Görev Değişimi

Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Şubesi’nde görev değişimi yapıldı. Galatasaray Spor Kulübü’nde verilen bilgiye göre, Galatasaray Basketbol Şubesi Altyapı Koordinatörü Cihat Levent, Erkek Basketbol Takımı Yönetmenliği’ne; Müge Erdem ise Bayan Takım Yönetmenliği’ne getirildi.




Cihat Levent
1965 yılında İstanbul’da doğan Cihat Levent, Saint-Joseph Fransız Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Bölümü’nü, ardından da aynı okulda Fransız Dili ve Eğitimi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Cihat Levent, 1974 yılında başladığı basketbol yaşantısına Galatasaray Genç Takımı’nda yetişti. Kısa süre içinde A Takım kadrosuna yükselen Levent, 1980-86 yılları arasında şampiyonluklar kazanan Galatasaray Basketbol Takımı oyuncusu oldu. Cihat Levent ayrıca 43 kez de Milli Takım formasını giydi.

Basketbolu bıraktıktan sonra, 1990 yılında kendi adını taşıyan basketbol okullarını kuran Cihat Levent, 2001 yılında ise bu okulları Galatasaray Basketbol Okulları ile birleştirdi. Bugüne kadar 15 bin minik sporcusuna basketbolu sevdirmek için çalışan Cihat Levent, 500’ün üzerinde de lisanslı oyuncu yetiştirdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nda çeşitli görevlerde bulunan Cihat Levent, aynı zamanda da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliğini sürdürüyor. Levent, 2001 yılından itibaren de Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Şubesi Altyapı Koordinatörlüğü ve Basketbol Okulları Teknik Direktörlüğü görevlerini devam ettirdi.


Müge Erdem
1969 yılında istanbul’da doğan Müge Erdem, halen Trakya Üniversitesi El Sanatları Bölümü’nde öğrencilik hayatına devam ediyor.

Basketbola 1980 yılında, İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü’nde başlayan Erdem, burada geçirdiği 5 yılın ardından Galatasaray’a transfer oldu. 1985’te geldiği Galatasaray’da 7 sezon üst üste forma giyen Müge Erdem, takımıyla birlikte yurtiçi ve yurtdışında sayısız başarılara imza attı. 1992-92 yıllarında Urla Gençlik’e transfer olan Erdem, 1994 yılında anne olması nedeniyle basketbola bir süre ara verdi. Müge Erdem daha sonra sırasıyla 1996-97 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde oyunculuk; 1998-2001 İstek Vakfı Kemal Atatürk Lisesi’nde okul takımı antrenörlüğü ve spor organizasyonları; Migrosspor Kulübü Altyapı Basketbol Okulları organizasyonu ve antrenörlüğü ile BJK Koleji Spor Okulları’nda görev yaptı.

Erdem, geçtiğimiz Ocak ayında ise Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Menajerliği görevine getirildi.
 
Bugün Cihat LEVENT ile yüzyüze görüşüp fikirlerini öğrenme fırsatını buldum. Gerçekten şubemiz çok değerli bir menejer kazandı.
 
Bu değişiklik, Klubümüzün , yeniden, bir basketbol şubesinin olduğunu hatırlamasının ifadesidir.

Adam gibi bir adam, çok iyi bir Galatasaraylı,
Yetiştiği yuvadan aldıklarını, bu yuvaya vermeye geldi,
Saygın, ve sevecen kişiliği ile çok şeyler yapacağından eminim.

Kutluyor, yeniden hoş geldin diyorum.
 
Halil hocamı yönetcek peki yine maçları açıklıyabilirmisiniz rica etsem ?
 
Turabi abinin cezasini unutmusuz.
3 ay cezaliydi.Yani hala subenin icinde.
Saha icinde Cihat Levent bey gorevli artik.
Oyuncularla dialogu filanda oldukca iyi.
 

Üst