Ergin Ataman

Değerli forumdaşlarım:

Ergin Ataman başlığını Alpaslan Dikmen Eskilerden Kim Kaldı bölümüne taşıdıktan sonra, Erkek basketbol bölümünde kalan kopyayı sildim, bu yüzden ana başlık silindi. 2 gündür bunun üzüntüsünü yaşadığımı bilmenizi isterim, başlığa emek verip yazan arkadaşlardan özür dilerim.
 
ŞUBEYİ SAHİPLENEN AMA KENDİ SAHİPSİZ BİR ADAM


Bu yazı belki sinirle yazılmaya başlandı. Belki olayda bilgi kirliliği de vardır. Hatta daha önce Ataman’ın yıprandığını ve bu sezon ayrılmasının ve biraz basketbolsuz yaşamasının doğru olabileceğini bile düşündüm. Hatta belki de bugünkü karar doğru. Ama mevzu bunlar değil. Mevzu yıllardır sahipsiz bir şubeyi sahiplenen ama kendi sahipsiz olan bir adamın başına gelendir. Yazıya başlamadan önce yazıda kullanılan fotoğrafların ”fotoşop” olma ihtimalinin daima olduğunu da belirteyim. Malum; bizde böyle…


Geçen seneki çılgın fiyatlı kombineler ilk açıklandığında ”bu sene de bizim koltuğu alırım ama her maç 2 mola da ben alırım artık” diyen bir babam var. Malum kombinesi saha içinde benche 3 metre mesafede yıllardır. Esprisi komik değildi belki ama adam için Ataman olduğu sürece umut vardı. Adam için Ataman, İzmit’ten öğlen oynanan Banvit maçına gelme sebebi. Ataman bu yılki Anadolu Efes serisinin ikinci maçı sonrası ”son maçta o salonda 10000 Galatasaraylı’yı bekliyorum” minvalinde bir şey dediği için maça 2 gün kala bilet bul diye başımın etini yiyip İzmit’ten otobüsle bu maça gelen bir adam. 2 senedir ara ara çıktığım Galatasaray TV yayınlarında Ataman hakkında bir şeyler demediğim zaman arayıp ”niye demedin?” diye soran adam. Ve inanın ki babam spesifik bir örnek değil. O salonda yıllardır kombine alan, verdiği paranın aldığı hizmete denk düşmediğini bildiği halde bunu umursamayan bir sürü adam bugün Ergin Ataman için üzülecek. Peki sizce bu insanların Ataman’a duydukları güvenin nedeni her sene o ya da bu şekilde ortaya bir hedef koyup o hedefe yürüme isteği olabilir mi? Ya da bu insanların yüzde beşi size güveniyor mu? Güvenmeyi bırak tanımıyorlar bile.

Ataman’ın hataları yok muydu derseniz size 3 yazı büyüklüğünde Ataman’ın hataları arşivini çıkarabilirim. Hatta bundan 5 yıl sonra Ataman bu yıl yaptığı transferleri hatırladığı vakit ”alkollü müydük lan acaba bunları alırken?” diyip bir gülümser bence. Ama Ataman yaptığı her olumlu ve olumsuz hareketin cezasını kendi çekti. Yaptığı yanlış transfer yüzünden sezonluk lig lisanslarını bitirince kendi çaresiz kaldı. Nolan Smith ile kötü ayrılınca Quinn Cook transferi olmadı ve kendisi yeniden oyun kurucu aramak zorunda kaldı. Scouting konusunda tembel davrandı ve bu yüzden hep sezon içinde daha fazla emek harcamak zorunda kaldı. 10 milyon dolarlık bütçeyi iyi kullanamaması da bizzat kendi kariyerine bir darbe oldu. Ama biz bu 5 senenin neredeyse tamamında iddialı olduk; her şeye rağmen hem de. Bunda Ataman’ın payı yok mudur?

Peki siz Sayın Topsakal, Ataman’ın Galatasaray’ı zarara uğrattığını söylüyorsunuz. Eğer amacınız şaka yapmak değilse, 5 yıl boyunca neredeydiniz? Göreviniz gereği Galatasaray’ı korumak görevinizken, 2016’nın Haziran ayında, Eurocup alınmışken bu iddianızı neden gündeme getirmediniz? Neden sezonun sonunda Galatasaray’ı (kulübe zarar verdiğini bildiğiniz halde) Ataman’dan kurtarmadınız? Ciddiye alınmayacağınızdan mı, yoksa kupanın altında ezileceğinizden mi korktunuz? Gerçi kupalı fotoğrafa kendini photoshop ile ekleten birisi için fazla iddialı söylemler olurdu Eurocup sonrası Ataman hakkında olumsuz beyanda bulunmak.


Galatasaray’ı zarara uğratmak demişken; antrenörünüz 3 sezondur hakemler konusunda çıldırma noktasına gelmişken tarafsız olarak bakıldığında birçok maçta takımın aleyhinde düdükler ile takım mağlubiyetler alırken siz neredeydiniz Can Bey? Çıkıp 1 kere olsun bu kulübün haklarını savundunuz mu? Federasyonun bir personelinin yaptığı hatadan dolayı derbi galibiyeti hükmen gasp edilirken siz neden saklanacak delik aradınız? Federasyonun yapmış olduğu, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın aslında alakasının bile olmadığı bir olayda Galatasaray alenen mağdur edilirken siz nasıl rahat rahat o koltukta oturdunuz? Kulübü zarar ettirenlerin kulüpten ayrılmasını gerektiğini söylüyorsanız; sizin de derhal istifa edip yerinize kulübü zarara uğratmayacak bir personelin gelmesi gerekmez mi?

Yönettiğiniz (?) şubenin bir önceki forma sponsoru Champion yeni sezon formalarını , takım sezonu açtığı halde üretememişken siz bu durumda ne yaptınız Can Bey? Eski formaların heryerini bantlayıp takımı sahaya çıkartmaya utanmadınız mı? Şarap üretecisi olduğunuz söyleniyor. Siz şarap üretirken tedarikçi firmadan alkol gelmedi diyip şarapları alkolsüz üretebiliyor musunuz?

Sayın Topsakal; Göktürk Ural’a Ataman’ın attığı tokat yüzünden görevi bırakmıştınız. Bunu da açık açık söylemiştiniz. Peki Ataman halen bu takımın antrenörüyken basketbol şubesinin başına hangi yüzle geçtiniz? Tokatın kızarıklığının geçmesini mi beklediniz? Ya da göreve yeniden geldikten sonra Ataman’ın elini sıkarken yüzünüz kızarmadı mı? Lafınızın arkasında duramadınız mı? ”Bana ihtiyaç olduğunu hissettiğim için tekrar geldim” derseniz eğer; Ataman yerine Kunter tercihinizi daha da iyi anlamış ve hayal gücünüze daha da hayran kalmış olurum.



Koç konusunda karar verecek yetkili ben olsaydım, Ataman ile çalışmama fikrini düşünürdüm. Ataman’ın yıprandığı, basketbolun biraz dışında kalarak rejenere olması gerektiğini bu yıl hep hissettim. Hocanın çaresizliğine bu sene çok şahit olduk. Hatta iddiasız olduğu, bütçeden bahsettiği anlar hiç kendi tarzında söylemler içermiyordu ve Ataman her bu tarz açıklama yaptığında ben kendisinin iyice yıprandığını hissettim. Ama kendisiyle yolları ayırmak istesem bile bunu ”basın önünde küçük düşürücü demeçler vererek” değil, teşekkür edip onore ederek yapardım. Aldığı kupaları yanyana koyup bir basın toplantısı yapmak çok zor olmazdı değil mi Can Bey?

Fakat şubenin zarara uğratılmasını istemeyen Can Bey, bugün Ataman’ın istifa etmesini alenen isteyenleri bile çıldırtacak noktaya getirerek bu şubeye ”photoshop ile düzeltemeyeceği” kadar zarar vermiştir. Yeni antrenörümüz Erman Kunter’i bile ateşe atmayı başarmıştır. Erman Kunter’i sükunet içinde getirerek hocaya rahat çalışacağı bir iş ortamı sunup baskıyı üzerinden almak yerine, Erman Kunter’e bizzat Ergin Ataman olma görevi vermiştir. Ve bu hem Erman Kunter’e hem de doğal olarak Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’na zarar verecektir. Edilen teklifi kabul edip gelen adamı ilk günden ateşe atmak, yöneticilik adına size yakışır bir iş oldu Can Bey.

Başkanımız Sayın Dursun Özbek’e de değinmek istiyorum. Kendisinin Ataman ile devam etmeyi istediği konusunda hemen hemen herkes fikir birliğine varmış durumda. Malesef ki sportif olarak bu kadar başarısız geçen başkanlığınız döneminde size nefes aldıran bir Avrupa Kupası hediye eden antrenörünüz için , kendi fikriniz de pozitifken keşke bu konuya bizzat dahil olsaydınız. Sizin isteğinizle olmayan bir şey bugün sizin sorumluluğunuzda gerçekleşmiş oldu. Belki de bu yanlışı düzeletecek zamanınız halen daha vardır.

Son olarak Ergin Hocam; hatan da sevabın da büyük. Ve ilk geldiğinde Oktay Mahmuti’nin ayrılığı neticesinde sana soğuk bakan taraftarı etrafına toplayıp, ”içerde” ve dışarda bütün problemli yapılara rağmen bu takıma hem şampiyonluk hem Avrupa kupası kazandırdın. Kupalardan bağımsız olarak sen bu takıma iddialı olmayı, başı dik tutmayı getirdin. Gerekirse tek başına herkesin karşısında durdun. Bu yüzden bütün bu sana karşı durup seni engellemeye çalışan insanlar ya unutulacak ya da sırf sana karşı oldukları için senin popülariten yüzünden akıllarda kalacak. Bugün belki bir veda olabilir ancak ben seni ilerde bu klübün başında ”herkese kafa tutan” halinle tekrar göreceğimi biliyorum. Belki de safralar vücuttan atılana kadar burada olmaman senin de hayrına olacak. Şimdilik hoşçakal; aslan yürekli hocam!


YAZAR: VEYSİ DENİZ BASKIN


https://twitter.com/GSbasket/status/875053222658015232
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Fcnblog'dan güzel bir yazı...

Galatasaray'dan bir Ergin Ataman rüzgarı geçti...


Ergin Ataman Galatasaray'a geldiğinde takvim yaprakları 22 Haziran 2012'yi gösteriyordu. Sezonu Beşiktaş'ta 3 kupa kazanarak kapatan Ergin Ataman, taraftarı olduğu Galatasaray'a gelirken bazı taraftarların içinde şüphe olsa da Ataman yaptıklarıyla o şüpheyi büyük bir sevgiye dönüştürecekti.

2012-13 sezonunun başında Galatasaray Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe'yi 74-69 yenerken FB TV'de bu galibiyet için ''Usta çırağı yine yendi.'' yorumu gelmişti. O sezonu Türkiye Kupasında Final oynayıp, ligde 23 yıl aranın ardından şampiyon olarak bitiren Galatasaray'da, Ergin Ataman adını tarihe yazdırıyordu. Ergin Ataman'ın o sezon Anadolu Efes karşısında alınan galibiyetin ardından söylediği ''Galatasaray'ın olduğu yerde favori rakip takım olmaz.'' söylemi ise hiç unutulmayacaktı.

Bir sonraki sezon Ergin Ataman yönetiminde Galatasaray, tarihinde 2. kez mücadele ettiği Euroleague'de TOP8'e kalarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Aynı sezon ligde de final oynayan Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında TBF'nin yıllardır devam ettirdiği yanlı tutumları protesto ederek son maça çıkmamıştı.

2014-2015 sezonuna büyük bir hedefle giren Galatasaray'da, oyuncuların ve coach Ergin Ataman'ın maaşı aylarca ödenmiyordu. Furkan Aldemir'in NBA'ye gitmek için kontratını feshetmesi ise şubede domino taşı etkisi yapmıştı ve takım dağılma noktasına gelmişti. O günlerde Ergin Ataman ''Şu anda Galatasaray'dan ayrılmayacak tek kişi benim." sözleriyle şubedeki durumu ortaya koyuyordu. O sezon ligde play-offlarda çeyrek finalde havlu atan Galatasaray, Euroleague'de de başarısız bir sezon geçirmişti.

2015-16 sezonuna başlarken Galatasaray'da kalmak için ücretinde indirim yapan Ergin Ataman, Galatasaray'ın Euroleague'e alınmamasına sitem ederken ''Eurocup'ı alıp otomatik olarak Euroleague'de oynayacağız, bakalım onu nasıl engelleyecekler.'' sözlerini söyleyerek adeta meydan okuyordu. Bir meydan okumayla, hayalle başlayan hikayenin sonu şampiyonluk oldu ve Galatasaray Eurocup'ı kazanarak önemli bir başarıya imza atarken, Ergin Ataman da adını tarihe altın harflerle yazdırıyordu. Galatasaray o sezon ise ligde yarı finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye elenmişti.

2016-17 sezonunda Eurocup'ı kazanarak Euroleague'e dönen Galatasaray'da beklenti yüksekti ancak sezon başında yapılan hataların bedeli ağır olacaktı. Galatasaray sezonu Euroleague'de 12. olarak bitirirken, ligde ise çeyrek finalde havlu attı ve son yılların başarı anlamında en sönük sezonunu yaşadı.


Ergin Ataman ile geçen 5 sezonu anlattıktan sonra asıl konuya yani duygulara geçebiliriz. Yaşanan ayrılığı en iyi anlatacak söz bir şarkı sözü; ''Böyle mi sona erecekti? Böyle parça parça mı olacaktı?''

Üzülüyorum çünkü Ergin Ataman'ın bu şekilde veda etmesi canımı sıkıyor. Geçen 5 yılda Galatasaray basketboluna seviye atlattığını düşündüğüm Ataman'ın haketmediği tarzda bir ayrılık oldu. Her şeyden öte 2014-15 sezonundan sonra Galatasaray'da kalmak için ücretinde indirim yapması benim en unutmayacağım olaylardan. Ergin Ataman'ın salona giriş anları da her zaman unutulmaz olmuştur. Güçlü bir ''Oooo Ergin Ataman'' tezahüratı hocanın eliyle karşılık verip oturması ve ardından o tezahüratın daha da kuvvetlenmesinin ardından oturduğu yerden kalkıp alkışlaması. Benim için bu sezon özelinde en çok özlediğim olaylardandı.

Ergin Ataman ritüelindeki bir başka şey ise büyük zaferlerin ardından gelen yumruk şovlardı. 2013-14 sezonunda final serisinde kazanılan ilk maçın ardından gelen yumruk şovda, salonda hocayla beraber yumruk şov yaparak yürüyen ve bir yandan da ''Hocaaammmm'' diye bağıran insanlar orada yaşanan etkiyi en iyi anlatan örnektir belki de. Ergin Ataman Galatasaray'da herkesin kolay kolay yapamayacağı bir sinerji yarattı. Attığı tweetlerle insanları havaya sokması, normal bir tweet attığında bile hemen altına gelen ''Hocaaammm'' yanıtları ve insanları salona çekmesi. Tüm bunlar onu özel kılan şeylerdi. Görevde kaldığı süre boyunca hiç hedef küçültmedi ve sonunda da -bir yazıda bahsedildiği gibi- kendi yükselttiği hedeflerin altında kaldı aslında.

Ergin hoca bu sezon başında hata yaptı. İyi bir kadro kuramadı ve bu hatanın bedeli de sezonun Ocak, Şubat ayından bitmesi oldu belki de. Bu sezondan umudu kestiğimde tek istediğim Türkiye Kupası'nı kazanmaktı çünkü Ergin Ataman'ın Galatasaray'da kazanamadığı 2 kupadan biriydi bu. Ama olmadı, yarı finalde Banvit'e elendik. O günden sonra ise işler sarpa sarmaya başladı.

İstifa seslerini ilk duyduğumda kulaklarımı kapatmak istedim, içimden''Ah be hocam'' demekten başka bir şey yapamadım. Çünkü haklı bir sitemdi. Sezon sonlarına doğru ise ''acaba mı?'' dedim. Çünkü Ergin Ataman konsantre olmuştu. Darüşşafaka Doğuş maçında tek başına Galatasaray'ın haklarını savunması, şampiyon olacağız tweeti umutlanmak için yeterli bir sebepdi. Bir arkadaşımın söylediği gibi biz hocaya tabiri caizse Ömer'in Eyşan'a inandığı gibi her seferinde inanıyorduk.

O da istediği gibi bitiremedi sezonu. ''Topa vurduğum tekmenin, kazanma hırsının anlamı ve adresi o kadar fazla ki, bu heyecanı ve hırsı paylaşan herkesi Cumartesi bekliyorum.'' bu sözü dedikten sonra Efes karşısında dersine çalışmaması ve elenmemiz hocaya kırgın olduğum bir konu. Tabi bunlar 5 yıl sonunda oluşabilecek kırgınlıklar. Yaşattıklarıyla ''Öyle şeyler yaşattın ki uğruna ölmeye değer.'' sözünün anlam bulmasını sağladı koç. 23 yıl sonra gelen şampiyonluk, Euroleague'de TOP 8 ve hayatımın en güzel günü olan Eurocup şampiyonluğu. 2014-15 sezonu sonunda Galatasaray'da kalmak için ücretinde indirim yapması ve gelecek sezon hiçbir ücret almadan çalışabileceğini ifade etmesi. Bunlar ise benim için çok özel ve ayrı bir yerde olacak. Kazanmadığı kupalar, yarım kalan işler elbette var.

O yüzden bu duruma en uygun sözle bitirelim; ''Elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak...'' Yolun açık olsun Hocam, varsa hakkımız sonuna kadar helali hoş olsun.


https://twitter.com/fcnbasket/status/875050207339175938
 
Yıllardır her branşta belirsizlikler içinde sezona başlayan bir kulüpte 5 yıl dayanabildi Ergin Ataman.

Ergin Ataman her yıl iddialı oldu, hedefler koydu, kimi zaman bu hedeflere ulaştı, kimi zaman ulaşamadı ama başarmak için var gücüyle uğraştı durdu.

Takımın hakkı federasyon tarafından gasp edildi, Ergin Ataman konuştu, rakipler bizimle uğraşırken Ergin Ataman karşılık verdi, bütçe artsın diye, sponsor bulunsun diye yine Ergin Ataman uğraştı, anlayacağınız yönetimin yapması gereken herşey Ergin Ataman'a kaldı. 5 yıl, dile kolay 5 yıl hepsiyle Ergin Ataman savaştı. Ergin Ataman herşeye rağmen mücadele etti, dik durdu.

Bu yıl olmadı, başarısız oldu, artık yorulduğu her halinden belliydi. 5 yılda hataları olduğu zamanlar da oldu, her insan gibi. Hiçbir spor dalında hata yapmayan, her yıl başarılı olan bir antrenör veya sporcu yokken, Ergin Ataman'dan hatasız bir 5 yıl beklemek neresinden bakarsanız bakın doğru bir yaklaşım değil.

Bu ilişki artık yıpranmıştı, Ergin Ataman içinde bence en doğrusu oldu. Birgün bize büyük mutluluklar yaşatan Ergin Ataman'ın geri döneceğine inanıyorum.

Ben Ergin Ataman'ı her zaman izlediğim ilk şampiyonluğu yaşatan, bize erkek basketbolda ki en büyük başarımızı Eurocup şampiyonluğunu kazandıran antrenör olarak hatırlayacam. Ergin Ataman'ın sonuna kadar hakkettiği şampiyonluğun çalındığı yılı hiç unutmayacam.

Ergin Ataman Türkiye'nin en iyi antrenörü olarak geldiği Galatasaray'dan yine Türkiye'nin en iyi antrenörü olarak ayrıldı. Birgün yarım kalan hikayeyi tamamlaman dileğiyle yolun açık olsun hocam.

Bize yaşattığın tüm mutluluklar için sonsuz teşekkürler ERGİN ATAMAN.
 
Son düzenleme:
Son zamanlarda üst üste yaptığı açıklamalarla, sezon içindeki hatalarından ve anlamsız çıkışlarından baya bir pişmanlık duyduğu belli. Çok seviyor Galatasaray' ı. Koşa koşa geri gelecek durumda. İnşallah ilerleyen senelerde yolumuz bir kez daha keşisir aslan yürekli insan...
 
Sana git diyemem ama kal demekte gelmiyor içimden hocam bu ortam da.

Arkadaşın da dediği gibi daha yaşanacak çok şey var o zamana dek hoşçakal elbet yollarımız kesişecek yine.

Verdiğin emeklerinden , duruşundan , suyun karşı tarafıyla mücadelenden , haksızlığa karşı tüm gücünle GS'yi savunmandan dolayı tsk ederim.

Yaşattığın güzel günler ile hatırlanacaksın daima gönlümüz de.
 
Atamanın bu yönetim hakkında söylediği çoğu şey doğru da yalnız bu geçtiğimiz sezona da değinseydi biraz..Öyle yada böyle bu yönetim sana 8-9 milyon dolar bütçe sağlamış ve sen de biliyorsun ki yönetimden böyle para bir defa çıkar sende daha özenli işini yapıp, sahip çıksaydın ya takımına..Milli takımda iken kendi takımımı sallamadım deseydin ya koç..Bu lafları söyle haklısın ama bir kere de bende hatalıyım de be kardeşim..Böyle bir kibir adama hep zarar verir..
 
Son düzenleme:
Bütün yaz konuşacak belli oldu. Yalnız hâlâ egosundan gram eksilme yok.

Kendisini istifaya çağıranları Galatasaraylı olmamakla suçladığından, şimdi eleştirdiği başkanını koruduğundan, 6 kişi yendiğimiz ezeli rakibi için "hedef maçımız değil" dediğinden falan da bahsetse daha gerçekçi olacakmış.

İstediği seviyede teklifler de gelmemiş neden acaba? F4 takımlarının kapması lazımdı hâlbuki.
 
"EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞIM KÜÇÜLME KARARI"


Eski Galatasaray Odeabank koçu Ergin Ataman CNN Türk'te soruları yanıtladı. İşte Ataman'ın konuşmasının satır başları:

-Duygun Yarsuvat önderliğindeki yönetimin projesiyle buraya geldim, ben bir proje adamıyım, ailece Galatasaraylı olduğumdan dolayı da bu bana çok büyük bir heyecan verdi. Kazandığımız başarılardan ötürü gurur duyuyorum.



-Galatasaray’ı Avrupa’nın en büyük 10-12 kulübünden birisi yaptık.


-En büyük hayal kırıklığım Galatasaray camiası basketbola bu denli sevgiyle yaklaşırken, yönetimin bir anda basketbolda küçülme kararı almasıdır. Rakiplerimize baktığımızda camiada kenetlenmeler, iyi salon ve sponsorlar olduğunu görüyoruz. Galatasaray’da bunu gerçekleştiremedik.


-Can Topsakal’ın Galatasaray Odeabank’ın 5 yılda 55 milyon euroluk zarar edildiğine dair sözlerinde beni hedef gösterdi. Bu açıdan olaya baktığımızda Avrupa’daki diğer büyük kulüpler bizden çok daha fazla zarar yaptı.



-Sizin ezeli rakipleriniz atılım konusunda sürekli hamleler yaparken, siz yönetime geldiğinizden beri sürekli küçülmeyi gündeme getirirseniz bu demoralize edici olur.



-Biz Anadolu Efes’le play off mücadelesi verilirken bütçenin 4 milyon euroya düşürüldüğü açıklandı. Ben o akşam uyuyamadım. Sinan Güler, Vladimir Micov bu karardan o gün çok etkilendiler. Böyle bir karar aldıysanız sezonun bitmesini beklersiniz.



-Galatasaray’da çok yalnız bırakıldım. Her gün 9-10 defa takım elbisemi giyip Odeabank’a toplantıya gittim, bütçe meselelerini konuştum. Oyuncu maaşları yatmayınca 1 tane yönetici göremiyor etrafında, deplasmanda 1 tane yönetici yok. Ama kupa kazandığımızda herkes ordaydı, hepsi o zaman geldi.



-Başarılar kazanırken 1 tane bile tebrik telefonu almadım ben. Hocaya, oyuncuya bir telefon edilip gönül alınmadı.



-Ben isterdim ki başkan saha içinde yanımızda olsun. Tuncay Özilhan Anadolu Efes’i sahadan çekti.



-Federasyona baktığınızda Fenerbahçe ağırlığı görüyorsunuz, ben istedim ki bizim başkanımız da, genel menajerimiz de, idari sorumlumuz da oralarda olsun. Ama sadece Ergin Ataman vardı.



-Harun Erdenay benimle toplantı yaptı, 4 sene milli takımı çalıştırıp Galatasaray’ı bırakmamı istediler, mali olarak da şartlar iyiydi ama ben Galatasaray’ı bırakamadım. Hidayet Türkoğlu döneminde de benimle görüşmeler yapıldı ama hep şart Galatasaray’ı bırakmam oldu. Ancak benden sonra Ufuk Sarıca ile bu şart öne sürülmeden anlaşma yaptılar.



-Ben bu konularla ilgili bir basın toplantısı yapmayı düşündüm ancak baktım ki kimse benim yanımda durmuyor yönetimden, ben de vazgeçtim. Milli takımın teklifini reddettiğim için pişman değilim, çünkü o teklif bana Fenerbahçe başkanının baskısıyla geldi. Ama şunu da söyleyeyim ben böyle fedakârlık yaparken ihanete uğradım.



-Tüm Ultraslan’ı kastetmiyorum ama onların içindeki bir grup küfür ve hakaretlerle benim üzerime geldi. Futboldaki başarısızlıklar üzerine yönetime tepkiler başladı ve bu basketbol maçlarına taşındı.



-Bana pahalı antrenör demelerine katılmıyorum. Bütçeyi 4 milyon euroya indirince benim maaşım bile sırıtmaya başladı. Can Topsakal’la gerçekleştirdiğim ayaküstü görüşmede de söyledim, gerekirse 1 yıl ücretsiz çalışırım dedim. Geçtiğimiz sezonlardan da ciddi alacağım olmasına rağmen. Benimle ayaküstü görüşülmesi bile hoş değildi.



-Can Topsakal bana seni istemiyoruz yabancı bir antrenör getirip genç oyuncularla çalışmak istiyoruz ancak başkan seni istiyor dedi.



-Bu sezon büyük ihtimalle dinleneceğim. Basketbol adına bir şeyler yapmak istesem de istediğim seviyelerde teklif gelmedi.



-Hidayet ve Ömer’e kırgınım. Benimle el sıkışıp 2 ay boyunca beni aramadıkları için kırgınım, benimle çalışmadıkları için değil. Bana “sen Türkiye’nin en büyük hocasısın, bu Avrupa Şampiyonası’nda madalya almak istiyoruz, lütfen gel ekibini kur” dedikten sonra baskılar alıp anlaşmadan dönmemeliydiler.



-Sinan Güler Türk basketbolunun starıdır. Fenerbahçe'ye geçmesi çok acı, evet Ataman'ı tutamadılar ama keşke onu elde tutabilselerdi.



-Fenerbahçe'nin makası açması Fenerbahçe yönetiminin başarısıdır. Benim tüm çabam bu seviyelere çıkmaktı ama başaramadım.


https://twitter.com/***************************************/status/881420568884633600
 
Son düzenleme:
Ergin Ataman : Yönetim beni taraftarla karşı karşıya getirdi. Beni istifaya çağıranlar yönetim tarafından yönlendirilmiş kişilerdi!

Ergin Ataman :
"500-600 kişilik bir grup bizi desteklemek için değil provakasyonla BAŞKANIMIZI ve bizi istifaya davet etmek için gelmişti."
 
Ergin Ataman yönetim konusunda ve federasyon konusunda söyledikleri haklı. Ne oldu da Ufuk Sarıca geldi o zaman madem hem kulüp hem milli takım olmuyordu? Ancak Ataman bu sene inanılmaz bir başarısızlık olduğunu unutmamali ve bunun da özeleştirisini yapmalıydı. Bu sene herkes soğudu basketboldan ruhsuzluktan, sistemsizlikten dolayi. Yaptığı yanlışlar ile kitap yazilir. Ergin Ataman bir sene dinlenmeli ki zaten geçen sezon inanılmaz kötü olduğu için ciddi bir teklif almamış durumda. Bu sene özeleştiri vermeli kendince yapılan hatalar ile ilgili. Gelecek sene muhtemelen yine yollarımız kesisecektir diye düşünüyorum şahsım adına.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
2 saattir gecmis mesajlarimi okudum durdum, sonra aniden fark ettim ki Ergin hoca ile ilgili hicbir mesajim yok, En sonunda konuya girince Aykut Beyin o uzucu mesajini gordum :( En cok mesajim bu konudaydi valla ne yalan soyleyeyim bilsem kendim saklardim mesajlarimi , belki en az 100 den fazla destek mesajim vardi hocayla ilgili. ne munakasalar ne tartislamalar yapmistik gecen zaman icinde :(

Ne diyelim Saglik olsun :((((
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ergin Ataman: Hedefim Galatasaray başkanlığı!

Eski Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, sarı-kırmızılı kulüpte başkanlık yapmayı hedeflediğini söyledi.

Ataman, Galatasaray'da, Avrupa kupası kazandıktan sonra kendisine başkanlık kontenjanından genel kurul üyeliğinin takdim edildiğini belirtti.

Galatasaray basketbolunun yeniden Avrupa'nın zirvesine çıkması için, yönetimde söz sahibi olarak ilerleyen yıllarda geri döneceğini vurgulayan deneyimli başantrenör, şu ifadeleri kullandı:

"Bir genel kurul üyesi ve basketbol adamı olarak, Galatasaray'ın basketbolda önümüzdeki yıllarda daha ileriye gitmesi için elimden gelen ne varsa göstereceğim. Galatasaray taraftarları şundan emin olsun, mutlaka bir gün Galatasaray basketbolunun yeniden Avrupa'nın zirvesine çıkması için yönetimde söz sahibi olarak geri döneceğim. Hatta ilerleyen yıllarda bunu kulüp nezdinde de görebiliriz. Bu fikrimden hiçbir zaman geri adım atmış değilim. 10 yılımı doldurduktan sonra inşallah Galatasaray Kulübü Başkanlığı'na aday olmayı düşünüyorum."

Ergin Ataman, transfer döneminde hedefleri doğrultusunda beklediği teklifleri alamadığını anlattı.

Tecrübeli başantrenör, uzun süredir aralıksız olarak antrenörlük yaptığını ve bu dönemde mental olarak kendini şarj etme fırsatı bulamadığını aktardı.

Ataman, dinlenme kararı almadığını ve menajeri vasıtasıyla yaz döneminde Avrupa'dan birçok kulüple görüşme yaptığını kaydederek, "Hedeflerim doğrultusundaki kulüplerden beklediğim teklifler gelmedi, başka teklifler aldım. Ben de açıkcası bulunmuş olduğum seviyede bunları değerlendirmedim çünkü seviyeyi düşürmek istemedim." değerlendirmesinde bulundu.

İtalya Milli Takımının başantrenörlüğü konusunda, İtalya Basketbol Federasyonu Başkanı Gianni Petrucci ile uzun süre görüştüklerini dile getiren Ataman, şöyle devam etti:

"Bu dönemde de kendimi, son 20 yılda yapamadıklarıma adadım. Tabii ki bu dinleneceğim demek değil. İtalya Basketbol Federasyonu Başkanı Gianni Petrucci ile yaz döneminde görüşmelerimiz oldu. İtalya Milli Takımı antrenörlüğüne ciddi bir adaydım. Petrucci, çok da istekli görünüyordu ama son anda beni arayarak yerli bir antrenörle devam etmek istediklerini belirtti. Bu da çok doğaldı. Sonuçta milli takımlarda bugün baktığınız zaman işin doğasında zaten yerli hocalar var. Tabii ben uzun yıllar İtalya'da çalıştığım ve İtalyan kültürü ile İtalya basketbolunu yakından tanıdığım için olabilir diye düşünüyordum ama son anda olmadı."

Deneyimli çalıştırıcı, sarı-kırmızılı takımda çalıştığı son dönemlerde bazı taraftar gruplarının şahsına yapmış olduğu davranışların kendisini yaraladığını ifade etti.

Galatasaray Odeabank ile yollarının ayrılmasının ardından önemli bir süre geçtiğini ve ayrılık sürecinde bir takım kırgınlıkların yaşandığını vurgulayan Ataman, "Hiçbir zaman Galatasaray'ı bir taraftar grubu olarak düşünmedim, Galatasaray benim için bir bütün. Profesyonel hayatta değişimler olabiliyor. Yönetimlerin kararına saygı duymak lazım. Galatasaray'dan zaten görev sürem devam ederken gönderilmedim. Buna saygı duymak lazım ama basketbolu yöneten yöneticilerin de yaptıklarıma saygı duymalarını bekliyorum. Basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal'ın ayrıldığım gün divan kurulunda '5 yıl içinde Ergin Ataman Galatasaray'a 55 milyon dolar harcattı ve zarar verdi.' demesi beni yaraladı." diye konuştu.

Ergin Ataman, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın iyi mücadele ettiğini ancak alınan sonucu bir başarı gibi göstermemek gerektiğini savundu.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ufuk Sarıca ve ekibinin ellerindeki malzemeyi en iyi şekilde kullandığını ifade eden Ataman, "Avrupa Şampiyonası'nda alınan sonucu bir başarı gibi göstermeyelim. Kendi ülkenizde düzenlenen bir turnuvada ilk 16'da eleniyorsanız, bunu sanki çok büyük bir başarıymış gibi göstermeye gerek yok. Türkiye Basketbol Federasyonlarının (iki farklı federasyon dönemi vardı) ciddi planlama hataları yaptığını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türk basketbolunun ciddi sorunları olduğuna dikkati çeken Ataman, şöyle konuştu:

"Bazı küçük nüanslar halledilmiş olsaydı, turnuvadan madalya çıkarabileceğimizi düşünüyordum. Başarısızlığı, ülke basketbolunu yönetenlerin yapmış olduğu planlama hatalarını gizlemeye bağlıyorum. Önümüzde 2019 Dünya Şampiyonası var, inşallah orayı geçebilirsek 2020 Tokyo Olimpiyatları var. Mücadeleyi takdir etmek ama yapılan hataları da irdelemek gerekiyor."

Yerli oyuncu yetiştirme konusuna da değinen Ataman, bu durumun sadece federasyonların ve antrenörlerin değil, herkesin hatası olduğunu söyledi.

Ataman, Türkiye'de altyapılara yeterince kaynak ayrılmadığını ve A takımlarda yabancı oyunculara bağımlı olunduğu sürece yerli oyuncu yetiştirmenin mümkün olmadığını aktararak, şunları kaydetti:

"Avrupa'ya baktığımız zaman sporla bu kadar iç içe ve destek veren bir devlet yönetimi bulamazsınız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takımların antrenmanına gidiyor. Her türlü desteğin verildiği bir ülkede, bu denli sonuçların başarısız olmasının altında tek bir şey yatar; sporu yönetenlerin beceriksizliği ve sistemin yanlış olduğu. Mutlaka Türkiye'de bir sistem değişikliği gerekiyor. Tekrar söylüyorum, devletin bu kadar maddi manevi desteğine rağmen başarı gelmiyor ve oyuncu yetişmiyorsa, o zaman bir sorun olduğu gerçeği var."

Ergin Ataman, milli basketbolcu Cedi Osman'ın NBA'e gidiş sürecini Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun gidiş sürecine benzettiğini aktardı.

Cedi Osman'ın hazır bir şekilde NBA'e gittiğini dile getiren Ataman, "Cedi, son 2 sezondur gerek A milli takımda ortaya koyduğu performans gerek Anadolu Efes'te almış olduğu rol itibarıyla Avrupa basketbolunda kendine yer bulmuş bir oyuncuydu. Cedi Osman'ı Hidayet'e (Türkoğlu) benzetiyorum. Hidayet de bu yaşlarda gitmişti. Ben açıkcası Cedi'nin fiziksel güç ve mental olarak hazır olduğunu düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Tecrübeli başantrenör, NBA'de forma giyen bir diğer Türk milli basketbolcu Furkan Korkmaz'ın yetenekli bir isim olmasına karşın yeterince tecrübe edinmeden NBA'e gittiğini kaydetti.

Deneyimli çalıştırıcı, Fenerbahçe Doğuş'tan kendisine bir transfer teklifi gelmesi durumunda cevabının ne olacağı yönündeki soruyla ilgili ise şu yorumu yaptı:

"Bugünden ileriye dönük herhangi bir öngörüde bulunmak istemiyorum ama tabii ki Türkiye'nin de gerçekleri var. Bugün Galatasaray ile bu kadar çok özdeşleşmiş ve Galatasaray tarihinde ciddi bir yer almış bir hoca olarak ben veya başkası ileriki yıllarda Fenerbahçe'den teklif alır mı, o teklifi alırsa bunu değerlendirir mi, bu gerçekten zor bir soru. Profesyonel olarak baktığınız zaman Türkiye'de ve dünyada her takımda çalışabilmeniz gerekiyor ama Türkiye'deyiz. Duygusal insanlarız. Türkiye'nin bazı gerçekleri var. Onun için açıkcası ben ileride Fenerbahçe'den bana teklif geleceğini, benim de Fenerbahçe'de çalışabileceğimi düşünmüyorum."



Eski Galatasaray basketbol takımı kaptanı Sinan Güler'in Fenerbahçe Doğuş'a transfer olması hakkında da değerlendirmede bulunan tecrübeli başantrenör, sözlerine şöyle devam etti:

"Profesyonel açıdan doğal karşılıyorum. Sinan Güler, Galatasaray'da bir THY Avrupa Ligi oyuncusuydu. Galatasaray'da, hedeflerde bir duraklama alanına girildiğini düşünüyorum. Bu, böyle kalmayacaktır. Gün gelecek Galatasaraylılar olarak takımı Avrupa basketbolunun zirvesine çıkartacağız. Sinan bu dönemde orada yer almak istemedi. Galatasaray yönetiminden de benim aldığım duyum, bu konuda çok ciddi bir istek olmadığı yönündeydi. Sinan Güler'le konuştuğumda takımın başında kalması için kimseden çok ciddi ve ısrarcı bir teklif almadığını söyledi. Sinan gibi bir oyuncuyu takımda gerçekten, samimi olarak tutmak istiyorsanız bunun gereklerini yapmanız lazım. Avrupa Ligi şampiyonu olan bir takıma gitmek her sporcunun hayalidir."

Ergin Ataman, FIBA ile THY Euroleague arasındaki çekişmenin Avrupa basketboluna zarar verdiğini ve bu durumun çözüme kavuşturulmasını gerektiğini savundu.

Bu durumdan en çok oyuncuların etkileneceğine dikkati çeken Ataman, "Kasım ayında milli maçlar, bir gün önce de Avrupa Ligi maçları var. Milli takımlar oyuncularını maçlarına davet ettiler. Oyuncular da kabul edip gidecekler mi, burada oyuncuyu düşünen yok. Bu kadar yoğun tempo, oyuncular için çok yıpratıcı bir durum. Sakatlıklara yol açabilir. Anlamsız bir güç savaşı haline geldi. Bundan da zarar görecek olan oyunculardır. Bu duruma bir çözüm bulmalılar." diye konuştu.
 
Ataman'cı tayfa yaşadı Ergin Ataman'a gitmişler güya bugün ki haberlere göre :) Haberin doğruluğu çok tartışılır ayrı ama hazır yeri gelmişken yorumumuzu yapalım. Bedavaya çalışırım diyen Ergin Ataman bu kadroya bu ortama döner mi? Bence dönmez. Haa Galatasaray'da işler diğer çalıştırdığı kulüplere benzemiyor en azından bunu görmüştür. Taraftarı karşısına alınca, ego ve kibiri üst düzeyde tutunca bu kulüpte kalamayacağını biraz da olsa anlamıştır. Ben kendisini dönecek olursa desteklerim ama teklif bile olduğunu zannetmiyorum varsa zaten Can Topsakal'ın da yollanması lazım.

Edit: Bu arada 6 Aralık tarihine kadar maçımız yok. Koç değişikliği için en doğru zaman ve şu an yönetim kurulu toplantısı devam ediyor. Benim anladığım kadarıyla Kunter'in yerine bir koç bakılıyor ve bakan da Topsakal. Bir koç ile anlaşmadan Kunter'in gönderilişini açıklamayacaklar. İnşallah kısa süre içinde iş netleşir.
 
Son düzenleme:
Ataman'cı tayfa yaşadı Ergin Ataman'a gitmişler güya bugün ki haberlere göre :) Haberin doğruluğu çok tartışılır ayrı ama hazır yeri gelmişken yorumumuzu yapalım. Bedavaya çalışırım diyen Ergin Ataman bu kadroya bu ortama döner mi?

Ergin Ataman bu kadroya kesinlikle doner, bu takima da seve seve gelir, ama bu yonetime gelmez! kim olsa yerinde o da gelmezdi! Emin olun Ergin Hocanin samimiyeti su yonetim tayfasindan 1000 kat daha fazladir mevzubahis Galatasaray ise.
 
Bu yönetimin Atamana gitmeye yüzü yok. Haberin dogru oldugunu dilemekle beraber yalan oldugunu düşünüyorum. Ataman kadroya bakmaz gelir çalışır ve en iyisi yapar. Geçmişte çok daha bütçelerle daha kötü oyuncularla BJK ve KSK da kadro ölçüsünde başarılı olmuş biri zaten...
Bu arada Atamancı tayfadan olmakla da memnuniyet duyarım.
 
Bu yönetimin Atamana gitmeye yüzü yok. Haberin dogru oldugunu dilemekle beraber yalan oldugunu düşünüyorum. Ataman kadroya bakmaz gelir çalışır ve en iyisi yapar. Geçmişte çok daha bütçelerle daha kötü oyuncularla BJK ve KSK da kadro ölçüsünde başarılı olmuş biri zaten...
Bu arada Atamancı tayfadan olmakla da memnuniyet duyarım.
Bence Ataman kadroya bakar gelmez ve bu yönetim de Ataman'a gitmez. Beşiktaş dönemindeki kadrosunun da bundan kötü olduğuna filan asla katılmıyorum. Aynı Atamanın geçen sezonki bütçeyle ne yaptığı da ortada.. Geçen sezon da bol bol dile getirdim Atamanın bir sürü hatası hatta çok büyük skandalları oldu ve yolların ayrılması gerekiyordu, ayrıldı. Erman Kunter yanlış bir tercih oldu ama Erman Kunter başarısız oldu diye Ataman gitmemeliydi demeyi samimi bulmam, ki kolaycılıktır da bence, körün ölüp badem gözlü olmasıdır.

Erman Kunter'e gelince bu işi yapamayacağını gösterdi, o hala koçluk yapıyor ama koçluk onu çoktan bırakmış. Bir an önce yollar ayrılmalı iyi bir yabancı koçla ya da Oktay Mahmuti ile anlaşılmalı. Zira Erman Kunter gelmeden önce de aynen bunu söylüyordum ve yapılması gereken de bence buydu.
 

Üst