TKBL 10. Hafta | Mersin BŞB - Galatasaray M.P.

21 Aralık Çarşamba
17:00 Edip Buran S.S.

Yeni yıl tatili öncesi son sınavda Mersin'in konuğu olacak takımımız ve bu maçın ardından 10 günlük bir boş takvim bizleri bekliyor.

Son haftaların en formda takımlarından Mersin BŞB, galibiyetsiz geçilen 5. Hafta'nın sonrasında yaptığı takviyelerinde etkisiyle harika bir form yakaladı ve 4/4 ile ligin 6. sırasına kadar yükseldi. Larkins'in takıma katıldıktan sonra ilk maçı olan Fenerbahçe karşılaşmasının -özellikle ilk yarısında- dirençli bir oyun göstermişler ve 3. çeyrekte oluşan farkı kapayamayıp ligdeki son mağlubiyetlerini almışlardı. Bu maçın ardından anlaştıkları Tuğba Palazoğlu'nun forma giydiği 4 maçı da kazanma başarısı gösterdiler; Optimum TED, İstanbul Üni, Homend Antakya ve son olarak da geride bıraktığımız cuma Botaş karşısında.

Çalıştıcılığını Zafer Kalaycıoğlu'nun yaptığı takımın en skorer oyuncu maç başına 18.8 sayı ortalaması ile Shavonte Zellous, Erlana Larkins maç başına 10.8 ribaund çekiyor ve bu istatistikte takım lideri. Larkins TKBL'de 4. sezonunu geçirdiği için artık yakından tanıyoruz Amerikalı uzun forveti. Çok başarılı bir kolej kariyerinin ardından 2003'te WNBA'de birinci sıradah draft edilen ama bu başarılarını WNBA kariyerine yansıtamayan LaToya Thomas Mersin adına fena katkı vermiyor. Tecrübeli oyuncu geçen sezonun 2. yarısında başladığı TKBL kariyerine bu sezon başından beri Mersin formasıyla devam ederken; 16.1 sayı-5.8 rib.-2.7 as. ortalamaları yakaladı bu sezon. Guard pozisyonunda oynayan Zellous'u Beşiktaş'ta izlemiştik önceden, WNBA'de de bir bench opsiyonu olarak Detroit ve Indina formaları giydi. İyi bir skor opsiyonu olabiliyor ama beklentiler daha fazla olduğu için -büyük hedefler göz önüne alındığında- eşiği tam olarak atlayamamış bir oyuncu. Takımın pivotu Christi Thomas 8.7 sayı-7.1 rib. ortalamalarıyla oynuyor. Size'lı bir oyuncu ama beklenen pota altı etkinliğini sağlayamadı Mersin adına şimdiye kadar. Takımın yerlilerine baktığımızda ise geçen seneki başarılı performansını bu sezona yansıtamayan Tuğçe İnöntepe'nin takım ile devam ettiğini görüyoruz ilk olarak. Samsun'dan sene başında gelen Deniz Boz (performans konusunda Tuğçe ile aynı şeyleri söyleyebiliriz), beklediği istikrarı bir türlü yakalayamayan Ayşe Dilek, eski oyuncumuz ve takıma büyük güç katan Tuğba Palazoğlu (12.0 sayı-2.0 as.-1.8 rib.) ile takımımızdan kiralanan Melek Bilge (Botaş maçında ilk kez Mersin forması giydi genç oyuncu) yerli transferleri takımın.

Yatırımın yüksek olduğu önceki 2 sezonda canımızı sıkan maçlar oynasak da, geçen sezonki (2 normal sezon, 2 playoff) 4 karşılaşmada da Mersin'e karşı üstünlük kurmuştuk. Son dönemdeki artan performansları, bir deplasman maçı olması ve tatil öncesi son maç olması dolayısıyla Mersin'in karşımızda bazı avantajları var. Tabii işi sıkı tutmalarının bu avantajları yok edeceğini bildiğimiz çok daha iyi bir kadromuz var rakibimize göre.

Başarılar takımımıza.
 
Geçen Fener maçına gittiğimde Zafer Kalaycıoğlu'nu gördüğümde şok oldum, adam evrim geçirmiş resmen.

Maça gelirsek; Alba'nın ön plana çıkacağı bir maç olur diye düşünüyorum, 7 farkla falan da kazanırız. :)
 
Maçın hafta içi olması kötü olmuş. Keşke kızlar 1 hafta dinlenebilseydi. Maça gelirsek başından sonuna kadar işi sıkı tutarsak güzel bir skorla kazanırız.
 
Şu çok açık ligde bizi FB de dahil durduracak bir takım yok hele ki pota altında biraz daha alışalım ikiz kulelere o zaman daha da iyi olacak . Genel olarak çok iyiydik bence Taurasi çıkıyor Alba muhteşem oynuyor yani her haliyle müthiş takımız ama bir sorum olacak Prince ayrıldı mı bizden ?
 
Mersin'de Erlana Larkins ve LaToya Thomas sakatlıklar dolayısıyla oynayamayınca çok kolay bir maç haline gelmiş. Ama Diana muazzam oynamış gerçekten, 11 sayı attığı bir günde de bunu dedirtiyor, onu izlemek çok keyifli. Yanılmıyorsam ikiz kuleler ilk kez beraber ilk beş başladılar ve beraber en uzun süre aldıkları maç oldu. Rakibin durumu da göz önüne alınınca koç bolca denemiş uzunları alan savunmasında ve bire bir savunmada. Biz alan yaparken Zellous da şutları yağdırmış :). Tina&Syl'den toplam 33 sayı-20 rib.-4 as.'lik bir katkı var. Bugün için Alba Torrens'in de şut performansı çok iyi, yayın gerisinden ve çevresinden bolca isabeti var. Yerliler içinde kendi performanslarına göre Sariye biraz daha iyi bugün. Belli ki koç herkesi ısındırmaya ve hazır tutmaya çalışıyor, süre dağıtımında bir önceki maç performansının çok önemi yok, bunu Yasemen ile Ayşe'nin az süre almasından anlıyoruz. Sonuçta sert bir maç oynarken koçun tercihleri daha tecrübelilerden yana olacak, o yüzden onları takıma monte etmeye çalışması normal ama Ayşe ve Yasemen de her fırsatta gösteriyorlar ellerini taşın altına sokabileceklerini. Onları da daha aktif kullanmak iyi olur.

Bu arada Mersin'in eksiklerinin de etkisiyle genç oyuncumuz Melek 22 dakika süre bulup, vasat bir performans gösterdi takımımıza karşı.
 
Yasemen eskiye göre daha güvenli göründü gözüme. Eskisi gibi topu getirip ilk pası verip boş şutu beklemiyor. İçeriyi zorlamayı denedi sürekli. Böylece altyapılarda izlediğimiz profiline yakın bir görüntü sergilemiş oldu. Hatta, coachun da kenara almasını yadırgadım doğrusu.

Maç koptu gitti zaten, genel olarak diyecek çok bir şey yok.
 
Maçta gözüme en çok çarpan çoğu topları pota altına indirmemizdi. Işıl'ın organizatörlüğü muazzamdı, Mersin alan savunması yaptığında top kimin elindeyse Işıl pota altını işaret etti ve toplar sürekli oraya indi.

Beklediğimden de daha rahat bir maç oldu, böyle farklı galibiyetlerde söylenecek pek bir şey olmuyor açıkçası. :)

Alba'ya ayrı bir parantez açmak gerek yalnız, beni de şaşırtmadı bugün. #biryesilayakkabiliyayanginim :)
 
Muhteşem bir maçtı ayrı bir parantez de gerçekten GS TV ye normalde yapılması gereken bir şeydi ama tüm spor kulüplerinin kanalları deplasman maçlarını göstermiyorlar .
 

Üst