Ertuğrul Erdoğan Röportajı İçin Soru Alımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başlıkta da belirtildiği gibi koçumuz Ertuğrul Erdoğan ile röportaj yapacağız. Sorularınızı da buraya bekliyoruz. İçlerinden seçeceğimiz soruları kendine soracağız.
 
İlk geldiğinde kendisine karşı son derece ön yargılı idim. Fakat geçtiğimiz sezon içinde gösterdiği koçluk beni tatmin etti ve bu ön yargıları yıktı. Öncelikle geçen sezon için teşekkür ederim kendisine. Sorum şu; Lazeric Jones ve Tai Webster ikilisinin yetersiz olacağı şimdiden belli gibi. Geçen seneki gibi bu bölgede sorun yaşayıp bütün sezonumuzu etkilememesi için bu bölgeye sezon içinde takviye yapmamız olası mı ? Böyle bir hareket imkanımız var mı yoksa kendisi bu ikiliye güveniyor mu ?
 
- Geldiğinizden bu yana bütçe doğrultusunda yapılan transferlere baktığımızda, genç ve potansiyel oyuncuların veriminden pozitif olarak bahsetmek mümkün ama yaşı fazla - en iyi dönemi geçen oyuncuları düşündüğümüzde (Jaka, Lazeric) durum pek iç açıcı değil. Bu durum sizin için ne ifade ediyor?

- Sistemde en dikkat çekici şey: Moore-Greg 4-5 oynadığında oyunun iki tarafında da çabuk ayaklı olmalarının avantajını görüyoruz. Undersized gibi gözükseler de bu ikili sezon içindeki planlarınız arasında nasıl yer alıyor?

- Alba Berlin, ULM gibi takımlarda sportif direktörlük pozisyonu dikkat çekiyor. Baskonia Güney Amerika pazarında scoutlara sahip. Birçok yetiştirici kulübün U18 takımı yerli-yabancı genç oyuncusuyla Euroleague turnuvasına katılıyor. Tüm bunlara baktığımızda Galatasaray'da devrim niteliğinde düşündüğünüz ilginç işler olacak mı? Şubenin geleceği adına koç Ertuğrul Erdoğan neler düşünüyor?
 
1-Çalıştırdığınız takımlarda birçok 5 numara türüyle çalıştınız. Galatasaray'da ise en başarılı sezonunuzu geçirdikten sonra Auguste ile devam ettiniz, bunda Auguste'un sevdiğiniz bir 5 numara türü olması mı yoksa önünüze daha iyi bir fırsat çıkmaması mı etkiliydi?

2-Geçen sezon özellikle evimizde kazandığımız FB maçından itibaren çoğu maçta 1'den 5'e herkesin switch yaptığı bir savunma sistemine geçiş yapmıştık ve bunun çok yararını görmüştük. Modern basketbolda bunun gerekliliğini ve takıma net bir çember koruyucu alınmadığını düşünürsek taktiğin bu sezon dahada sık uygulanacağını düşünebilir miyiz?
 
Takımda sürekli ara pozisyonda kalmış oyuncular tercih etmesinin sebebi nedir? Geçen yıl orijin bir guard ve forvet yoktu. Keza bu yıl da yine aynı şekilde kısa forvet ve oyun kurucu mevkisinin üstüne ciddi bir düşünce yok. Bunun sebebi nedir?
 
1- Modern basketbolda en önemli pozisyonlar istikrarlı şutu olan point guard ve çember savunan pivotken neden 2 yıldır bu pozisyonları Allah'a emanet bıraktınız?
2- Hiçbir şekilde basketbolunuzda yeri olmadığına emin olduğum Göksenin Köksal'a kontrat verilmesine neden dirayet göstermeyip kendinizi kötü adam durumuna soktunuz?
3- Lazeric Jones gibi bir adamı hiç almasanız hangi mevcut hedefinizden uzak kalırdınız?
 
Geçen sezon sene başındaki durumumuz Eurocup'a çok erken veda etmemize neden olmuştu, Telekom maçını da gördükten sonra bu sene aynısını yaşamamak için ne yaptık, yapıyoruz, yapacağız?

Sezon için transfere genel olarak bakışı nasıl?

Transfer edilen oyuncular ilk tercihleri miydi, ilk tercihlerimize ne kadar yaklaşabildik?

Geçen seneden beri Stimac - Jekiri gibi fizikli pivotları savunmakta inanılmaz zorlandık, bu sezon için de aynısını yaşamayacak mıyız?

Kısa savunmamızda ciddi sorun yaşanacak gibi görünüyor, bunu nasıl aşmayı düşünüyor?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst