EuroCup 7. Hafta | Galatasaray 77-69 Ratiopharm Ulm

Tarih: 14.11.2018 Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Sinan Erdem Spor Salonu

Grupta her şey allak bullak durumda. Kim çıkacak kim elenecek hala tam bir kanıya varabilmiş değiliz. Bu maç hayati bir önem taşıyor. Yenilirsek kesin olmasa da kafaca elenmiş gibi bir şey olacağız. Kazanmalıyız, kazanmak zorundayız.
 
Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, 14 Kasım Çarşamba günü oynayacağı ratiopharm Ulm karşılaşmasının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı. Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Zach Auguste, antrenmandan sonra ratiopharm Ulm maçı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bizim gruptaki pozisyonumuz açısından önemli bir maç. Evimizde oynayacağımız iki maçtan bir tanesi. Ulm ile oynadığımız ilk maçı iki uzatmada kaybettik. Ulm grupta şu an bizden üst sırada bulunuyor. Çok tempolu ve hızlı bir basketbol oynuyorlar. Undersized uzunlara sahip oldukları için de rakiplerine çok ters gelen bir basketbol oynuyorlar. Dolayısıyla biz mümkün olduğu kadar bire bir savunmalarımızı iyi yapıp, savunmada yardımlaşarak iyi bir takım savunması yapmak istiyoruz. Hücumda da onların yüksek tempoyu zorlayacaklarını düşünerek oyunun kontrolünü elimizde tutmaya çalışacağız."

Zach Auguste ise şunları söyledi:

"Bizim için gruptaki yerimizi belirlemesi ve EuroCup'taki geleceğimiz açısından çok önemli bir maç. ratiopharm Ulm ile son karşılaşmamızda deplasmanda üzücü bir mağlubiyet almıştık. Ancak bunu arkamızda bırakıp önümüzdeki maçtaki oyunumuza konsantre olmamız gerekiyor. Kendi sahamızda bu maçı kazanabileceğimizi düşünüyorum. Maçı heyecanla bekliyoruz. Takım olarak çok ciddiye aldığımız bir maç. Çok iyi bir takımla oynayacağız. Bu maçı kazanarak EuroCup'ta yolumuza devam etmek istiyoruz."
 
Aslında çok rahat çıkacağımız bir gruptu ama biz naptık 2 kere uzatmada yenildik sonra bir de kendi sahamızda son saniyede yenildik. 3 tane maçımızı son anlarda kaybettik. En azından 2'sini kazansaydık daha rahat olacaktık. Gerçi gruptan çıksak bile en fazla çeyrek final görürüz diye düşünüyorum.
 
One Gecip farki actigimiz besimiz 2. besimiz neredeyse, Harrison - Zach - Nigel ve Webster benchte dusunun kimlerin oynadigini 10 dakikadir :)
 

Üst