Ünal Aysal

Tuhaf bir insan gerçekten. Sürekli bir demeç verme peşinde ve bu demeçlerin doğruluğu, gerçekleşme olasılığı yok gibi birşey. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum hakikatten. Sanırım kendini holdinginin başında sanıyor ve uzatılan her mikrofona kendince iddialı açıklamalar yapıyor.

Çok uzun değil ömrü o koltukta..
 
Aziz Yıldırım'ı evinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletmek için ziyaretçi kuyruğuna girmiş midir, merak etmekteyim..
 
şimdide melo başkana hakaret etti durumu var zaten kasti bu haberlerin çıktığına emindim ama bu abartı oldu...alamıyorsak bütçemize uygun değil de alma...karalamaya gerek yok...başkan anca dominikte nijerde şampiyonluk kutlasın...sonra çilek-seksi kulüp herkes istiyor desin alamayınca ....oktay bana sövdü- melo hakaret ettii. diye gazete manşetleri olsun taraftar iyice saf yerine koyulmaya başlandı....
 
Başkanımız bugün tv de konuşmuş. Oktay hoca yı başarısız olduğu için göndermiş. Play of ta 3 maç üst üste yenilgi kabul edilemez demiş. İyide sevgili başkanım bu küfür olayı niye ortaya çıktı. Size soruyolar küfür olayı doğru mu? Hayır efendim ne küfürü başarısız olduğu için gönderdik demek yerine geçiştiriyodunuz. Yakıştı mı bu size... Sizi seven bi taraftar olarak ben yakıştıramadım başkanım...
 
Önce küfür olayı çıkarsın ekibi gazeteleri devreye soksun sonra neymiş başarılı değilmiş.Olan oldu ama bizi dirilten Oktay Hocayı harcadık boş yere..
 
Fatih Terim eleman ise biz taraftarlar, yani Galatasaraylılar da senin gözünde birer müşteriyiz değil mi sayın Aysal ?

Oktay Mahmuti olayından sonra sana karşı olumsuz düşüncelerim an itibariyle nefrete dönüşmüştür..
 
En başından beri sağlam karakterli biri olduğunu düşünmedim. 'Ben bugüne kadar para verdiğim hiçbir çalışanımdan özür dilemem' diyen bir garip insanımsı işte.
 
Bu sefer kayaya tosladı başkan. Fatih Terim´in sadece iyi bir teknik direktör olmadığını camia için ne kadar önemli bir isim olduğunu hala kavrayamamış ama zamanla anlar.

Terim başarısız olursa Aysal o koltukta ne kadar süre oturabileceğini hesap ediyor, merak ediyorum.
 
Allah binlerce kez razi olsun Unal Baskan. Zamaninda Denizbank ile yaptigin doviz borclarini Tl ye cevirme kararini almandan dolayi tami tamina 600 milyon tl civarinda kulube borc yukunu azaltmissin.

Sen farkliydin be Baskan, eminim bir cok taraftarin kalbinde hicbir zaman unutullmayacaksin.

Belki birgun yeniden yollarimiz kesisir ve Baskanimiz olursun <3
 
Bu başlığı yukarılarda görmek bile mutlu etti beni.Galatasaray tarihinde 2 başkan gördüm biri Faruk Süren diğeri Ünal Aysal yaşım gereği Faruk Süren'den öncekileri bilmiyorum.

Hataları oldu elbette ama hata olacak elbet,genele bakmak lazım.Bir kere basketbol şubemiz onun döneminde ayağa kalktı ve doğal olarak o gidince düşüş başlamış oldu.En çok yerli oyuncu transferleri konusunda eleştri alıyor Tarık Çamdal vs. ama bu isimler o zamanlar çok kıymetliydiler,normal şartlarda aldığımızın iki katına satmamız gerekiyordu ama yerli transferleri böyle işte ... Fb'nin Ozan,Alper,Mehmet Topuz transferleri ortada.

Uzatmak istemiyorum,Ünal bey keşke 50 yaşında başkanımız olup en az 20 yıl yönetseydi Galatasaray'ı.O zaman herşey çok ama çok başka olacaktı çok ...
 
Bu 3 isimden başka bir seçim şansım olmadığına göre listesi daha güçlü olan Ünal Aysal'ın seçimi kazanması daha iyi olur,zaten favori Ünal Aysal'dır.Daha önce Ünal Aysal'a güvenmiyorum demiştim hala güvenmiyorum,bazı endişelerim var,icraatlerini görmek lazım.Beklentilerim ise çok büyük,Adnan Polat gibi bir insandan sonra,Fenerbahçe'nin son yıllarda sinir bozucu başarılarından sonra ben çok büyük şeyler bekliyorum yeni yönetimden,başarıya açız.

Beklentilerim sportif başarı,sportif başarı,sportif başarı ... Her branşta şampiyonluk bekliyorum,her branşta Fenerbahçe'yi ezmemizi istiyorum.Medya önünde,hakemler karşısında ve federasyon karşısında çok daha güçlü bir Galatasaray yönetimi görmek istiyorum.Rakiplerimize karşı sert,kendi camiamıza karşı sıcak bir yönetim kurulu istiyorum.

Büyük ihtimalle Galatasaray'ın yeni başkanı olacak olan Ünal Aysal bey rakiplerini başarısından dolayı tebrik eden başkan değil rakipleri tarafından Galatasaray'ın başarısından dolayı tebrik edilen bir başkan olmalı.Son 10 yıl içinde Galatasaray başkanlarının Aziz Yıldırım karşısında kaybeden taraf olmasından acayip derecede rahatsızım.
Bu başlık açıldıktan sonra ilk mesajı ben yazmışım.Tarih 24 Nisan 2011.Güvenmiyorum yazmışım şimdi okuyunca şaşırdım.Sonra diğer yazdıklarımıda okudum,orada istediğim herşeyi yaptı Ünal Aysal,bütün beklentilerimi karşıladı,Allah senden razı olsun be büyük başkan,büyük başkan sıfatı herkese çok kolay kullanılıyor ama sen gerçekten büyük başkandın Ünal Aysal.
 
Çok büyük Galatasaray'lıdır, son eleman bükücüdür.

Bugün yol verdiği isimlerin vehameti ortadadır.

Adnan Öztürk (bay kulak), Ali Dürüst (Sedef Hacısalihoğlu), Abdurrahim Albayrak ( Resmen Fazia)
 
Hangi kulüp başkanı dolandırıcı diye savcılığa verildi?

Geçmişte Galatasaray Spor Kulübü Başkanı’nın ticari yaklaşımlarını eleştiren pek çok yazım oldu.
Kimi okurlar bu eleştirilerimin Galatasaray’daki farklı konumlarımızdan, benim Aysal’a muhalif olmamdan kaynaklandığını düşündü.
Ben ise Ünal Aysal’a muhalif olmamın nedeninin, Aysal’ın kişiliği olduğunu anlatmaya çalıştım ama bir türlü anlatamadım.
Galatasaray Başkanlığı zırhının arkasına saklanarak kendini savunuyordu.
Sık sık beni dava etti, çok şükür hepsini kazandım.
Beni kulüpten ihraç etme girişimleri de hep sonuçsuz kaldı.
Oysa benim bu Aysal ile ilgili yazdıklarımın Galatasaray Başkanı olması ile ilgisi yoktu.
Aysal zaman zaman benim yazdıklarımı yalanlamak için Ciner Grubu’nun enerji işinde olmasını da öne sürüyor, sanki bu nedenle yazıyormuşum gibi bir algı yaratmak istiyordu.
Oysa Ciner Grubu’nun Aysal ile rakip bir durumu olmadığı gibi, Ciner Grubu'nun doğalgazla elektik üretmek gibi bir derdi falan da yoktu.
Benim Aysal’la ilgili yazılarımın tek nedeni Aysal’ın işadamlığındaki etik sorunlardı.
Neyse, aradan epey zaman geçti.
Son zamanlarda Aysal’ın Türkiye’deki bazı şirketlerinin bir süreden beri ekonomik sıkıntılar yaşadığı, bankalar ile arasında sorunlar olduğu, borçlarını ödemeye yanaşmadığı konuşuluyordu.
Düşene vurulmaz diye konuyla ilgili bir şey yazmadım.
Ancak Aysal işi öyle bir noktaya getirmiş ki, artık yazmamak olmaz.
Ünal Aysal’ın Türkiye’de birkaç otel yatırımı var.
Bir süredir bunları elden çıkarmaya çalıştığı biliniyordu.
Meğer Ünal Aysal orada da yapacağını yapmış.
Aysal’ın Göynük’te Ghazal Resort Thalasso adında bir oteli var.
Aysal bu oteli satmış.
Diyeceksiniz ki, ne var bunda?
Şu var.
Aynen dolandırıcı müteahhitler gibi aynı anda birden fazla kişiye.
Önce Kemal Kükrer şirketlerinin eski sahibi Sabri Gülel’e, sonra da Ankaralı işadamı ve Ankara Park Otel’in sahibi Mehmet Kılıçoğlu’na.


2408467_25bcd6efa435f6ff6dfa06b15ffbd888.jpg

İkisiyle de farklı tarihlerde protokol yapmış ve birinden 7.5 milyon dolar, diğerinden de 5 milyon dolar avans almış.
Ancak bu dolandırıcılık bir süre sonra ortaya çıkmış.
Rezalet patlayınca Aysal her ikisine de “Paranızı geri ödeyeceğim” diye noterden bir yazı göndermiş.
Ancak ne para geri ödenmiş ne Aysal’a toplam 12.5 milyon dolar yani yaklaşık 70 milyon TL kaptıran iki alıcı da Ünal Aysal’a ulaşamaz olmuş.
2408467_b282badedabc0553e46c9dbe226f7886.jpg

Dolandırılan alıcılar konuyu önce Cimer’e, sonra Turizm Bakanlığı’na şikayet ederek sonuç almaya çalışmışlar.
Ve en sonunda Aysal’ı dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemeye vermişler.
Bu arada benzer şekilde para kaptırmış başka alıcılar da olduğu rivayet ediliyor ama onlar mahkemeye başvurmadığı için kesin bir şey söylemek mümkün değil.
Galatasaray başkanlığı yapmış birine, Sülün Osmanvari bu tavrın hiç yakışmadığı aşikar.

FATİH ALTAYLI-20.03.2019
 
80’ine geldin, biraz utanman olsun!

Ah Ünal Aysal ahhhh!
Yaşın 80’e dayandı, hiç değişmiyorsun.
Hayata nasıl başladıysan, aynen devam.
Yahu bir kez olsun doğruları söyle, bir kez olsun insanları kandırmaya çalışma.
Bir kez olsun dürüst, düzgün bir insan, edepli bir ticaret adamı gibi davran.
Allah aşkına.
Bir kez olsun.
Dün aynı oteli iki ayrı firmaya satmaya kalkıştığını, ikisinden de toplam 12.5 milyon dolar avans aldığını, durumun ortaya çıkması üzerine alıcılara “Tamam paranı geri ödeyeceğim” dediğini ama bir türlü ödemediğini yazdım.
Kalktın bir açıklama yaptın.
Diyorsun ki: “Benden indirim istediler, o yüzden satıştan vazgeçtim”
Olabilir.
Senden indirim istemiş olabilirler ve o yüzden satmaktan vazgeçmiş olabilirsin.
Ama o zaman namuslu ve edepli bir tüccar gibi aldığın avansı iade edersin.
Değil mi?
Ama zaten söylediğin doğru değil.
Çünkü dün koyduğum belgede çok açık biçimde görünüyor ki, satıştan vazgeçmenin nedeni senden indirim istenmiş olması falan değil.
2408467_25bcd6efa435f6ff6dfa06b15ffbd888.jpg

Dolandırdığın alıcılara noterden gönderdiğin “Satışı yapamıyorum. Paranızı iade edeceğim” yazısında satışı niye yapamadığını zaten açıkça söylüyorsun.
Oraya yazmışsın, “Gelinen nokta itibarıyla anılan protokol hükümlerinin gerçekleştirilmesi mümkün olamamış, protokol hüküm ve şartları ihya edilememiştir, diğer bir deyişle tahsis ve üst hakkı ile ilgili işlemler ilgili kamu kurumları nezdinde tamamlanamamıştır”
Bu ne Ünal Aysal!
Ben burada “Talep ettiğiniz indirim nedeniyle satıştan vazgeçilmiştir” gibi bir şey göremedim.
Utanmıyor musun bu yaşta yalan söylemeye.
Ayıp değil mi?
Bu mu adamlık.
Bir sen uyanıksın, hepimiz ahmak öyle mi!
Dünden beri telefonum susmuyor Ünal Aysal.
Senden alacaklı herkes beni arıyor.
“Paramızı kurtarabilir miyiz bu adamdan” diye.
Kurtaramazlar, biliyorum.
Tezgahı baştan kurmuşsundur.
Ah Ünal Aysal ah.
Galatasaray Başkanlığını da kendine inanılır ve güvenilir bir hava verip, milleti kandırmak için kullandığını sen de ben de biliyoruz.
Geçmişte uzun yıllar Türkiye’ye gelememiştin, mali suçlarından ötürü.
Galiba gidişat yine aynı yönde.

FATİH ALTAYLI-21.03.2019
 

Üst