Federasyon Seçimleri

Basketbol Federasyonu´nun 24 Ekim tarihinde yapacağı Genel Kurul´da bir aday daha çıktı. 25 yıldır basketbola hizmet eden Dr. Selam Gökçe müthiş iddialarla birlikte, adaylığını açıkladı.
Sert eleştiriler var
Basketbolda seçim tarihi yapılan uygulamaların usulsüz olduğu tartışmaları arasında yaklaşırken, Ankara Basketbolu?nun önemli isimlerinden Dr. Selam Gökçe de, 24 Ekim Cuma günü yapılacak Genel Kurul?da başkanlık için yarışacağını açıkladı. Turgay Demirel de yeniden aday olduğunu daha önce açıklamış, ancak Demirel Federasyonuna yönelik, statüde gerçekleştirilen değişikliklerin kanuna aykırı olduğu iddiasıyla çok sert eleştiriler yapılmıştı.

Keyfi tutum iddiası
Selam Gökçe de başkanlığa aday olduğunu belirten açıklamasında Turgay Demirel yönetiminin uygulamalarını sert bir dille eleştirdi. Gökçe, Basketbol Federasyon tarafından yapılan genel kurul duyurusunun ardından 7 gün süre içinde adayların ilgili belgelerle federasyona başvuru yapmasının istendiğini belirterek, söz konusu belgelerin tasdiki için idari izin günlerinin belirlendiğini ve ciddi konularda keyfi tutum sergilendiğini, statüde yapılan değişikliklerin de adil olmadığını savundu.


Turgay baskan elinden geleni yapıyo yine kazancaktirda büyük bir güc var arkasında !!!
 
turgay ihale aldı ya artık 100 yıl daha seçilir
 
Selam hocam çok değerli bir insandır. Lakin şu an ; mevcut sistemi yıkabilecek kuvette biri değil...
 
Demirel: 2010 tehlikede


Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2010 Dünya Şampiyonası Finalleri için gerekli olan 5 salondan şu anda sadece 2?sinin hazır olduğunu ve küçük de olsa organizasyonu kaybetme tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 20:57 TSİ 28 Ekim 2008 Salı

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Şampiyonası Finalleri'nin organizasyonunu alırken büyük taahhütler verdiklerini, ancak halen salonlar konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, ''Küçük de olsa organizasyonu kaybetme tehlikesi var'' dedi.



Demirel, bir programda yaptığı ve federasyonun resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, 2010 Dünya Şampiyonası'nın yapılacağı salonlar konusunda çok fazla ilerleme olmadığını ifade ederek, ''Bütün ilgili kişilerle 2005'te, 2006'da konuşmaya gittiğimizde 'nasıl olsa daha çok var, yaparız, ederiz' şeklinde konuşulmuştu. Hep böyle bir zaman geçti'' diye konuştu.



Organizasyonu alırken, tesislerin 4 sene içinde tamamlanacağı konusunda taahhütte bulunduklarını vurgulayan Turgay Demirel, ''2008'in sonunda bu 4 sene doluyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde FIBA Dünya Başkanı ve Genel Sekreteri Türkiye'yi ziyarete geldi. Daha önce ilettikleri mesajda salon inşaatlarının ağır gitmesinden, projelerin ağır ilerlemesinden çok rahatsız olduklarını ve bu kez artık en üst derecede sorumlu kişilerle görüşmek istediklerini belirtmişlerdi. Türkiye'ye ziyaretlerinde Sayın Başbakan, hem dünya başkanını, hem de genel sekreteri dinleme fırsatı buldu. Özellikle 5 salona ihtiyacımız olduğu düşünüldüğünde, finaller için en az 15 bin kişilik, diğer grup maçları içinde 4 tane en az 7 bin 500 kapasiteli spor salonu gerekiyor. Bunlardan şu anda İstanbul Abdi İpekçi ve İzmir Halka Pınar hazır. Antalya ve Ankara Spor Salonları'nın da proje çalışmaları tamamlanmış ve inşaatına yaklaşıldı. Ancak İstanbul ile ilgili maalesef çok uzun bir süredir, tercih edilen yerle ilgili henüz onay alınamadı. Buna rağmen alternatifler var. Fenerbahçe Ülker'in Ataşehir'de yapacağı salon alternatiflerden birisi. Belki Abdi İpekçi'nin elden geçirilerek büyütülmesi de düşünülebilir'' dedi.



Turgay Demirel, Tahkim Kurulu'nun Olağan Genel Kurulu erteleme kararını doğru bulmadıklarını, ancak sürecin uzamaması için itiraz etmediklerini kaydetti.



BAŞKAN ADAYLIĞI

2010 yılında FIBA Avrupa'da yapılacak başkanlık seçiminde başkan olmak için özel bir isteği ve hedefi olmadığını anlatan Demirel, bu konuda zamanı geldiğinde, o anki durumlara göre değerlendirme yapacağını söyledi.



Turgay Demirel, ''Şu anda Avrupa'da en kuvvetli başkan adayı olarak gözüküyorum. Son dönemde bir çok federasyon başkanı gelerek, 'bu seçimler için 2010'a kadar beklemeyelim, daha önce Olağanüstü Genel Kurul yapalım' dediler. Avrupa basketbolunda işlerin iyi gitmediğini ve bir an önce çalışmaya başlamanın gerektiğini ifade ettiler. Dolayısıyla o taraftan gelen böyle bir talep de var, ama bu elbette benim tek başıma vereceğim bir karar değil'' şeklinde konuştu.

Yuh yani sorumsuzluğun bu kadarı .
 
Fenerbahçe şiddetle Turgay Demirel'i destekliyor.Mehmet Baturalp oy hakkının alınmasına bayağı sinirlenmiş.Mahmut Uslu ne de olsa Turgay Demirel seçilecek diyor.
 
Şampiyona salonları konusunda bir karışıklık belliki var.
Bu karışıklıkta gidi Turgay Demirel ile konuşup,anlaşılıp aslantepedeki salon için devletten beraber destek istemek çok zor bir olaymıdır?
 
Önümüzdeki seçimde sanıyorum biz de Turgay DEMİREL'i destekleyeceğiz. Başkan Adnan POLAT, Özhan CANAYDIN'ın yapmadığını yapıp; uzun yıllardır açık olan mesafeyi kapatıyor diyebilirim.

Geçmiş yıllarda uğradığımız haksızlıkların önüne bir set çekmek lazım...
 
Ben şahsen Turgay Demireli bunca olan bitenden sonra sevebileceğimi sanmıyorum klüp olarak desteklesek bile. Daha en yakın örneği Ankara'da Cumhurbaşkanlığı kupası maçlarında yaşandı. Salonun yarısını Fenere verelim, dörtte birini size, dörtte birini Telekoma diye teklif yapabilen bir zihniyeti kabul edebilmem mümkün değil. Gerçi Fenerin iki maçı üstüste olmasına rağmen yinede ezdik onları tribünde ama burda önemli olan böyle bir teklifle önümüze gelebilecek kadar şahsiyetsiz olmaları.

2010 Avrupa Şampiyonası ise tam bir skandal. Kendi ağzıyla kendi yapamadıklarından dolayı turnuvayı kaybedebileceğimizi söylüyor şaka gibi.
 
Önder Bey, ben de Turgay Demirel'in yaptıklarından sonra desteklenmesini kabüllemekte zorlanıyorum fakat, Demirel'e karşı ciddi bir rakip yok. Şu anki görüntü Turgay Demirel'in yeniden seçileceği yönünde... Yönetim de şimdiden Turgay Demirel'i destekleyerek geçmiş yıllarda yaşanan kopuklukların oluşmaması için zemin hazırlıyor. Şu an TBF'nin içinde F.bahçe'ye çalışan çok isim var. Önümüzdeki seçimin ardından TBF'de kadro yenilenmesi yapılabilir ve bazı değişiklikler yaşanabilir!..
 
öyle birşeyki, özellikle bizim gibi yaşı 25-40 arasında olan insanların gördüğü bildiği, hatırladığı neredeyse tek başkan T.Demirel, bu da bizde körlük yaratıyor, Kim daha iyi T.Demirel'den, yada kim daha kötü T.Demirel'den bunu bilmiyoruz ve uzun bir süre görünüyorki bunu öğrenemeyeceğiz. İşte böyle bir dönemdeki seçimde neyi isteyeceğimizi kimse gibi bizde bilmiyoruz. Kimse derken Fenerbahçe Ülker Spor Kulübünü kastetmiyorum. Onlar T.Demirel'i çok isterken sebeplerinide çok iyi biliyorlardır.
 
Demireli Avrupa kupası maçında Adnan Polat ile samimi gördüm. Galiba buzları eriteceğiz ve bu sefer nasıl olacak hepberaber göreceğiz. Sadece adil ve tarafsız olsunlar yeter!
 
"Finaller ne yazık ki geçici bir salonda oynanacak"
Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili taahhütlerin tam anlamıyla yerine getirilmediği için, organizasyonun yapılmasına dair biraz risklerinin bulunduğunu söyledi.

Deneyimli basketbolcu İbrahim Kutluay ile birlikte İstanbul Aydın Üniversitesi Halit Aydın Yerleşkesi'nde düzenlenen panele katılan Turgay Demirel, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'yla ilgili uzun zamandır çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''4 şehirde ve 5 ayrı salonda düzenlenecek bu organizasyon için kalıcı tesisler yapılması konusunda uzun bir süredir çalışılıyor. Antalya ve Ankara'daki salon yerleri tespit edildi ve projeleri bitti. İnşallah en kısa sürede inşaatları başlayacak. İstanbul'da ciddi bir sorun vardı. Burada en uygun yere yapılmasını arzu ettiğimiz salonu, maalesef Anıtlar Kurulu'ndan onay alamadığımız için yapamıyoruz. O nedenle Sinan Erdem Spor Salonu'nu geçici bir basketbol salonu haline dönüştüreceğiz ve orada finaller oynanacak ne yazık ki. Bütün bunlarla ilgili geçen ay Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) heyeti geldi. Cuma, cumartesi günleri bizim yurt dışında bir toplantımız var. Organizasyonla ilgili taahhütlerimizi tam anlamıyla yerine getirmediğimiz için biraz riskimiz var. Ama umarım bir problem olmadan en iyi şekilde bu organizasyonu gerçekleştirecek ortamı hazırlarız.''


Şaka gibi bir açıklama.Hadi anıtlar kurulu izin vermedi diyelim.İnsanın koskoca bir organizasyon için B planı olmaz mı?? Vazgeçmiş bu adam belli şampiyonayı yapmaktan.Kulp aramaya başlamış hatta bitirmiş bile.Geçmiş olsun hepimize..
 
Biz ne diye alıyoruzki böyle bir organizasyonu.Sanki bir işi beceriyorlarmış gibi.A doğru bu insanlar kendilerini ve bizi rezil etmelerini seviyorlardı unutmuşum :oops:
 
Kutlama Mesajı


Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bugün yaptığı Olağan Genel Kurul'da yeniden Başkan seçilen Turgay Demirel'i kutlar, kendisine yeni dönemde başarılar dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü
 

Üst