Ünal Aysal

O yıllardan kalan borçlar, ödenmeyen maaşlar domino etkisi yapıp bu yıllara kadar geliyor. Sonra suçlu mevcut yönetimler oluyor. O yüzdendir ki mevcut yönetimin bütçe konusunda ki tutumunu doğru buluyorum.
 
Evet yaptırdı, yaptırmadı diyen olmaz ama demek istediğim bütçenin olağan dışı şekilde şiştiği için.

Ergin hocanın ilk geldiği yıl bonservis vererek aldığım oyuncular;

Hawkins: 750 bin dolar
Aroyyo: 420 bin dolar
Marko: 500 bin dolar

ekstra bir oyuncu maaş bütçesi kadar bonservis ödedik sadece tek sezonda, yanlış mıyım?

Demini de bahsettim şimdi daha çok vurgulamak istiyorum.

Biz iki yıldır süper ligde şampiyon oluyoruz, 2 senedir de şampiyonlar ligine katılıyoruz. Bizim kulubümüzün borcu neden azalmıyor? Başarı varken borçlar düşmüyor muydu?

Doğru da seni kafadan 2-3 sene götürecek adama bu para verilir. Ha sonra Justin Carter`a bonservis ödeyip yarim sezon sonra yollamak, Fitipaldo bunlardan daha büyük sorun bence
 
Ünal Aysal bence başarılıydı.
Tek hatası ekibinin gazına gelip Fatih Hoca'yı yollaması oldu.
Yollamamış olsaydı şimdi 5.yıldızı takmış olurduk.
He birde Furkan kardeşimin dediği gibi oldukça fazla borç yükü bırakmış olmasıydı...
 
Ünal Aysal'ın yaptığı en iyi iş Fatih Terim'i kovmasıydı, keşke bir günlük başkan olsa yine kovsa. En iyi ikinci iş ise fazia the Albayrak, mr. kulak Adnan ve dürüst olamayan Ali'yi yollamasıydı. Hepsinin ne olamadıkları sonraki süreçte ortaya çıktı, tabi görebilenine.
 
Ünal Aysal'ın yaptığı en doğru iş takımı Fenerbahçe maçına takıma çıkartmamasıydı. Sonrasında Fatih Terim'i tektik adam olarak başa getirmek. En sonunda da istifa etmek.
 
Ünal Aysal, Fatih Terim ve Ergin Ataman her insan gibi artıları ve eksileri olan adamlar. Ancak tarihimize baktığımızda yaşım gereği benim ciddi anlamda gördüğüm doya doya kutladığım başarılarımızın birçoğunda bu 3 adamı görüyorum. Benim için eksileri teraziye konulduğunda artıları fazlasıyla ağır basacak insanlar. Bu yüzden zaman zaman birbirleriyle inatlaşsalar ya da saçmalasalar da 3'ünü de severim saygı duyarım.

- Ünal Aysal ciddi borç bıraktı. Ancak onun döneminde futbolda kurmuş olduğumuz kadro Türkiye tarihinin belki de en heyecan verici ve dünya çapında en çok tanınan kadrolarından biriydi. Kaldı ki sportif anlamda karşılığını da aldık. Basketbolda ciddi borç bıraktı. Ancak hayatımda gördüğüm tek şampiyonluğu da onun döneminde aldık ki onun döneminde tarihimizin en yüksek bütçeli takımları kuruldu. Borç yaptı mı yaptı ama vizyonuyla sportif anlamda köküne kadar da karşılığını aldı

- Fatih Terim hakkında uzun uzun yazmama gerek yok. Bu sene iyi bir kadroyla berbat futbol oynatsa da Galatasaray ile ilgili mutluluğumun birçoğu kendisine ait. Adam 8 tane şampiyonluk almış tek başına 2 yıldız alacak az zorlasa. Bir de UEFA Kupası var ki benzer bir başarı bir daha tekrarlanır mı sanmıyorum.Ha kendisinin başarıları Türk Futbolu için eşsiz de olsa 1 sene daha böyle kötü top oynatıp iyi neticeler alamaszsa ben de gönderilmesini isterim. Ancak kendisinin bir efsane oluşu, tarihimizdeki yeri ve ona duyduğum saygı değişmez

- Ergin Ataman hakkında futbolda Terim için söylediklerimin benzerlerini basketbolda kendisi için söyleyebilirim. Basketbolda gördüğüm tek şampiyonluk ve Avrupa Kupası'nın sahibi. Gs basketbolu için her daim iddialı kalmaya çalışan tek insan. 5 yıllık kariyerinde net başarısız olduğu, yanlış transferler yaptığı bir sezon olsa da kazandırdıklarıyla çoktan tarihimize adını yazdırdı
 
Bu 3 isimden başka bir seçim şansım olmadığına göre listesi daha güçlü olan Ünal Aysal'ın seçimi kazanması daha iyi olur,zaten favori Ünal Aysal'dır.Daha önce Ünal Aysal'a güvenmiyorum demiştim hala güvenmiyorum,bazı endişelerim var,icraatlerini görmek lazım.Beklentilerim ise çok büyük,Adnan Polat gibi bir insandan sonra,Fenerbahçe'nin son yıllarda sinir bozucu başarılarından sonra ben çok büyük şeyler bekliyorum yeni yönetimden,başarıya açız.

Beklentilerim sportif başarı,sportif başarı,sportif başarı ... Her branşta şampiyonluk bekliyorum,her branşta Fenerbahçe'yi ezmemizi istiyorum.Medya önünde,hakemler karşısında ve federasyon karşısında çok daha güçlü bir Galatasaray yönetimi görmek istiyorum.Rakiplerimize karşı sert,kendi camiamıza karşı sıcak bir yönetim kurulu istiyorum.

Büyük ihtimalle Galatasaray'ın yeni başkanı olacak olan Ünal Aysal bey rakiplerini başarısından dolayı tebrik eden başkan değil rakipleri tarafından Galatasaray'ın başarısından dolayı tebrik edilen bir başkan olmalı.Son 10 yıl içinde Galatasaray başkanlarının Aziz Yıldırım karşısında kaybeden taraf olmasından acayip derecede rahatsızım.
24 Nisan 2011 de bu başlığa ilk mesajı ben yazmışım.Bu yazımı yeni okudum ve dikkatimi şu çekti daha seçimden önce " Beklentim sportif başarı,sportif başarı,sportif başarı " yazmışım ve Aysal seçildikten sonra kürsüde konuşurken sizlere tek bir vaatte bulunabilirim " başarı,başarı,başarı " demişti.Bu güzel olayı yıllar sonra fark etmiş oldum.Sözünüde tuttu Aysal.

Fakat yeniden aday olma ihtimali " sıfır " ,yerinde ben olsam ben de aday olmam.Güzel günler yaşadık,özellikle basketbolda ve bitti,yaşandı ve bitti ..
 
Ahbe Başkanım Vizyon akıyor karizma akıyor, Kadıköyde Kupa kaldırtıyor
Şimdiki başkan Ali Koç Sıçma kadiköyde dese evine kadar tutar evde yapar tuvaletini.

Al yanına Haldun Üstünberk, Ahmet Yüce, Erden Timur gibi adamları yürü be başkan valla billa tilla sen para harca o paranın sonu başarı ise ben razıyım
 
80 yaşını aştı ve ilk zoru gördüğünde hemen kaçıp gitmiş biri olarak aday olması imkansız.Ayrica çok akıllı ve zeki biri bu yükün altına girmek istemez.
 
Kendisinin başkanlığını çok beğenen biri olarak söylüyorum Bırakın artık bu adamın yakasını istemiyor işte adam tekrar başkan olmak defalarca da söyledi, mali durumu da o zamanla aynı durumda değil diye konuşulmuştu.
Bu şarkı söylendi ve bitti...

Biliyorum aday olmayacağını, buraya da yazdım hattâ. Bizimkisi imkânsızı istemek biraz. Dursun, FT isimleri dolaşıyor, Allah korusun.
 
Vizyonu divanda sundu,yaptırımı olmayan bir yerde,bırakıp gitmeyip genel kurula getirebilirdi ve projesinin arkasında dururdu.Keske öyle yapsaydı,inşaatın hızlı olduğu dönemde belki borçlar kapanirdi.Zaten kulübe mezun olduktan belki 40 yıl sonra üye olmuş biri,çok fazla bir aidiyet hissetmiyor gibi gelmişti bana.Ama çok akıllı ve isbitirici biri olduğu kesin,başka türlü sıfırdan milyar dolarlık bir servete gelmek her babayiğidin yapabileceği bir şey değil.
 
İlk 2 sezonunda hocasi Fatih Terim olmasa kendisi Galatasaray’in Ali Koc’u olurdu.Geciniz o yuzden.Terim gittikten sonra nasil batirdigi ve bir sene sonra kendi kacip gittigini dun gibi hatirliyorum.Para koydu mu koydu,iyi kadrolar kurdu mu kurdu,diger branslarda basarili oldu mu oldu.Ama bunlari Ali Koc’ta yapiyor.Aysal da Terim olmasa Gs’nin Ali Koc’u olurdu bu kadar basit.
Ali Koc’tan farkli olarak o senelerdeki ulkedeki dolar kurundan dolayi Mancini ve Prandelli gibi A klas hocalar getirdi.Ama Mancini Ranocchia istedi o Burdisso verdi,Veysel Sari verdi,Hajrovic verdi,Ontivero verdi.Prandelli’ye Olcan Adin verdi,Tarik Camdal verdi,Pandev verdi :) Yani Terim gittikten sonra sacmalamaya baslayip icine etti kulubun.Sonra da tarihimizin en kritik sezonlarindan biri olan 4. yildizi taktigimiz sezon lig devam ederken kacti gitti.Bu kadar efsanedir iste :)
Kadin Basketbol Euroleague’i alirken oyuncularin paralarini odemedi hatta o donemde İsil’da dahil bircok oyuncumuz sezon icinde baska kuluplerle anlasti.Oyuncularin ve koc Ekrem Memnun’un muthis performansi sonrasi gelen Euroleague sampiyonlugundan sonra kadin basketbol takimimiz kiymetlendi ama is isten gecmisti :)
Erkek Basketbol takiminda tarihimizde olmadigi kadar paralarini alamayip fesh eden hatta maca cikmayan oyuncularimiz oldu.
O yuzden aynen son bir sarki aynen :)
 
Son düzenleme:
FT olmadan herkes bir hiç aynen. Adnan Polat çağırdığında görevden kaçan efsane FT? Aynen..

Başkanı izin vermediği halde tescilli GS düşmanı tüpçü ile gizli gizli anlaşıp objektiflere mutluluk pozları veren, sonra da antrenmanda kovulan FT aynen.. Ne güzel kovmuştu ama 😊

Aysal’ın hataları elbet olmuştur. Lâkin iktidarın hep zorluk çıkartması, getirilen yabancı sınırı, yönetim kurulunun yetki vermemesi vs de bunlarda büyük etkendir. İnşallah daha iyisi gelir. Gerçi “FT’yi geri getireceğim” dese, Ali Koç’u GS başkanı yapacak değişik bir güruh da mevcut. Allah fırsat vermesin.
 
FT olmadan herkes bir hiç aynen. Adnan Polat çağırdığında görevden kaçan efsane FT? Aynen..

Başkanı izin vermediği halde tescilli GS düşmanı tüpçü ile gizli gizli anlaşıp objektiflere mutluluk pozları veren, sonra da antrenmanda kovulan FT aynen.. Ne güzel kovmuştu ama 😊

Aysal’ın hataları elbet olmuştur. Lâkin iktidarın hep zorluk çıkartması, getirilen yabancı sınırı, yönetim kurulunun yetki vermemesi vs de bunlarda büyük etkendir. İnşallah daha iyisi gelir. Gerçi “FT’yi geri getireceğim” dese, Ali Koç’u GS başkanı yapacak değişik bir güruh da mevcut. Allah fırsat vermesin.
Gizli gizli tupcuyle anlastiginda sen oradaydin galiba baya iyi biliyorsun ? Ne guzel kovdu evet sonrasinda gorduk takimin halini.Terim’in milli takimdan yolladigi Hamza olmasa o 4. yildizi ruyanda gorurdun sen.Zaten o sezondan sonra da Terim gelene kadar sampiyon olamadik.Ama ne guzel kovmustu :)Ergen ergen konusmalar ne guzel kovmustu falan :)
Valla ben Terim istifa etmeli diye hep soyledim burada da kimseyi gormedim kayitsiz sartsiz Terim takimin basinda kalsin diyen.Ama sen ve senin gibilerin icinde oldugu oyle bir guruh var ki Aziz Yildirim’i bile Gs’nin yasayan en buyuk efsanesine tercih edersiniz.
Aysal’a gelince hatalari olmustur yeaaa diyorsun da Terim’e gelince bu hatalar olumcul oluyor.Bir tane gecerli argumanin yok.Yok iktidar zorluk cikardi,yok tupcuyle gizli gizli gorustu.Bir halt bildigin yok klavye basindan salliyorsun sagdan soldan okuduklarini.Yabanci sinirinin gelecegi 2 sene onceden belliydi ona gore yapsaydi hazirligini veya yabanci siniri gelince Selcuk,Burak gibi oyunculara sulalelerini kurtaracak sozlesmeleri vermeseydi mesela ? Yonetim kurulu Dursun Ozbek’e yetki verdiginde kuduruyordu sosyal nedyadan bazi taraftarlarimiz ama Aysal vizyonlu ya simdi yetki vermedi diye magdur oldu.
Son bir not belli ki internetten komplo teorileri okumayi seven ve buna gore sevdigi veya sevmedigi insanlara not veren bir insansin.O zaman zahmet olmazsa Adnan Polat’i da arastir bakalim.İliskilerini,kimlerle dost oldugunu.Adnan Polat goreve cagirdiginda kacan diyorsun ya.
 
Aysal iyi baskandi. Sonlara dogru agir transfer hatalari yapti ama gene de iyiydi.
Sneijder drogbayi izledik, ben onlarin kupa kaldirmasini unutamam. Manciniyi getirmek buyuk isti ama sonraki sene tutamadi malesef.
Basketbolda ise hala icinde bir yaradir. Ne olursa olsun biz o maca cikacaktik. Ataman bir cozum bulurdu veya ne bilim bulamazdi daha cok uyuz olurduk. Ne bilim karmasik duygularim var.
 

Üst