Galatasaray, Chieti Turnuvası'na Katılıyor

Galatasaray, Chieti Turnuvası'na Katılıyor

gstsb_logoson.gif


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İtalyan Olimpiyat Komitesi'nin düzenlediği ve İtalya'nın en başarılı üç takımıyla mücadele edeceği Chieti Turnuvası'na katılıyor.

24-27 Ekim tarihleri arasında İtalya'nın Chieti kentinde düzenlenecek olan turnuvada Galatasaray'ın rakipleri, ANMIC Sassari, S. Stefano Banca Marche ve ELECOM takımları olacak.

Chieti Turnuvası'nda oynanacak olan maçların programı:

24 Ekim Çarşamba
16.30 Galatasaray-ANMIC Sassari
18.30 S. Stefano Banca Marche-ELECOM

25 Ekim Perşembe
16.30 S. Stefano Banca Marche-ANMIC Sassari
18.30 ELECOM-Galatasaray

26 Ekim Cuma
16.30 ELECOM-ANMIC Sassari
18.30 Galatasaray-S. Stefano Banca Marche

27 Ekim Cumartesi
18.00 Final maçı
 
Sedat İncesu: "Hedefimiz Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu"

Tekerlekli Sandalye Basketbol 2007-2008 Süper Ligi öncesi, yenilenen kadrosuyla İtalya'da düzenlenecek olan Chieti Turnuvası'na katılacak olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın yeni sezon için hedefleri ve yapılan transferlerle ilgili Antrenör Sedat İncesu sitemize açıklamalarda bulundu.

Antrenör İncesu, Türkiye'de iki sezon boyunca oynadığı tüm müsabakalardan yenilgisiz ayrılan ve Avrupa'da da iki sezonda oynadıkları 13 müsabakada elde ettikleri 11 galibiyetle ülke puanına büyük katkı sağladıklarını söyledi. İncesu, bu sayede daha çok Türk takımının Avrupa kupalarında mücadele etmesine de olanak sağladıklarını sözlerine ekledi.

Avrupa'nın gündeminde, takımımızın geldiği noktanın konuşulduğunu belirten Sedat İncesu, yabancı basın organları ve internet sitelerinde de Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın bu yılki Şampiyonlar Ligi?nde favoriler arasında gösterildiğini de söyledi.

Yeni kadroyu oluştururken belirledikleri hedeflerin tamamına ulaştıklarını söyleyen Antrenör İncesu, bunun hem Türkiye, hem de Galatasaray Spor Kulübü açısından büyük bir adım olduğunu belirterek, "Yeni transferlerimiz tüm dünyada deprem etkisi yarattı. Üç yeni sporcumuz da hem karakter hem de oyun kalitesi açısından çok yüksek seviyelerdeler" dedi.

Geçtiğimiz aylarda Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Şube Kaptanı olarak göreve başlayan Dilara Endican'ın takıma yepyeni bir vizyon kazandırdığını söyleyen İncesu, "Dilara Hanım göreve geldiği ilk günden itibaren takımımız için neredeyse 24 saat mesai harcıyor. Tüm bu güzel gelişmeler takımımıza Avrupa?da bulunan yaklaşık 700 takımın en iyisi olması için güç veriyor" dedi.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu son olarak, geçtiğimiz yıl kazandıkları Süper Lig şampiyonluğunun ardından Başkan Özhan Canaydın'a ve Galatasaray taraftarına Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu sözü verdiklerini; bu yıl da verdikleri sözü yerine getirmek istediklerini söyledi.
 
Galatasaray Chieti Turnuvası'nda Şampiyon

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İtalyan Olimpiyat Komitesi'nin düzenlediği Chieti Turnuvası'nın final maçında karşılaştığı ELECOM'u 96-79 mağlup ederek, turnuvanın galibi oldu.

Yaptığı üç maçın ikisinden galibiyetle ayrılarak, finalde İtalyan ELECOM takımıyla eşleşen Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bugün oynanan karşılaşmada rakibini 17 sayı farkla mağlup etmeyi başardı.

ELECOM maçının en skorer ismi, 42 sayıyla Petr Tucek oldu. Takımımızdan Özgür 4, Selim Demirdağ 6, Gazi 12, Ferit 16, Serdar 2 ve Selim Sayak 7 sayı ürettirken, yeni transferlerimizden İsveç Milli Takım oyuncusu Hussin Haidari ise maçı 5 sayı ve 20 asistle tamamladı.
 
Bu sene sık göreceğimiz pozisyonlar;

Haidari indir Ferit at..Haidari indir Justin at..Haidari indir Tucek at :D
 
Gün geçtikçe ülke sınırlarını aşıp ününü yurtdışına taşıyan takımımızla ne kadar gurur duysak az...
 
Helal olsun Engelsiz Aslanlar'a. Gerçekten ne kadar gurur duysak az. Bu başarıları bize yaşatan oyuncularımızı yanlız bırakmamamız lazım!
 
Helal olsun Aslanlarımıza. Sezon öncesi güzel bir kupa alarak sezona oldukça moralli giriyoruz. Ligi yine firesiz şampiyon kapatacağız ve hepimiz inanıyoruz ki bu yıl Avrupa'da da kupayı havaya kaldıran takım biz olacağız. Çok güçlü kadromuzu daha da güçlendirdik yaptığımız transferlerle. Özellikle Haidari'nin yaptığı asist sayısını görünce baya bir heyecanlandım. :) Tekrar tekrar helal olsun Aslanlarımıza. İnşallah bir aksilik çıkmazsa sezon öncesindeki bu başarıyı Avrupa'da maçlarında da tekrarlayacağız.
 
diğer aldığımız oyuncu oynamamış mı forvet olan
 
Doğrudur İsmail Justin turnuva boyunca oynamadı.

Turnuvadaki ilk maçımızda Özgür ve Gazi de oynamadı. Özgür de turnuva boyunca iki parmağındaki çatlakla oynadı diye tahmin ediyorum, bir çatlak bu kadar kısa sürede kaynamaz çünkü.
 

Üst