Ömer Yalçınkaya

Bu adam ne işe yarıyor Allah aşkına biri açıklasın? Haftada bir GS TV'de programa katılır, onda da kadromuz çok iyi, ligde iddialıyız vs. gibi boş hamaset yaparak taraftara hayal satar. Can Topsakal ve Erman Kunter'le birlikte çıbanın bir başı da bu.
 
Bu adam ne işe yarıyor Allah aşkına biri açıklasın? Haftada bir GS TV'de programa katılır, onda da kadromuz çok iyi, ligde iddialıyız vs. gibi boş hamaset yaparak taraftara hayal satar. Can Topsakal ve Erman Kunter'le birlikte çıbanın bir başı da bu.

Eurocup kupa fotoğrafına, Can Topsakal'ı photoshopla eklettirmişti ya. Daha ne yapsın kardeşim? Galatasaray'da yetkili kişileri memnun et, görevde kalman için yeterli .
 
Oyuncular ile sıfır ilgilenen, sorunlara sırtını dönen, telefonlara bile çıkmayan bir genel menejer! Ama o liseli ve işsiz!
 
Eurocup kupa fotoğrafına, Can Topsakal'ı photoshopla eklettirmişti ya. Daha ne yapsın kardeşim? Galatasaray'da yetkili kişileri memnun et, görevde kalman için yeterli .

Ne tesadüf bu 3'ü de GS Lisesi mezunuymuş. Şaşırdık mı? Resmen GS Lisesi Spor yaptılar koskoca takımı. Ali Sami Yen bu günleri görseydi kurmazdı böyle bir takımı. Amacı Türk olmayan takımları yenmek olan bir kulübü Canik'e fenere kaybettiren bir takım yapmışlar ve hala istifa etmiyorlar!
 
Galatasaray Lisesi mezunu olup iyi bir işin de yoksa hemen soluğu basketbol şubesinde alıyorsun abilerinin kıyağı ile. Daha lisanslardan bile haberi olmayan bir menecer!
 
Gerçekten de bomboş bir adam. Şu ana dek şubeye kattığı bir artı değer olmamakla beraber şubenin dibe vurması için Topsakal denen herif ile birlikte önemli gelişme kaydettiler...
 
Kendisi genelde oyuncuların isteklerine yalan söyleyerek cevap verip, daha sonra da telefonlara çıkmaması ile ünlüdür. Zehir olsun aldığın para!
 
m2j9JV.jpg


Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, Galatasaray Televizyonu muhabirlerinden İbrahim Demir’in hazırlayıp sunduğu “Son Topa Kadar” Programı’nda açıklamalarda bulundu.

Erkek ve kadın takımlarımız hakkında değerlendirmede bulunan Ömer Yalçınkaya şu ifadeleri kullandı:


“Erman Hoca çok saygı duyduğumuz bir basketbol adamı. Kendisi ile çok iyi işler yapmak üzere bir kadro kurduk. Başlarda da gayet iyi gitti, hazırlık kampında bir sinerji yarattık ama hem Türkiye hem de EuroCup’ın ilerleyen haftalarında tüm iyi niyete rağmen çok fazla mağlubiyetler gelmeye başladı. Bazen maçlarda o top çemberden geçmeyince hep eksi yazıyor. Tabii üst üste alınan son dönemdeki başarısız sonuçlar, özellikle Türkiye Ligi’nde 13 maçta alınan 8 mağlubiyet, Erman Hoca’nın çok iyi niyetle çalışmış olmasına rağmen başarıda muvaffak olunamadı. Dolayısıyla Galatasaray için hayırlısı bu diye düşünüyorum. Kendisi çok emek verdi, ona da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kulübümüzün yeni bir koç arayışı var. Onunla ilgili de gelişmeleri sizlerin aracılığıyla Galatasaray taraftarına duyuracağız. Galatasaray için en iyisi olacak koçu arıyoruz. Planlanmış bir durum yoktu. Dolayısıyla isim vermek doğru değil ama çalışmalar başlamıştır.”

“Bugün itibarıyla da kadın basketbol takımımıza Tuğba Taşçı ve Kaela Davis’i ekledik. Umut ediyorum ki onların katkısıyla kötü giden mağlubiyet serilerini bir an önce aşıp başarılı olacağız. Sezon tüm hızıyla devam ettiği için bu eklemeler bize fayda sağlayacaktır.”
 
"hem Türkiye hem de EuroCup’ın ilerleyen haftalarında tüm iyi niyete rağmen çok fazla mağlubiyetler gelmeye başladı."

Adam takip etmiyor herhalde; halbuki Türkiye'de gittikçe kötüleşen, Eurocup'ta gittikçe iyileşen grafiğimiz vardı. Bence bunlar maç izlemediğinden, izlese de neler olduğunu anlayamadığından sadece skora bağlı yorum yapıyor.

"
Erman Hoca’nın çok iyi niyetle çalışmış olmasına rağmen başarıda muvaffak olunamadı. "

Şu cümleyi okuyunca da bu şahıs herhalde Galatasaray Lisesi'ni kopya çekerek bitirdi diye geçirdim içimden. Öyle bile olsa oraya nasıl girdi acaba? Galatasaray Lisesi'nin bir prestiji varsa onu da bunlar bitirecek bu gidişle.
 
Subenin yoneticisi can topsakal basarisiz istifa etti
Erkek takim kocu erman kunter basarisiz gonderildi
Kadin takim kocu marina malkovic basarisiz genel menecerle daha yeni tartisti. Durumu bi suredir belirsizligini koruyo.
Genel menecer omer yalcinkayayi taniyanlar istifa edecek karakterde olmadigini soyluyo. Yeni gelen sube yoneticisinin ilk icreati yalcinkaya olmali. Yerine ali tursan gelmeli.
 
Sıra kendisinde. Yaşanan bunca rezilliğe rağmen istifa edecek karakteri olmadığı için en kısa zamanda görevine son verilir umarım.
Takımların bu haldeyken benim hiç bir günahı yok diye bir köşeye çekilip suçu sürekli başkasına atmak ben Genel Menejerim diyen bir insanın hakkı olamaz, olmamalı.

Ve artık lütfen gerçekten basketbol şubesi ile ilgilenen, sorunları çözme yeteneğine sahip, oyuncuların saygı duyup inandığı ve her şeyden önemlisi basketbolu bilen birine verilsin bu görev. Bıktık artık sürekli liseli diye dünya kadar para kazanıp hiç bir halta yaramayan insanlardan!
 
Son düzenleme:
Haysiyeti olsa 4 yıl önce Avrupa Şampiyonu olan takım geçen yılın Euroleague Şampiyonu karşısında 60 sayı fark yediğinde istifa ederdi. 60 sayı yahu, yıldız takımında bu fark olsa başındaki adamı sorgulatır. A takımda, ''Euroleague Şampiyonlarının çarpışması'' diye reklamı yapılabilecek bir maçta çıkıp rakibinden 60 sayı fark yiyorsun ve pek tabii ki gördüğün tepki 2 saat sızlanmalardan öte olmuyor, bu yüzden de görevde kalmakta bir beis görmüyorsun. Senin taraftara sahip bir takımın iyi sponsorlarıyla salonunu yapıp NBA'den genel menajer getirip Avrupa basketbol tarihinin en büyük koçunu takımının başına getiriyor. Öteki çok daha kendi çapında da olsa en basiretsiz başkanının döneminde mütevazi de olsa bir salon yapıp yeniden yükselişte modern Türk basketbolunun en değerli 2-3 genç koçundan birini takımının başına getiriyor. Senin günün sporuna olan bakış açında ise yapabildiğin tek şey iktisatçı bir herife basketbol gibi önemli bir şubeyi emanet etmek oluyor. Bu yüzden de ortaya Banvit kadar, Eskişehir kadar ve hatta Sakarya kadar bir takım çıkartamıyorsun. Taraftarın 1000 kişilik Ahmet Cömert'i dolduramıyor, erkek takımı tepetaklak giderken tam salona oynatıp şubede gerekli hamlelerin yapılmasına ön ayak olamıyorlar. Tek yaptıkları Florya'ya gidip yetersiz de olsa net şekilde bazı oyuncular tarafından yenilen Tudor'u kovdurmak oluyor. Yine de yaptıkları doğru ya da yanlış bir reaksiyonun bile Fatih Terim gibi doğru isimle uzun vade ve doğru yapılanmada neler getirebileceği ortada. Taraftar futbol takımına iyi ya da kötü de olsa bir irade koyup hiç yoktan mantıklı işleri yaptırabiliyor. Amatör branşlar ise tam anlamıyla üvey evlat muamelesi görüyor. Bu yüzden de basketbolun Tudor'larına, Özbek'lerine, Yalçınkaya'larına mahkum ediliyoruz. Çünkü bunların bir şeye değiştirmeye niyeti yok, taraftarın da bunu akıllarına getirecek iradeleri yok. En nihayetinde puan tablosunda tam da hak ettiğimiz yerlerde gezmeye devam ediyoruz. Başkanlığı düşmesin diye başarısız şubenin başındaki adamın rezilliklerine göz yuman başkan, oyuncuların telefonlarına çıkmayıp ihtiyaçlarını dinlemeyen menajer, takımın başındaki koça hırsından Avrupa Şampiyonluğu maçına gelmeyip kendini posterlere photoshoplatan şube sorumluları. Bu şube bundan daha iyisini hak ediyor mu?

Bu arada Fenerbahçe'nin futboldan başka bir şeyden anlamayan, sorumsuz, çıkarcı başkanı Aziz Yıldırım Sakarya BB. gibi saçmasapan bir maçı, güzel bir Pazar akşamında, ailesinden feragat edip Ferit Şahenk'le birlikte izliyor. Sonra diyoruz ki herifler nasıl böyle başarılı oluyor. Bize başarılı başarısız başkandan önce hakikaten Galatasaraylı yöneticiler lazım. Forsu için Galatasaray'da yönetici olanlar değil.
 
Son düzenleme:
Böyle kulübe zarar veren kişiler için resmi hesaplardan 'anlaşarak yollarımızı ayırdık, görevinden ayrılmıştır'' cümlelerini kullanarak değil de
'Basketbol şubesi sorumlusu Ömer Yalçınkaya, çok başarısız olduğu ve görevinini kötü kullandığından dolayı kulübümüzden kovulmuştur'' cümleleriyle hemen gönderilmelidir...Çünkü kendileri bunu sonuna kadar fazlasıyla hak etmektedir...1
 

Üst