EuroCup 10.Hafta | Galatasaray 83-100 Kızılyıldız

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, 7DAYS EuroCup onuncu hafta mücadelesinde Kızılyıldız’ı ağırlayacak. 19 Aralık Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. Saat 20:00’de başlayacak olan mücadele Tivibu Spor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

İki takım arasında oynanan gruptaki ilk karşılaşma Kızılyıldız’ın 87-57’lik galibiyeti ile sona ermişti.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, şu ana kadar grubunda 9 maç oynadı ve bu maçlarda aldığı 3 galibiyet 6 mağlubiyet ilke altıncı sırada bulunuyor. Oynadığı son 7DAYS EuroCup mücadelesinde AS Monaco’ya konuk olan takımımız, sahadan 76-71’lik mağlubiyetle ayrıldı. 18’er sayı ile Tai Webster ve Aaron Harrison takımımızın en skorer isimleri olurken Nigel Hayes 14, Zach Auguste 10 sayı ile çift haneli skor üreten diğer oyuncularımız oldu.

Oynadığı son karşılaşmada Sakarya BŞB Basketbol ile karşılaşan takımımız, sahadan 89-56’lık galibiyet ile ayrıldı. Süre alan bütün oyuncularımızın skora katkı yaptığı karşılaşmada 21 sayı ile oynayan Zach Auguste takımımız adına en skorer isim oldu. Ona 12 sayı ile Ayberk Olmaz ve 11 sayı ile Tai Webster eşlik etti.

Rakibimiz Kızılyıldız, 7DAYS EuroCup A Grubu’nda oynadığı dokuz maçta aldığı 5 galibiyet 4 mağlubiyet ile üçüncü sırada bulunuyor. Grupta oynadığı son karşılaşmada Germani Basket Brescia’yı ağırlayan Kızılyıldız, sahadan 103 – 67’lik galibiyetle ayrıldı. Joe Ragland’ın attığı 16 sayı ile takımı adına en skorer isim olduğu mücadelede Branko Lazic 14, Billy Baron 13, Borisa Simanic ise 12 sayılık katkıda bulundu.

Kızılyıldız şu ana kadar Adriyatik Ligi’nde oynadığı 11 karşılaşmanın hepsini kazandı ve puan durumunda birinci sırada bulunuyor.
 
Gerçekten 5 ayda takıma hem hücumda, hem de savunmada hiçbir karakter kazandıramamak ciddi koçluk başarısıdır. Hoca sene başı İspanyollar gibi oynayacağız demişti, gelinen noktada Harun Erdenaylı İtü gibi gözüküyoruz. Ayrıca 3 yıldır canlı canlı izlediğimiz Klobucar'dan başlayıp Webster'ından Erol Can'ına kadar herkesten kariyerinin en kötü performanslarını almak da başka bir başarıdır. İstediğimiz ne oynadığı belli olan, gücü yettiği ölçüde doğru basketbolu oynayan, Kızılyıldız kadar bir takım yani, çok mu şey istiyoruz? İnşallah bunca yıllık ızdıraptan sonra geleceği açık, modern basketbola uyumlu ve kazanma hırsını sahadaki takımdan da fazla ortaya koyan iyi bir ''yabancı'' hocayla çalışırız bir dahaki sefere. Futboldan 2-3 kat daha taktiksel ve evrensel bir sporda yurtdışına bu kadar kapalı şube olmamızdan gına geldi artık.
 
Çok şükür bugün de utandık.

-Maçın ilk anından sonuna kadar kafası kesik tavuk gibi sahada ordan oraya koşan oyuncular
-2 mola çıkışında oyun kurucular tarafından el üstünden potaya sallanan atışlara ''great shot'' diye alkış tutan koç
-Neden geldiklerini pek anlamadığım, rakibe tek baskısını faul atışlarında gösteren ve maç sonu canı sıkılınca 5 dakika ''Fuck you Marko'' diye bağıran taraftar.

Her şeyiyle o kadar kötü, demode, iddaasız bir takımız ki biraz Galatasaray sevgisini içinde barındıran adamın şu kulübün genel yapılanmasını görüp de içinin sızlamaması mümkün değil. Şubeler bu kadar rezilleri oynarken buna gram ses çıkarmayan, şu şubelere 20 yıldır bir adam akıllı yönetici getirememiş tüm başkanlarımızı da saygıyla anıyorum. Öyle umuyorum ki şu maçları izlerken yediğiniz bedduaları sadece benden almıyorsunuzdur, emin olun çok daha fazlasını hak ediyorsunuz.
 
Bizlerin yüzü kızarıyor, onuru kırılıyor ama yönetimin hoşuna giden bir tablo nihayet sağlandı. Keşke biraz olsun yüzleri kızarsa ama tam tersi sinsi bir gülümseme söz konusu. Pes etmeyeceğiz. Bu şubeyi bu yönetime bırakmamak için mücadeleye devam edeceğiz.
 
Yemişim gruptan çıkmayı çıkmamayı. Öyle ya da böyle kızılyıldız la aramızda bir husumet var. Adamlar oradaki maça o kadar bilenmişlerdi ki sırf orada yaşadıklarından ötürü bile hırslanır insan ama oyuncular , teknik heyet lay lay lom a çıkmışlar maça. Ayıptır yahu.
 

Üst