• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Londra 2012 Atletizm

Puanları 0
Çözümler 0
@Mehmet Furkan Şenbabaoğlu
Olimpiyat demek en çok yüzme ve atletizm demek ve atletizm müsabakaları yarın 12,00'den itibaren başlamış olacak.Madalya ihtimalimiz çok yüksek olmasa en az 3-4 final görebilecek durumdayız.

Yarın yarışacak temsilcilerimiz şöyle:

12.00 Hüseyin Atıcı Gülle atma
13.20 Eşref Apak Çekiç atma
14.00 Pınar Saka 400 m
15.00 Tarık Langat 3000 m engelli
21.29 Nimet Karakuş 100 m
22.05 İlham Tanui 1500 m

Ben sadece 1 madalya alabileceğimizi düşünüyorum o da Nevin Yanıt'tan. O da çok zor.

Hüseyin Atıcı ve Eşref Apak kötü derecelerle final görme şanslarını kaybettiler.Pınar Saka kötü bir çıkış yaptı.Son 100 metrede müthiş bir atak yapmasına rağmen serisinde 4.(İlk 3 direkt yarı finale çıkıyordu) ve genel sıralamada 25. olarak ilk 24.ün yarı finale yükseldiği 400 metreden biraz da şanssız bir şekilde yarı final göremeden elendi.

3000 engellide Tarık Langat bu sezonki en iyi derecesi koşarak serisinde 4. olarak doğrudan finale yükseldi.Final müsabakası pazar günü yapılacak.Madalya çok zor ama imkansız değil.

Eşref Apak kafasını gözünü yaracak diye çok korktum neyse ki kazasız belasız atlattı olimpiyatı!

Eşref Pekin'de ilk hakkında 90 m atıp sporu bırakacaktı. :)

İlham Tanui koşuyor şu an hadi Allah yardımcın olsun.

Yarı finale kaldı. Final koşsun benim için yeterlidir. Her şey madalya değil.

Seriyi birinci bitirebildi fazla kasmadı. Çok güçlü görünüyordu. İyi bir taktikle finale kalacaktır.

Bugün atletlerimiz yine dökülmeye başladı. 9.13 koşuyormuş normalde 9.47 koştu Gülcan Mıngır. O da nasıl olduğunu anlamamış. Bizim kafilede ne olduğunu anlayan nerede olduğunu anlayan ne yaptığını bilen bir kişi yok mu? Herkes kendi derecem değil, en iyi derecem bu değil, nasıl böyle oldu inanın gerçekten bilmiyorum cümleleri ezberledik artık. Biri çıkıp da yapamadım çalışmadım fazla yeterince profesyonel değilim demeyecek mi?

Bu akşam TSİ 21.45'de, Erkekler 100 Metre Yarı Finalleri koşulacak. 23.45'de ise final var.

Bolt formsuz görünüyor ama her an herşeyi yapabilir, çok ters bir adam. Tyson Gay ağır bir sakatlıktan çıktı ve şu anda eski formunda değil. Asafa Powell yıllardır Bolt'un gölgesinde kaldı. Justin Gatlin, Ryan Bailey ve Dwain Chambers gibi yarışa zevk katacak isimler de var. Ve tabiki en önemlisi Bolt'u geçebilmesi muhtemel ilk kişi olan Yohan Blake ne yapacak merakla bekliyorum...

Oscar Pistorius örnek alınacak sporcu..

Olimpiyat rekoru ile gelen altın Bolt yine uçtuu.

Bolt, Olimpiyat rekorunu 9.63 ile egale etti ve altını aldı. Blake gümüş madalyayı, Gatlin bronz madalyayı kazandı.

Bolt çok büyüksün çok çok !!!!

Madalyaya en yakın sporcularımızdan Nevin Yanıt'ın yarı finali 21:15, finali de 23:00'te.

Hem bu sezonki hem de kariyer derecelerine bakıldığında Nevin'in çok rahat final koşması bekleniyor. İnşallah yüzümüzü güldürecek bu akşam kendisi.

Nevin Yanıt Türkiye rekorunu 3 salise geliştirerek finale yükseldi. Finalde de en iyi derecesini yaparak madalya alacak inşallah. Altın zor değil kesinlikle. 50 dk kaldı büyük finale.

Finale kalanların derecelerine ve kariyer rekorlarına baktım da gerçekten çok iyi atletler var. Nevin rekorunu kırsa bile madalya alamayabilir ama ben alacağına inanıyorum. Çok hırslı ve yanındakilerin dereceleri onun da kendini geliştirmesine yardımcı olacaktır. Nevin şimdi en iyi derecesini yapıp da bizim Twitter vatanseverleri tarafından yerden yere vurulmasın da başka bir şey istemem. :)

Nevin 12.58 koştu ama madalya için yetmedi malesef.
5. oldu.

Yalnız Olimpiyatlar sen ne güzel şeysin, hiç bitmesen...

Geri