NCAA MARCH MADNESS 2022

NCAA Basketbolunun Ulusal Şampiyonluğu için hangi takımlar favoriniz?

  • Gonzaga

    Oy: 0 0.0%
  • Arizona

    Oy: 0 0.0%
  • Kansas

    Oy: 0 0.0%
  • Duke

    Oy: 0 0.0%
  • Villanova

    Oy: 0 0.0%
  • Purdue

    Oy: 0 0.0%
  • Texas Tech

    Oy: 0 0.0%
  • Arkansas

    Oy: 0 0.0%
  • UCLA

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1
  • Anket kapatılmış .
NCAA Erkekler Basketbolda "Mart Çılgınlığı" perşembe günü(8 takımın son 4 bilet için karşılaştığı salı günü başlayan "first four" turunu saymazsak) başladı ve "Sweet 16" takımları da belli olmuş oldu. Favorilerden Kentucky(Doğuda 2 no.lu seribaşı) ilk turda Doğunun 15 numarası Saint Peter's'e yenildi ve daha sonra Murray State'i de yenen St. Peter's "Sweet 16"ya kalarak bu yılın en büyük cindirella masalına imza attı. Yine aynı konferansın 1 numaralı seribaşı Baylor ise ekol okullardan 8 no.lu North Carolina'ya 2.turda 93-86'lık skorla kaybetti. Ortabatıda ise Auburn ve Wisconsin'in yerine sırasıyla 10. ve 1.sıra takımları olan Maimi ile Iowa State'in sweet 16 görecek olması sürpriz sonuçlar olarak kayda geçti. Ayrıca bu takımlar birbiriyle de eşleştikleri için "Elite 8" turuna biri kalacak en azından.

Bu hafta perşembeden itibaren Doğu, Batı, Güney ve Ortabatı'dan NCAA Final Four'una gidecek birer takımdan biri olmak için mücadele olacak. Final maçı ise 4 Nisan'da New Orleans'ta. şampiyonluk favorilerinizi de ankete belirtebilirsiniz.Ekran Alıntısı.PNG
 

Ekli dosyalar

  • 2022.pdf
    183.9 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
Final Four'a kalan takımlar belirlendi. Birçok sürpriz ve hikayeye izin veren oldukça dolu final four yolu oldu. En önemli hikaye ise son sezonunu geçiren efsane koç Mike KRZYZEWSKI'nin emekllik turu final four ile taçlanması oldu.

Batının1 numaralı seribaşı Gonzaga'nın final Sweet 16'da Arkansas'a elenmesi Batı tarafının ilk büyük sürprizi oldu. 2 no.lu seribaşı Duke ise Texas Tech'i geçerek Elite 8'de Arkansas'ın rakibi oldu. Bu maçı 78-69 alan Duke ulusal finallerin final four'una yükselen taraf olmuş oldu. 2022 NBA Draftında 1 numaranın en büyük adayı Gonzaga'lı uzun Chet HOLMGREN'ı yine ilk 5'ten seçilmesi beklenen Duke oyuncuları Paolo BANCHERO ve AJ GRIFFIN'e karşı oynayabilecekleri en büyük arenada izleyememek ise kötü oldu. Coach K'in masalının mutlu sonla bitip bitmeyeceği de bu iki oyuncunun drafttan seçilecekleri yere kritik etki yapacaktır.

Güneyde de 1 no.lu seribaşı Arizona, Houston'a karşı aldığı 72-60'lık mağlubiyetle hüsrana uğrarken; 2.no.lu seribaşı Villanova 11 numaradan gelip sweet 16 sürprizi yapan Michigan'ı geçerek Elite 8 yaptı. Elite 8 maçında 1/20 ile üçlük sokabilen Houston'ın bu performansı onları 44 sayıda tuttu ve doğal olarak kaybettiler. Yine de maç sonu geri gelip ümitlenseler de sahadan 50-44 mağlup ayrıldılar.

Doğuda 15.no.lu seribaşı St.Peter's'ın "Külkedisi Masalı" devam etti ve Sweet 16'da da 3 no.lu seribaşı favorilerden Purdue'yi 67-64'lük skorla geçerek Elite 8 yaptı. Bu aynı zamanda bir rekor çünkü Elite 8'e kalan tarihteki en düşük sıralı takım oldular. Bunu da normal sezonun bitiminde 10 civarı maçlık galibiyet serisi yakalayarak yakaladıkları ivme ve yıldızlara dayan(a)mayan oyunlarıyla başardılar. Rakipleri ise bir önceki hafta 1 no.lu seribaşı Baylor'ı yenen NCAA'lerin köklü takımı North Carolina oldu. Bir başka köklü ekip Los Angeles temsilcisi 4 no.lu seribaşı UCLA'i 73-66 yanerek Elite 8 takım arasına girdiler. Elite 8 maçında ise rüya bitti ve New Jersey'nin küçük bir üniversitesi olan St.Peter's North Carolina'ya 69-49 ile kaybederek rakibini fainal four'a uğurladı.

Ortabatıda Kansas 4.nolu seribası Providence'i 66-61 geçerek Elite 8'e kalan tek 1 no.lu seribaşı olmayı başarırken rakibi 2 sürpriz ekibin karşılaşmasında Iowa State'i 70-56 ile geçen 10 no.lu seribaşı Miami oldu. Kansas final four'a yükselirken ise pek zorlanmadı ve Miami'yi 70-56 ile geçmeyi başardı.

NOT: Anketteki 4 olan seçim sayısını indiremiyorum ama siz lütfen tek takımı işaretleyin.

Final four'a kalmayı başaran ekipler North Carolina, Duke, Villanova ve Kansas olarak belirlenmiş oldu. Bu gece 01.10'da Villanova WILDCATS ile Kansas JAYHAWKS karşılaşacak. Hemen ardından ise North Carolina TAR HEELS ile Duke BLUE DEVILS final için çarpışacak. Bu maçlar ve pazartesiyi salıya bağlayan gece oynanacak final maçı ülkemizde yine S Sports 2 ve S Sports Plus'tan yayınlanacak.
 

Ekli dosyalar

  • cbs-sports-2022.pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 1
NCAA Erkekler Basketbolunda finalin adı belli oldu; North Carolina vs Kansas. Coach K'in macerası kült bir eşleşmenin çekişmeli bir maçıyla noktalandı. Tarihte en çok şampiyonluk kazanan 4 takımın 3'ünün yer aldığı ve 4. takımın da son yıllarda birçok şampiyonluk kazanan Villanova olduğu tarihin en çok toplam şampiyonluk sayıısna ulaşılan final four'unda yarı finaller oynandı. Tam 17 şampiyonluk bu takımlardan çıkmıştı.

Yarı finalin ilk maçında Kansas JAYHAWKS özellikle McCORMACK ve bu yılki draftta lotarya seçilme ihtimali olan yıldızı Ochai AGBAJI'nin yüksek şut yüzdeli oyunuyla Villanova WILDCATS'i 81-65 ile geçti.

North Carolina TAR HEELS - Duke BLUE DEVILS maçı ise üyük bir heyecana sahne oldu. Maçın ibresi son anlarda sürekli el değiştirirken Duke'ta yıldız adayı oyuncu BANCHERO'nun çabasına North Carolina'da Brady MANEK'in soğukkanlı kritik üçlükleri ve oyun kurucuları Caleb LOVE'ın özellikle maçı bitiren son üçlüğünde de altını çizdiği winner skorerliğiyle maçı 81-77 North Carolina kazanarak finalde Kansas'ın rakibi oldu.
 

Ekli dosyalar

  • 2022.pdf
    182 KB · Görüntüleme: 0
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    233.9 KB · Görüntüleme: 1
New Orleans'taki North Carolina ile Kansas arasındaki final Kansas'ın 72-69'luk üstünlüğüyle sonuçlandı. Frakı bir ara 16 sayıya çıkaran ve devreyi de 15 sayı farkla önde tamamlayan North Carolina 2.yarının yarısı bitmeden hemen yakalandı. NCAA için büyük bir fark 15-16 sayılar. Zaten tarihte sadece 3 takım finalerde 15 sayıdan geri dönebilmiş. Kansas uzun yıllar sonra bunu tekrarladı. North Carolina koçu eski yorumcu Hubert DAVIS henüz ilk sezonunda ulusal finalde takımına yer edindirdiği için yie de ayakta alkışlanmalı. Kansas koçu Bill SELF ise Kansas'taki 19.yılında 2008'den sonraki 2. şampiyonluğunu elde etmeyi başardı.

Nort Carolina özellikle ribauntlarda maç boyu koyduğu üstünlükle ilk yarıyı 15 sayı önde bitirmişti. Manek, Bacot ve Caleb LOVE'ın etkili oyunları skoru bir yere getirmişti. Kansas'ın yıldızı AGBAJI ise ritim tutturamadı ve 2.yarıdaki geri dönüşte hücumda yine bekleneni veremedi. Hem de serbest atış çizgisinde bile mental olarak düştüğünü gösterdi. Yine de kenardan gelen Remy MARTIN dahil takım oyunu maçı Kansas'a getirdi. Kansas JAYHAWKS tarihinin 10.finalinde 4. şampiyonluğunu kazanmayı başarmış oldu.
 

Ekli dosyalar

  • 2022 (1).pdf
    185.8 KB · Görüntüleme: 0
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    199.4 KB · Görüntüleme: 0

Üst