• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Forumun Seviyesi Hakkında...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Can Altay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:39
Puanları 0
Çözümler 0
@Can Altay
Forumla ilgili düşüncelerimi bayan forumuna yazmıştım buraya aktarmak istedim özellikle adminler okursa sevinirim...
-----------------------------------------------------------------

gsbaskette biraz seviye düşmesi var buna katılıyorum. Eskiden buraya oyuncular girer yazardı, onlara ve koçlara sorular sorulurdu vs. Artık bunların hiç birini göremiyorum.

Keşke Murat hoca, Ayhan hoca, Recep Hoca, Müge Hoca ve her iki takımdan da oyuncular burayı takip etse, girip yazılar yazsa, gerektiğinde konulara açıklık getirse. Bunu özledim açıkçası. Gene oyuncularla söyleşiler olsa, onlara sorular yöneltsek vs...

Bir de yaş ortalaması düştü, yeni üyeler girdikçe. Saçma sapan yazılar ve sadece basket kazanmak adına atılan postlarla doldu ortalık. Buna bir çözüm bulmak gerekiyor.

Ben buna karsıyım her zamn bu olay oldugnda yenı nesıle suc neden atılıyor ?
Bızler mı forumu kotuluyoruz ?
Eger laflarından bana laf geldıyse su ana kdar kac basketım oldugnu bıle bılmıyorum ..
Bı kere oynadık artık genelleme yapmaktan vazgecın kardesım !!!!!
Bu ne ayıp oluyoır artık bızlerın neden sevkını kırıyorsun ?
Hocalar gelmıyorlar dıye bu da genclerın sucu ?
Allah askına bırakın ya su genclerın ahını almaktan da vazgec sende cok buyuk sayılmazsın cunku ! !! ! !

arkadaşım bu hocaların oyuncuların gelmeme hikayesinin kullanıcılarla hiç bir alakası olmadıgını düşünüyorum..

adminler seviyesizlik yapana zaten gerekeni yapıyorlar..şu halde bence herşey yolunda.

bu arada şunu da belirtmem lazım ki bu forumda yaşını ve yorumlarını karşılaştırdığımda hadi yaa sen okadar küçükmüydün? valla helal olsun dediğim insanlar vardı(şimdi yaşlarından emin olduğum için o tarz tepkiler vermiyorum) bkz:koch(en bilinen örnak olduğu için bunu söledim)

bencede artık suçu yeni nesile atmanın bir mantığı yok.

Sana bişey mi dedim Burak ne bu saldırganlık ?

Eğer gocunacaksan senin bileceğin iş.

Kaldı ki 14, 15 yaşında burada yazan bazı insanları tanıyorum (c_fire ve GALAT-ASIR-AY), kendi yaşlarına göre gayet olgunlar, yorumları da oldukça doyurucu. Fakat bazıları var ki foruma niye girdikleri bile belli değil. Bunları herkes görüp ayırt edebiliyor sanırım.

Lafım sana değil, ama şunu da not edeyim, yanlış anlaşılmaya açık şeyler yazıyorsun.

Ben de çok büyük sayılmam ama hayatımın önemli bir parçası basketbol. Ve buraya adam gibi yazılar yazıp tartışmaya geldim. O yüzden diğerlerinin de benim gibi olmasını isterim. Yaşı ne olursa olsun.

Oyuncuların gelmemesinin forumun seviyesiyle bir alakası olduğunu söylemedim zaten, o sadece bir istekti. Eskiden olan bir şeyi tekrar görmek isterim. Özellikle bayan forumundaki gibi bir olaya nokta koymak açısından önemli bir şey.

Gunun yorgunlugunda eve gelıp bıraz stres atmak bıraz gundemden gerı kalmamak ıcın sıteye gırdıgımız dogrudur...
Benım yanlıs anlasılan sozcuklerımın cogu dusundugumu yazarken yaptıgım kelıme yanlıslarım takı hatalarım falan ..
Yanı bende kı tamam ımla problemlerı yasaadıgım dogrudur..
Bu da cok vaktım olmadıgı ıcın dıkkat edmıyorum kı kabul edersın kı Oss ye hazırlanan bı ogrencıyım..
Ben sadece sureklı soz donup dolasıp Genclere gelıyor..
Burda ıste hem onlara haksızlık edıyoruz hemde kendı hatalarımızı gormek yerıne en basıt olanı yapıyoruz...
Benım Hayatımın En Degerlı Parcası Basketbol bu sıte de 2 senedır uye olmama ragmen kımseyle tartısmadım yanlıslarım oldu uyarıldım.
Hangımız uyarılmadık kı hangımız hata yapmadık kı ..
Kımse annesının karnından Net kullanıcısı olarak cıkmıyor..
14-15 Yas dedgıımz kardeslerımız de basketbol sevgılerı olan ama heyecanlrna kapılan gencler ....
Bızler onları soyutlamak yerıne sahıp cıkıp dogruyu ogretırsek hem Bız yucelmıs oluruz Hemde zamanla onları gerek olgunluga erıstırmıs oluruz dusuncesındeyım ...

Burak daha sakin olalım lütfen. Kimse senin şahsına laf etmiş değil, yok yere alınıp kırılganlık yapmayın.

Bu site/forumu faaliyete gecirdigimizde; şu anki adminler arasında Önder' den sonraki en büyük kişi olmama ragmen, ben bile 21 yasındaydım. Sonuçta kimse kimseye sadece yaşı küçük diye eleştiride bulunmuyor. Düzgün ve mantıklı yazdıgı taktirde kaç yaşında oldugu çok önemli değil.

Misal "koch" nickli kullanıcımız sadece 14 yaşında; şu anki mesaj sayı lideri olmasını bir kenara bırakalım :D yazılarını okumaktan keyif aldıgım kullanıcılardan biri kendisi.

Ayrıca konuya gelirsek; CanuAltay ilgine teşekkür ediyorum ve ben de bahsettiğin problemler hakkında seninle aynı paralelde düşünüyorum; ancak bu problemleri yazmakla iş bitmiyor, herhangi bir çözüm önerin var mıdır? Herşeyi admin lere bırakmak çözüm değil ;)

o zmn şöyle yapalım sen rahatsız olduğun arkadaşların adını ver adminlere,adminlerinde dikkatini çektiyse zaten gereken uyarı yapılır..
farklı çözüm yolları da olablir tabi

ARdaQue' Alıntı:
Burak daha sakin olalım lütfen. Kimse senin şahsına laf etmiş değil, yok yere alınıp kırılganlık yapmayın.

Bu site/forumu faaliyete gecirdigimizde; şu anki adminler arasında Önder' den sonraki en büyük kişi olmama ragmen, ben bile 21 yasındaydım. Sonuçta kimse kimseye sadece yaşı küçük diye eleştiride bulunmuyor. Düzgün ve mantıklı yazdıgı taktirde kaç yaşında oldugu çok önemli değil.

Misal "koch" nickli kullanıcımız sadece 14 yaşında; şu anki mesaj sayı lideri olmasını bir kenara bırakalım :D yazılarını okumaktan keyif aldıgım kullanıcılardan biri kendisi.

Ayrıca konuya gelirsek; CanuAltay ilgine teşekkür ediyorum ve ben de bahsettiğin problemler hakkında seninle aynı paralelde düşünüyorum; ancak bu problemleri yazmakla iş bitmiyor, herhangi bir çözüm önerin var mıdır? Herşeyi admin lere bırakmak çözüm değil ;)

Arda ilgine teşekkür ederim.

Öncelikle basket olayını post başına 2 basket olarak yapmamak en mantıklısı. Aylık belli bir miktar basket her kullanıcıya verilebilir. 50 basket mesela.

Kesinlikle bu forumda teknik heyetten ve oyunculardan yazılar veya onlarla yapılan söyleşiler görmek isterim. Onların bu forumu takip etmesini ve bizi rahatsız eden konuları aydınlatmalarını isterim. Böylece spekülatörlerin sesi kesilir.

Aklıma başka gelirse yazacağım.

BuRaKGS' Alıntı:
Ben sadece sureklı soz donup dolasıp Genclere gelıyor..
Burda ıste hem onlara haksızlık edıyoruz hemde kendı hatalarımızı gormek yerıne en basıt olanı yapıyoruz...
Benım Hayatımın En Degerlı Parcası Basketbol bu sıte de 2 senedır uye olmama ragmen kımseyle tartısmadım yanlıslarım oldu uyarıldım.
Hangımız uyarılmadık kı hangımız hata yapmadık kı ..
Kımse annesının karnından Net kullanıcısı olarak cıkmıyor..
14-15 Yas dedgıımz kardeslerımız de basketbol sevgılerı olan ama heyecanlrna kapılan gencler ....
Bızler onları soyutlamak yerıne sahıp cıkıp dogruyu ogretırsek hem Bız yucelmıs oluruz Hemde zamanla onları gerek olgunluga erıstırmıs oluruz dusuncesındeyım ...

Tamam haklısın söylediklerinde ama sonuçta gene de yaşlarına göre oldukça iyi yorumlar yapan kullanıcılar var. Küçük kardeşlerimiz onların yazılarını okusa sanırım bir şeyleri anlarlar. Değil mi ?

Veya bizim yazılarımızı okusalar. Sonuçta forumda beklenilen seviye belli.

Bir post atarken sadece basket alayım mantığıyla hareket edersen o zaman forum diye bir şey kalmaz...Ki bazı genç arkadaşların böyle hareket ettiği çok belli yazdıklarından. Ben de bundan rahatsız oluyorum.

seviyeden bahsediyorsun da kendinden 8-10 yaş büyük adamlara ismiyle hitap edebiliyorsun...?
ha onların rahatsız olup olmadıklarını bilemem kişiye göre değişir tabii ama bu genelde ayıp olarak karşılanır...
seviye hani nerede..?

-------------------------------------------------------------------

ayrıca şu genç nesil olayında da birkaç şey söyleyeceğim...
genel ortalamadan küçük kişilerde büyük zevk duyarak okuduklarım var benim de...
arada elbet hoşlanmadığım hatta uyuz olduğum yazılarda görüyorum ama bu sadece o söz konusu olan yaştakiler için değil...
ortalamanın üstünde yaşa sahip olup da yazılan aynı tip yazıları görüyorum...
sonuç olarak iğne-çuvaldız olayını herkesin her daim düşünmesini diliyorum...

canbulubay' Alıntı:
seviyeden bahsediyorsun da kendinden 8-10 yaş büyük adamlara ismiyle hitap edebiliyorsun...?
ha onların rahatsız olup olmadıklarını bilemem kişiye göre değişir tabii ama bu genelde ayıp olarak karşılanır...
seviye hani nerede..?

bırak da ona karşımdaki insan karar versin.

seviye derken birine abi veya bey, bayan diye hitap etmekten bahsetmedim dikkatini çektiyse. sadece yazılan yazıların ve yapılan yorumların kalitesine dikkat çekmek istedim.

rahatsız olursa uslubumu değiştiririm elbette. ama yapım gereği pek bunu demem. bana denilmezse de rahatsız olmam.

Valla ben Bayan Basket bölümünde süre gelen fikir alışverişlerinden çok hoşnut oldum. Her ne kadar seviyeyi ben de olmak üzere bazılarımız aşmış olsa da, bence o tür tartışmalar tam forumluk. Yazılar uzun ve imla hataları azdı. Dolayısıyla güzel tartışmalar, fikir alışverişleri oldu. Zaten öyle tartışmalar olmalı hep, münakaşalar yani. Tartışma diyince hemen kötü bakmayalım. İyi manada tartışma, fikir alışverişi bir nevi. Ki forum da bu olmalı bence, bunun için kullanılmalı. GSBASKET'te bu tür sohbetler olduktan sonra problem yok benim için. Seviye gayet üst demektir. Baktığınızda, diğer çoğu forumda o kadar sayfa süren seviyenin bir nevi korunduğunu söyleyebileceğimiz tartışma göremezsiniz. Hep birbirlerine küfür, vesayre ederler ( örnek : forumtr ).

Genel olarak genç olanların hatalı olduğu doğrudur. Fakat herşeye rağmen genelleme yapmak ve bunu tartışmalarda malzeme olarak kullanmak doğru değil.

Ben de hoşlanmıyorum, maç konularına atılan "bu maçı alacağız" diye atılan mesajları. Ki çok oluyor bu ve belli bir yaşın üstünde olup da atan olmuyor değil bu mesajları. Öneriniz, bu tür mesajların hepsinin silinmesi midir?

CanuAltay,

Basket konusunda da katılıyorum sana. Yanlız ters mantık oluyor burada. Eğer mesaj başına 1 puan yaparsak, kullanıcı daha çok mesaj kasacaktır. Fakat arttırma dahilinde de, afedersiniz.. Ayda bir 50 basket gibi birşey olabilir ama onu sistematik olarak ayarlamak zor, 2000 üyeye teker teker yapmak da.

Belki şöyle birşey yapılabilir, mesaj için basket kazanılmaz ama konu için 10 basket kazanılır. Ha bir de, aslında böyle mesajların hepsi silinebilir. Zaten eve geldiğimde, topu topuna 20 mesaj görüyorum. Herhalde yukarıda belirttiğim gibi bu tür mesajları silmek pek bir süremi almaz. Ama bu konuda fikir birliğinin sağlanması ve adminlerin aynı kriterlere göre mesaj silmesi lazım. Keza çıkıp da, bak bu mesajımı sildin, ama bu mesajdan farkı yok diye örnek veren de olacaktır haklı olarak.

Bu laf biraz sakız oldu gibi.Şu an kalite iyi gidiyor.Sadece eskisi gibi uzun basket yorumları gelmiyor.Onlarda gelicek.Şu anda o kadar uzun yazılabilecek bir basket oynamıyoruz nede olsa.
Bu kadar takmayın.Sonuçta her şekilde sevgi ve saygı var forumda.Kimse (en azından sürekli olanlar) birbirlerini kırmamaya dikkat ediyor.Kıranlarada gereken uyarı ve ceza veriliyor.

CanuAltay' Alıntı:
bırak da ona karşımdaki insan karar versin.

sen başkalarının yorumlarına saçma sapan derken öncelikle onların ne fikirde olduğunu düşünüyor musun da şimdi bu cümleyi kuruyorsun...

-----------------------------------------------------------------

ben içime sindiremiyorum bu tür şeyleri...
herkes herkeste suç arıyor birilerini suçlu ilan etmeye çalışıyor...
bunun sonu ne zaman gelecek...

canbulubay' Alıntı:
ben içime sindiremiyorum bu tür şeyleri...
herkes herkeste suç arıyor birilerini suçlu ilan etmeye çalışıyor...
bunun sonu ne zaman gelecek...

Benım de takıldıgım nokta buydu ..

Ayrıca Murat Abı cok dogru bır noktaya parmak bastı .

Uzun mesaj konusuna gelınce uzun mesajlar atılıyor atılmıyor degıl ama cogu kımse okumadan gecıyor :?
Buda acayıp dokunuyor ınsana Sorular soruyorsun cevapları gelmıyor :?

Bence hos olmuyor :?

gerçekten sitede büyük problemlerimiz olduğunu düşünmüyorum hatta çoğu forumdan daha çok tat veriyor.daha genç olanları daha fazla teşvik etmelisiniz abiler olarak.çünkü zamanla gelişiyoruz.örneğin;yazılarını beğendiğiniz kişiler en az bir kaç yıllık forum kullanıcıları ve bu süre zarfında büyüklerden bişeyler görerek fikirlerini geliştiriyorlar,daha düzgün ve dolu yazılar yazıyorlar.
ayrıca şu anki msj başına 2 basket iyi bence çünkü konu başına yapsak bu seferde gereksiz konular fazlalaşacak diye düşünüyorum
saygılar ;)

Forumun seviyesini sorgulamak sanırım sistematik bir iş haline geldi. Her gündeme gelişinde değişik öneriler vs gelse gene normal karşılanabilir ama temcit pilavı gibi hep aynı şeyler tekrar ediliyor.

Arda´nın uyarısından sonra bana göre ciddi bir düzelme var forumda. Belki içerik olarak tam istenen düzeyde değil yazılar ama en azından Türkçe´ye dikkat ediliyor, boş mesaj atılma konusunda düşüş var... Bir de hep eleştiri oklarını yönelttiğimiz 1990 kuşağının da sabrı var. Genelleme yapmamak gerekir artık. Kendimi onların yerine koyuyorum da; birisi Can Altay´ı eleştirirken yaşı 20´nin üstündekiler diye genelleme yapsa ben de rahatsız olurum bu durumdan. Gerçi Can 20´nin başında ben sonunda ama...

Kimse kimseye abi,abla,dayı,amca,bey,bayan sıfatlarıyla hitap etme zorunlulugunda degil. Bunu fazla büyütmeyin.

Yaş ne kadar büyük olursa olsun; demek ki bahse konu kişi abilik ya da beyfendilik yapamıyor olacak ki, kendisine bu sekilde hitap edilmiyor.

Konuya dönersek; basket kazancıyla forumun seviyesinin benim mantıgıma göre hic bir alakası yok. Basket kazanmayı hic önemsemeyen, hattya hatta ne işe yaradıgını bile bilmeyen bir cok kullanıcı var forumda.

Bu konuyu 2 ay önce açsaydınız anlardım ama özellikle şu aralar kesinlikle katılmıyorum. Liglerin başlamayısla beraber forumda rayına oturdu ve gayet güzel gidiyor. Her çıkan hararetli tartışmadan sonra "forum kalitesi düştü" deyip işin içinden çıkmayıda hiç doğru bulmuyorum. Böyle bir site hiçbir takımda yok. Değerini bilelim lütfen...

Ayrıca bu yaş olayına da hiç katılmıyorum Akıl yaşta değil baştadır diye bir söz var. 15 yaşında adam akıllı yazıp 30 yaşında boş post atan insanlarda vardır.

Bende özellikle ''Topic Kirliliği'' hakkında çok fazla dert yananlardanım.Belki adminler kadar eski olmasamda 2.yıla yakın bir üyeliğim ve NBA bölümü Moderatörlüğüm var.
Öncelikle herkesin yazılarını tek tek okudum ;
- Bazı arkadaşlar basket kazanmak için mesaj atıyormuş diye iddaa edenler var soruyorum peki sanal basket yokkende bu sorun vardı ve bu seferde mesaj sayısını arttırmak içindi.Sonuç basket olsada olmasada boş mesaj atan her zaman atar.
- Can'ın deyindiği ''forum seviyesi'' için forumda şuan itibariyle 1900 küsür üye kayıtlı ama bu arkadaşlar sadece ''kayıtlı'' ve bence aktif üye sayısı en fazla 150- 200 arasındadır.Genç nesil meselesi hakkında Burak hep sen fevri çıkışlarda bulunuyorsun.Ama benim ve Adminlerin kastettiği ''genel'' olan bir kavram.Bu sorun içinde kendimce çözümüm saygı çerçevesi içerisinde uyarıdan yana çünkü ''forum'' hepimizin olduğu kanatindeyim ve bu sebeple ne Admin nede Moderatör bütün mesajları satırı satırına okuyamaz.Okursa ya işsiz olması yada öğrenci olmaması lazım.
- Son olarak ve bence ''önemli'' bir konu ve bu konuda eskiden sıkı bir tartışma yaşadım ve gerekirse yine yaşarım.Her üyenin yazması ve gereken ama belki 20 saniyesini ayırmayıp profilini ''Güncellemediği'' yada ''Bilerek'' yazmadığı yada fazla yazdığı ''YAŞ'' sorunu.Ben Türk geleneklerince kendimden büyüklere ''Abi & Abla'' derim ne birşey kazandım nede birşey kaybettim.Kendimden 6 & 7 yaş büyüğümede adı ile hitap etmem hatta bunuda Cnbc-e bulunan Amerikan dizilerinden ''Özenmem'' eğer bu konuyada özen gösterilirse önce kendi adıma sonrada ''GSBASKET.ORG'' adına sevinirim.Saygılarımla ...

Geri