Michy Batshuayi

Profesyonel futbolcu Michy Batshuayi-Atunga ile transferi konusunda 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya 2024-2025 sezonu için 1.500.000 euro, 2025-2026 sezonu için 1.000.000 euro, 2026-2027 sezonu için 500.000 euro tutarında imza ücreti ödenecek buna ek olarak olup her bir futbol sezonu için net 3.000.000 euro sezonluk ücret ödenecektir

Oldukça atletik, güçlü ve bitirişi fena olmayan bir forvet aldık. Bonservis vermeden almak da cabası oldu. Net seviye atladık o bölgede. Transferin açıklanma videosu ve saati de güzel olmuş.
Yedek olacağını pek zannetmiyorum. Yedek profilde bir oyuncu olduğunu da düşünmüyorum.
Hadi hayırlı olsun. Umarım beklenen katkıyı verir. Ben inanıyorum.

Ligin en iyi forveti bizdeydi.Ligin en iyi ikinci forveti de artik bizde.

Batshuayi herseyden once bizim takimin eksigi olan atletizm ve dinamizm acigini kapatacak,ceza sahasinda etkili,iyi bir gezgin forvet.Yani Icardi’nin yaninda rahatlikla oynayabilir.Bunun yaninda da Okan Buruk’un onde pres oyununa ligdeki en uygun forvet profili olabilir.Benzer bir oyun tarzi benimseyen Jorge Jesus’un da en cok istedigi forvet Batshuayi’ydi ve kendisini aldirmisti zaten.

Hem hareketli tarzda oynayip hem de aldigi dakikaya gore gol sayisi bu kadar yuksek bir forveti birakin bonservissiz sekilde bulmayi bonservisiyle bile bulmamiz zordu.Ama hemen karsi yakadaki rakipten kendisini free olarak dusurmemiz inanilmaz iyi.

Hayirli olsun takimimiza.Ben kendisinden cok sey bekliyorum.Insallah bu sezon hem Avrupa’da hem de 5. yildiz yolculugumuzda bize cok katki verir.

Bu sezon 10 numara fırsat yransferi olmazsa Mertens'i dinlendirme adına ligde bol bol 4-4-2 izleriz. Batshuayi ön alan presinde Mertens'i (zeka kısmı hariç) aratmaz + ceza sahası içindeki varlığı İcardi'yi rahatlatır.

Gerektiğinde on numara olarak bile oynayıp pres yapar, atletik özellikleri iyi, fiziği de iyi, penaltı atıcısı olarak başarılı ancak bence o pozisyonda Zaha da denenebilirdi. Geçen sezon gayet iyi verim almıştık. Benim kafamda maliyeti ve yaşı da düşünüldüğünde soru işaretleri var. Pasör olarak kötü, sırtı dönük hiç oynayamıyor, oyun zekası vasat, gol sezgisi iyi olsa da çok iyi bir bitirici sayılmaz... Yedek kalmayı sorun etmemesi, kendini hazır tutması ve istekli oynaması güzelken istatistiklerinde çok fazla penaltı golü olması ve bizim FB kadar penaltı alamamamız da diğer hususlardan.

Vizyon açısından başarılı bulduğum bir transfer değil, ne vereceği aşağı yukarı belli olduğu için bizimkiler risk almak istememiş ama sende Icardi varsa ileri hattına Bats, Vinicius, Bakambu yerine daha genç ve potansiyelli bir oyuncu almak daha mantıklı. Birkaç gündür Copa America maçlarına bakıyorum, M. Arajuo, Eduard Bello gibi oyuncular dikkatimi çekti. Yanılmıyorsam Marcao'nun eski takımı Famalicao'dan Gustavo Sa 19 yaşında, bence alınabilir.

Neyse, neticede Okan Hoca istemiş belli ki, bir bildiği vardır. Revivo, Baliç filan dahil FB'den oyuncu almayı sevmeyen bir taraftar olarak hoş gelmiş diyorum.

Kafasına kurşun yemediği sürece oyundan çıkmak istemeyen ve sahada kalan İcardi'nin arkasına hangi genç oyuncu gelecekti ki yada gelmeyi kabul edecekti, doğru olanı yapıp Bats indirdiler. Okan hocanın da istediği profilde bir futbolcu, o profilin direkt en iyisini getirdiler. Ligimizi de tanıyor, sezonun transferi olur buralar alev alır diyorum ben.

Beşiktaş sezonundaki bitiriciliği ondan 2 sezon önce bizde oynayan Andone'nin dahi gerisindeydi. Sonuçları Beşiktaş için hayli ağır oldu.

2 yerel lig şampiyonluğunun ardından yerelde doğrudan hedef olan Galatasaray'da, öyle umuyoruz ki Avrupa'nın birinci kupasında oynayacak. İleriye doğru adım atmadığı takdirde mevcut yaklaşımın hayli optimist kalacağını düşünüyorum. Galatasaray'a transferi sonrası bir Ayhan Akman sıçraması şart.

Ha bir de, Avrupa Futbol Şampiyonası keyifli gelişip odakladığı için arada kaynamasın. Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki aksiyonunun ardından kredisi yok ve olamayacak. Sürekli birinci sınıf performans vermek zorunda.