Euro 2024 almanya

Biraz once turnuvayi duzenleyecek Ulke Almanya olarak kesinlesti. Cok kisi sok olmus durumda ama neden oldugunu ben anlamadim.

Sinirinda bir savas var ve ulkende 4 milyon Suriyeli multeci ile bu turnuvayi Turkiye'ye vermelerini nasil beklersin onu anlamadim. Dahasi Ulke tanitiminda Nusretin et kesme goruntusuyle neyi amaclamis olabiliriz onu da bilmiyorum.

Ulke tanitiminin en sonunda Ataturkun Yurtta baris Dunyada baris yazisini koysan belki azcik saygi duyarlardi.

Nusret kim arkadaslar ? Koyun cobani midir ? Et midir eti kesen bicak midir ? Nusret kim Ulke Tanitimi kim :)

Sonra bir de dusunun Konyada, Ingiltere - Danimarka maci var diyelim. Hepsi mac oncesi bira felan iciyor ve bir gun sonrasinda gazete basliklari. Konyada vahset 75 yabanci icki ictikleri icin olduresiye dovuldu :)


Iyi ki de almadik. Ben sevindim. Onumuzde ki 100 yillara bakalim.

Almanyaya hayirli olsun.
 
Son düzenleme:
Nusret konusuna ben de takıldım ama dünyanın dört bir yanında bu adamın namını duymayan iş adamı, futbolcu, sanatçı yok, o yüzden çok da aşırı yanlış bulmadım tabi abes kaçmış futbolla orası ayrı.
Mustafa Kemal Atatürk detayı bence de fena olmazmış.
Öte yandan tanıtım filmini yeterli bulmadım ben. Kim, kimler hazırladıysa keşke daha ehli kişilere verilseymiş. Almanların ilk 30 saniyesi bile bizim filmi sildi attı.
Savaş, kriz, Türk halkının muhafazakarlığı konusunda pek bişey diyemiyorum. Yaşanmayacak desem yalan olur.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Karar verildiği süreçte cezalı olduğum için sıcağı sıcağına yazamadım ama şimdi birkaç kelam etmek istiyorum.

Öncelikle Almanya'ya hayırlı olsun, umarım o turnuvada biz de yer alırız. Bizim için de hayırlı oldu kesinlikle 70 milyar euro yatırım için harcanacak para olacaktı. Ve hiçbir gelir elde edemeyecektik. Çünkü tüm gelir kaynaklarını biz UEFA'ya verecektik. Aslında bir nevi rüşvettir bu. Yani diyoruz ki adamlara "size para harcattırmayacağız hatta size para vereceğiz karlı çıkacaksınız ama turnuvayı bize verin" Böyle bir teklif olabilir mi? Evet maalesef yapıldı böyle bir teklif.

UEFA bu tip organizasyonlarda sadece ekonomiye, statlara bakmıyor. Şike var mı, ırkçılık var mı, saha olayları var mı, güvenlik ne durumda, siyaset spora karışıyor mu gibi birçok dış etkene de bakıyor. Bu yazdığım kriterlerde maalesef sınıfta kaldık. Çünkü her türlü pislik var bizde. Yahu futbol federasyonu başkanımız, Beşiktaş'ı milyonlarca liraya zarar ettirmiş, kulübünü "evrakta sahtecilikten" dolayı UEFA'dan men ettirmiş bir beceriksiz. Böyle bir adamı gittik biz Türk futbolunun başına koyduk. Adamın yalaka ve zengin olmasından başka hiçbir kriteri bulunmuyor. Futbol geçmişi, başarıları sıfır bu adamın. Almanya'nın efsaneleri Beckenbauer gibi Dünya efsaneleri ve Almanya futbolunu bu isimler yönetiyor. Yani arada sıklet farkı var. Biz zenginliği ve yalakalığı dışında hiçbir vasfı olmayan adamları yönetici yaparken, onlar işin ehillerini, efsanelerini yönetici yapıyor. İşte en büyük sorun burada. Adamlar federasyon başkanından tut, milli takım teknik direktörleri, eski oyuncuları, spor bakanları hepsi orada dururken biz sadece Demirören ve Ali Koç'la temsil ediliyoruz. Özen sıfır.

İkinci en önemli problem ise siyasi ve politik kararlar. Maalesef Türkiye'yi istemediler, istemiyorlar. En azından şimdiki Türkiye'yi. Çünkü insan hakları, adalet yok bu ülkede. Ülke sirk gibi yönetiliyor. Ülke tek bir kişinin lafına göre hareket ediyor (bir de diktatörlük yok deniliyor). Yoksa bu adamlar körü körüne düşman değil. Hatta düşman da değiller. Çünkü niye bize Şampiyonlar Ligi finallerini versinler? Seneye Süper Kupa, 2 sene sonra ŞL finali düzenleyeceğiz. Eğer bize düşmanlarsa, bizi çekemiyorlarsa niye versinler bunları? Hiç vermezler değil mi?

Biz kendi kendimize gelin güvey oluyoruz. Hep kendimiz şöyleyiz böyleyiz diyoruz. Ama başkalarına da ne yapıyor, doğruları ne hiç dikkat etmiyoruz. Bu bizim ülkemizin ve insanımızın genel sorunu. En basitinden karar öncesi programları izliyorum. "Biz hazırız, bizim statlar modern, bize verilmesi lazım" iyi de sen Almanya'ya baktın mı adamlar her kriterde senin önünde. Yani övündüğümüz şeylerde bile maalesef başka ülkeler bizden daha iyi noktada.

Zaten sunumları geçiyorum. Sunumlar aşırı berbattı. Almanların sunumlarını izledim her ülkenin insanlarını koymuşlar eğleniyorlar ve videoları 4K HD çekmişler. Biz ise sanki Süper Lig introsu çeker gibi Galatasaray, Fenerbahçe maçlarını koyuyoruz hem de video kalitesi çamur bir biçimde. İyi de sormazlar mı adama milli takım turnuvası adaylığı için Galatasaray, Fenerbahçe ne alaka diye? Hele zaten bir de Nusret olayı var başkasının adına utanmak diye bir deyim var ya o duyguyu yaşadım izlerken.

Aday olan şehirlerimizi de sevmedim zaten. Mesela modern, tarihi ve doğal güzellikleri olan, turistik yerleri olan İzmir'e niye vermezsin de Eskişehir'e verirsin? Turistler Eskişehir gibi bir yerde ne yapacak? Çok mu zordu İzmir'e 50 bin kişilik stat yapılması? Konya falan ayrı bir olay zaten. Düşünsenize İngilizler ve İsveçliler maç için statın önüne doğru gidiyor ellerinde içkilerle. Bizimkiler "Lan sen Mevlana'nın kentinde içki mi içiyorsun bre deyyus" diye adamları dövmeye kalkarlardı. Rezil olurduk herkese.

Her şey bir yana. Turnuvayı alsaydık 70 milyar euro yatırım yapılacaktı. Bu çok korkunç bir rakam. Merkez Bankası'nın rezervinde bile o kadar para yokken biz gidip 6 yılda o kadar parayı bulup bunu da sadece futbola yatırım yapacaktık sanki ülkenin başka sıkıntısı yokmuş gibi. Peki o kadar para kimden çıkacaktı? Havadan gelecek hali yok ya tabii ki bizden çıkacaktı. Vergiler cart curt nefes bile alamayacaktık.

Velhasılıkelam: Sevindirici bulduğum bir gelişme.
 
Cumhurbaşkanı çıkıp “önemsemiyordum masraftan kurtulduk” demiş. Önemsemiyorsan niye sürekli başvuruyorsun anlamak da güç.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Üst