• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Londra 2012 Halter

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Asım Çakmak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:07
Puanları 0
Çözümler 0
@Asım Çakmak
Olimpiyatlarda ne basketbol ne futbol bizi en çok heyecanlandıran her zaman halter olmuştur. Umarım altın madalya alırız bol bol..

Kazak sporcu çok rahat şekilde rekor kırarak kadınlar 53 kiloda şampiyon oldu. Ve henüz 19 yaşında.

Aylin Daşdelen madalya beklediğim isimlerden biriydi, üzüldüm sıfır çekmesine, kendisi de çok ağlamış sanırım son olimpiyatında madalya alamadığı için, kısmet değilmiş

Asyalı sporcular halterin kitabını baştan yazmışlar. Bizim ülkemizde özellikle genç kızların bu spora ilgi duyması artık zor bence. Halter'de ayağa kalkmak çok zor olacak, belki Avrupa Şampiyonalarında bir şey yapabiliriz işte. Erkeklerde ise daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum. Tam erkek sporu işte. Erkeklerde bahane kabul etmem açıkçası ama geldiğimiz durum üzücü. Hocamız 3 sporcumuz iddialı dese de 0 çekebiliriz halterde.

dün taktik hata yapıldı. Tamam şampiyonluk için geldin ama koparmadan sonra hesap kitap yapmalıydı. önce bronzu garantileyip sonra altın'ın peşine düşmeliydi. Aylin mi yaptı hatayı yoksa antrenörleri mi?

Hata yoktu bence. Iovu 106 vermişti ilk, sonra 110 yaptı, sonra 115 ama kadın 120 kaldırdı. Onun o kadar kaldıracağını tahmin etmediler. 129 dışında bir ağırlıkla bronz alamıyordu zaten. Moldovalı kadın beklentilerden çok farklı kaldırdı silkmede.

Eskiden oturup arkamıza yaslanıp rakiplerin kaldırışlarını bitirmesini beklerdik. Daha sonra Halil Mutlu çıkardı kendi rekorlarıyla yarışmaya başlardı çok eğlenirdik. Şimdi bakıyorum da podyum hayal gibi.. Sanırım halterde çok geride kaldık. Bence olimpiyatların en keyifli yarışmaları halterde olur. Bilmem belki de abartıyorum ama olimpiyat kelimesi geçince aklıma Halil Mutlu ve Naim Süleymanoğlu'nun kaldırışları gelir gözümün önüne. Diğer sporlardan güreş ile birlikte lokomotifimizdi halter. Belki de sonu geldi bu sporun ülkemizde. Bakıyorum da Çin artık her siklette podyuma çıkıyor. Eskiden de Çinlilerle yarışırdık ama araya kolombiya, tayland, kuzey kore filan sokmazdık yani. İçim fena burkuldu bugünkü yarışmaları izlerken podyumdan 15 kilo geride kalmak filan tüm heyecanı bitiriyor. Umarım haltere yeniden yatırım yapılır. Bir ara olimpiyatlardan çıkarılacağı konuşuluyordu halterin umarım olmaz.

17.30: Bayanlar Halter 58 kg:
Sibel Şimşek

21.00: Erkekler Halter 69 kg A finali:
Mete Binay

Sibel yarışmanın iki favorisinden biri derecelere bakılırsa. Bir aksilik olmazsa madalya alacaktır ama altın alabilir umarım.

Mete'yi birkaç yıldır takip ediyorum da turnuvalarda koparmada altına en yakın isimlerden ama madalya toplama veriliyor malesef. Koparmada hata yapmazsa o da madalya alacak inşallah.

Bugün ilk madalyalarımız gelecek, ben güveniyorum sporcularımıza.

17.30: Bayanlar Halter 58 kg:
Sibel Şimşek

21.00: Erkekler Halter 69 kg A finali:
Mete Binay

Sibel yarışmanın iki favorisinden biri derecelere bakılırsa. Bir aksilik olmazsa madalya alacaktır ama altın alabilir umarım.

Mete'yi birkaç yıldır takip ediyorum da turnuvalarda koparmada altına en yakın isimlerden ama madalya toplama veriliyor malesef. Koparmada hata yapmazsa o da madalya alacak inşallah.

Bugün ilk madalyalarımız gelecek, ben güveniyorum sporcularımıza.

Antrenörler eminim çok iyi niyetle çalışyorlardır ama bu başarısızlık sonrası onlara istifa etmek düşer. Halter federasyonu da istifa etmeli. Devlet de Naim'e yaptığı yatırım gibi bir iki oyuncuyu devşirerek kaybolan halter sevgisini yeniden kazandırmalı bence. 0 çektik daha ötesi var mı?

Bu işi kim iyi yapıyorsa oradan antrenörler transfer edilmeli yatırım yapılmalı. Bizim olimpiyatlarda en fazla madalya alma ihtimalimiz olan branştır halter Halterde alamayacaksak nerede alacağız.

En çok sporcu ile katılmak da marifet ama 2004 ve 2008'deki madalya sayısını yakalayamayacağız bu gidişle..

En çok sporcu ile katılmak da marifet ama 2004 ve 2008'deki madalya sayısını yakalayamayacağız bu gidişle..

Bizim için madalya sayısı en azından bana göre önemli değil. Bizim 2016 ve 2020'ye de en az bu olimpiyatlardaki büyüklükte kafilerle katılmamız şart. Süreklilik kazanırsak başarı gelir. Millet halter'e laf diyor genel bir psikolojik sorun var. Başarısız olan bir sonrakini etkiliyor. Halil Mutlu diyor ki bunlar aşılmalı kamu elbette başarı bekleyecek hakkı . Ama bizde aşırı duygusallık var.

Halterde son 3 sporcumuz 1 kaldırışla falan madalya kaybetti, üstelik de daha önce çok rahat yapabildikleri dereceleri. Ben dün Twitter'da yazmıştım. Sporcuların strese girmesini anlıyorum çünkü artık önlerinde Halil gibi, Naim gibi, Nurcan gibi altın alıp kafilenin moralini yükseltecek kişi yok. Her madalya alamayışta diğerleri daha çok yıpranıyor. Bir de halter sporu bana çok sağlıklı gelmiyor, temiz gelmiyor. Ülkemizde gençlerin bu spora artık çok fazla ilgi gösterememesini anlarım. Halterci kızların bazılarının erkeğe benzemesi buna örnek olsa gerek.

Alma Nurcanin ahini, sikar olimpiata aheste aheste, bence hem antrönörler hemde halter federasyonu derhal istifa etmesi lazim.

9da0 yaptık büyük rezillik bence halter federasyonu istifa

Geri