Milliler Adana'da hazırlanıyor

  • Konbuyu başlatan Erdal Can İçelli
  • Başlangıç tarihi
E

Erdal Can İçelli

Misafir
(A) Milli Bayan Basketbol Takımı, 32. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası elemeleri için son hazırlıklarını Adana'da sürdürüyor. Adana Hiltonsa Oteli'nde kampa giren takımın, 16 Ağustos tarihine kadar kentte çalışmalarını sürdüreceği, bu dönemde antrenmanların yanı sıra özel maçlar yapacağı, mini turnuvalara katılacağı belirtildi.
Milli Takım Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp sürecinde 2 ve 8 Ağustos tarihlerinde Fransa ve Sırbistan ile özel karşılaşma yapacaklarını, ayrıca, 4-6 Temmuz tarihlerinde Fransa, Sırbıstan ve Belçika'nın yer alacağı Uluslararası Zafer Kupası müsabakalarına katılacaklarını anlattı.

Çalışmaları 16 Ağustos tarihinde yapılacak Polonya maçına kadar sürdüreceklerini ifade eden Yıldızoğlu, şunları kaydetti:

''Henüz hazır değiliz. Ancak, her geçen gün eksiklerimizi kapatıp, daha iyiye gidiyoruz. Kuşadası'ndaki turnuvada eksiklerimizi gördük. Buna göre kendimizi hazırlamaya çalışıyoruz. Tüm eksiklerimizi giderip, en iyi şekilde turnuvaya hazırlanacağız. Takımımız her geçen gün arzulanan seviyeye geliyor. Öncelikle eleme grubunu başarıyla geçip, Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Şu andaki en büyük sıkıntımız sakat oyuncularımız. Birsel'in kampın başlangıç tarihinden beri tedavisi sürüyor. Oynayıp oynamayacağı 16 Ağustos tarihinde belli olacak. Ayrıca, Yasemin'in dizinde problem var. Doktor raporuna göre bu oyuncunun durumu belirlenecek. Doktorlarımız bu sporcularımızın tedavisi için büyük çaba harcıyor.''

Yıldızoğlu, Şaziye Karslı, Nilay Yiğit, Naile İvegin, Bahar Çağlar, Tuğba Taşçı, Esmeral Tunçluer, Melike Bakırcıoğlu, Nevriye Yılmaz, Işıl Alben, Saynur Tozlu, Seda Tabakçı ve Tuğba Palazoğlu'nun çalışmalarını Adnan Menderes Spor Salonu'nda sürdürdüğünü vurguladı.
 
Dün Tarsusta Fransa ile bir hazırlık maçı oynadı takım.Son saniyede yediğimiz basketle 2 sayı ile kaybettik.

Nevriye Yılmaz 0/5 3 sayılık isabetle oynadı.Sırtı dönük alıp oynadığı bir tane top yok.Yasemininde formsuzluğunu düşünürsek büyük sorunlar yaşıyabiliriz.

Tuğba ve Işıl etkili göründüler 2 side faydalı işler yaptı.Tuğba hem kendine güveniyor hemde bu olayda başarılı oluyor.Işılın arkadan gelip çaldığı 2 top beni yerimden kaldırmaya yetti.İnşallah herşey güzel gider sakatlıksız ve başarılı bir dönem geçiririz.
 

Üst