Galatasaray 82-61 Cras Basket Taranto | 2008-09 EuroCup Şampiyonu Galatasaray

Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Alisamiyenden 4 otobüs kaldırılıcak dendi gittik saat 6 olmadan otobüsler gitmiş 4 tane değil 2 tane oda,
Sonra kapılar 18:15 te açılıcak deniyordu 19:45 falan oldu anca açılıverdi boşuna itiş kakışlar yaşandı dışarıda.
Bir ara trafik yüzünden polislerle ekşın yaşarmıyız dedim beşiktaşlılar gibi ama büyümeden yatıştı olay.
İçeri girdik 25 kadar taranto taraftarı vardı,sanırım böyle biraz tribün görmüş oldular kendileride zaten maç boyunca elleriyle bizleri gösterip devamlı foto çektiler :)
İlk period'ta takımda farklı kazanabileceğimizin göstergeleri vardı zaten,bir ara fark 5-6 sayıya kadar inmişti ama öyle bir duygu vardı ki fark azalsada çevirebilrdik maçı o hissiyat vardı.
4.periotta gelen 3'lüklerimiz den sonra koptuk gözlerim dolmaya başladı bir avrupa kupasına daha yaklaşırken sanırım gözleri dolmayan vede dua etmeyen yoktur.
Salondaki makarnalar meşaleler pankartlar çok güzeldi full salonda o taraftar önünde zaten aksi bir sonuç düşünülemezdi.Tarantolu basketçilerin yapıcağıda pek birşey yoktu.Tv'den nasıl ses gelmiş tekrarını izleyemedim ama farkın 5-6 ya indiği anlardan hariç iyi tribün yaptık.
Çünkü ister istemez insan kitleniyor acaba mı? diyor dün salonda kaybetseydik çok yazık olurdu.
4.periodun sonundaki o basketimiz girse daha güzel olucaktı,hiç yoktan 5 dakika stres ve terle boğuştuk :)
Harbiden salonda hava kalmadı terden su gibi olduk salonda,yanımızda ajaxlı bir eleman vardı oda bizimle beraber söyledi eşlik etti bestelere hopladı zıpladı makinesi elinden düşmedi adamın :)
Sabri ve arda taraftar gibi takımı destekledi süper görüntülerdi,sahada ışıl tribünde arda yanında büyük kaptan sarı kırmızı giyinmiş çok güzel anlardı herkes bütünleşmiş insanın gözleri ister istemez doldu dün.
Aslan kızlarımıza helal olsun hepsine tek tek teşekkürler...
Avrupa bizi bir kez daha hatırlamıştır,Yine her zaman olduğu gibi İlkleri tarihi biz yazdık.

O gün orada olduğum için çok mutluyum,yıllar sonra hoş bir anı olacak...
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Mahoney hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olan varmı?
Çok iyi ir performans gösterdi ben çok beğendim.
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Tam anlamıyla bir şölendi bana göre..

Kızlarımıza öyle güvendik ki,ilk maç oynanmadan biletlerimizi almıştık biletix in sitesinden..

3 arma sevdalısın kalktık eskişehirden bu maça geldik.. Bize laf atanlar mı ararsınız, ne işiniz var diyenler mi? Ama işte sevdamıza karşı koyamadık, çarşamba geceden yola çıktık, cuma sabah ancak dönebildik,30 saatimiz evimize gitmeden yatağımıza yatmadan geçti ama her bir anına, tüm yorgunluğumuza değdi..

Oyuncularımıza söyleyecek söz bulamıyorum.. Hepsine teker teker teşekkür ediyorum bize bu gururu yaşattıkları için..

Not:Eyüp abime ve uA UNI başkanı Görkem abi ve Uğur abiye bizimle ilgilendikleri için özellikle teşekkür ederim..
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Emre Sarp bırak şimdi eleştiriyi :)

Teknik olarak konuşmak gerekirsek bir ton hata vardı geçen geceye ait. Olsun böyl olsun diyoruz şu an :)
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Onur Yavuz' Alıntı:
Not: Umarım dilekleriniz arasında futbol takımımızın UEFA Kupası´nı, bayan basket takımımızın da Eurocup´ı alması vardır. : )


Vallahi Onur Abi ilk dileğim Bayan takımımızın Eurocup'ı almasıydı ve oldu. :)
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Ne mutlu ki ben de oradaydım. Unutamayacağım günlerden birisi arasına girdi. Gece sokakta kaldım, sabah ilk otobüsle okula edebiyat yazılısına girmek için döndüm falan falan... Ama her şeye değdi! :D. Şahane bir gündü. İnanılmaz bir heyacan yaşadık , ve o sonundaki mutluluk her şeye değerdi gerçekten.
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

O salonda o sevinci takımımızla beraber yaşamak vardı ama maalesef İstanbul'da değiliz (o salonda CimBom'u canla başla destekleyen ve kupanın alınmasında bence çok büyük pay sahibi olan büyük Cim Bom taraftarına Maraş'tan sevgi selam.Herkesin tezahürat yapan ağızlarına sağlık 8) )
Bu finale gelemedik ama bu yürek onlarda ve böyle Aslan taraftarda bizde olduğu sürece inşallah daha çoook kupa kaldırır bu kızlar.Bir finalde de omuz omuza tezahürat yapmak dileğiyle diyorum.
Sonuca gelirsek;
Bize doyasıya bir sevinç ve tekrar bu kulübün kuruluşunun ilk amacı olan bir avrupa gururu daha yaşattıkları için alınlarından öpüyorum Aslan Kızlarımızın.
Önce o Sarı Kırmızı yüreklerinize sonra da ellerinize sağlık Aslan Kızlar...
Yürüyedurun... Gururumuzsunuz...
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Bu kupanın alınmasında en çok sevindiğim nokta kazanan bir takım ve kazanan bir oyuncu topluluğu oluşturmaya gidiyoruz adım adım. Bundan sonra ne olacak bilemiyorum ama özellijkle bu takımın geleceğini oluştaracak oyuncuların bu kupada başrol oynaması ve bu kadar büyük stresii kaldırıp kupa almaları büük başarı ve gelecek adına ümit verici bir durum.

Bu takımda rotasyonu düşündüğümüzde 7 oyuncudan oluştu. İlk 5 dışında Tuğba Palazoğlu ve biraz da Yasemin olayın içine girdi. İkisininde verdiği katkı zamanında çok tarrtışıldı ve halada çok tartışılıyor. Ama bu 7 kişinin bu yıl ki 2. kupası kim ne derse desin sophia hariç. Bu önemli bir nokta. Kazanmak başarı bir alışkanlık işidir.

Açıkcası bu son maçta bazı oyuncular beni çok mutlu etti. Açık olmak gerekirse Sophia hariç hiçbir oyuncumuzun bu finale hazır olmadığını düşünüyordum. Augustus dahil. Çünkü kupa kazanan hiçbir oyuncu yoktu Sophia hariç, en azından başrol oyuncusu olup kupa kaldırmadı kimse. Sophia da kolejde kendi takımını şampiyon yaptı. Seimone bu kupayı kaldırsada daha önce bu kadar dominant bir rolde değildi ve loser olarak düşünülüyordu herkes tarafından en azından Amerika da ve Avrupada öyle olduğunu biliyorum. O yüzden asla hakettiği değeri görmüyor ya neyse.

Türk oyuncularımızda bu final maçında büyük bir eşiği atladılar bence. Özellikle Işıl'ın oyunun her anını domine etmesi hücum dahil olmak üzere takımı inanılmaz rahatlattı. Tuğba, Esra çabalarının yanında kalitelerinide bir şekilde sahaya koyunca Türk oyuncular içlerindeki gizli kahramanları ortaya çıkarıp kupayı kazanmamıza büyük etken sağladılar. İş sadece yabancıların üstüne binmedi, kimse kaçmadı, sinmedi. en önemlisi bu. Ne kadar çok final oynarsa bu takım o kadar büyük bir takım olur. Tek üzüntüm Yasemin içindir. Belki de bu kadrodaki en deneyimli, masaya en gerektiği anda yumruğunu vurabilecek bir oyuncu ama bunu bir türlü sağlayamıyor. Onunda kendini bulacağına eminim gelecek yıllarda.

Eğer Sophia ve Seimone gelecek yıllarda da buada olur ve Türk kadro çekirdeği korunursa başarı alışkanlığı daim olacaktır.

Bunun yanında bence çok çok önemli bir özelliğimiz gelişiyor. Hani vardır ya bazı takımlar bazı yaptıkları ile hep idol olmuştur, oyuncular değişir ama sistemleri, bazı keskin yaptıkları hiçbir zaman değişmez. İşte bizde bu yolda ilerliyoruz. Bunun da ismi "savunma"... Kimliğimizin üstünde her zaman savunma yazacak gibi eğer su yatırımdan aşalara inmezsek, yıllar geçtikce oyuncular değisse de daim olacak birşey kalabilir. bunun tohumları atılıyor çünkü.

Hala takım benim hayallerimden çok aşağıda, kaosla, aşırı çaba, hırs, azimle maçları kazanıyoruz. Önemli eksiklerimiz hala var ama bu yıl yaşananlardan sonra buraya kadar gelmek bile büyük başarı. Diyeceğim odur ki bu şubede ne zaman sadece basketbol konuşulur ve dış dünyaya kulaklarını kaparsa insanlar o zaman sahada gerçek anlamda bir basketbol görebiliriz. Çok uzak değil bu, hayalde değil. İstikrar ve zaman gerekli sadece. Tabiki birde kişisel egolarının olmaması lazım...
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

uzun zamandır GS TV izlemekten bu kadar zevk almamıştım =)
" ah ne güzel ne güzel seni sevmek ah ne güzel ne güzel " diyebiliyorum sadece : ))
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

demekki arkadaşlar neymiş bu tür takım oyunlarında özelliklede basketbol maçlarında seyircinin maçın içinde olması seyircinin elinde makarna korna ile rakip takımın motivesini bozması seyircinin en ufak bi olaya tepki göstermesi oyuncuları ekstra motive eden unsur...gönül isterki her maçımız bu havada olsun ama maalesef sadece derbi vede böyle özel günlerde o cehennemi yaşatıyoruz...ben bu kadarını bile beklemiyordum...salon full vede seyirciler demek istemiyorum çünkü herkes gerçek taraftar gibiydi o gün tıpkı partizan tıpkı pana tıpkı olimpykos taraftarı gibi gerçek basketbol taraftarları gibi takıma inandı takıma kupayı alabilecegine inandırdı...eger bu maç final maçı olmayıp eleme maçı olsaydı %80 elenirdik çünkü taranto gerçekten çok iyi bir takım ama işte bi yerden sonra sözün bittigi anlar gelip taraftar faktörü ortaya çıkınca istedigi kadar rakip güçlü olsun farketmiyor...herkes 2 3 kişilik oynayabiliyor ben sayamadım esranın ışılın sımoenın kaç kere yere atlatıgını ölmüş topa bile atladılarki bu ordaki atmosferin vermiş oldugu ekstra motivedir...SONUÇ OLARAK: eger biz bayan olsun erkek olsun basketbol olsun voleybol olsun her maçı bu kadar olmasa buna yakın seyirciye buna yakın atmosfere oynarsak gerçekten kupa degil kupalar kazanırız daha çok...
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

salondaki taraftar tek kelime muhteşemdi..ama dahada önemlisi hepsi basketi bilen taraftardı..dahada genellersek bizim taraftarımız çok ciddi bir basketbol tarftarı oldu..bugün eurolig seviyesinde dediğimiz takımların dahi taraftarı serbest atış sırasında ooooo sesi çıkarırken bizim oyuncunun motivasyonunu bozmamak adına yaptığı sessizlik gerçekten çok önemliydi..
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Aykun Alan' Alıntı:
[quote="Erdem Akkaş":9d8jxhar]salondaki taraftar tek kelime muhteşemdi..ama dahada önemlisi hepsi basketi bilen taraftardı..

birçoğu...[/quote:9d8jxhar]
İlahi aykun:)
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Eyüp abi maçda sizin tarafta Pippa Bacca ya gönderme yapan çok hoş kartonlar gördüm,açı nedeniyle tam okuyamadım ama sanırım acınızı paylaşırız falan tarzı güzel şeyler yazıyordu ,abi bişey sorucam o yazılar ya kalkmıştı yada hala tutuyorlardı sizin ordan tarantolu bayanlar sahaya çıkınca bi "fuck you taronto"koptu ki biz dağıldık abi :=)
"pippa bacca kalbimizde ama fuck you taronto" uahuahu
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Arma Sevdalıları
GetAttachment.aspx


Arma manyakları :)
GetAttachment.aspx


Kuzenim ve ben
GetAttachment.aspx



Muhteşem bir pota arkası
GetAttachment.aspx



Sarı-kırmızı Cümbüş
GetAttachment.aspx



Kupa bizim ellerimizde ağlama anı :)

GetAttachment.aspx
 

Üst