Genç Bayan Takım

Dün yurda erken döneme gerektiğinden Asesoft maçına gidemedim;ancak saat 17.00'de oynanan İÜSk-Galatasaray genç bayan maçına Bayrampaşa'ya gittim.

Son çeyreğine iki sayı geride girdiğimiz maçı 85-68 kaybettik.Gittiğim ikinci altyapı maçıydı,daha önce Caferağa'da Fenerbahçe'ye yenildiğimiz yıldız bayan maçına gidebilmiştim sadece;ancak altyapıbasket'ten ve istanbulbasket'ten de takip ediyorum.Daha önceki Fenerabhçe ve Beşiktaş maçlarını da bu şekilde kaybetmiştik,skorlar biraz yanıltıcı kısacası.

Yasemen oynamadı maçta,A takım antrenmanındaymış sanırım,bu da takımı etkiledi bence,birazdan yazacağım zaten.Salona girdiğimde ilk çeyreğin bitimine birkaç dakika vardı ve 29-9 gerideydik;ancak özellikle Pelin'in etkili oyunuyla farkı 5-6 sayı civarına çektik tekrar.Pelin'e ayrı bir parantez açmak lazım tabii,Yasemen'in yokluğunda üstüne çok yük binmesine rağmen,elinden geleni yapıp skoru sırtlayıp,maçın yıldızı oldu,hem de savunmadaki görevini savsaklamadan.Üstelik bir rahatsızlığı vardı,kenara geldiğinde sprey sıkılıyordu yüzüne ve ilk çeyreğin sonunda oldukça kötü görünüyordu,buna rağmen çok iyi mücadele etti oyunun her iki tarafında ;ama son çeyrekte o da iyice yorulunca maçı kaybettik.

Her neyse,son çeyreğe iki sayı geride girdik,iki takım da ilk üç dört dakika skor üretemedi;ancak sonrasında kildi çözen onlar oldu ve gerek oyuncularımızn gerek teknik ekibin son dakaikaya kadar sürene çabaları sonuç vermedi.

Öncelikle Üniversiteli oyuncuları tebrik ediyorum.Kazandıkları galibiyete,oynadıkları oyuna ve mücadelelerine saygısızlık yapmak istemem;ama Yasemen olsa maç çok daha farklı geçebilirdi bence.Pelin ne zaman oyundan çıksa,sıkıntı çektik.Ayrıca zaman zaman İÜSK'nın uzun süre başvurduğu basklı savunmaya karşı top çıkarmakta zorlandık,bu açıdan da Yasmen oynasaydı daha iyi bir durumda olabilirdik. En azında bu iki oyuncudan biri sürekli sahada kalmış olurdu.Zaten takımın hücumu son çeyrekte durdu,ikinci bir oyuncu skoru yüklenemeyince fark açıldı.Şüphesiz ki bunda özellikle sizelı uzunları Yelda ile aldıkları hücum ribauntları ve bu oyuncuyu doğru yerlerd topla buluşturarak onda buldukları sayılar ve iç dış dengesini iyi kurmaları etkili oldu.

Yıldız ve Genç Milli uzunumuz Özge ile ilgili de bir iki şey yazayım.İzlediğim yıldız takım maçında 40 dakikaya yakın sahada kalmış,yorulmasına rağmen iyi iş çıkarmıştı;ancak post-up yaparken birçok pozisyonda diğer tarafı boş bırakılmasına rağmen sadece sağ omzu üzerinden dönüyordu.Dün akşam ise iki pozisyonda ters tarafından da döndü,birinde güzel bi basket de kaydetti.Ayrıca yüskek posttan soktuğu şutlar da beni sevindirdi.Umarım gelişimini sürdürür ve kendisini uzun yıllar sarı kırmızı formayla izleriz.

Son olarak mücadelelerinde dolayı tüm oyuncularımız ve benchte tıpkı sahadaki oyuncular gibi terleyen başta Barış Hoca olmak üzere tüm teknik ekibe böyle güzel bir maç izlettikleri için teşekkür etmek istiyorum.

Sıradaki Genç Bayan maçımız Caferağa'da pazartesi günü 17:00'de Erengazi'yle olacak.Ayrıca o maçtan sonra Fenerbahçe-Beşiktaş maçı var.A Bayan takımın Çankaya maçından sonra yaklaşık 1 ay tatilim olduğundan,Samsun'da olacağım.Döndükten sonra da elimden geldiğince maçlara gitmeye devam edeceğim.Gittiğim maçlardan sonra yine foruma yazrım,bir başka maç yazısında görüşmek üzere hoşçakalın. :p
 
Pelini son olarak sakatlığında bırakmıştım.O ciddi sakatlık sonrası yeniden dönmesi ve iyi de oynadığının görülmesi açıkçası çok sevindirdi beni.Artık pek takip etmesek konuşmasakta iyi olması mutlu eder açıkçası beni.
 
Murat İnal' Alıntı:
Pelini son olarak sakatlığında bırakmıştım.O ciddi sakatlık sonrası yeniden dönmesi ve iyi de oynadığının görülmesi açıkçası çok sevindirdi beni.Artık pek takip etmesek konuşmasakta iyi olması mutlu eder açıkçası beni.


O zamanlar foruma üye değildim belki;ama okuduğumu hatırlıyorum sakatlık olayını.Doğrusu hiç çekinmeden oynuyor herhangi bir sakatlık etkisi görmedim oyununda ben.

Tek maçta hiçbir oyuncu için uzun uzun yazmak istemedim;ama dün Pelin'in oyununda görülen en önemli sıkıntı serbest atışlardı sanırım.Tek maça özgü bir durumsa diyecek bir şey yok;ama normalde de dünkü gibi sıkıntı çekiyorsa geliştirmesi gerekiyor tabii.Bir de pek dış şut kullanmadı,o açıdan da herhangi bir fikrim yok birkaç orta mesafe soktuğunu hatırlıyorum.

Bu arada yer ve saat olarak uygun olanlar maça giderlerse mutlaka sahadaki mücadeleden memnun kalacaklardır.İlk mesajımda yazmamıştım,şimdi yazayım dedim.
 
Bugün (aslında dün oluyor) Cömert'te Üniversite'ye 68-58 yenildik.Maçta Yasemen oynamadı.Skor biraz yanıltıcı açıkçası son bir iki dakikaya kafa kafaya girilmişti;ancak ilk maçtaki gibi maçın sonunu daha iyi oynayan taraf yine onlar oldu.

İlk yarının sonuna doğru farkı 7'ye kadar çıkarmıştık,o bölümde biraz daha fark açabilseydik,maçın sonu daha rahat gelebilirdi.Yasemen'in olmaması da şühesiz ki takımı etkiliyor.Hem oldukça önemli bir oyuncudan oynamanın sıkıntısı mutlaka takımı etkiliyodur,hem de rotasyon,roller onun oynadığı ve oynamadığı maçlarda farklılık gösteriyor olmalı.Olmalı diyorum,sadece iki maçımıza gidebildiğim için karşılaştırma yapamıyorum.Hatta bugün kadrodaki 7 numaralı oyuncumuz(adını bilmiyorum yıldz takımda da oynuyor) oyuna girecekti;ancak anladığım kadarıyla maç listesinde adı olmadığından giremedi,hatta benchten de ayrılmak zorunda kaldı.Doğal olarak bir de teknik faul geldi.

A takım kadrosunda da yer alan Pelin skora önemli katkı yapsa da özellikle dış atışlarda düşük yüzde ile oynadı ve son dakikalarda takım içinden İsmet Badem deyimiyle sazı eline alabilen çıkmayınca kaybettik.Ayrıca ilk yarıdaki savunmamızı ikinci yarıda sürdürdüğümüz de söyleyemem.Zaten molalarda hep bunla ilgili uyarı aldı oyuncularımız.

Mili oyuncumuz Özge faul problemi yaşadığı için fazla süre almadı.Yelda ile mücadelelerini izlemekd e keyifliydi;ancak bazılarının yanlış olduğunu düşündüğüm faul kararları bu mücadeleyi daha fazla izlemeyi engelledi.Ayrıca alçak postta topu aldığında iyi işler yaptı;ancak yanılmıyorsam üç pozisyonda post hareketleriyle savunmayı aştıktan sonra topu sol eliyle bırakınca kaçırdı.Üçü de benzer pozisyon,zamanla sağ elini geliştirdikçe pozisyonların sonu da iyi gelecektir.

Üniversite de ise Simay ve Yelda çok etkili oldular.Özellikle Simay 3-4 oynayarak oyunun her alanında çok iyi işler yaptı.Yelda da 3. çeyrekte yanlış hatırlamıyorsam 8/8 serbest atış attı,sizelı bir uzun için daha bu yaşta bu oranı yakalaması onun için çok olumlu şüphesiz.Ayrıca Özge'nin de olmadığı bölümlerde ribauntlarda çok büyük sorun yarattı.

Açıkçası,hakemlerin de bazı kararlarını anlayamadım.Her ne kadar altyapı maçı olsa da sonuçta sahada Galatasaray var,o yüzden objektif olamam,şu takımı şu çalındı,bu takıma bu çalındı demem yanlış olur,bize olduğu gibi onlara da mutlaka yanlış düdükler çıkmıştır;ancak kötü bir yönetim gösterildiğini düşünüyorum.
 
Genç takımın şampiyonasıyla ilgili bilgileri bilen var mı milli takımın. Bugün onları gördüm de Yasemenlede konuştum iki dakika. Kamptaymışlar. Bilgin var mı Emre Sarp .
 
Murat İnal' Alıntı:
Kadroyu merak etmedim şampiyonayı merak ettim Ali Emreciğim :)

Fiba maçları izleme olanağı sunmuyor;ama geçen sene şampiyonayı internetten takip etmiştim.Hücum istatistiklerimiz berbattı ve 11. olmuştuk.Sanırım pivot sorunu orada da var ve bu sene Üniversite'nin pivotu Yelda da olmayacak sanırım.
 

Üst