• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Hido Ayrılacak mı?

Hidayet gelecek sezon hangi takımda oynamalı?

• Orlando Magic

Oy: 0 0.0%
  • Oklahoma City Thunder

• Diğer

• Kullanılan toplam oy
    15
Puanları 0
Çözümler 0
@Gazanfer Tosun
NBA'de Orlando Magic ile final oynayan Hidayet Türkoğlu'nun menajeri başarılı ismin serbest kalacağını açıkladı.

NBA'de finallere ulaşan ikinci Türk oyuncu olan ve gösterdiği performansla Türkiye'nin gurur duyduğu isim haline gelen Hidayet Türkoğlu, Orlando Magic'ten ayrılıyor. Milli oyuncunun menajeri Lon Bobby'nin Orlando Sentinel gazetesine yaptığı açıklamada Hido'nun serbest kalmasının en mantıklı çözüm olduğunu söyledi. 6 yılı kapsayan 36 milyon Dolar'lık kontratının son yılına giren ve diğer takımlarla görüşme hakkı bulunan Hido'nun ayrılacağını söyleyen Bobby, "Hido'nun serbest kalması daha mantıklı olacak. Böyle olmaması için hiçbir neden yok. Hido kendini finallerde ispatladı. Play-off'lardan öncesi ve şimdiki zamanla arasında büyük bir fark var. Ne kadar eşsiz bir oyuncu olduğunu gösterdi. Önce Orlando ile görüşeceğiz. Ancak opsiyonlarımız ortada. Hido serbest kalacak" dedi.

Yeni sezonda Hidayet'in forma giymesini istediğiniz takımı ve onun geleceğini bu başlık altında paylaşalım.

Açıkçası Magic'in Başkanı Bob Wander Weide lüks vergisi ödemeyi kabul ettiklerini ve Hidoyu takımda tutmak istediklerini söyledikten sonra Hidonunda ayrılacağını pek sanmıyorum.

Ama Hido ayrılacak olursa talipleri baya bir olacaktır.Bu durumda sistemi oturmuş bir takıma gitmek en iyisi olur.Bir ara Sacramento Kings ile anlaşacağı konuşuluyordu.Umarım anlaşmaz.

Hido Transferin Gözdesi

NBA'de sezonun sona ermesiyle birlikte transfer çalışmaları hız kazandı. Orlando Magic ile başarılı bir sezonu geride bırakan milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, NBA'de bu yaz transferin gözdesi olmaya aday...

Milli basketbolcumuzun menajeri Lon Babby, bir sene opsiyonlu sözleşmesi bulunan Türkoğlu'nun 1 Temmuz'da serbest kalacağını söylerken, Orlando yönetimi Hidayet'i takımda tutmak istediğini yineledi.

Genel Menajer Otis Smith, Orlando Sentinel gazetesine yaptığı açıklamada Hido'nun Orlando'yu çok sevdiğini ve kendilerinin de yıldız oyuncuyu takımda tutmak istediklerini belirtti.

Türkoğlu'nun, geçtiğimiz sezon Golden State ile beş yıl, 50 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan forvet Corey Maggette'nin kontratına benzer bir talepte bulunması bekleniyor.

Altı yıl için Rashard Lewis'e 118, beş yıl için Dwight Howard'a 85 ve Jameer Nelson'a 40 milyon dolarlık kontratlar veren Orlando ise Hidayet'in yeni sözleşmeyle birlikte lüks vergisi sınırını geçme tehlikesiyle karşı karşıya.

Her ne kadar Magic başkanı Bob Vander Weide, Hidayet gibi bir oyuncuyu takımda tutmak için birkaç yıl lüks vergisi ödemeyi göze alabileceklerini söylese de, bazı yaratıcı hamlelerle sınırın altında kalabileceklerini vurguladı.

Bu doğrultuda Orlando'nun Hidayet'i takımda tutmak için, önümüzdeki yıl sözleşmeleri sona erecek olan Tony Battie ya da Rafer Alston ikilisinden birini takasta kullanabileceği konuşuluyor.

NBA'de bu yaz Hidayet Türkoğlu'na istediği kontratı verebilecek takımlar arasında Portland, Detroit, Oklahoma ve Toronto bulunuyor. Özellikle kısa forvet pozisyonunda eksiği olan portland Trail Blazers'ın milli basketbolcumuzu transfer etmek için bir hayli istekli olduğu biliniyor.

Hidayet için Sacremento ve Portland ciddi manada devrede. Joe-D da planlarını oturtabilirse Hido'ya talip olacak. Şimdilik bu yönde haberler.

Hidayet'e 2 yıldır hakettiği All-Star ünvanını kazandırabilecek takım Portland'dır.Roy-Aldridge-Oden ile birlikte çok iyi bir takım olacaklarını düşünüyorum.Sacremonta'ya giderse ortalamaları tavan yapar ama Play-Off görmeleri bile çok zor.Detroit konusunda kararsızım.AI ve T.Prince giderse belki...

AI gitti bile.. :) Hidayet'i almamız için şartların oluşması gerekiyor derken, yani Joe-D planlarını oturtabilrse demişim, kastettiğim de zaten Tyshaun'un takas yoluyla gitmesi idi. :)

AI nereye gitti?Tayshaun giderse Detroit'i de tercih edebilir.Alperen seni kırmak istemem ama şöyle birşey de var.Detroit 6-7 senedir hemen hemen aynı takım,çok sıkıcı gelmeye başladı.Hamilton,Wallace,Tayshaun,McDyess bu isimlerin hepsinden kurtulmaları gerek artık.Hidayet'in şu anki Detroit'e pek birşey verebileceğini sanmıyorum,oyuncuların basketbol oynama hevesi heyecanı kalmamış artık Detroit'te.

Ne kırılması canım... :)

İverson önümüzdeki sene bizde değil, bu kesin. Sözleşmeyi uzatmıyoruz. Öte yandan Sheed de gidecek gibi duruyor, takım yeni baştan kurulacak zaten. Hidayet de o yeni takımın bir parçası olabilir belki, belli olmaz.

inşallah olmaz :)

:)

Bu arada anketi değiştirdim,ankete eklemenizi istediğiniz takım varsa ekleyebilirim.

California'ya bekleriz, Los Angeles güzeldir. :)

Tugay Aktepe' Alıntı:
California'ya bekleriz, Los Angeles güzeldir. :)

Tugay aslında haklısın,Lakers seneye şampiyonluğu korumak için bir hamle yapmalı.KG geri dönecek,LeBron her zamanki gibi hırs küpü,Howard artık daha tecrübeli.Bunların yanında Lakers'a Hidayet güzel olur ama Lakers o kontratı nasıl karşılar?Odom'dan vazgeçerseniz olabilir ancak.Bir yerde kontratının biteceğini görmüştüm sanırım.

Odom'un kontratı sona eriyor bu sene..

Batı'da sevebildiğim tek takım Portland. Bu yüzden inşallah Hedo'yu orada görürüz diyorum. Üstelik gelecek vadeden bir takımın tecrübeli oyunculara ihtiyacı var. Hedo da artık tecrübeli sayılır.

Hidayet Türkoğlu'nun menajeri Lon Babby, milli oyuncunun kontratındaki opsiyonunu kullanarak serbest kalacağını açıkladı.

Magic'le $7.3 milyonluk anlaşması bulunun Hidayet'in, $10 milyon değerinde bir kontrat peşinde olduğu için free agent olmayı tercih edeceği ifade edildi.

Orlando'nun, bu yaz en çok kapısı çalınacak oyuncu olması muthemel Hidayet'i takımda tutabilmesi için büyük ihtimalle lüks vergisi sınırını aşması gerekecek.

www.nbaturka.net

Alperen sen Hedo'yu Pistons'lu yaparsın. :)

Hido eğer Orlando'dan ayrılacak olursa en doğru takım şu anda Portland gözüküyor.Tecrübesi ve oyunuyla takıma çok şeyler katar.

Orlando'ya oy veren ilk ben olmuşum :) Ben Orlando'dan hakettiği parayı alıp formasının kirişlere çekilmesini istiyorum. Belki imkansız gibi duruyor ama 3 sene öncede Orlando'nun finalde olup, bu takımın liderinin Hidayet olacağını söyleseler inananda olmazdı sanırım.

Eren Aydın' Alıntı:
Orlando'ya oy veren ilk ben olmuşum :) Ben Orlando'dan hakettiği parayı alıp formasının kirişlere çekilmesini istiyorum. Belki imkansız gibi duruyor ama 3 sene öncede Orlando'nun finalde olup, bu takımın liderinin Hidayet olacağını söyleseler inananda olmazdı sanırım.

Eren intikam yemini etti nereye gidiyormuş Hedo, hiç biryere gidemez ! :)

Geri