NBA Final Serisi | Miami Heat - San Antonio Spurs

NBA şampiyonu kim olur?


  • Kullanılan toplam oy
    23
  • Anket kapatılmış .
Anket ile olayı renklendirelim bakalım biraz.

NBA ile çok alakalı sayılmam, tamam her gün skorlara mutlaka bakarım, kim iyi oynamış diye gözden geçiririm ama geceleri kalkıp da malesef izleyemiyorum. Tabi sevdiğim takım ve oyuncular da var. Bulls ve LeBron... Ayrıca LeBron sayesinde de Heat. Bu final serisinde de tutacağım takım Heat ama Spurs'in başarısına da üzülmem açıkçası. Fena iş yaptılar ve çok iyiler.
 
Playofflar ilk başladığı gün de yazmıştım San Antonio Spurs NBA şampiyonu olacak diye düşünüyorum. Bu noktaya kadar beni yanıltmadılar, burda da bırakacaklarını sanmıyorum şampiyonluğu. Ayrıca geçen sezonun trajedik finalinin rövanşı için ellerine fırsat geçmişken.
 
Şu ana kadar bizi pek zorlayacak bir ekip ile oynamadık, hep yetecek kadar oynadık ama şimdi biraz daha vites arttırmanın zamanı. Spurs bu ligin en iyi takımlarından biri, hatta açık ve net, Heat ile birlikte diğer takımlardan birkaç adım öndeler. Güzel bir seri olacak, ilk iki maç kritik eğer orada ritm bulup, bir maç çalabilirsek 4-2 biter diye düşünüyorum.

Three Kings'in "three-peat" zamanı geldi..
 
Herhalde LeBron hayranı olupta San Antonio'yu tutan tek kişi benimdir bu seride.Bu oyunda adalet varsa SPURS şampiyon olmalı.Geçen sene Miami'yi tutarak başladığım seride Spurs taraftarı olmuş ve dramatik finalin sonucuna üzülmüştüm.2012 finallerinde LeBron ilk yüzüğünü alsın diyerek tutmuştum Miami'yi ama 2011'de de Nowitzki,KIDD,STOJAKOVİC,Marion gibi oyuncular daha önce şampiyonluğun kıyısından döndükleri için ilk yüzüğünü taksınlar diye Dallas'ı tutmuştum.Aynı şekilde 2006 ve 2007'de NBA'İN en iyi takımıyken "0" çekmeleri (her ikisinden de film olur)üstelik Miami ile rövanş oynayacak olmaları beni kendilerine çekmişti.O yıl Dallas'ın hiçbir serinin favorisi olmadan alabileceği şampiyonluk sanırım onları daha da sempatik yapıyordu.Aslında 2000'lerin başında sacramento sempatizanı (sempatizanı diyorum ama aslında ben hiçbir zaman bir takımın fanı olmadım.Sadece adaletten ve birazda türk oyuncuların yanında oldum.)olmam spurs ve dallasa antipatiyle yaklaşmama neden olmuştu.Ama işte karakterli oyuncular,koçlar ve takımlar yıllar içinde onlara sevgiyle karışık saygı beslememe neden oldu.Bu tip kişiler yüzük takamasa çok üzülürdüm ama aynı şey oyununa hayranlık duyduğum LeBron için geçerli olur muydu bilemiyorum.Harika bir oyuncu olmak başka şey herkes tarafından saygı duyulmak başka şey.Seriye gelirsek San Antonio yok şurada miami tarafından pasifize olur yok burada avantajları açığa çıkmaz varsayımlarına katılmıyorum.İyi koç takımının iyi olduğu yerleri oyunun x faktörü haline getirirken kötü yanlarını da gölgeler.Burada iyi koçla durumu idare eden koçların kim olduğunu da şampiyon karakterli koçun kim olduğunu da gayet iyi biliyoruz.
 
Miami dedim ankette ve tahmin yarışmasında nedenleri de var ama onları daha şanslı görüyorum açıkçası Spurs'u severim Duncan-Ginobili-Parker'ın bir yüzük daha almasını da isterim.

Spurs'un üçlüsüne karşı Miami'nin de elinde şimdiden 3 tane HOF oyuncu var.Güzel ve çekişmeli bir seri olacak.Serinin kilit adamları Wade ve Ginobili olur.

Popovich faktörü de önemli ama geçen seneyi de hatırlayın elleriyle hediye etmişti resmen.

Parker'ın sakatlığı varmış.İlk maçlarda Miami galibiyetle sahasına dönerse işte orda Spurs için işler daha kötü olur.
 
Miami'nin Lakers gibi ya da Jordanlı Bulls gibi belli bir dönemi domine etmesini istemiyorum. Spurs'ü pek sevmem ama gerçekten basketbol oynayan bir takım. Spurs'un dinozorları son bir kez daha şampiyon olabilirler.
 

Üst