika bir atmosfer yaratacağımızdan, her zamanki gibi tribünde üstün olan taraf olacağımızdan en ufak şüphem yok. Üstünlüğümüz tribünde kalmayacak tabi sahada da kazanan takım olacağımıza inanıyorum. Çok daha hazırız, çok daha iyi transfer dönemi, çok daha iyi hazırlık dönemi geçirdik. Rakibimize oranla çok fazla sayıda üst düzey maç oynadık. Yapılması gereken yapılacaktır...
 
Öyle söyleniyor ki Ukic bu karşılaşmada forma ıslatacak. Ukic sakatlıktan yeni çıkmış bir oyuncu. Kondüsyon ve fizik açıdan bu maçı kaldırabileceğini düşünmüyorum doğrusu. Ben Ukic'in şut yüzdesini pek beğenmiyorum, sadece pentre pas ve asistleri iyi bir oyuncu. Kısaca zeki. Bu maçta çok penetre yapması beklenebilir. Ama içeride Furkan, Zaza, Andric gibi isimler olacak. Bu savunmayı deşmesi, şu zamanda olanaksız gibi duruyor. Mental ve Fizik açıdan onlardan çok çok öndeyiz. Ukic "benmerkezcilik" yaparsa takımına ihanet eder, işimizi daha da kolaylıştırır. Kahramanlık yapmamlı.

Pota altında karşılaştırma yaparsak rakipte, Oğuz Savaş, Gasper Vidmar, Kaya Peker gibi isimler var. Bizde; Zaza, Furkan, Andric, Songaila. Gerçekten çok güçlü bir duvar var içeride. Bunu aşmaları pek mümkün olmayacak. Onların Tabeladaki Skor neticesini bireysel oyuncuların gününde olup olmadığı belirleyecek. 2/3 Rotasyonunda Ömer-Preldzic, Bogdan gibi isimlerin yapacakları basklı savunma ve hücümdaki istatiskleri onlar açısından maçın seyrini değiştirir.

Curtis'ten oyuna katkı anlamında pek birşey beklemiyorum açıkcası. Oynanılan maçlarda "Overrad" bir oyuncu olduğunu gösterdi. fenerbahçe ÜLKER açısından sezonun en kötü transferi diyebiliriz.

Ben rahat bir galibiyet bekliyorum. Biz isteyelim bu maçı alırız.

Ruhunuza inanıyoruz!
 
Fener bizden çok üstün olduğu zamanlarda bizi ezebildi mi ki şimdi biz ezeceğiz..Çok iddalı söylemler bunlar..Bende kazanacağımızı düşünüyorum ha aksi bir sonuçta da ilk defa çok çok uzun seneler sonra bunun kadro eksikliğinden yada yarattığı farktan dolayı olmayacağını biliyorum..Bu yüzden de biraz onlar extra motive olsunlar biraz da onlar kazanmak için çarpı 2 kere mücadele etsinler..
 
Fener bizden çok üstün olduğu zamanlarda bizi ezebildi mi ki şimdi biz ezeceğiz..Çok iddalı söylemler bunlar..Bende kazanacağımızı düşünüyorum ha aksi bir sonuçta da ilk defa çok çok uzun seneler sonra bunun kadro eksikliğinden yada yarattığı farktan dolayı olmayacağını biliyorum..
Bende yazacaktım bunu ama vazgeçmiştim kendimize güvenmemiz güzel ama rakibi küçük görmemek gerek.Ha kazanır mıyız bence de kazanırız.
 
bogdanovic hücumda ömer onan ise hem savunma hem hücumda çok çok etkili olmalı ki maçı alabilsinler. dağınık bir oyuncu profilleri var. rotasyonları zayıf. defoları bu maç sonu belli olur. yine de tecrübelerinden dolayı erken konuşmamak lazım ama kadro olarak baya bi öndeyiz be abi. tamam iyi oyuncuları var ama 8 kişilikte rotasyonları var
 

Üst