Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası

Önder Ç.

0
Yönetici
Grup maçlarından ilk ikisini kazanarak Çeyrek finale çıkmayı garantilemişiz. Çeyrek Final maçı cuma günü oynanacak.
 
Galatasaray: 60 Ceyhan Belediyesi: 70
Beşiktaş: 54 Fenerbahçe: 50
İzmir Büyükşehir Belediye: 61 TED Ankara Koleji: 46
Botaşspor: 68 Çamdibi İdman Yurdu: 65
Namık Kemal Lisesi: 56 KKTC: 50
Bayrampaşa Sancak: 69 Antalya Koleji: 54
İstanbul Üniversitesi: 68 Çankaya Üniversitesi: 56

Genç Bayanlar Basketbol Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Programı:

11:00 İstanbul Üniversitesi - Galatasaray
13:00 Çankaya Üniversitesi - Ceyhan Belediyesi
15:00 Botaş - Migros
17:00 Bayrampaşa Sancak ? Beşiktaş
 
Dün takımımız Üniversiteye karşı izleme imkanı buldum.Hem Samsunlusun ,hem de ilk üç maçı niye izlemedin diyenler olabilir,bu sene ÖSS senem olduğu için her gün dersane var,geçen sene olsa okulu asar giderdim yanıtını vereyim.
Evet gelelim maça, oyuncularımızdan bazılarını iki sene önce yine Samsun'da yapılan Küçükler şampiyonasında izleme şansı buluştum.Resmi siteden de doğum tarihlerine baktığımızda oyuncularımızn bu kategoride daha birkaç sene daha oynayacağını görüyoruz.Bunu yazmamın sebebi Üniversite'ye karşı olan fiziksel dezavantajımızdı.Maalesef bu durum bizi maçta zorladı.Şöyle bir eklem yapayım iki sene önceki turnuvanın MVP'si onlar da az süre alırken,bizim o jenerasyondan oyuncularımız ciddi süreler aldılar.Yanlış anlaşılmasın gayet de başarılı oldular
2. çeyreğin ortasında yetişebildim maça,ilk yarıyı yanlış hatırlamıyorsam 8 sayı geride kapattık.3.çeyrekte ise oyuncularmız müthiş mücadeleleriyle(postun sonunda değineceğim) farkı üçe indirdiler;ancak bu arada zaten 3 faulü bulunan Yasemen'in 4. faulü alması bize maçı kaybettiren faktörlerden biri oldu ve bizim coach da doğal olarak Yasemen'i kenara aldı.Bundan sonra hücumda ritm bulamadık ve İ.Ü'nün yaptığı alan savunmasına takımın o ana kadar attığı sayılardan çoğunda imzası bulunan Yasemen olmayınca son çeyreğe 10 ya da 11 sayı geride girdik.Son çeyrekte de oyuncularımız ellerinden gelen her türlü çabayı göstermelerine rağmen maç dönmedi.Bu arada rakibin 15 numarılı uzununun(Yelda sanırım ismi,bugün BJK maçında da çok başarılıydı) yaptığı katkıyı unutmamak lazım.GErçi ikinci yarıda fazla top kaybı yapsa da bizim için sorun oluşturdu.Ayrıca son çeyrekte belki de yorgunluğun etkisiyle çok sayıda serbest atış kaçırdık.
Tabii Yasemen'e ayrı bir parantez açmak lazım.Sadece sayı atarak değil,rakip alan savunmasına döndüğünde özellikle arkadaşlarını yönlendirerek büyük katkı verdi.Benim için bu daha sevindiriciydi,sonuçta A takım seviyesinde bile zaman zaman takıma katkı yapmış bir oyuncunun maçı 20'li sayılarla oynaması şaşırtıcı olmayabilir;ama gerçek bir pg gibiydi bana göre.
Sadece bir maçımızı izlediğim için diğer oyuncular hakkında bir yorum yapamıyorum.Zaten gerektiğinde o yorumu benden kat kat iyi yapacak insanlar sitemizde mevcut.
Yazının başlarında oyuncularımızın mücadelesine de değinmek istediğimi belirmiştim.Hepsi oyunda kaldıkları süre içinde taşıdıkları formaya yakışır mücadeleyi verdiler;ancak rakip oldukça güçlüydü ve bu yetmedi.Yine de sezon başından beri A Erkek takımı için dile getirdiğimiz mücadele edin yeter dileğimizi fazlasıyla yerine getirdikleri için kendilerine teşekkür etmek istiyorum.Bu işten para kazanan,mental açıdan çok daha olgun olduğunu düşündüğümüz oyuncularımızız bekledğimiz mücadeleyi ortaya koyamadığını düşünürsek,bu çok önemli bir başarı.
İki sene önceki turnuva ve bu turnuvadan sonra altyapıdan oyuncu yetiştirmenin bir başka önemli yanını gördüm aslında.Maç koptuktan sonra bile son saniyeye kadar savunmada gayret gösteren oyuncularla ; bu işten para kazanmalarına rağmen,üstün yeteneklere sahip olmalarına karşın, kaybedilen maçlardan sonra güle oynaya salonu terk eden,FB gibi anlamlı bir derbyde blok manyağı olmasına rağmen sırıtıp çat çat sakız çiğnemeye devam eden oyuncuları bir tutamayız tabii ki.Sahaya her şeyini koyan oyuncular istiyorsak,altyapıdan daha çok oyuncu çıkarmak bizim için iyi bir çözüm olacaktır.Tabii bu karşılaştımayı yaparken,gerçek Galatasaraylı ya da çok iyi profesyonellik anlayışına sahip oyuncularımız ayrı bir yerde tutuyorum.
Tabii bu sene forumumuzun altyapı bölümü oldukça boş kalmış durumda.Tabii kolay değil öyle maçlara gitmek biliyorum;ama okuduğuma göre iki sene önce forumun ağr topları kamyon :) kaldırıyormuş.O 8 sayfalık topicte de yazdığı gibi oyuncularımız her türlü desteği hak ediyor.
Hakemler hakkında da birşeyler yazacağım.Maç hakemler yüzünden kaybetmedik belki;ama bu kadr kötü maç yönetilmez.Şimdiye kadar izlediğim hiçbir maçta rakip tam saha pres yaparken sahanın ortasıbna girip top kaybına yol açan hakem görmedim.Hele bir de faul olayı var ki anlatmadan geçemeyeceğim.Yasemen üçüncü periyodun yarısını faul probleminden dolayı oturarak geçirdi,sonra son çeyrekte oyuna girdikten kısa bir süre sonra saçma sapan bir faul çalındı kendisine.Pozisyon önümde oldu sayılır bana göre faul yoktu,olduysa bile pozisyonun içindeki diğer oyuncumuz yapmıştı faulü.(Bu arada faul rakip top çıkarırken oldu ve hakem en azla 2-3 metre falan uzaklıkta)Hakem önce 7 numara işaret etti,bizm bench de itiraz etti haklı olarak.Masa bir daha baktı hakeme yine 7'yi gösterdi,sonra itirazlar devam edince bizim coachla konuştu,faulü diğer oyuncumuza verdi,benche kadar giden Yasemen sahaya döndü.Maalesef daha düdüğü çalar çalmaz yanlış yaptığının farkında olan ve kendine güvenmeyen hakemlerimiz var hala.
Böyle uzun yazılara alışık değilim.Bİraz sörf yapıp bugünkü maçlar içinde 2-3 satır birşeyler yazmayı planlıorum.Tahammül edip sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
Bugünün ilk maçı BJK-İ.Ü. gerçekten çok keyifli geçti.İ.Ü. son çeyrekte 10 sayı civarında bir farktan geri gelerek kazandı.Galibiyelerinde uzunlar Yelda'nın katkısı büyük oldu.Oldukça fizikli bir oyuncu olduğundan iyi yerde topu alınca durdurulması çok zor oluyor.Ayrıca zaman zaman orta mesafeden de isabetler kaydetti.Onun dışında İ,Ü, tek tek bakıldığında da oldukça etkili bir takım.İçeride de dışarıda da önemli tehdit yaratabilecek oyuncuları var.
Günün ikinci maçı ise maalesef ilk maç kadar kaliteli değildi.Hem maçtan keyif almayıp sıkıldığımdan(aslında kafa kafaya gidiyordu ve iki sayıyla kazanmış Botaş) hem de gökyüzünde beliren tehditkar bulutların korkusundan(üzerimde bir t-shirt vardı sadece) yarıda çıktım.Tabii bunun bana bir yarar sağlamadığı gibi yolun yarısından itibaren ıslanmam benim için çok vahimdi.
Diğer maçlarını izlemediğimden yorum yapmam ne kadar doğru bilmiyorum;ama yarın Botaş'ın İ.Ü'ye bir sürpriz yapabileceğini sanmıyorum.
Aslında bugün Botaş'ın yendiği Çankaya Üniversitesi,yarı finale grupların son maçında bizi mağlup ederek İ.Ü.'yle oynamaya zorlayan Ceyhan'ı yenerek geldi ve yenemeyeceğimiz bir takım değil gibi göründü gözüme.CeyhanIn yenebilseydik,yarın finalde olabilirdik.
 
Final gününde de salondaydım.Üçüncülük maçı oldukça çekişmeli geçti ve BJK iki uzatmada kazandı.Ayrıntılar altyapıbaskette de olduğundan fazla yazmayacağım.
Final maçındaysa tahminlerim doğru çıktı.Üniversite ilk periyotta oyuna ağırlığını koydu ve farkı 17'ye kadar çıkardı.O dönemde İ.Ü. için gördüğüm tek sorun,iki yetenkli uzunları turnuvanın en iyi uzunu seçilen Yelda ve MVP olan Mehtap'ın iki faullü olmalarıydı.Anlyamadağım bir şekilde coachları en azından birini kenara almadı ve ilk olarak Mehtap üçledi.Ayrıca Botaş'ın 6 numarılı etkili dış oyuncusunu İ.Ü. ilk beşteki guardlarıyla çok iyi savunuyordu;ancak bahsettiğim savunmayı yapan 4 numarılı oyuncunun önceki günden sakat olması dolayısıyla yedek guardları oyuna girdi ve savunmada Botaş'ın 6 numarasının penetrelerine engel olamadıkları gibi rehavetle birlikte kötü oynadılar ve Botaş ilk yarının sonunda eşitliği yakaldı.İÜ'nün coachunun da önemli payı olduğunu düşünüyorum bunda.BOTAŞ farkı kapattıktan sonra,son bir dakikada mola ladı ancak,ayrıca savunmada oyunun gidişatına göre match-upları değiştirebilirdi.Yine de ikinci yarı İÜ oyuna ağırlığını koydu ve rahat bir galibiyet aldı.
Altyapı baskette coachumuz Sertan Çakırer'in kısa bir röportajı var.O da Ceyhan'ı yenseydik çeyrek finalden mutlaka çıkardık demiş.Maalesef Ceyhan maçında pota altında ezilmişiz.Takımımıza çok yazık oldu,final oynayabilecek durumdayken talihsiz bir şekilde çeyrek finalde elendik.
ÖDüllerden biraz bahsettim yukarıda.En iyi guuard ödülünü BJK'nin guardı aldı.Eğer yarı final oynasaydık,ödülü Ayhan Avcı'nın elinden alacak olanın Yasemen olacağını tahmin ediyorum.Neyse başka turnuvalara artık diyelim.
Turnuvadaki maçlar çok kaliteli olmasa da her maçta oyuncular çok iyi mücadele ettiler.Takımımızdaki oyuncuların çoğu seneye hatta öbür senede genç takımda oynama şansına sahipler.Daha büyük başaılar kazanmamız mümkün.Tekrara vurgulamak istiyorum,en azından zorlu geçmesi beklenen maçlarda (derbyler olabilir en azından) işinden gücünden vakit arttırabilenler takımı destekleyebilirlerse oyuncularımız için moral olur.Bunu hak ettiklerini rahatlıkla söyleyebilirim.
 

Üst