Nba Draft 2010

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
neredeyse bütün mock draftlerde john wall bir numara..
arenas devri kapandı artık.
ben wall'u tanımıyorum ama önemli biriyse alırlar arenas'a yol verirler..
kaç sezondur patetes gilbert..

bizim phillies'e de bir şans geldi bakalım..
bundan sonra iş scouting team ve GM e kaldı..
bana göre PG veya C den başka ne alırsak yanlış.
ama çok uç bir genç varsa bilemem..
iyi PG varsa kaçırmamak lazım.

gerçi bizim sixers'ta mallık da diz boyudur..
ya gider olmaz bir adam seçeriz, ya da hakkımızı trade falan ederiz..
bu şansı da kullanmayız.
 
Abi Wall giderse Turner'ı alıp iggy'i takasta kullanmak nasıl olur :roll:
Bir de FA den Amare falan alamaz mıyız :roll: Gerçi bunları kendi başlığımızda konuşmak daha doğru olur :)
 
geç emre geç, bizim başlığa geç..orada konuşacağım ben seninle..
size daha kaç kere söyleyeceğim arkadaşım, sizi başka başlıkta görmeyeyim diye.. : )
onur yavuz zaten buralardadır..attıracaksınız bizi forumdan: )
lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım..
 
İşte muhteşem 30 !





NBA'de final serisinin sona ermesinin ardından tüm dünyanın nefesini tutarak beklediği NBA Draft heyecanı 24 Haziran'da yaşanacak. New York'un efsane salonu Madison Square Garden'da 19:00'da başlayacak olan kura çekiminde en gözde olacak 30 oyuncuyu sizler için büyüteç altına yatırdık. İşte 2010 NBA Drafti'nde ilk turda seçilmesi yüksek ihtimal olan başarılı sporcular ve tercihleri:

1. Washington Wizards ? John Wall (Foto), Point Guard, Kentucky: Dinamik oyun kurucu John Wall, geçtiğimiz hafta yeni evini ziyaret etti. Wizards'la bir saatlik antrenmana çıkan oyuncu, "1 numaralı seçim olarak hayalimin gerçekleşeceğini söyledim, fakat bana takımın bir numarası olacağım söylenmedi. Böyle olup olmayacağımı da bilmiyorum" dedi. Washington'a sadece çalışmaya geldiğini söyleyen Wall, onları etkilemek adına çabaladığını ve Draft gecesi Wizards tarafından seçilmeyi umduğunu ifade etti. Wall'un 1 numaradan seçileceği ve Wizards'ın bunu yapacağı ise oldukça açık görünüyor.

2. Philadelphia 76ers ? Evan Turner, Shooting Guard, Ohio State: Sixers'ın çalışma konusunda gösterdiği disiplin alkışlanmaya değer görünüyor. Geçtiğimiz haftaki dört gün boyunca çalışmalarına ara vermeyen Philly cephesi, Turner'ı, daha sonra Derrick Favors ve DeMarcus Cousins'i birlikte şehre getirdi. Bunları da Wesley Johnson takip etti. Bu esnada transfer sezonunu açmakta gecikmeyen Sixers, pivotları Samuel Dalembert'ı Sacramento'ya takas ederken, karşılığında bir diğer pivot Spencer Hawes ve forvet Andres Nocioni'yi aldı. Sixers aslında bu takasla beraber ekonomik açıdan rahatlamayı düşündü çünkü Dalembert'ın kontratı onların canını sıkmaktaydı. Takasta Dalembert karşılığında pivot alan Sixers'ın Favors ya da Cousins gibi uzunları tercih etmesi beklenmiyor. Şimdilik, Sixers'ın Turner'a odaklanmış olduğunu söylemek pek de mantıksız olmaz.

3. New Jersey Nets ? Derrick Favors, Power Forvet, Georgia Tech: Açıkçası Nets'in Favors seçiminden şaşması beklenmiyor. Sixers'ın bir sürpriz yapıp Turner'ı seçmemesi halinde işlerin değişebileceği söylense de, şu durumda Nets'in Favors seçimine kesin gözüyle bakılıyor. 2 numaradan seçilecek Favors, takımın önemli pivotu Brook Lopez ile birkaç sene içerisinde pota altında yıkıcı bir ikili olabilir. Favors'tan biraz daha bahsetmek gerekirse, oldukça etkileyici bir atlet; fiziği ve sıçrama yeteneğinden ötürü de, en çok Dwight Howard'a benzetiliyor.

4. Minnesota Timberwolves ? Wesley Johnson, S.Forvet, Syracuse: Derrick Favors'ın geçtiğimiz hafta ilginç bir şekilde Minnesota idmana katıldığı bilinirken, DeMarcus Cousins ise Pazar günü Minnesota'ya gitmeyi reddetti. Aylardır ortalıkta gezen iddialar, Minnesota'nın Al Jefferson için gelecek teklifleri dinleyeceğini söylüyor; tabii bu da kadroda bir uzun oyuncu boşluğu yaratabilir. Johnson, Minnesota için anlamlı bir parça olabilir. Oyuncu takıma hem uzunluk kazandırabilir, hem de atletizim ve dış şut tehdidi.

5. Sacramento Kings ? Greg Monroe, Pivot, Georgetown: DeMarcus Cousins'in Sacramento'da geçirdiği etkileyici idman, teknik ekibin Draft planları konusunda yeniden düşünmesine sebep olabilir. Ancak dönen haberler Genel Menajer Geoff Petrie'nin güvenli ve güçlü karakterde seçimlere yatkın olduğunu söylüyor. Eğer dedikleri gibi olursa da, bu da Kings'in ibresini Monroe'ye çeviriyor. Yapılan Dalembert takasının bu seçimi alakadar edeceği ise pek düşünülmüyor. Bu açıdan Sacramento'nun Monroe seçimini yapma olasılığı azımsanamayacak kadar yüksek görünüyor.

6. Golden State Warriors - Ekpe Udoh, Power Forvet/Pivot, Baylor: Warriors'ın Genel Menajeri Larry Riley, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda, takımın pota altında güce ihtiyacı olduğunu söyledi. Eğer bu açıklamalar ciddiye alınırsa, Golden State DeMarcus Cousins'i seçmeye çalışabilir. Belki de hala seçilmemiş olması halinde Greg Monroe'yu. Fakat yine de Udoh'u yok saymayın. Oyuncu oldukça olgun, çok yönlü ve atletik bir isim. Ve son olarak Udoh, ligin idman sahalarını gezmeye devam ettikçe, oyuncunun değeri de bir o kadar yükseliyor.

7. Detroit Pistons ? DeMarcus Cousins, Power Forvet/Pivot, Kentucky: Pistons'ın geçtiğimiz yaz anlaştığı serbest oyuncular Charlie Villanueva ve Chris Wilcox, takım için beklenen faydayı sağlayamadı. Bu açıdan da Detroit'in, Cousins, Greg Monroe ve Ekpe Udoh üçlüsünden kalan birini seçmesi bekleniyor. Ancak Cousins buralara bir çok soru işaretiyle geldi. Bu soru işaretlerinden bir kaçı, oyuncunun kilosunu kontrol edip edemeyeceği ve daha önceki gibi antrenörüyle arasında herhangi bir sorunun patlak verip vermeyeceği yönünde. Duruma bakıldığında, Cousins'in bu sıralara düşme ihtimalinin neden bu kadar fazla olduğunu anlamak pek güç olmaz.

8. Los Angeles Clippers ? Paul George, S.Forvet, Fresno State: Los Angeles Clippers, hala geçtiğimiz yılın bir numaralı seçimi Blake Griffin'i, bir normal sezon maçında görmeyi bekliyor. Oyuncu, oldukça şanssız bir şekilde, dizindeki sakatlıktan ötürü çaylak sezonunun tamamını kaçırdı. Draft çalışmaları başladığından bu yana ise George'un değeri yükselişte ve Clippers için tatmin edici bir seçim olabilir. George seçimi Clippers'a önemli bir atletizim kazandırabilir ve Griffin ile ön alanda iyi bir kombinasyon oluşturabilir.

9. Utah Jazz ? Xavier Henry, Shooting Guard, Kansas: Geçtiğimiz kış Ronnie Brewer'ı takas eden Jazz'de, Kyle Korver da serbest kalıyor. Bu açıdan bakıldığında, kanada yapılacak bir hamle iyi olabilir. Kansas'lı Xavier Henry de, kalıbı ve atletizmi ile bu pozisyona uyabilir. Henry'nin bir diğer artısı ise üniversitede birinci sınıftayken yüzde 41.8 ile 3'lük atmış olması. Oyuncunun artıları bu yönde olurken, Kansas'ta oynarken ise istikrarsız olduğunu hatırlatabiliriz. Fakat oyuncu yine de, önemli bir profesyonel olma yeteneğine sahip görünüyor.

10. Indiana Pacers ? Ed Davis, Power Forvet, North Carolina: Bir zamanlar Dallas Mavericks'te 4 numara pozisyonunda top koşturan Terry Davis'in oğlu olan Ed Davis, NBA'de sağlam bir uzun olmak adına gerekli tüm potansiyeli bulunduruyor. Kolejde sınırlı bir vücut çalışması yapabilen oyuncu, 2009'da şampiyon olan North Carolina'nın yedekleri arasındaydı. Davis daha sonra ise şanssız bir şekilde el bileğini kırıp, geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru tam 13 maç kaçırmıştı. Oyuncu sahadayken ise oldukça iyi istatistikler yakalamış ve 12.9 sayı - 9.2 ribaund ve 2.7 blok ortalamalarıyla ter dökmüştü.

11. New Orleans Hornets ? Luke Babbitt, S.Forvet, Nevada: 2006'da serbest oyuncular arasında yer alan Peja Stojakovic'e, New Orleans Hornets'ın oldukça yüksek bir miktar ödemesinin sebebi yok değildi. Yıldız oyun kurucuları Chris Paul'un yanına önemli ve güvenilir bir dış şutör gerekiyordu. Geçtiğimiz sezon Nevada'da yüzde 50 ve 3 sayı çizgisinin gerisinden de yüzde 40 ile şut atan Luke Babbitt, takım için biçilmiş kaftan olabilir.

12. Memphis Grizzlies ? Gordon Hayward, S.Forvet, Butler: Aslında Memphis'in zamanla daha iyi olmak dışında özellikle gerek duyduğu bir şey yok. Sınırlı serbest oyuncuları Rudy Gay'in kalması durumunda, takıma seçilecek olan Gordon Hayward, bench'e önemli bir güç katabilir. Butler'ın turnuvadaki müthiş ilerleyişinin kahramanı olan Hayward, geçtiğimiz sezon ikinci sene oyuncusu olarak 15.5 sayı ve 8.2 ribaund gibi önemli istatistikler elde etti.

13. Toronto Raptors ? Cole Aldrich, Pivot, Kansas: Andrea Bargnani'nin pivot olmaması gerçeğiyle önemli sıkıntı yaşayabilecek Raptors cephesinde, önemli bir pivot ihtiyacı göze çarpıyor. Bu sırada bir çok pivotun varlığı dikkat çekerken, Raptors için en uygunu ise Cole Aldrich gibi görünüyor. Üniversitede ilk senesinde çok oynayamayan Aldrich, ikinci senesinde önemli bir performans gösterdi ve daha sonra üçüncü sınıfta ise hafif bir düşüş yaşadı. Oyuncu Draft hazırlık kamplarında ise boy ölçümünden geçerken şaşkınlık yarattı. Boyu sanıldığından daha kısa ölçülen oyuncunun, 2 metre 6 santim uzunluğunda olduğu söylendi. Fakat Aldrich buna rağmen geçtiğimiz sezon 3.5 gibi önemli bir blok ortalaması yakaladı.

14. Houston Rockets ? Al-Farouq Aminu, S.Forvet, Wake Forest: Bazı scout'lar onun kolejdeki genel davranış ve tutumundan şüpheci olsa da, Aminu, Draft'te daha yukarı çıkabilmesini sağlayacak yeteneklere sahip. Aminu, post da oynayabilen geniş bir 3 numara oyuncusu. Oyuncu geçtğimiz sezon Wake'te double-double ortalamaları yakalarken, 15.8 sayı ve 10.7 ribaund ile göz kamaştırdı.

15. Milwaukee Bucks ? Kevin Seraphin, Power Forvet, Cholet (France): Bu yaz diz sakatlığından ötürü rehabilite olacak olmasına karşın, 2.05'lik oyuncunun değeri yükseliyor. Fransa vatandaşı Seraphin, oldukça etkileyici ve uzun kollu bir atlet. Erman Kunter'in ekibinde şampiyonluk yaşayan Seraphin, Bucks için önemli bir seçim olabilir. Geçtiğimiz sezonun çaylak sürprizlerinden Dallas'lı oyuncu Rodrigue Beaubois da, Cholet'den çıkmıştı.

16. Minnesota Timberwolves ? Patrick Patterson, Power Forvet, Kentucky: Minnesota, beklendiği üzere, 4. sıradan Wesley Johnson'ı seçerse, içerisi için de biraz derinlik eklemek istenebilir. Patterson, Kentucky'deki ikinci senesinde 17.9 sayı - 9.3 ribaund ve 2.1 gibi etkileyici bir istatistik yakaladı. Kentucky'nin büyük ilgi çeken birinci sınıf öğrencileri geldiğinde ise, Patterson daha çok destekleyici bir role büründü.

17. Chicago Bulls ? James Anderson, Shooting Guard, Oklahoma State: Bulls, sırtını dayayabileceği bir üç sayı şutörü ararken, James Anderson onlar için ilaç olabilir. Anderson geçtiğimiz sezon, yani üniversitedeki üçüncü senesinde 22.3 sayı ortalamasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tek soru işareti ise oyuncunun burada efektif bir dış şutör olup olamayacağı yönünde. Anderson kullandığı perdelerle takımın hücumunun merkez noktasıydı.

18. Miami Heat ? Hassan Whiteside, Pivot, Marshall: Draft hazırlık kamplarında ölçüme tabii tutulan oyunculardan biri de Hassan Whiteside idi. 2.13 boyundaki dev oyuncunun en uzun kanat açıklığına sahip olduğu görüldü. Oyuncu ayrıca üniversitedeki ilk senesinde 5.4'lük muazzam blok ortalamasıyla göz doldurdu. Whiteside'ın Marshall'da geçirdiği bu umut verici sezonu Nba başarısına dönüştürüp dönüştüremeyeceğini ise kendisine ihtiyaç duyabilecek Miami'de görebiliriz.

19. Boston Celtics ? Dominique Jones, Shooting Guard, South Florida: Bu yaz ayrılma özgürlüğü bulunan Ray Allen'ın durumu düşünüldüğünde, Boston 2 numara pozisyonunda bir başka skorer oyuncuya sahip olmak isteyebilir. 1.93 boyunca Jones, South Florida'yı neredeyse NCAA turnuvasına taşıyordu. Bunun yanı sıra, oyuncu, üçüncü senesinde 21.4 sayı ve 8.5 serbest atış ortalamasıyla büyük dikkat çekti.

20. San Antonio Spurs ? Craig Brackins, Power Forvet/Pivot, Iowa State: San Antonio Spurs, kesinlikle ön alana önemli takviyelerde bulunmak isteyecektir. Yaklaşık olarak 2 metre 8 santim uzunluğunda olan Brackins, ikinci senesinde yakaladığı 20.2 sayı ve 9.5 ribaund ortalamalarıyla bir anda Draft'te seçilecek ve ilgi çeken isimler arasında kendini bulmuştu. Buna karşın oyuncu okulunda kaldı ve hayal kırıklığı yaratan bir sezon geçirdi. Fakat yine de Nba'de yetenekli bir uzuna yer vardır.

21. Oklahoma City Thunder ? Larry Sanders, Power Forvet, VCU: Sanders, liseye kadar organize bir basketbol oynayamadı. Bu onun gelişmeyi sürdürmesiyle beraber bir yanılgı yaratabileceği anlamına gelebilir; fakat aynı zamanda onun hiç bir zaman ilk olarak basketbol için heyecanlanmadığı anlamına da sebep olabilir. Oyuncu VCU'daki 3 senesi boyunca, en az 2.5 blok ortalaması ve yüzde elli şut yüzdesiyle oynadı.

22. Portland Trail Blazers ? Damion James, S.Forvet, Texas: Draft adayları içinde dört sene okulda kalmak pek alışılmış bir şey gibi görünmüyor. Fakat James son sınıf öğrencisi olarak, 18 sayı ve 10.3 ribaund ortalaması yakaladı. James'in hayat hikayesi de oldukça etkileyici: Oyuncu hem annesi, hem babası hapishanedeyken bile yaşamını kontrol etmekte güçlük çekmedi ve herhangi bir yanlış yola sapmadı.

23. Minnesota Timberwolves ? Jordan Crawford, Shooting Guard, Xavier: Geçtiğimiz yazki basketbol kampında LeBron James'in üzerinden vurduğu smaçla ünlenen ve videoları siteden siteye gezen Crawford, geride bıraktığımız sezon 20.5 sayı ortalamasıyla mücadele etti. Kolejde Indiana'da oynayan ve buradan transfer olan oyuncu, NCAA'lerde oyununu yukarı çıkarırken, 3 maçta 29 sayı ortalaması yakalayarak saygı duyulacak bir performansa imza atmış oldu

24. Atlanta Hawks ? Quincy Pondexter, S.Forvet, Washington: Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki Pondexter, son senesinde 12.1 olan sayı ortalamasını 19.3'e çekerek önemli bir çıkış yakaladı. Oyuncunun babası Roscoe ise Boston Celtics'in 1970'lerin başındaki 3. tur Draft seçimi olarak biliniyor.

25. Memphis Grizzlies ? Eric Bledsoe, Point Guard, Kentucky: Eric Bledsoe, John Wall'un geçtiğimiz sezonki göz kamaştırıcı performansının arkasında kaybolmuş olabilir, fakat Nba takımları onun çalışmalardaki performansından etkilenmiş görünüyor. Sağlam bir savunmacı olmak adına gerekli potansiyele sahip Bledsoe'nun, dış şutunu geliştirmeye devam etmesi gerekiyor.

26. Oklahoma City Thunder ? Tibor Pleiss, Pivot, Brose Baskets Bamberg (Germany): Pleiss kendisi için oyunun en sevdiği yanının savunma yapmak olduğunu söylüyor. Yaklaşık 2.15 boyunda olan ve 118 kilo ağırlığındaki Alman oyuncu, geçtiğimiz sezon Almanya basketbol liginin şampiyonu olan Bamberg'de 8.5 sayı ve 5.5 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

27. New Jersey Nets ? Armon Johnson, Point Guard, Nevada: Johnson etrafına saf bir oyun kurucu olduğunu söylemeye devam ederken, Nba scout'ları ise bunun doğru olup olmadığını merak ediyor. Oldukça uzun kollara sahip olan Johnson, iyi de bir atlet olarak göze çarpıyor. Oyuncu geçtiğimiz sezon asist ortalamasını 5.6'ya çıkardı ve bu da onun için önemli bir referans oluşturuyor.

28. Memphis Grizzlies ? Daniel Orton, Pivot, Kentucky: Geçtiğimiz hafta yayılan dedikodular Orton'un çalışmaları iptal ettiğini ve bunun sebebinin de onun ilk 15'te seçileceğini bilmesi olarak söylüyordu. Ancak oyuncunun kampı bu hikayelerin yalan olduğunu göstermeye yetti. Dizindeki sakatlıktan ötürü lisedeki son senesinin neredeyse tamamını kaçıran oyuncu, daha sonra da Kentucky'deki ilk senesinde 3.4 sayı ve 3.3 ribaund ortalamaları yakalayabildi. Kısacası Orton için ilk 15 oldukça zor görünüyor.

29. Orlando Magic ? Terrico White, Shooting Guard, Mississippi: İstikrar, White'ın Mississippi'deki ikinci senesinde oyuncunun en önemli sorunuydu. Oyuncu 15.1 sayı ortalaması yakaladı ve Draft hazırlık kampındaki en yüksek sıçramayı gerçekleştirdi.

30. Washington Wizards ? Tiny Gallon, Pivot, Oklahoma: Gallon, Oak Hill Academy'deki son yılında, 3 sayı çizgisinin gerisinden 79 şut kullandı ve yüzde 42 gibi oldukça saygı duyulacak bir yüzdeyle oynadı. Boy ve kilo oranları açısından da ilginç bir yapıya sahip olan oyuncu, Draft hazırlık kamplarında yapılan ölçümler sonrasında dikkat çekti. 2.05'lik Gallon'ın 136 kilo olduğu öğrenildi. Fazla kiloları dikkat çeken oyuncuyla ilgili bir ilginç bilgi daha göze çarpıyor.
 
geçen sene en kötü takım clippersda ilk sıra hakkı onlara verildi.lotteryde onlara çıkmıştı.
washington gerçekten çok şanslı.john wall iyi bir guard gibi gözüküyor ama umarım draft fiyaskolarından olmaz.
 
10 dakıka sora baslıyor hade bakalim kim kimin elinde kalıcak :)
 
2010 NBA draftında beklenen oldu ve Washington Wizards, 1. sıradan seçim hakkını, Kentucky Üniversitesi'nin yıldız oyun kurucusu John Wall için kullandı. Birçok otoriteye göre, 19 yaşındaki oyuncunun süper yıldız olma potansiyeli bulunuyor. 2 numarada seçme hakkına sahip Philadelphia da, beklendiği gibi Evan Turner'i kadrosuna kattı. Normal sezonu en kötü derece ile bitirmesine karşın draftta 3. sıradan seçim yapma hakkını elde edebilen New Jersey Nets ise tercihini Georgia Tech Üniversitesi?nin pota altı oyuncusu Derrick Favors için kullandı. Minnesota, 4. sıradan Syracuse Üniversitesi?nin yıldızı Wesley Johnson'ı draft etti. 5. sırada seçim hakkına sahip Sacramento ise Amerikan basınının ?sorunlu oyuncu? damgasını vurduğu Cousins'i kadrosuna kattı.

2010 draftı tarihi bir gelişmeye de sahne oldu. Draft tarihinde ilk kez bir üniversitenin 5 oyuncusu birden ilk turda seçildi. Kentucky Üniversi?tesinden John Wall ve Demarcus Cousins ile birlikte Patrick Patterson, Eric Bledsoe ve Daniel Orton profesyonel oldu.

Gecede birçok takas da gerçekleşti. Chicago Bulls'un oyun kurucusu Kirk Hinrich, 17. sıra seçimi Kevin Seraphin ile birlikte Washington Wizards'ın yolunu tuttu. Bu sayede Chicago, maaş sınırında 9 milyon dolarlık daha yer açtı. Portland Trail Blazers'ın şutör forveti Martell Webster, Minnesota Timberwolves'a giderken, Ryan Gomes ve 16. sıradan seçilen Luke Babbit Portland'a transfer oldu.

Draftlar da aradan çıktığına göre sıra geldi yıldız savaşlarına...
 
daha hareketli takaslar bekliyordum ancak hayal kırıklığına uğradım biraz, geçenin karlısı Oklahama çıktı gibi görülüyor.

Wizards'ın ne yapmaya çalıştığını pek anlamadım.3 üst düzey guardları oldu.
 
hinrich olayı sanırım kesin değil. Kesinse rezalet bir durum. rose'la oynayamayan bir adam wall'le de oynayamaz ki. ayrıca takıomda kafası çalışan adam da kalmayacak miller gidince. Wall de sonuçta bi çaylak
Cousins'i seçip güzel bir iş yaptık. Bledsoe'yu ortalardan bir pick kapıp alsak iyi olurdu ama yapmadık böyle bir hamle.
Aldrich bedavaya gitti okc'ye. presti bu işi biliyor bu bariz belli.
turner bana göre draft'in en iyi oyuncusuydu ama philly'de karmaşanın içine girdi. philly'yi bu karmaşadan çıkarması zor gibi
WJiyi oyuncu. Şu yıldız olmayan ama herkesin takımda görmek isteyeceği oyuncu tipi olmaya aday. Flynn de sağlam lobi yapmış deniyor.
Udoh bence o sıranın adamı değildi. Yazık oldu 6. sıraya. AFA'yı denerdim ben olsam
 

Üst