Miami Heat

Nunn'dan çok emin değilim rezalet bubble geçirdi. Gelecek sene muhtemelen cap üzerine çıkmak zorunda kalacak Heat ama sorun olacağını zannetmiyorum. Olynyk ve Leonard'dan bi takas pakedi çıkarabilirse Heat adına bence iyi bir değişim olur.
 
Leonard yeni sözleşme imzaladı. Sezon başladıktan ancak 3 ay sonra takaslanması mümkün.

Bradley Beal'i söylenti olarak yazdılar bize ama onun takasını tam kafamda kuramıyorum. Bradley Beal - Admiral Schofield = Kelly Olynyk - Tyler Herro - Andre Igoudala gibi bir takas maddi olarak tutsa da Washington kabul etmez herhalde.

Devin Booker'ın Phoenix'de ve Damian Lillard'ın Portland'da uzun süre daha kalacağını düşünürsek ortada bize artı verebilecek ve takaslanmaya uygun bir yıldız kalmıyor. Belki Aaron Gordon ama o da Bam Adebayo ve Jimmy Butler ile yanyana pek uyumlu durmuyor.
 
Play-off'ta Milwakuee'ye elenmeyi beklesem de süpürülmeyi beklemiyordum. Ama Adebayo'nun düşen formu , Herro'nun felaket bir seri geçirmesi ve yetersiz bench bizi bu noktaya itti.

Gelecek sezon garanti kontratı olan 5 oyuncu var kadroda (Butler - Adebayo - Herro - Achiuwa - Okpala) . Dragic ve Igoudala'nın takım opsiyonları var (19,5 ve 15 Milyon Dolar) ama herhangi bir takasta kullanılmadığı sürece kesinlikle gönderilmeliler. Özellikle Igoudala'nın vücudu tükenmiş durumda. Sezon ortasında takasla gelen Oladipo, Ariza ve Bjelica'nın da tutulacağını sanmıyorum. Hepsi de kariyeri keskin şekilde düşüşe geçmiş. Ariza emekli bile olabilir.

Geçen yıl dediğim gibi Nunn ve Robinson'ın yeni kontratları transfer döneminde en önemli konulardan biri. İkiside yıllık 10 Milyon'dan başlayan kontrat isteyecekler. Verilebilir mi, emin değilim. Belki gitmelerine izin verilir belki yeni kontratla anında takas edilir (sign and trade). Robinson için geçen yıl gözüm kapalı bu kontratı verirdim ama o da Herro gibi felaket bir seri geçirdi. Nunn iyi bir normal sezondan sonra geçen yıldan daha iyi bir play-off dönemi geçirdi. İkisi içinde kararsızım.

Yazın boşa çıkacak fazla yıldız yok ama takım değiştirme ihtimali bulunan Damian Lillard - Bradley Beal ikilisinden birini takasla alabiliriz. Alamazsak boşta alınabilecek yıldız yok piyasada. Lonzo Ball (sınırlı serbest) , Kyle Lowry ve Lauri Markanen (Sınırlı serbest) gelecek ay boşa çıkacak en önemli oyuncular. Durum bu kadar vahim.

Dragic ve Igoudala'nın opsiyonlar kullanılmazsa 77,7 Milyon Dolar'la transfer dönemine gireceğiz. Bu da harcayacak 55 Milyon Dolarımız var demektir. Draft haklarımızı da dağıttığımızdan sadece serbest oyuncu piyasasına konsantre olacağız. Ama önemli bir sorun var. Boşta yıldız yok. Umarım takasla Butler ve Adebayo'nun yanına bir yıldız alabiliriz.
 
Igoudala gitti, Dragic (şimdilik) kaldı. 97 Milyon Dolar'a dayandık. Beal ya da Lillard takası için Dragic'i kullanacağımızı düşünüyorum. Başka mantıklı bir açıklama bulamıyorum.

Boştaki oyunculardan bize hayır yok ondan Beal - Lillard ikilisinden birini takasla almamız gerekiyor. Eğer bu takas olmazsa gelecek sezon bırak şampiyonluğa oynamayı play-off'a bile giremeyebiliriz.

Edit: Woj, Kyle Lowry'le ilgilendiğimizi yazmış. Büyük hata olur. 35 yaşına gelmiş ve Dragic gibi pili bitmiş biriyle ileri gidemeyiz. Beal'ın yanına ya da Lillard'ın arkasına gelecekse bu gereksiz lüks olur.
 
Son düzenleme:
Akıllanmayanlarda bugün miami konuğumuz.5 yıl 90 verdiler Robinsona.Aynı haltı brooklyn yedi Harrise wizards yedi bertansa. Sadece üçlük atan adama şu paraları gömmekten ne zaman vazgeçecekler acaba.
 
Omer Faruk Miami'de ziyan oluyor hemde nasi. Her mac 25-30 dakika oynasa double double neredeyse her mac yapabilecek bir potansiyel. Seneye baska bir takimda 28 sayi 17 ribaundlu maclarini cokca gormek mumkun.
 
Peri masalı finalde sona erdi. Tyler Herro bugün dönecek, yarın dönecek, şut antremanına katıldı diye diye finalde maça çıkamadı ve bariz kalite farkını kapatamayarak Denver Nuggets'a 4-1 kaybettik finali. 2020 Finalinde Dragic'in 3 , Adebayo'nun 2 maç kaçırması ve geçen yıl son şutta NBA Finalini kaçırmamızdan sonra kuyruğuna gelerek kaçırdığımız 3. şampiyonluk oldu. Gerçekten üzgünüm. Denver Nuggets haketti ama bu kadronun ve Erik Spoesltra'nın şampiyonluk görmesi güzel bir hikaye olurdu.

Yazın büyük hareketler olacağı kesin. Udonis Haslem ve Kevin Love kesin, Cody Zeller'da bir ihtimal basketbolu bırakacak. Zeller bırakmasa bile gönderilir çünkü NBA'de süre alabilecek seviyede değil. Play-off'da bazı maçlarda büyük oynayan Max Strus ve Gabe Vincent'in 1,8 Milyon Dolar'lık kontratları bitti ve ikiside fiyatlarını 5'e katlamazlarsa şaşırırım. İkisinden biri tutulacaksa benim tercihim Strus olur. Vincent'ın benzeri başka yedek kısa bulunabilir boştan.

Asıl önemli konu geçen hafta Miami Heat'e gelebileceğini açıklayan Damian Lillard. Her ne kadar fantastik yüksek ve uzun bir kontratı olsada şu anda bulunduğu takımdan gitmek isteyen ve takımı seviye atlatacak bir süperstar hatta star yok piyasada. Kontratının son yılına girecek Kyle Lowry ve Victor Oladipo ikilisinin yanına bir draft hakkı bir de genç oyuncu verirsek Lillard'ı alabiliriz. Şu şekilde bir takas (Kyle Lowry, Victor Oladipo, Nikola Jovic , bir 1. tur draft hakkı - Damian Lillard , Kevin Knox) iki takımında gelecek hedeflerine uyar sanırım. Biz seviye atlarız, Portland'da gelecek yıl bitecek 39 Milyon Dolar'lık kontratlara güvenerek asılmaz gelecek sezona.

Önümüzdeki 3 hafta içerisinde mutlaka büyük bir hamle yapıp, takımın seviyesini yükseltmemiz gerekiyor. Aksi takdirde Jimmy Butler'ın zirve dönemini kaçıracağız ve gelecek yaz Play-off'taki asıl kahramanımız Caleb Martin büyük bir kontrat alıp takımdan ayrılacak. Lowry, Oladipo ve hatta Duncan Robinson'ın kontratlarını kullanarak birisini alıp iddiamızı korumamız gerekiyor. Tren gelecek sezon tamamen kaçmadan bir şampiyonluk kupasıyla bu dönemi taçlandırmalıyız.

Kimsenin beklemediğini yapıp buraya geldiğiniz için teşekkürler.

 
Son düzenleme:
Miami'nin doguyu 8. Sirada bitirmesi iyi gozukmedi ama oradan gelip final yaparak muhtesem is cikarttilar. Playoffta bircok macta ders ve ilham verecek sekilde oynadilar. Bucks'in sampiyon hocasini yolladilar. Denver'a karsi bu yaptiklarini yapamadilar. Kadronun eksikleri ve gizledikleri aciklari ortaya dokuldu. Hepsi bir yana bu sezonki Final sonrasi miamide krallar gibi dolasabilirler.

Lillardi miamiye yukaridaki sekilde takaslamak soygun olur sanki. Kotu bir kontrati var ama benim tahminim daha uygun teklifle gelecek musteri bulurlar. Birkac draft hakki ve daha gelecek vaadeden hazir oyuncular talep edilir gibi geliyor.
Portland icin karar sezonu ya lillardi ikna edip, draft haklarini takaslayip hazir oyuncu ile bir iki sene daha zorlayacaklar ya da buraya kadar diyip lillarddan vazgecip takimi dagitacaklar.
 
Yazdığım gibi Gabe Vincent yıllık ücretini 5'e, Max Strus 7'ye katlayıp takımdan ayrıldılar. Kevin Love'ın kontratını gereksiz yere uzattık. Boştan Josh Richardson ve Thomas Bryant'ı aldık. Thomas Bryant 10 dakika üzerine çıkmadığı sürece az da olsa fayda getirir takıma. Josh Richardson eğer tekrar kafasını basketbola verebilirse çok faydalı olacaktır. İkisinin de kontratının 2. yılı oyuncu opsiyonlu. Yani ikisi de daha fazlası için bu sezon kafayı basketbola vermek zorunda. Draftan da Jaime Jaques Jr. geldi. Oynamaya hazır ve savaşçı bir kısa forvetmiş. Bakalım...

Kısaca geçen sezona göre bir adım geriye gittik. Hala Damian Lillard takası olmadı. Sanırım takas için Eylül'e kadar değişik teklifler sunacağız Portland'a. Ama Eylül'de de olmuyorsa başka seçeneklere bakmak lazım. Kyle Lowry'nin bitecek 30 Milyon Dolarlık kontratı ve 9 milyon dolarlık takas kolaylığımız var. Bunu kullanıp oyun kurucu getirmeliyiz sezon başlamadan. Yoksa sezon boyu 7-8. sıralarda Play-off'a girmek için uğraşır dururuz.
 
Herhangi bir takas olmadan sezona başlıyoruz. Umarım sezon ortasında Kyle Lowry ve Duncan Robinson'ı vererek yıldız bir kısa alabiliriz yoksa takımın durumu iç açıcı değil. Yetenek seviyesi şampiyonluğa oynamaya yetecek bir takım değil maalesef.
 
Son düzenleme:

Üst